Прескочи до съдържание

Краби или Пукет??

Препоръчани мнения

Също така се чудех как да се доберем до Краби или Пукет от Банкок. Около 800 километра са и най-евтините самолетни билети са съответно по 130 и 150 лева (двупосочни с Thai Airways). Това добра цена ли е или да чакам да падне? Става въпрос за февруари месец, което е натоварен сезон.

Моят билет от Чианг май до Краби е 46 евро (еднопосочен), което е доста по-голямо разстояние (1460км по суша). Купих го преди 2 седмици на промоцията на AirAsia, която не ставаше за твоя период, но може да изчакаш за друга подобна промоция.

Привет! 

Хубаво е да се знае, че тази година фестивала Loy Kratong се пада между 24-26 ноември. Големите чествания са в Чанг Май и Бангкок, но се празнува навсякъде където има вода (което май е навсякъде :) )

Иначе между Краби и Пукет, гласувам за Краби с две ръце!

Привет и от мен! Да аз ще бъда на 24-25 в Чанг Май, за третия ден от фестивала прочетох, че не е толкова впечатляващ и затова ще пътувам тогава към Краби. Амааа мнения много, аз стискам палци после да не съжалявам за изборите, които съм направила преди това :)

...а да хванете екопътеката вдясно от входа към него - красиво и без хора, поточета, малки езерца и рибки. 

И аз си мислех да търся нещо подобно. Добре ми звучи, а има ли вероятност да попадна на някое опасно животно  :swoon:

Връзка към коментар

От Банкок до Краби пътувахме с нощния влак. Има спални вагони и беше пълно с туристи.  Не си спомням цената обаче. Това дано ти помогне.

http://www.seat61.com/Thailand.htm#.Vc39E_ntmko

Редактирано от elenitta
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз си мислех да търся нещо подобно. Добре ми звучи, а има ли вероятност да попадна на някое опасно животно  :swoon:

Не, само рибки и гекони видяхме. :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Влакът при нас беше кошмар !

По-скоро трансфера с автобус. Отне ни 5 часа отгоре и загубихме следобедния плаж.

Никога не бих повторил.

Полета беше само 20-ина долара по-скъп , но идеята беше с нощен влак да спестим нощувка в Банкок и на обяд да сме си на плаж...

Air Asia или NOKair какви цени са февруари ?

Връзка към коментар

С Air Asia цената е 68 евро (без багаж) на 130 с багаж. С Nok Air е 62 евро, като тук има включен багаж до 15 килограма. Thai Airways изглеждат най-изгодни (65 евро), а и летят от централното летище на Банкок.

Има и някаква авиокомпания Thai Lion air с цени около 90 лева, но не знам доколко са надеждни като компания.

А какво мислите за Патая?

Редактирано от TheLawyer90
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В Патая има страхотна градина, ако си падате по това. Като град и плаж не ме впечатли особено.

https://www.google.bg/search?q=%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B3+%D0%BD%D1%83%D1%87+%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4&espv=2&biw=1366&bih=677&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB4QsARqFQoTCNbswf2PqccCFQO0GgodXt0LVw

Връзка към коментар

Stenk, съгласен съм с теб. Лични впечатления липсват, но вече съм прочел толкова много за тези места, говорил съм с толкова хора и съм задавал толкова въпроси, че направо се чувствам кореняк. От там и тази самоувереност. Може би е време да престана с това, за да остане някакъв елемент на изненада и местата да са ми наистина странни и непознати. Ще бъде трудно обаче. Това пътешествие изцяло ме е завладяло и нямам търпение да започне вече.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Патая - няма какво да правите там... Аз бях по "принуда" - и разбира се, изкопах очарователни места, според мен навсякъде ги има в Тайланд, но мястото се слави като нашенския Слънчев бряг (каква нарицателна дума...), а основният език за комуникация е руския. Макар че само масажите и храната да взема от Тайланд, мога да остана произволно дълго време без оглед на нищо :) Поздрави.

Връзка към коментар

Ами почти навсякъде в тая част на света рускя е нещо като втори език и ако това дразни някого просто ще се чуства некомфортно.

Чисто географски за милиони руснаци е по-близо и по-евтино да почиват в Тайланд отколкото в България.

Вижте атласа:)

Редактирано от stenk
Връзка към коментар

С Air Asia цената е 68 евро (без багаж) на 130 с багаж. С Nok Air е 62 евро, като тук има включен багаж до 15 килограма. Thai Airways изглеждат най-изгодни (65 евро), а и летят от централното летище на Банкок.

Има и някаква авиокомпания Thai Lion air с цени около 90 лева, но не знам доколко са надеждни като компания.

Изобщо не го мисли, ако Thai airways дават добра цена. Това е националният превозвач, няма претегли тук, измери там. Летището е огромен плюс също, няма да минавате целия Банкок до другото летище.

Lion Air само в най-краен случай, имате много други опции.(Еър Азия, Нок Еър, Банкок Еъруейз) Млада компания с нови самолети и необучен екипаж. Техният самолет се приземи във водата на Бали, вместо на самото летище, че им дойде къса пистата. Коментар на американски пилот по случая: " Очаквах подобно нещо, дойдоха за три месеца на обучение и ги пуснаха да возят хора."

Патая е огромно парти и нощен живот навсякъде и мръсен плаж. Трудно се намира читав дневен трип, трябва доста да се поровите или да буквате специална екскурзия за отдалечен по-чист плаж.  

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Привет! 

От националните паркове на сушата бяхме в Khao sok national park. 2-  нощувки имахме в Elephant hills resort. Лагер състоящ се от луксозни палатки и /или наколни бунгала, в зависимост от избрания пакет.

Много ни хареса, въпреки че си го представяхме по-диво.

Това е сайта на elephant hills- http://rainforestcamp.com/

Ние бяхме 3 дни там, ако трябва да покриеш всички предложения на това място са необходими 4 дни. 

post-3736-0-49623200-1439629863_thumb.jpg

post-3736-0-61763500-1439629883_thumb.jpg

Редактирано от gini
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ами почти навсякъде в тая част на света рускя е нещо като втори език и ако това дразни някого просто ще се чуства некомфортно.

Чисто географски за милиони руснаци е по-близо и по-евтино да почиват в Тайланд отколкото в България.

Вижте атласа :)

Аз нямам против нито една нация, ама грам :), но руското присъствие в определени туристически дестинации се асоциира с парвенющина, а не на всеки му харесва това - идентично както асоциацията с англичани на определени курорти (има и един в България)... Просто Тайланд предлага много по-прекрасни места от Патая. Иначе е все Тайланд - храмове, масажи, чудна храна...  

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.