iMari Публикувано: 12 август, 2015 Сподели Публикувано: 12 август, 2015 Вдъхновена от пътеписа на Домосед за Бирма и затруднена в намирането на колела под наем във Варна,реших да започна такава тема .Много ми допада да разглеждам познат или непознат град по този начин.Ако има и други почитатели на този транспорт ,ще се радвам да споделяме информация като- откъде може да се вземат колела под наем в даден град,поддържани ли са,цени. Имам опит с Копенгхаген,където взехме колела от хотела -Wake up-за по 20е на ден, беше много приятно преживяване. Фаворита ми е Бургас,където велосипедите са част от градския транспорт и цените са от 80ст до 1лв на час.Станциите са на възлови места в града и в реално време може да провериш на сайта ,колко колела са налични на дадена станция. И ако някой може да ми каже, къде се предлагат колела във Варна?.От туристическият център ме насочиха към входа на Морската,където обаче е имало миналата година ,но не и сега.Намирам няколко сайта,но ако някой има опит да ме насочи. Връзка към коментар
temporary Публикувано: 12 август, 2015 Сподели Публикувано: 12 август, 2015 В София има вело атилиета, които дават велосипеди под наем. Цените не ги помня, но мога да проверя.Повечето европейските столици имат станции за велосипеди под наем.Във Виетнам (Hoi An) сме наемали за 1 долар на ден.В Бразилия по малките градчета имаше на много места предлагане на велосипеди. В Рио Де Жанейро са безплатни, но ти трябва тамошна мобилна карта, за да ти пратят кода за отключване от станцията, тъй като ние не си бяхме взели тамошна карта, пропуснахме и велосипедите. Губи ми се каква гаранция (да върнеш велосипеда) трябваше - нещо от сорта сметка в банката или кредитна карта. Но хората от Бразилия ще кажат. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 12 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 12 август, 2015 Да,това е важно уточнение-Какво се изисква за да наемеш велосипед.Обикновено,документ за самоличност е достатъчен.Но в Малага ,например,велосипедите под наем се ползват само като облекчение на трафика и за да си вземеш такъв е необходимо да си постоянен жител на града,като таксата е на годишна база. Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 12 август, 2015 Сподели Публикувано: 12 август, 2015 И ако някой може да ми каже, къде се предлагат колела във Варна?. Отиди на улица "Райно Попович" 6 и се договори ! Аз съм взимал от тях. http://ustrem-bg.com/contact.php 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 13 август, 2015 Сподели Публикувано: 13 август, 2015 Най-идиотоустойчивия начин е да се пита в магазини за колела. Ако не предлагат самите те, то поне могат да насочат В Холандия често около гарите се дават велосипеди, а и почти всяко магазинче предлага също. Условията обаче не винаги са приятни, чувал съм за големи депозити, на практика трябва да си платиш колелото и да ти върнат парите, като го върнеш. В Литва нямахме проблеми да наемем в единия край на 30км велоалея и да върнем в другия, нищо не ни искаха. Но там маршрута си беше доста разработен... 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 14 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 14 август, 2015 Много мерси на epetkov !Ползвах услугите на Устрем и останах доволна.Магазина се намира на удобно място,близо до Морската.Велосипедите са добре поддържани бегачи.Поисках по-удобна седалка и момчето веднага ми я смени.Взимат ти данните от ЛК и оставяш капаро от 50лв,които ти връщат при връщането на велосипеда.Цените са- 6лв за първия час и по 3лв за всеки следващ,за цял ден беше 18лв,май.Не могат да се сравняват с цените в Бургас,но във Варна по-ниски цени не намерих.Работното време е 9:30-19:30,но в някои дни собственика остава и до 22:30.От него научих,че има интересен проект за велосипеди под наем,който да свързва вилната зона на Албена с Балчик.На мен малко странно ми прозвуча,имайки в предвид терена,но знае ли човек.... 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега