Прескочи до съдържание

Кой какво е загубил в чужбина...

Препоръчани мнения

Май съм загубил само една книга(Дан Браун или Джеймс Ролинс) в автобуса Париж - Бове.Иначе съм забравял по пейки и гишета телефона, фотоапарата и винаги се е намирал добър човек, който да ме настигне и да ми ги върне.Забравял съм си фотоапарата в руската църква в Йерусалим и след 2 часа обикаляне се върнах и го намерих :) .

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Веднъж пък в Гърция мен ме забравиха Бяхме на Халкидики в един хубав хотел, ...... :)

Мен пък цял автобус ме забрави в Турция. Запазваме си екскурзия до Ефес и Пилончето на Артемида от хотела в който бяхме. Разгледахме първото, отиваме на второто и аз нещо се заплеснах по камъните / не знам по какво точно съм се заплесвала, като си спомням.. нямаше нищо, но факт!/ Изкачвам се обратно на пътя и... рейса го няма...

По-забавното е, че бяхме цяла група приятели и от тях никой не беше забелязал липсата ми. Отделно водача, който седеше до мене на втората седалка и шофьора.. Та така.. поразходих се из едно маслиново пътче около 15-20 мин и най-сетне се върнаха да ме приберат..:) Ех, тези маслинови дръвчета... 

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Миналата седмица забравих телефона, с който щракнах тези снимки (Grand Teton national park, Wyoming):

WP_20150807_13_00_35_Pro.jpg

Телефона беше останал в джоба на тази жилетка:

WP_20150807_11_59_17_Selfie.jpg

Сетих се след като върнах каяка и останалото оборудване... Върнах се да го търся. Момичето което работеше там беше от Казан, та си поговорихме.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Миналата седмица забравих телефона, с който щракнах тези снимки (Grand Teton national park, Wyoming):

WP_20150807_13_00_35_Pro.jpg

Телефона беше останал в джоба на тази жилетка:

WP_20150807_11_59_17_Selfie.jpg

Сетих се след като върнах каяка и останалото оборудване... Върнах се да го търся. Момичето което работеше там беше от Казан, та си поговорихме.

Баси кефа... Не загубването, а емоцията от снимките :)

По темата (освен да се хиля на хумора ви): на прима виста едно много любимо таке (шапка) в един бус Кавала - Александропулос и дискове с африканска музика, купени от Кейп Таун - не знам къде съм ги посяла, докато се мотаех в Африка - или някой ми ги е посял :) Продължавам да чета историите ви :)

Връзка към коментар

Аз пък си забравих чантата на един крайпътен камък в Шри Ланка. Спряхме на едни скали и прекрасна гледка, да пушим. И аз съм я оставила до мен машинално, после се поснимахме около една дървена къщичка...и айде по конете. След 10-тина километра пред нас се ширна един уникален водопад и естествено, спряхме да му се полюбуваме. Аз си викам, няма да взимам чантата с телефона да снимам, че и без това нямам батерия....и в този момент нещо ми присветва! Ама мъжът ми беше отпрашил надолу към водопада, а аз си знам, че той обикновенно ходи след мен и прибира загубеното, но е гадняр и си трае, прави се на ухапан докато се ушашкам тотално. Аз обаче го познавам по очите кога ме лъже....та газ надолу, с надеждата, че ще видя дяволития поглед и ще си отдъхна, че я е взел. Не би....пред погледът, който ми отправи като го попитах къде ми е чантата,  Медуза Горгона щеше да сведе свенливо очи....Краката ми се подкосиха! Паспорта ми, всичките пари, телефон, кредитни карти....абе катастрофа! Шофьорчето занарежда нещо на синкхалски и кара като луд по

завоите наобратно. Страшно си беше....около мястото, на което я забравих имаше панорама, а около нея сергии. Цяло чудо беше, че я намерихме и че този водопад се случи близо.....

Май друго не съм губила, само доброволно съм оставяла. Кога обувки, кога дрехи, парфюми....заменям с нещо ново и се стискам за багаж. Е, разбира се, редовно си губя акъла, ама това и тук ми се случва :)

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Аз не съм губил нищо..

