Прескочи до съдържание

Престой /виза/ в Москва, транзит за Куба.


Препоръчани мнения

Не ти трябва ако си в летището амa се говори за кошмарни престои там :(

 

Едни мои познати преди няколко месеца прекараха 20 часа в транзитната зона на Шереметево в компанията на шише водка и таблет и казаха, че не било толкова страшно ;)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

не ти трябва виза, малко е скучновато да се седи 12 ч., ама ще го преживееш! Имай предвид, че на летището всичко е изключително скъпо, та по мое мнение се зареди с храна и вода от тук (за водата си купи от летището преди кацане)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

 (за водата си купи от летището преди кацане)

Звучи интересно, но предполагам, че ще е сложно за изпълнение :) А иначе, сигурно ще сме 4-ма, можем да направим каре белот. Имаме опит с висенето на летище, ама вярно, че беше дубайското, дето си е супер лукс.

Връзка към коментар

Малко са преиначени репортите за неприятния престой. Щом има контакт и безплатен интернет всичко е точно :) Единия терминал е старичък (ако не са го обновили последните години), но имаше един друг, който си беше ремонтиран и модерен. Не може да стигне висотите на Амстердам с шезлонзите и т.н., но съвсем прилично летище. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Летище Шереметьево се състои от 3 терминала, които са строени по различно време и са залепени един за друг - D, E и F . Полетите от и до София ползват терминал F , за тези до Куба не знам. Можеш свободно да преминаваш от терминал в терминал и ти го препоръчвам, тъй като F е стар, претъпкан със скъпи магазини и почти без никакви места за сядане. Терминал Е е ново строителство и една идея по-приятен, пък има (или поне имаше) места на земята, където да полегнеш. Там са и стаите за пушене. В D не съм ходил и не знам как е, но това е най-новия терминал. Имай предвид, че храната и напитките на това летище са скъпи, качеството е лошо, а обслужващият персонал е ужасен. Разплащанията стават само в рубли и не навсякъде приемат карти. Има и чейндж бюро в терминал Е. Най-добре според мен се запасете с храна в София. Спомням си как седнахме да хапнем в едно от кафенетата в терминал Е - 6 души клиенти и 9 души обслужващ персонал и чакахме доста време да ни обслужат и донесат поръчката, а за капак на всичко после имахме проблеми със стомаха (точно при излитане).  :lol:  Мониторите на терминала не бяха настроени правилно и не можеше да се разбере от кой гейт точно ти излита самолета (беше изрязано, така да се каже). Не си спомням как стояха нещата с интернета. Ако говорите руски е добре да го ползвате, аз не говоря и при опитите ми да питам нещо летищните служители бях игнориран тотално :) Това летище е на първо място в анти-класацията ми, но пък не е кой знае колко страшно. Щом сте повече хора по-лесно ще го понесете.

Редактирано от TheLawyer90
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

По-интересно е какво става, ако има отмяна на полета или нещо подобно и ти се наложи да останеш там...

 

Еми ставаш Сноудън втори номер :) Както между другото е навсякъде, където прекачваш в страна с визов режим...

 

Или се взима транзитния Новотел, до който те ескортират, но до колкото знам е брутално скъп. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

По-интересно е какво става, ако има отмяна на полета или нещо подобно и ти се наложи да останеш там...

Еее, стига де, пепел ти на клавиатурата! Стресирахте ме леко...а уж не се плаша лесно. Ще поразръчкам тогава за опциите през Мадрид или Мюнхен, ама се съмнявам да се доближа до тази цена на билетите на Аерофлот.

Връзка към коментар

Зимата имах два престоя по четири часа и беше любопитно, но ако имам възможност бих избегнал по-дълъг престой. С две думи - самото летище си е съветски post-heritage :D 

 

wLh1zIj.jpg

 

Имаше места за сядане и контакти, но не видях безплатен интернет. Като се замисля сега - сещам се за разни истории, които съм срещал и в които разказват как с кацането на летището в Москва ти е хакнат телефона вече :) 

 

За отношението на служителите мога да потвърдя наблюденията. С една дума - тъпо.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.