Прескочи до съдържание

Лефкада, Гърция

П.Кръстев

Препоръчани мнения

Здравейте,

С приятелката мислим да прескочим до Лефкада през почивните дни от 18 до 22 Септември. Бихте ли препоръчали място, където да отседнем, в близодст до хубавите плажове в западната част на острова? Нещо във Василики би било добре, а ако се намери в Атани или някъде нагоре ще е супер.

Бюджетът трябва да е възможно най-нисък, че след това пътуване до Австралия касичката не е в добро състояние :lol: .  30-40 евро на вечер би било супер. Все пак двойна стая със собствена тоалетна и паркомясто е задължително.

П.С. Как мислите, че ще е времето края на Септември, някой ходил ли е тогава? Надяваме се да е ОК за плаж....

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към коментар

Ние миналата година спахме в този Nefeli:

http://www.booking.com/hotel/gr/nefeli-pondi.bg.html?aid=368032;label=bookings-naam-XdSf49HzTflXIONktjPBMQS35820504258%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2713%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=39965556a7d38667a6f19cfc526c50fe;dcid=4;dist=0;group_adults=2;sb_price_type=total;srfid=dcae8f83914e0600331d7b988f658ececd343573X1;type=total;ucfs=1&

Беше евтин, с паркинг, с гледка към морето и пееха птички всяка сутрин. Заспиваш на вълни и се будиш от птици, огромна радост за мен. И леглата не бяха непоносимо неудобни. 

Бяхме в периода 15-21 септември и времето беше страхотно. Но е въпрос на късмет. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

http://villa-fountainoflife-lefkas.com/

Тази вила е на изток, в Нидри, но я препоръчвам. Много луксозна и ако сте 8-10 човека ще ви струва по 20 евро на човек. Има 5 спални в главната постройка и още една отстрани при билярда.3 бани и 1 тоалетна. Басейнът е голям. Може да си приготвяте храна. Собственост на англичани, но я управлява българка, женена за грък. Мисля, че беше Мария. Може да я питате и за още отстъпки, т.к. ще е слаб сезон. На нас ни даде и два допълнителни дни престой. А до западната страна по-добрия път е от север, т.ч. не знам защо сте се насочили към Василики, освен ако не сте сърфисти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Това http://www.booking.com/hotel/gr/calm-view.bg.html?aid=368032;label=bookings-naam-XdSf49HzTflXIONktjPBMQS35820504258%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2713%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=3944c013d21d62ffe63b8a8bee236c2b;dcid=4;no_rooms=2;req_adults=1;req_age=6;req_children=1&;checkin=2015-09-19;checkout=2015-09-22

Струва си всяко едно евро. Селото в което се намира е на 6 км. от Василики и е по пътя за Порто Кацики и Егремни...Катизма и прочие(всички западни плажове).

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Три години подред спахме в:  http://www.bayside.gr/ 

Семеен хотел, супер любезни хора. 

Като отворя сайта има само надпис Bayside и нищо друго.

Ние миналата година спахме в този Nefeli:

http://www.booking.com/hotel/gr/nefeli-pondi.bg.html?aid=368032;label=bookings-naam-XdSf49HzTflXIONktjPBMQS35820504258%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2713%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=39965556a7d38667a6f19cfc526c50fe;dcid=4;dist=0;group_adults=2;sb_price_type=total;srfid=dcae8f83914e0600331d7b988f658ececd343573X1;type=total;ucfs=1&

Беше евтин, с паркинг, с гледка към морето и пееха птички всяка сутрин. Заспиваш на вълни и се будиш от птици, огромна радост за мен. И леглата не бяха непоносимо неудобни. 

Бяхме в периода 15-21 септември и времето беше страхотно. Но е въпрос на късмет. 

Наистина е на добра цена - ние ще бъдем 4 нощувки, защото ще взема и 1 ден отпуск. 18 до 22.

http://villa-fountainoflife-lefkas.com/

Тази вила е на изток, в Нидри, но я препоръчвам. Много луксозна и ако сте 8-10 човека ще ви струва по 20 евро на човек. Има 5 спални в главната постройка и още една отстрани при билярда.3 бани и 1 тоалетна. Басейнът е голям. Може да си приготвяте храна. Собственост на англичани, но я управлява българка, женена за грък. Мисля, че беше Мария. Може да я питате и за още отстъпки, т.к. ще е слаб сезон. На нас ни даде и два допълнителни дни престой. А до западната страна по-добрия път е от север, т.ч. не знам защо сте се насочили към Василики, освен ако не сте сърфисти.

Само двама ще бъдем, но ще я имам в предвид. :)

Това http://www.booking.com/hotel/gr/calm-view.bg.html?aid=368032;label=bookings-naam-XdSf49HzTflXIONktjPBMQS35820504258%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2713%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=3944c013d21d62ffe63b8a8bee236c2b;dcid=4;no_rooms=2;req_adults=1;req_age=6;req_children=1&;checkin=2015-09-19;checkout=2015-09-22

Струва си всяко едно евро. Селото в което се намира е на 6 км. от Василики и е по пътя за Порто Кацики и Егремни...Катизма и прочие(всички западни плажове).