Имах една инфарктна ситуация тази година. На летището в Букурещ си изкарах лаптопа и го сложих на краката, но понеже в джоба ми беше портмонето и телефона, които ми убиваха ги извадих и ги сложих на съседната седалка. Наоколо нямаше хора, след 30-на минути си събрах лаптопа и тръгнах. Разходих се надолу по коридорите, ходих до тоалет и след поне 6-7 мин се усетих, че портмонето с телефона са останали на седалката. В него бяха лична карта, всякакви банкови карти и т.н., + телефона, където беше и бордната карта. Взех разстоянието за секунди и видях, че си седи там където го оставих. Падна ми огромен камък от сърцето.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Портфейла ми изчезна в бара-пушилня на летището в Йоханесбург с българските ми дебитни карти, лична карта, шофьорска книжка и последните ми рандове. Аз мисля, че съм го изгубил или забравил, но майка ми е сигурна, че са ми го откраднали (не беше с мен хаха). Като се прибрах в Реюнион пращах факсове до консулството ни в Претория да ги обявят за невалидни дпкументите. Добре че паспорта си беше в мен! Най редовно си забравям четката за зъби, я вкъщи, я в хотела.губил съм и телефони след партита порядъчно почерпен..

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

то мойто не е материална загуба, но много си ме боля ....... първото ми  азиатско пътуване , Тайланд, късно вечер, явно много жега ме е напекла през деня, щрапам си аз из снимките на фотоапарата, уж настройки някакви правя и изведнъж ....оп, няма снимки, какво направи бе, мойто момиче....такъв рев му ударих, а на другия ден си тръгвахме....добре , че след години се върнах в Тайланд, макар че не ходих на същите места, поне от втория път имам снимки :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Ние забравихме в един хостел в Кентърбъри адаптер, който бяхме заели от една колежка на мъжа ми. Сутринта си взех телефона със зарядното, ама кой да се сети, че не сме си в къщи и че се ползва адаптер. Като се прибрахме в Бг й купихме нов с повече накрайници. Така се случва всеки път като вземеш нещо назаем. За следващи пъти каквото ми трябва ще си купувам! :)

то мойто не е материална загуба, но много си ме боля ....... първото ми  азиатско пътуване , Тайланд, късно вечер, явно много жега ме е напекла през деня, щрапам си аз из снимките на фотоапарата, уж настройки някакви правя и изведнъж ....оп, няма снимки, какво направи бе, мойто момиче....такъв рев му ударих, а на другия ден си тръгвахме....добре , че след години се върнах в Тайланд, макар че не ходих на същите места, поне от втория път имам снимки :)

А за снимки най-боли...

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ние позагубваме често - зарядни, адаптери, USB-кабели поне по 5-6, вкл. за стария ни фотоапарат, дрехи, шапки, пари. В самолета забравихме луксозно датско издание на пътеводител на Дания, което ни беше подарено. Някои неща сме намирали, но повечето ги отписваме. Връщали сме се 100-тина км. да търсим мобилен телефон, звънели сме на доста хотели да си търсим някое устройство. Но все бързаме и явно сме небрежни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На прима виста се сещам за тези двете -
Фотоапарат с лента (!), предполагам в Дисни в Париж, защото последно там бях правил снимки и после не го видях. Обаче, не знам защо, бях тръгнал с 2 апарата, лошото е, че снимките ми от Виена от предния ден бяха на първия, а във Виена така и не съм ходил пак. 
Едно ново сако, бях тръгнал със сако и с яке за Тоскана, кацнахме в Рим, беше топло, аз бях с малката ми сестра, с която имам 15 години разлика и мислех все за нейните неща, понеже тя е доста разсеяна, но явно аз съм повече, защото сакото си остана в бусчето от летището до гарата.
Интересното е, че предната вечер пътувахме за София, пак с бус, и аз пак мислех, дали тя си е взела всичко от буса и съм оставил там, в тъмното, 2 чифта очила - чисто нов Ray Ban (за пръв път в живота си си бях купил маркови очила месец по-рано) и диоптърни. Усетих се около 20-30 мин. по-късно, звънях на всички офиси на фирмата, буса беше вече в депото, точно преди да го измият, платих около 20лв. за такси, ама си струваше всяка стотинка - прибрах си и 2та чифта очила, още ги ползвам.
100% има и други, ама сега се сещам само за тези :) 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

От два дена чакам някой храбрец да каже как си е изгубил девствеността в чужбина, ама...нъцки. Все шапки, картини, стикове...да се чуди човек как да си ги навре в ковчега един ден  :lol:  :lol:  :lol:

Майната им на всички вещи, които сте губили. Остава само feeling-а - него го няма за 20 лева в магазина! Щом сме си изгубили акъла от кеф някъде, какво значение изобщо имат изгубените вещи? 

