Прескочи до съдържание

Краби - Остров Пи Пи


Препоръчани мнения

Здравейте!

Предстои ни пътуване из Тайланд. От Банкок пристигаме на летище Краби в 12.55 часа, като първите ни нощувки са на остров Пи Пи.

Бихте ли ме ориентирали по какъв начин и откъде е най-добре да се придвижим от летището на Краби до остров Пи Пи, хотелът ни е Phi Phi Island Village Beach Resort.

 

Благодаря предварително! :)

 

Връзка към коментар

Има ферибот до островите Пи Пи, който се хваща от пристанището в Краби. Мисля, че бяха на час, но не съм сигурна. От летището предполагам ще има транспорт до градчето.

От летището не съм пътувала, но съм ползвала ферибота.

Връзка към коментар

Имайте впредвид, че ако ходите сега в дъждовния (нисък) сезон опциите са по-малко (нарядко) и по-скъпи. За разлика от хотелите, които са много по-евтини. Просто летището на Краби е далечко от пристанището. Най-добре ако летите с еър Азия имат опция самолетен билет + трансфер до Пи Пи. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря много за мненията!

Първоначалната идея беше да летим до Краби и там да направим екскурзии до островите.

Но тъй като много ми хареса въпросният хотел на Пи Пи, а и беше на добра цена, резервирах първите две нощувки там, после следват две нощувки на Railay Bay Resort & Spa. За там пък как ще направим трансфера, не ми е още ясно.

Идеята за билет Air Asia и трансфер до Пи Пи е много добра, но самолетният билет ни е купен преди месец. Ще може ли сега да се добави?

Престоят ни около Краби ще бъде от 22.08. до 26.08., доста дъждове ли да очакваме?

Връзка към коментар

Air Asia предлага само през Пукет трансфер към Пи пи. Сигурен съм, че и от Краби има трансфери към Пи пи, но не знам подробности!

 

В дъждовния сезон бъдете особено внимателни с медузите! Съвсем скоро имаше смъртен случай! :(

 

Phangan mulls lifeguards after jellyfish death

 

http://www.bangkokpost.com/news/general/641196/phangan-mulls-lifeguards-after-jellyfish-death

 

Връзка към коментар

От Пи ПИ до Райли също има фериботи на около час, всичко зависи от това, какво ще е времето.

Ние бяхме в началото на дъждовния сезон (май месец) и дъждовете бяха кратки, но много силни, придружени с ураганен вятър, а после сякаш нищо не е било.

Редактирано от elenitta
Връзка към коментар

Снощи четох за тези смъртоносни кубомедузи и стигнах до извода, че не трябва да се потапяме във водите не само на Тайланд, но и Сингапур, и Бали. Така ли е в действителност за този сезон август-септември?

И още едно въпросче ме тормози - за Катарските авиолинии допустимият чекиран багаж към билета е 20 кг за иконом.класа, а на ЕърАзия - 15 кг безплатни към билета, т.е. багажът ми трябва да е под 15 кг. Правилно ли съм разбрала?

Връзка към коментар

Снощи четох за тези смъртоносни кубомедузи и стигнах до извода, че не трябва да се потапяме във водите не само на Тайланд, но и Сингапур, и Бали. Така ли е в действителност за този сезон август-септември?

 

 

Сори ако ви наплаших! Не мисля, че не трябва да се потапяте във водата, а просто бъдете по внимателни и проучете въпроса. До колкото съм запознат положението с медузите в Тайланд изобщо не е толкова тежко, като в Австралия. Последните години ако не се лъжа е имало няколко смъртни случая в региона, но шансът да попаднете на такива медузи вероятно е значително по малък от колкото да ви се случи ПТП.

 

Това което бих ви препоръчал, проучете малко въпроса, питайте местните и не се къпете никога сами и евентуално си вземете едно шише оцет. Оцетът неутрализира отровата на медузите и ако го използвате бързо, значително намалява шансът за сериозни последици.

Връзка към коментар

Много добре сте избрали и двата хотела според мен - Phi Phi Island Village Beach Resort е на слабо населен плаж и няма да е лудница, в ниския сезон пък съвсем.

 

Railay Bay Resort & Spa е също на много живописен плаж, на полуостров е, но понеже има огромни отвесни скали от двете му страни, е достъпен само по вода.

От хотела на Пи Пи без никакъв проблем ще ви осигурят транспорт то Railay Beach на място.

Дано само да улучите хубаво време.

Редактирано от FlyTraveler
Връзка към коментар

Мда, явно с наближаване на пътуването съм се ошашавила здраво. Не знам защо бях останала с впечатление, че с ЕърАзия имаме включен към цената на билета багаж от 15 кг, а се доплаща за кг в повече. Сега влязок да се чекирам онлайн и си добавих два багажа до 20 кг. 

За Railay Bay Resort видях от линка на stenk, че има ферибот от Пи Пи, а като го напускаме към летище Краби пак ли трябва да излезем оттам по вода и до коя точка на брега е най-удобно за посока летището.

Връзка към коментар

И аз се надявам на хубаво време. Има ли вероятност целите дни да са с валежи и бури?

Мислех си, че при тези температури, дори да има дъжд за няколко часа, после да е приятно за разходки и мързелуване по плажа.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.