Този и аз го гледах, но са останали само Mountain View стаи. 120 евро non-refundable, 160 refundable. Като няма да имаме гледка за тези пари, поне да е по-близо до плаж или населено място.

Също така попаднах и на https://www.booking.com/searchresults.en-gb.html?city=-830143&ssne=Vasilik%C3%AD&ssne_untouched=Vasilik%C3%AD&error_url=http%3A%2F%2Fwww.booking.com%2Fhotel%2Fgr%2Fcalm-view.en-gb.html%3Fsid%3Dee8415bfdb76ec031d0b5c56a1af6f8d%3Bdcid%3D4%3Bcheckin%3D2015-09-18%3Bcheckout%3D2015-09-22%3Bdist%3D0%3Bgroup_adults%3D2%3Bsb_price_type%3Dtotal%3Bsrfid%3D716f0c09bf616a8709c94cbb07dc1eec7aae5579X1%3Btype%3Dtotal%3Bucfs%3D1%26%3B&highlighted_hotels=578867&src=hotel&dcid=4〈=en-gb&sid=ee8415bfdb76ec031d0b5c56a1af6f8d&si=ai%2Cco%2Cci%2Cre%2Cdi&ss=Katerina+Lefkada%2C+Vasilik%C3%AD%2C+Ionian+Islands%2C+Greece&sb_travel_purpose=leisure&checkin_monthday=18&checkin_year_month=2015-9&checkout_monthday=22&checkout_year_month=2015-9&=2&no_rooms=1&group_adults=2&group_children=0&ss_raw=Katerina+Lefkada&dest_type=hotel&dest_id=303593&ac_pageview_id=2713392134170068&ac_position=0&ac_langcode=en&ac_suggestion_list_length=3&place_types= Katerina Lefkada - 120 eвро с безплатна анулация и доста добра гледка. Някой има ли отзиви ?

Връзка към коментар

На изгледа не дръж. Според мен за тази локация не е от особено значение. Мястото е много добре обзаведено на фона на поизносените места във Василики.

И да ядете в Понти - семеен ресторант Понди. 

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

С приятелката мислим да прескочим до Лефкада през почивните дни от 18 до 22 Септември.

П.С. Как мислите, че ще е времето края на Септември, някой ходил ли е тогава? Надяваме се да е ОК за плаж....

Преди 4-5 години бях точно по това време. Беше много приятно време за плаж, къпане в морето и разходки. В Нидри имаше все още хора макар и сезона да беше към края си, на Василики беше празничко, но пък много приятно. На Порто Кацики и Егремни имаше по 50-на човека, което определено помагаше да се оцени красотата на тези плажове без ордите. Чуден период за Лефкада, леко завиждам вече :)

А в това хотелче във Василики съм бил свидетел на една от най-зверските закуска като количество и качество напоследък с много готини собственици.

http://www.lefkadakaterina.gr/

Гледам имат стаи средно по 30-40 евро за периода, но и баджет такава за 20 на вечер.

Също така попаднах и на https://www.booking.com/searchresults.en-gb.html?city=-830143&ssne=Vasilik%C3%AD&ssne_untouched=Vasilik%C3%AD&error_url=http%3A%2F%2Fwww.booking.com%2Fhotel%2Fgr%2Fcalm-view.en-gb.html%3Fsid%3Dee8415bfdb76ec031d0b5c56a1af6f8d%3Bdcid%3D4%3Bcheckin%3D2015-09-18%3Bcheckout%3D2015-09-22%3Bdist%3D0%3Bgroup_adults%3D2%3Bsb_price_type%3Dtotal%3Bsrfid%3D716f0c09bf616a8709c94cbb07dc1eec7aae5579X1%3Btype%3Dtotal%3Bucfs%3D1%26%3B&highlighted_hotels=578867&src=hotel&dcid=4〈=en-gb&sid=ee8415bfdb76ec031d0b5c56a1af6f8d&si=ai%2Cco%2Cci%2Cre%2Cdi&ss=Katerina+Lefkada%2C+Vasilik%C3%AD%2C+Ionian+Islands%2C+Greece&sb_travel_purpose=leisure&checkin_monthday=18&checkin_year_month=2015-9&checkout_monthday=22&checkout_year_month=2015-9&=2&no_rooms=1&group_adults=2&group_children=0&ss_raw=Katerina+Lefkada&dest_type=hotel&dest_id=303593&ac_pageview_id=2713392134170068&ac_position=0&ac_langcode=en&ac_suggestion_list_length=3&place_types= Katerina Lefkada - 120 eвро с безплатна анулация и доста добра гледка. Някой има ли отзиви ?

:) Тъкмо писах за това хотелче. Имай пред вид, че от "грешната" страна на Василики и е 15 минути ходене до селото, ако не си с кола. Не виждам опцията закуска обаче.

Връзка към коментар

И аз не виждам да е включена в стаята, но пък в описанието на хотела е написано, че има закуска.

