Прескочи до съдържание

Известните "барове" в Европа

Препоръчани мнения

Бързо признавайте, в кои заведения/пъбове/дискотеки сте пили, яли и веселили? 

Аз засега ще се откроя с две места в Лондон, Италия.

Лондон - Вungalow, Milk&Honey.

Милано - Навили (това е квартал на Милано, с по-така изискана кухня в заведенията). Може да срещнете някое известно лице по улиците и заведенията; един ресторант, чието има не помня, окичен със завидните 2 или три звезди Мишлен, ако някой от Вас е чувал за това категоризиране. Не помня как се казваше ресторанта; Ритмотека Холивуд.

Хайде, сваляйте гащи Вие, че темата е с продължение. Но ще Ви оставя да подишате преди да атакувам. :D 

Връзка към коментар

Аз не обичам модните заведения и надали съм попадал в подобно, но все пак се гордея с част от баровете по една улица в Лондон, в близост до "Tottenham Court Road", която в момента не се сещам как точно се казваше, но е известна с това, че по протежение на цялата улица има само барове. Казват, че навремето Маркс и Енгелс тръгвали от единия край на улицата и влизали във всеки един бар чак до другия край, а впоследствие онзи от тях, който бил по-трезвен, пишел следващата глава от "Капитала"... :D

Тази класация на "Мишлен", предполагам е от едноименния сайт за калкулиране на пътни маршрути, но честно да си призная никога не ползвам техните препоръки, а винаги предпочитам утвърдените имена в бранша...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Аз не обичам модните заведения и надали съм попадал в подобно, но все пак се гордея с част от баровете по една улица в Лондон, в близост до "Tottenham Court Road", която в момента не се сещам как точно се казваше, но е известна с това, че по протежение на цялата улица има само барове. Казват, че навремето Маркс и Енгелс тръгвали от единия край на улицата и влизали във всеки един бар чак до другия край, а впоследствие онзи от тях, който бил по-трезвен, пишел следващата глава от "Капитала"... :D

Тази класация на "Мишлен", предполагам е от едноименния сайт за калкулиране на пътни маршрути, но честно да си призная никога не ползвам техните препоръки, а винаги предпочитам утвърдените имена в бранша...

За звездите Мишлен - никога не бъркат, просто опитай. Тези мисля бяха две, ако попадна на три (имат си специални стикери, които се залепят на входа на ресторанта), хич няма да се замисля. Обслужването беше абслоютно на ниво. Интересното, че нямаше нищо снобско, а напротив - цареше един уют и предразполагаше точно към питие и храна. :)

ПС: това открих

http://diabetnews.bg/13532/index/itemId/2109/publicationsPage/13

Редактирано от goldeneyeful
Връзка към коментар

Аз също не намирам нищо забележително в модерните барове и дискотеки, из целия свят са ми еднакви, даже предпочитам да ги отбягвам, никога не съм разбирал това да чакаш на дъъълга опашка примерно час, в студа, само за да влезеш да ти надуят главата :)

Но имам попадения в колекцията де. 

1. Cherry Bar - Melbourne: http://cherrybar.com.au/about

Приятно рокаджийско място, до колкото знам доста от звездите ходят там, а май Ноел Галахър толкова му е харесал, че е искал да го купи. 

2. Absolut Ice Bar - Stockholm. Беше ми любопитно да видя някой от тези прословути ледени барове. Като еднократно посещение на туристическа забележителност си заслужава, но никой не би стъпил там втори път просто да си пие питието. 

http://www.nordicseahotel.se/en/Reservations/ICEBAR-STOCKHOLM/

3. Води се най-дългият бар в Европа, ама май няколко места претендират за тази титла. Иде реч за Leuven, Белгия. Там е и пивоварната на Stella Artois, ако се загледате в етикетчето пише Leuven. Общо взето не е един бар, а са много залепени един за друг, както може би това което Duke има предвид. 

http://www.guyandgirltravels.com/kick-back-and-relax-in-belgium%E2%80%99s-longest-bar/

Силно препоръчвам и градчето, както и ако се гласите за тежка вечер баровете там. Подсказка: точно зад ъгъла има денонощни дюнерджийници, които вероятно ще ви спасят живота на другия ден :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Не съм казала, че заведенията трябва да са модерни или ултра модерни. Попитах дали сте попадали на заведение, което по една или друга причина Ви е впечатлило, било то меню, интериор, местоположение. Като се обърнете назад то да е оставило диря у Вас, да си спомните с умиление за него, а защо не и да се върнете там.