Редактирано от Бай Добри
  • Харесвам 16
Връзка към коментар

Няколко дни я гледам тая тема и не мога да се сетя нещо, да се включа, но днес ми изникна спомена.

Отиваме с жената в Рио за карнавала, купуваме билетите предварително онлайн и после на място си взимаме истинските, струваха майка си и баща си. Тръгваме да влизаме, тъпканицата е голяма и в един момент жена ми вика, няма ми го билета, гледам и не мога да повярвам, тръгнахме веднага назад и какво да видим- един човек от персонала го вдигнал в ръка и се озърта, и на това не можех да повярвам, върна ни го, благодарихме му, как не му дадох някакви пари на човека, още съжалявам, ама така стана в бързината.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Като се замисля, май само един шал съм губила - купих го от Лондон и го изгубих, докато разглеждахме къщата на Шекспир в Стратфорд на Ейвън. Not a big deal, разбира се.

Всъщност от много години имам навика на пътувания да взимам само най-нужните неща и никакви бижута и скъпи неща. Всичко тръгна от една командировка преди около 8-9 години на нашата Ривиера, когато с колегите се връщахме към София с няколко коли и в един момент се оказа, че жената на шефа си е забравила в хотела на Ривиерата някакво ценно бижу. Тогава се наложи колата, която е тръгнала последна и е най-близко до хотелите, да се върне и да вземе въпросното бижу. Добре, че не бях в тази кола :)

Връзка към коментар

Ето тази тема обяснява защо ние сме си намирали толкова много неща  :)

Мъжът ми се опита да си изгуби халката в Южна Корея (а той настояваше да ги носим). Измил си бил ръцете със сапун, та затова я бил свалил там, където сме нощували. За щастие бяхме изминали само 20 км с колелетата (но пък какви 20 км!) и като се върнахме беше в джоба на бабата, която ни беше дала стаята.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...
Евгени Димитров

От два дена чакам някой храбрец да каже как си е изгубил девствеността в чужбина, ама...нъцки. Все шапки, картини, стикове...да се чуди човек как да си ги навре в ковчега един ден :lol::lol::lol:

Майната им на всички вещи, които сте губили. Остава само feeling-а - него го няма за 20 лева в магазина! Щом сме си изгубили акъла от кеф някъде, какво значение изобщо имат изгубените вещи?

Ей т'ва е приказка! Редактирано от Evgenikd
Връзка към коментар

Сега вече имам в актива си и маската и шнорхела на сина ми. Затрих ги във Филипините, така и не разбрах на лодката или в буса ги забравих...Сега спешно се нуждая от нови за Куба!

Връзка към коментар

Аз загубих толкова дрехи в Панама, че някои хора започнаха да се майтапят къде ги събличам.

Първо изгубих бански и един шал от Индонезия, много си го харесвах, ползвах го като кърпа за плажа. Това след като се къпах на Isla Iguana на плаж, на който нямаше други хора. Така и не разбрах къде и как съм го изгубила. Вероятно при реорганизацията на раницата е заминал.

После в багажника на трансфера от Сан Блас до Панама Сити останаха рокля, сандали и евтиния вариант на панамска шапка. Бях се преобличала и от бързане не ги прибрах в раницата, ами ги сложих до нея. После не разтоварвах аз багажа, иначе щях да ги видя. Ходихме до офиса на фирмата, уж щяха да ги носят, но така и не ги получих.

А последния ден слизаме на закуска в хотела. Аз с малката раница, в която са големият фотоапарат, малкият фотоапарат, портмонето, всички банкови карти (3бр), лична карта, паспорт, бележките по пътуването. Само таблетът си беше в мен, иначе и той седи в тази раница. След час ми трябваше нещо от раницата. Тук - раница, там - раница. Докато се сетя къде е. Но хората ми я бяха оставили настрани и само като ми видя угрижената физиономия, сервитьорката ми я посочи.

Преди се имах за много подредена. Докато не си забравих слънчевите очила в тоалетната (фургон) на излизане в Петра. Бях ги свалила да си измия лицето. В Тбилиси бях изхвърлила нова туристическа риза заедно с боклука.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.