С кола ще сме, така, че не е проблем да се движим с нея, стига паркинга да не е от тези, където като се махнеш за 5 минути и ти взимат мястото :)

Общо взето ще се чудя между Calm View (120 евро non-refundable) и този (120 евро - refundable). Nefeli го отписах, въпреки, че е 100 евро, защото е точно до плажа и като гледам е място, което ще е пълно със сърфисти. Ние предпочитаме някое спокойно и тихо място за релакс.

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към коментар

По това време няма никаква вероятност да има проблем с паркирането, освен ако не си на някоя стръмна улица, а хотелът няма собствен паркинг.

Връзка към коментар

С кола ще сме, така, че не е проблем да се движим с нея, стига паркинга да не е от тези, където като се махнеш за 5 минути и ти взимат мястото :)

Ние предпочитаме някое спокойно и тихо място за релакс.

Нямаше грижи с паркинг, голям е, а и по това време имаше 3-4 стаи заети едва.

На около 100-на метра има 2-3 кръчми на брега, ако ви мързи да ходите до Василики.

Хотелът е добър, за тези цени си е подарък, а най-вече собствениците са готини.

При липса на хора ни праснаха в най-добрите стаи. Можеш да се пробваш да букнеш тези от 20 евро и да видиш на място как ще се развият нещата. 

Бях го букнал да съм близо до Порто Кацики. Василики ще е пустичко по това време, в Нидри има малко повече 'екшън' ама вие май не го търсите така или иначе :)

Редактирано от Двуцветко
Връзка към коментар

И аз не виждам да е включена в стаята, но пък в описанието на хотела е написано, че има закуска.

Общо взето ще се чудя между Calm View (120 евро non-refundable) и този (120 евро - refundable). Nefeli го отписах, въпреки, че е 100 евро, защото е точно до плажа и като гледам е място, което ще е пълно със сърфисти. Ние предпочитаме някое спокойно и тихо място за релакс.

Не искам да те разубеждавам, ама сърфистите дори няма да ги забележиш. Плажът е малък, а и по това време имаше много малко хора в хотела. 

Връзка към коментар

Ако сте само двама човека в края на септември няма смисъл от предварителна резервация. Винаги ще намерите на място нещо, което да ви хареса и да е по-изгодно като цена, отколкото ако резервирате сега.

Във Василики предвид географските особености - планинка от западната страна на залива сравнително рано хвърля сянка. Освен това привечер е доста ветровито, не случайно там е рай за сърфистите.

Но ако сте там само за вечерна разходка и вечеря, мястото е приятно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тази година ние спахме пак във Василики Zotos studios. Цената в края на юли беше 70 евро на ден за апартамент за 5 човека.Апартамента е нов и чист и със всичко необходимо в кухнята ( не че сме използвали нещо) и се намира на пътя между Василики и Понти.

Връзка към коментар

Абе зависи какво мислите да правите. От там си прецени и местообитанието. На нас 6-те км. за вечеря до Василики не ни бяха проблем, но ние много обикаляме.

Но принципно е вярно казаното по горе, че края на септември наистина ще има доста места и ако отидете без резервация ще имаш възможност да свалиш цената. Прости си набележи някакви места в нета, които са ти харесали като обзавеждане и отиваш на място. През Букинг винаги са по-скъпи и заради административната такса. Аз лично non-refundable не бих букнала при тези обстоятелства. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Някой да е пътвал това лято от Василики до Кефалония?Интересуват ме цените на ферибота за колата и мен?

Василики-Фискадро 

8,5 за възрастни

4,3 за деца

34/39 за кола

Василики-Сами 

9,2 за възрастни

40,7/42,7 за кола

20% намаление за двупосочен. 

На връщане минава през Итака и е по дълъг маршрута. (понякога и на отиване минава през Итака, логика не хванахме)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На нас ни взеха по 8:80 на човек. 35 за колата от Василики и 40 от Фискардо.Незнам как ги пресмятат.

Кръгло  ;)  едното евро като бакшиш.

Шегата настрана. По наше време точно вдигаха данъците и минахме на по ниските тарифи. Мисля си, че и те са били доста неориентирани поне няколко дни. 

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

за този период-септември НЕ ви требе резерве!Има много свободни места-пазарете се!Иначе това е много готин период-темп.са около 30"С !Най добре отсядайте от западната страна на острова!Там са готините плажове!Иначе ще си губите времето в много път!Ние сме били 4-5 пъти но най готиното ,,хотелче'' : http://www.timoklia.gr/index.en.html

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
  • 6 месеца по-късно ...

Здравейте,

моля Ви за съвет.

Планирам да заведа семейството за 6-7 дни в Лефкада края на август. Едното дете е на 6г. а другото на 14. Изискването е да бъде много чисто. Огледал съм се в региона около Василики. Предимно ще ходим на плаж и децата няма да излизат от водата.

Моля препоръчайте някое приятно местенце. Не искам големите хотели All in.... Плажовете удобни ли са за достъп с кола ? Има ли много хора ? Трябва ли да се ходи рано ?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.