Прескочи до съдържание

Къде да ида :)

Георги Василев

Препоръчани мнения

Георги Василев

Здравейте, седя в работата и се чудя, къде да ида. Идеята ми е догодина май месец, някъде периода 1 - 15 май (седмица в този период) да ида до някое готино местенце, като условието е да е до около 1500 лева на калпак, и да не е Валенсия, Барселона, Рим, Милано, Дубай, Париж и Лондон. Гледах варианти до Норвегия, но нещо се обезкуражавам. Иначе от и до Малмю в този период са по 50 лева двупосочно. И там какво? Копенхаген, та дори и Осло. Казва ли са ми, че е скъпичко, а и не знам дали си стува 5-6 дена някъде там. За това оставам отворен за идеи. Нямам кой знае какви претенции, с изключение на това, програмата да не включва само музеи и паметници. :) Ако имате идеи споделяйте!

П.С. Вариант и по някое време през юни, също става, но толкова.

Редактирано от Георги Василев
Връзка към коментар

Защо не се възползваш от някоя от новите дестинации на Уиз - Неапол, Бари, Аликанте - би трябвало да е много приятно в този период на годината. Виждам, че и в Малта не си бил... 1500 лева на човек за пътуване в Европа не са малко пари и мога да си изкарам с тях чудесно навсякъде  :P  . 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Норвегия през май сигурно е зима :)

Може да погледнеш Андалусия - много различна е от другата Испания.

Знам , че ще пообиколиш Южна Италия сега , но помиси и за Сицилия.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Георги Василев

В Неапол заминавам другата седмица, в Бари не, но пък някъде към Сицилия е интересен вариант. Аликанте е много примамливо, но не е ли плажна дестинация основно? Имам предвид 7 дни примерно, освен плаж, дали има някакъв друг вид туризъм. От новите на Wizz гледах към Осло, но прегледах няколко коментара и видях, че няма смисъл да се седи толкова на едно място, а пък Фиордите са по далечко и по-скъпи. 

Палма де Майорка също ми е любопитна, но пак мисля, че е основно море и плаж (не че има лошо). 

Връзка към коментар

А само за Европа ли гледаш? Защото аз тази година бях март месец в Шри Ланка и дадох 1500лв за всичко - самолетни билети, нощувки, храна, път, атракции, сувенири... Само не знам май месец как ще е. Може би не навсякъде ще става, но го давам само като идея :)

Иначе аз бих отишла също в Исландия, тук във форума доста се говори за там и ми изглежда супер.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Георги Василев

Исландия и Шри Ланка звучат много добре. Мога ли да получа малко инфо Nati? Как, къде? Иначе сега гледах вариант да направя следното кръгче: София - Аликанте - Палма - Барселона - София - 11 дни. От 12 до 23 юни. Самолетните билети с багажа се връзват около 330 лева на човек. Вярно, че казах без Барселона, но ако мина от там ще посетя моята страст, но това е под въпрос. :)

Португалия, добре. Коя авиолиния е подходяща за целта? :)

Връзка към коментар

Германия. Любек, Хамбург, Бремен, Шверин. Даже и до Берлин с Потсдам. Освен, че е разцъфнало и зелено, има много за разглеждане, нощен живот, а и по това време денят е много дълъг на север.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

За Португалия ние бяхме с Ер Франс, цените бяха като на лоу-кост авиолиниите. Само дето на единия полет един припадна, а на втория депортираха престъпник в усмирителна риза дето крещеше с цяло гърло "Stop the plane, stop the f*****g plane". Приятно беше :)

• Харесвам 7
Връзка към коментар

За Португалия, може и с Vueling, предимството му е, че няма опасност от изтърване или отмяна на полет, което е налично при два различни превозвача. Гледах София-Лисабон и Порто-София може да се свали на 200е през схемите, през вуелинг идват 230 в момента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Василев

Само дето на единия полет един припадна, а на втория депортираха престъпник в усмирителна риза дето крещеше с цяло гърло "Stop the plane, stop the f*****g plane". Приятно беше :)

Хахахах разби ме....сега е смешно, но тогава сигурно не е било. AirFrance от къде? Бове?

Връзка към коментар

Исландия и Шри Ланка звучат много добре. Мога ли да получа малко инфо Nati? Как, къде? Иначе сега гледах вариант да направя следното кръгче: София - Аликанте - Палма - Барселона - София - 11 дни. От 12 до 23 юни. Самолетните билети с багажа се връзват около 330 лева на човек. Вярно, че казах без Барселона, но ако мина от там ще посетя моята страст, но това е под въпрос. :)

Португалия, добре. Коя авиолиния е подходяща за целта? :)

В Исландия ще ти е още студено през май. Тази година температурите бяха 8-10 градуса. Иначе в Шри Ланка, ако си на юг през май точно е най-валежно. Така че по-добре наистина някъде в южна Европа.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За Шри Ланка и Исландия може да погледнеш темите във форума имаше доста идеи, мнения, снимки.... Има и доста хора от форума, които се гласят да ходят именно през май месец в Исландия.

Иначе за Шри Ланка аз си купих билетите през декември месец 2014 за 6-14.03.2015, с една нощувка в Дубай. Билетите струваха 398 евро от Flydubai. Маршрутът ми беше Colombo (Negombo) - Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa - Kandy - Adam's peak - Nuwara Eliya - Ella - Tissamaharama - Yala National park - Tangalle - Unawatuna - Galle - Colombo.

Имам всичко описано в една голяма таблица - с цени кое колко струва, как съм стигнала до там, кога работи... Мога да ти я пратя, ако решиш да ходиш там :) Пътувах само с градския транспорт (една отсечка е изключение) и нямах никакви проблеми. То транспорта им е направо без пари (за нас естествено) - стотинки съм давала за големи разстояния. Нощувките ги избирахме на място, като варираха между 20-30лв за стая (двама възрастни в стая)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Тъй като в момента гледам Лисабон за октомври през схемите е постижимо 70-80/евро двупосочен от София с Wizz + Ryan

Не бих заложил на Vueling, че много несигурни от София ...

За догодина не знам , но Тони е права. Аз го правих пролетта за 115 евро май беше през Мадрид

..

Редактирано от stenk
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.