Връзка към коментар

Във Валенсия - баровете от двете страни на Joan Llorenc, и Blasco Ibanez (студенстския квартал), на Canovas са много туристически, но и там има някой по-свежи.

В Амстердам - в района на Jordaan, преките улички около Prinsengracht

В Копенхаген - не че е много за ходене по барове там, но съм бил в два-три квартални в Norrebro

В Берлин съм бил повече в клубове преди - Tresor, Watergate, Magnet, и в няколко бар-кафенета по Scalitzer и в едни преки на Warschauer

В Краков къде ли не - от Студентското градче до еврейския квартал, и в едно култово място - къща на три етажа, на всеки етаж различен клуб с различен стил музика от d'n'b, до MTV хитове, но то се срути миналата зима, и го затвориха, сега се премести - club Kitsch се казва.

В Лондон обикновено попадаме в някой незнаен бар след late night show на връщане, като изтървем метрото - влизаме в някой от малкото отворени барове по пътя, защото след толкова години все още не мога да се оправям добре със спирките на нощните автобуси. А пред алтернативата да дадем 50 паунда за такси, предпочитаме да ги изпием. Дали бих се върнал пак там? Бих...стига да ги намеря :) Преди две години имаше много приятни места в триъгълника на Shoreditch - Curtain Rd, Commercial St. Old St., на север от Brick Lane, но сега и там стана като в Soho.

Иначе, за ужас на Жоро, и аз съм бил от малоумниците, висяли на опашка час и половина в студа, да вляза в Minsitry of Sound  :D . Останалото е concert venues - известните концертни зали като почнем от Earl's Court, и свършим с Matter

В Браселона - из Barri Gotic, разбира се.

За имена, трудно, но перфектно ги знам къде се намират всички (с изключение на онези в Лондон, за които споменах), в които съм бил, и ми е харесало.

За звезди на Мишлен не съм гледал, ама и не ме е интересувало особено. Ходил съм там не заради звезди, менюта, или кулинарни шедьоври, а заради хората, с които съм бил, и атмосферата. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

3. Води се най-дългият бар в Европа, ама май няколко места претендират за тази титла...

Преди много години съм бил в Лювен, прекрасно университетско градче. Според мен обаче титлата "най-дълъг бар в Европа" се държи от централната улица на стария град в Дюселдорф или поне така се твърди на много места... ;)

Честно да си призная, не мога да кажа, че въпросната улица впечатлява с бирариите си, но действително питейните заведения по цялото и протежение са подредени едно до друго и са внушителна бройка...

@wilks, да разбирам ли, че имаш посещение в този известен ресторант в Лондон:

39561648.jpg

Връзка към коментар

@wilks, да разбирам ли, че имаш посещение в този известен ресторант в Лондон:

39561648.jpg

Не разбрах откъде си си извадил такъв извод? Никъде не съм споменавал бар или ресторант из Kensington. Не че не съм ходил там, но само на път за "в къщи", след приключване на карнавала Notting Hill, и то определено не да ходя по ресторанти. :) За Лондон - най-много съм ходил по барове и заведения в Shoreditch - Curtain Rd. и Commercial Rd., както писах горе. За ресторанти - в Лондон ходя предимно в индийските, които са десетки на Brick Ln., защото там са наистина индийски, а аз съм голям фен на vindaloo-то. E, и hot chicken masala не отказвам, но vindaloo за мен е номер едно. :) По тайландски ресторанти по-рядко, но на техните манджи братовчед ми им е цар, и ги ям в домашни условия ако остане време да му отида на гости.

Редактирано от wilks
Връзка към коментар

"Sticky Fingers" е много известен бар-ресторант, собственост на Бил Уиман (бивш член на The Rolling Stones) и неслучайно се казва така. Останах с впечатление, че обичаш да посещаваш подобни места в Лондон и затова написах горното, явно не съм те разбрал правилно... ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

...явно не съм те разбрал правилно... ;)

Нищо, случва се ...особено при писмена комуникация ;)

По принцип даже умишлено избягвам всякакви такива ресторанти, барове и кафенета, притежание на популярни личности, защото са магнит за туристи.

Но това изглежда различно и приятно място. Благодаря за идеята, ще се възползвам като отида лятото! :)

Връзка към коментар
  • 10 години по-късно ...
преди 7 часа, stanislavpp каза:

World’s top 50

Ясно, че всичко е субективно, но в тази класация прави впечатление включването на много атински барове, а поне аз нямам спомен Атина да се слави със своите барове или поне не повече от голяма част от останалите европейски столици... 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.