Прескочи до съдържание

Грузия - средата на октомври 2015


Препоръчани мнения

Може и да отскочим за ден до Ереван, но ще му мислим на място.  

 

За един ден ще екстремно да отскочите.Пътят Тбилиси-Ереван с автомобил е 4-5часа в едната посока с чакането на границата.Пътят е планински.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

1.Идеи за автомобил под наем, освен нашия си линк ? Някой с опит? 

Отзивите за местните агенции не са много приятни - повечето агенции не разполагат с автопарк, а ползват автомобили на отсъстващи от страната. Колите не са в добро състояние и предразполагат към сериозни аварии и дефекти. Обикновено се работи с кеш, което пък затруднява връщането на депозит.

 

2.Кои забележителности могат да бъдат посетени с обществения транспорт?

post-17-0-38772500-1440574036_thumb.jpg

Връзка към коментар

Lonely Planet  гайд за Грузия, където има отговори на въпросите :)

На iPhone & iPad отваря ок, за Android иска инсталиране на AIReader.

Редактирано от Георги
премахната връзка
Връзка към коментар

Lonely Planet  гайд за Грузия, където има отговори на въпросите :)

На iPhone & iPad отваря ок, за Android иска инсталиране на AIReader.

 

Премахнах връзката към пътеводителя, че не съм сигурен относно легалността :) Всички пътеводители на Lonely Planet са абсолютно безплатни за 7 дни чрез trial профил в scribd: https://www.scribd.com/

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

 

 

 

 

 

 

All passengers should apply to check-in with a identification card or passport. Other presented documents are not accepted. Hopa flights operate to Batumi-Georgia, passengers transportation from Hopa to Batumi by bus.

 

Това с Батуми-Хопа ,обратно в Хопа,после пак в Грузия ми се вижда доста тегаво...иначе ако в маршрута ви влиза Батуми,цената за момента на "тюркиш" е 305 лири(с такси),което към днешен курс на лирата е под 190 лева,отиване и връщане.Не знам обаче,колко е реално разтакаването,като време.Защото до колкото съм запознат,летището в Батуми се държи от някаква турска компания и този вариант го ползват ,като вътрешни полети в онзи район на Турция,но използват грузинското летище(15 км от границата КПП-Сарп и 40 км до Хопа - Турция) а иначе най близкото в Турция е Трабзон,което е на 2..3 часа от Батуми та мисълта ми е,че при кацане на летището в Батуми,тези с билети за "вътрешния" полет,(без грузински граничен контрол)се качват на автобуси,минават границата с Турция обратно,но за да се върнете обратно в Грузия,трябва да стигнете до автогарата в Хопа и после обратно да се върнете през КПП-то Сарп и да влезете в Грузия до Батуми.

 

    Ей този вариант сме го отигравали на живо преди две години. Ако не бързате за никъде и не ви се дават два пъти повече пари (горе долу толкова е обичайната разлика в това дали сте до летище Батуми или до Хопа), можете да се пробвате с полет Истанбул-Хопа. Ние направихме точно това. От самолета ни натовариха под строй на автобуси до "летище" Хопа, което се намира на пристанището на града и оттам маршрутка до Кемалпаша, оттам друга до границата. Преминаване пеша на КПП-то и отново маршрутка до Батуми. Всичкото това за няколко лева, НО! Но и няколко загубени часа! Не знам дали бих се навил отново само, за да спестя 60-70 лв, но тогава така бях преценил, така го и направихме...

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.