Vanko Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 (редактирано) В съседната тема се обсъждат нещата за септември, и затова реших да отделя в друга тези за октомври Планът по дати и часове е следния:1) Полет София - Бергамо - 10 октомври (12:35ч. - 13:40ч.) 2) Нощувка в Бергамо 3) Полет Бергамо - Лисабон - 11 октомври (09:25ч. - 11:30ч.) 4) Нощувки в Лисабон на 11,12 и 13 октомври 5) Полет Лисабон - Порто - 14 октомври (07:55ч. - 08:50ч.)6) Нощувка в Порто на 14 октомври 7) Полет Порто - Лисабон - 15 октомври (21:05ч. - 22:05ч.) Нощувка в Лисабон - 15 октомври 9) Полет Лисабон - Бергамо - 16 октомври (11:45ч. - 15:45ч.) 10) Нощувка в Бергамо - 16 октомври 11) Полет Бергамо - София - 17 октомври (14:10ч. - 17:10ч) Приемам предложения за нощувки между полетите (особено в Бергамо и Порто), информация за забележителности, плажове, заведения за хапване и т.н.Сам съм и за най-удачен вариант за спане смятам хостелите, airbnb и couchsurfing.За Лисабон специално попаднах на тези два хостела: http://www.theindependente.pt/ http://lisb-onhostel.com/ Принципно, приемам предложения и за промяна в програмата, която описах по-горе. Мога да пропусна полетите до Порто, ако не си заслужава да се види града, и да отскоча до нещо по-близко до Лисабон. Също така може да споделите къде нещата може да се "объркат" чисто логистично Нека тази тема да бъде една добра основа за споделяне на всякаква информация за Лисабон, Порто и околностите, понеже не намерих добър пътепис или тема, в която да се обсъждат по-подробно.Ще се радвам да помогнете с организацията Редактирано 9 август, 2015 от Vanko Връзка към коментар
Зани Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Ако искаш да видиш и Порто и Лисабон, не разбирам защо не летиш в едната посока Бергамо-Лисабон, а в другата Порто - Бергамо или пък обратното? 2 Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 9 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Принципно и аз си го мислих. Просто билетите Лисабон - Порто излязоха непланирани Сега гледам, че има Порто - Бергамо на 16-ти октомври, което може да замени билета Лисабон - Бергамо (пак от същата дата). Освен да направя така:11,12,13 октомври - Лисабон 14,15,16 октомври - Порто 1 Връзка към коментар
Зани Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Принципно и аз си го мислих. Просто билетите Лисабон - Порто излязоха непланирани Сега гледам, че има Порто - Бергамо на 16-ти октомври, което може да замени билета Лисабон - Бергамо (пак от същата дата). Освен да направя така: 11,12,13 октомври - Лисабон 14,15,16 октомври - Порто Ами за мен е по-логично, още повече, че по този начин би могъл да си спестиш последната нощувка в Бергамо. 1 Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 9 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2015 По-скоро бих си оставил последната нощувка в Бергамо, че при евентуално закъснение/отмяна на полета Порто - Бергамо, може да си спестя и връщането до София Връзка към коментар
Зани Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Четири часа по принцип са напълно достатъчни, още повече, че полетът от Порто е първи, но разбира се винаги стават фалове - така че ти си решаваш! Лично аз бих рискувала . 1 Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 9 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2015 А някаква идея как стоят нещата с трансферите? Гледам, че метрото до летището не върви толкова рано сутринта, специално за полета Порто - Бергамо. Връзка към коментар
Зани Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 За подобен ранен полет от Порто, ние ползвахме този трансфер за 8 евро, като ни взеха от хотела. Цената е 5 евро, ако те взимат от Porto Av. Aliados. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 В Лисабон сигурно са 7-8 от топ 10 хостелите в света. Който и да избереш от тези няма да сбъркаш. Има и куп други добри. Нямам идея защот точно там се надпреварват да са винаги номер 1 в този бизнес. 1 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 има нощни автобуси на градския транспорт до летището за 1,85 евро тръгват през един час от спирка Aliados в центъра 1 Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 9 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2015 @stenk, и аз така забелязах. При такива хостели, въобще не бих погледнал цените на хотели от по-масовите вериги.@Зани, т.е, трансферът не е фиксиран откъм часове? Ако е така, много удобно. Другият ми вариант е да пробвам с Uber Връзка към коментар
Фил Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 А някаква идея как стоят нещата с трансферите? Гледам, че метрото до летището не върви толкова рано сутринта, специално за полета Порто - Бергамо. Кой е този полет, в колко часа? Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 9 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Кой е този полет, в колко часа? Порто - Бергамо 06:25ч. - 10:05ч. 17 октомври Връзка към коментар
Зани Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 @stenk, и аз така забелязах. При такива хостели, въобще не бих погледнал цените на хотели от по-масовите вериги. @Зани, т.е, трансферът не е фиксиран откъм часове? Ако е така, много удобно. Другият ми вариант е да пробвам с Uber Около три дни преди полета се уточнява точно в колко часа ще те вземат от хотела. Иначе същото бусче минава да вземе и тези, които не са си поръчали трансфера да им е от хотела. Ние просто решихме, че за 3 евро на човек по-малко няма да ни се влачат куфари по нощите по улиците. Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 9 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Хм. Странно е това с уточнението. Ще пусна един билет Порто - Бергамо ,пък ще реша по-нататък как ще се трансферирам Някакви идеи за това какво да се посети като забележителности? Честно казано, предпочитам да не се бутам в музеи, ако времето позволява плажуване Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 (редактирано) Порто - Бергамо 06:25ч. - 10:05ч. 17 октомври До късно по заведения. После ще изкарате няколко часа на летището. Няма смисъл да взимаш хотели, хостели и т.н Информация за летището http://www.sleepinginairports.net/europe/porto.htm Редактирано 9 август, 2015 от Hollywood 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 То там е голяма евтиния та не е кой знае какъв фактор. 1 Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 9 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Чудно! Надявам се няма да ми направят проблем, ако към раницата, която ми се води ръчен, си взема един малък спален чувал, закрепен към нея? 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 http://www.sleepinginairports.net/ Погледни тук как са условията за спане и има ли някой трикче за Лисабонското летище. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Порто - Бергамо 06:25ч. - 10:05ч. 17 октомври Нашият полет беше с Райън за Болоня в 7:30, после го преместиха в 6:40 Има си автобуси на обществения транспорт до летището. Някакъв нощен се водеше, ние него ползвахме, май 3M беше, може да потърсиш на страницата на транспорта 2 Връзка към коментар
palioto Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Vanko,връщането го направи от Лисабон, имаш нормални часове на излитане с Изи ,Иберия до Мадрид и от там с Уизз;мисля и през Бове с Раян и Уизз, пак става.Последният вариянт ти е с влак от Лисабон,тръгва към 20.00 и пристига на сутринта в Мадрид ,цената е към 20евро (тамън няма да плащаш нощувка) и после пак Уизз. И няма да ти се налага да плащаш допълнителна нощувка в Бергамо. Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 9 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Проблемът е, че вече имам закупени билети за съответните дати, които съм посочилЕдинствено искам да взема един Порто - Бергамо за 17 октомври, пък ще видя дали ще го ползвам. Връзка към коментар
ECC Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Явно ще има магеланска сбирка в Лисабон. Ние сме 12-17.10. 3 Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 9 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Чудесно! И без това пътувам сам, ще се радвам да се видим там 1 Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 9 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2015 А хостела май ще е този --> http://www.homelisbonhostel.com/и май ще пропусна Порто-то и ще се мотая по плажовете край Лисабон. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега