Прескочи до съдържание

Къде да ида :)

Георги Василев

Препоръчани мнения

Освен че ще е студено над 60-тия паралел през май, от личния си опит в Исландия и Норвегия мога да кажа, че това са скъпи държави, и не съветвам тръгване за 15 дни с 1500 лв., особено ако в тях влиза и самолетния билет. Дори при едно имагинерно максимално стискане на зъби, ядене на сандвичи и бюджетно спане в барака, без кола под наем и пари за бензин, този бюджет не позволява свобода и истинска наслада, освен ако не си с каучсърфинг при някой фен, нямаш убийствена промоция за билет и стоиш само в Рейкявик или Осло. По моето разбиране тогава все едно, че няма да си ходил в тази държава. Под два бона ексурзия в Исландия или Норвегия си е чист исихазъм. Ориентирай се наистина нещо на юг към някои по-мързеливи, лежерни и евтини дестинации със слънце, мухи и шумни пазари. Викингите го дават по-хард :) 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз ще ти предложа Тоскана.

Виена, Прага, Будапеща.

Ако не държиш на пътуване със самолет, Истанбул за една седмица. Това винаги може да ти е резервен вариант, особено през май, когато са скъпи полетите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, седя в работата и се чудя, къде да ида. Идеята ми е догодина май месец, някъде периода 1 - 15 май (седмица в този период)

- Още един глас за Португалия, обаче за разлика от Тони ;) , аз предлагам повече движение -  3 дни Лисабон; 1 ден Синтра и Кабо да Рока; 1 дeн Обидош, Назаре, Баталя, Томар, Коимбра; 3 дни Порто,  Гимараиш и Брага. ;)

- Малта също би било добре 1 седмица през май.

- Езерата в Северна Италия обикаляли ли сте?

- Някой от Островите Корисика / Сардиния/ Сицилия.

Палма де Майорка също ми е любопитна, но пак мисля, че е основно море и плаж (не че има лошо).

Не, Майорка не е само плаж! ;)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Като гледам колко предложения дойдоха със сигурност ще ти е трудно да избереш.

Ето и още едно: май догодина е твърде далеч, не бързай, не решавай.С тези неспирни промоции на самолетни билети се остави на съдбата. Като видиш, че излиза нещо в твоят период го взимай, без да се замисляш. Кой знае съдбата къде ще те отнесе. Аз тази година не успях да направя нищо от плановете, но пък за сметка на това имах невероятни пътешествия.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

- Езерата в Северна Италия обикаляли ли сте?

Ето и прекрасните фоторазкази на Пепеляшка  :)

http://colourmagicp.blogspot.com/2011/05/bellagio.html

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тъй като в момента гледам Лисабон за октомври през схемите е постижимо 70-80/евро двупосочен от София с Wizz + Ryan

Не бих заложил на Vueling, че много несигурни от София ...

За догодина не знам , но Тони е права. Аз го правих пролетта за 115 евро май беше през Мадрид

..

За кои дати виждаш тези цени и по испанската или португалската схема ?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

По гeрманската jetcost.de с Visa EntroPay.

Гледах октомври/ноевмври с врътки през Бергамо / Айндховен/ Франкфурт / Шарлероа.

За да се напаснат часовете може отиване примерно София-Бергамо-Лисабонхи връщане Порто-Айндховен-София.

Пробвай различни комбинации.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

И аз предлагам Канарските острови :)
Най-хубави плажове - Фуертевентура, най-много атракции и разнообразие - Тенерифе, действащ вулкан и плажове - Ланзароте......но всеки от 7те острова си има своята красота. Почти навсякъде има  условия за гмуркане. Фуерте е топ 5 уинд-  и кайтсърф дестинация.

Като излезе графика на Ryanair,  можеш да вземеш билети по около 250лв (без г.багаж).

София-Ф.Хан/Милано/Барселона с Wizzair, после с Ryan.
На обратно Барселона/Мадрид/Милано/Болоня с Ryan, после с Wizz.

Там - кола под наем (Corsa 1.4 5P, 2010) - 120 евро на седмица, апартамент за 2ма в комплекс (басеини, анимации) - ~300 евро (airbnb, Corralejo), бензина е 1 евро/литъра, алкохола и цигарите са безмитни (алкохол от маг. - бг цени, цигари - по-евтино). Морска храна - доста евтина.

За 1500лв на човек на седмица - няма да искаш да се връщаш  ;)

Редактирано от Константин
  • Харесвам 6
Връзка към коментар
Георги Василев

Уоу, наистина много и все идейни предложения. Иначе, знам, че има риск да взема нещо и после да открия друго, което да е повече оферта, ама винаги има риск. Днес ще се опитам да направя вариант със Сицилия да видим какво ще излезе, ще пробвам и с Лисабон. :)

Връзка към коментар

Доста предложения, като Сицилия за седмица през май звучи добре. Още по-добре за този бюджет звучи и обиколка на Турция през май с кола - Кападокия и югозападно крайбрежие без Истанбул, който изисква отделен прочит...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Уоу, наистина много и все идейни предложения. Иначе, знам, че има риск да взема нещо и после да открия друго, което да е повече оферта, ама винаги има риск. Днес ще се опитам да направя вариант със Сицилия да видим какво ще излезе, ще пробвам и с Лисабон. :)

За Португалия и аз си го мислех...

Айде решавай къде ще ходим, че ми е неспокойно така като нямам пътуване след януари... :lol:

Редактирано от Marmorina
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Има много време, тепърва ще падат и ще се качват цени. Стенк правилно написа да почнеш да се ориентираш февруари-март. От друга страна, полетите от България обикновено поскъпват точно в началото на майските дни, защото се сещаш, че не си само ти с такива планове :) С малко повече мерак ще се получат нещата. А ако не станат, палиш колата и обикаляш Западните Балкани или Турция. 

Връзка към коментар

Няма как да откриеш нормална цена за май. Прекалено е рано.

Иначе варианти за там много- например отиване през Италия, Франция или Германия комбинация уиз+райън до Порто и връщане от Лисабон по същата схема.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

в началото на юли правих 10 дневка Испания (Севиля - 1 ден) + Португалия (4 дни плаж на Алгарв, 3 Лисабон - 2 Порто), самолетите бяха към 150 евро всичките (София-Бергамо-Севиля, Лисабон-Порто-Бергамо-София) + 40 евро за автобус Севиля - Алгарв и Алгарв - Лисабон

билетите ги купих месец преди заминаването

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Отделих питането на Vanko в отделна тема, че има голяма разлика между края на септември 2015 и началото на май 2016 :)

Къде в края на септември?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.