домосед Публикувано: 19 септември, 2017 Сподели Публикувано: 19 септември, 2017 Последното ми откритие е един мистериозен нощен влак София-Солун, който върви само в петък и то май само през лятото. Два румънски вагона тръгват от Букурещ, а в София им прикачават и два български. По един седящ и един кушет. Връщат се в неделя вечер. Много е удобен, именно защото е мистериозен и труднооткриваем и можеш да спиш на по цяла седалка в седящите купета, без да доплащаш за кушет Освен това закъснява с два часа, повечето прекарани в изчакване на нещо на разпределителна гара в Перник, така че вместо в 6:30 пристигаш в много по-удобния за консумация на топли банички със сирене и спанак час 8:30, след което ти остава достатъчно време да се прехвърлиш на директния рейс за Дедеагач в 10:30 Това на снимката е гръцкият локомотив, който току що се е откачил от въпросния влак (вляво) на гарата в Солун. 12 1 2 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 15 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 15 октомври, 2017 Любимото ми влакче в Швейцария.Изключително вълнуващо и запомнящо се пътешествие! 11 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 17 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 17 октомври, 2017 С влак(ове) по долината на река Некар, Баден-Вюртемберг: Дайслинген, Ротвайл, Хорб, Тюбинген 9 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 17 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 17 октомври, 2017 Вдъхновено от темата "някога бях" Еквадор, 1999 (аз съм тоя, дето гледа в обектива на долната снимка) 14 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 По препоръка на @master_of_germsпътувах в спален вагон по маршрут София-Бургас. Приятно съм изненадана. 5 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 май, 2018 Сподели Публикувано: 22 май, 2018 преди 13 часа, jungfraujoch каза: пътувах в спален вагон по маршрут София-Бургас. Приятно съм изненадана. В периода, когато ходех на море в България, това си ми беше схемата на пътуване - нощен кушет-вагон до Бургас - лягаме си вечерта на Централна гара София, сутринта се събуждаме в Бургас, хапваме по една баничка и айде на автобуса до Созопол или Арапя. Поклащането на вагона и ритмичното "та-так - та-так" от колелата никога са ми е пречели да спя, даже напротив. Е, тогава вагоните изглеждаха по-зле, но като си по-млад много не ти пука 4 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 25 април, 2019 Сподели Публикувано: 25 април, 2019 Статия за най-добрите спални влакове в Европа : https://edition.cnn.com/travel/article/best-european-sleeper-trains/index.html 2 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 24 септември, 2019 Сподели Публикувано: 24 септември, 2019 Шарганската осмица в Мокра гора,Сърбия е интересна атракция за любителите на железопътния транспорт.Разстоянието по трасето е 15 440 метра с преодоляване на разлика във височина от 300 метра със среден наклон от 18 градуса и 22 тунела (с обща дължина над 5 км.), 10 моста и няколко малки гари. Нарича се осмица понеже трасето се извива под формата на осмица. Възстановеното трасе влиза в експлоатация на 1 септември 2003 г.Наричан Чира или Носталгия.Пътуването е приятно и предлага хубави гледки. 5 1 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 24 септември, 2019 Сподели Публикувано: 24 септември, 2019 Я, имало тема за старата ми любов - влаковете и не съм се разписала 😉 Теснолинейката на Корсика - Chemins de Fer de la Corse. Първите два участъка са пуснати през август 1888 г. между Бастия и Корте и между Аячо и Боканяно. Общата дължина е 232км. Минавала съм разстоянието от Аячо до Бастия. Бях чела в някаква класация за живописните влакови пътища в Европа, та трябваше да го отметна 😉 Гарата на Аячо - влака идва Разни гледки по маршрута Върхове и буйни реки Влаковете по другата линия След като съм се возила на немските и италиански високоскоростни влакове, трябваше да отметна и френските такива - TGV Лион - Милано Началото И пак гледки по пътя Гарата в Милано е ясна, т.е. нямам снимки от нея. Последната спирка е Порта Гарибалди, не централната гара. От този влак нямам много снимки, защото вътрешните светлини даваха отражения и предпочетох да се наслаждавам на пътуването Засега толкова, някъде по темите съм писала за Бернина експрес. Всъщност може да си направим наша си класация за най-живописни влакови пътища... 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега