Прескочи до съдържание

Чинкуе Тере


Kamen

Препоръчани мнения

ходих миналата година, правихме няколко маршрута, но от край до край - не....Мисля, че е сериозно пресилване наведнъж да се мине. Манарола-Рио Маджоре - прословутата Виа дел аморе беше затворена заради свлачище ( това беше мин.година) , иначе преходите са уникално красиви, онемяваш от красота, но и изморителни, правихме Вернаца-Монтеросо, до Корниля също, и мисля Корниля-Манарола, а Манарола-Рио Маджоре го взехме с влакчето, че нямаше как....

Връзка към коментар

Да разбирам, че само Риомаджиоре - Манарола е затворена? В официалният сайт на Чинкуе Тере нищо не пише.

Някакви такси плащат ли се?. На 28 август съм там и желанието ми е пеш. 

Връзка към коментар

нямам представа дали в момента е отворена, тогава беше затворена...дори и да не правиш нея, има толкова други алтернативни варианти за преходи в района, не само между градчетата, а и по-заобиколни , само време да имаш...Такси никакви не сме плащали.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

7.50 евро е таксата на човек по пътеката, след 19.30 е свободно преминаването, според мен/минавал съм camino frances/ си е трудничък прехода има сериозни изкачвания и спускания, особено ако си с раница,....но гледките са вълшебни и си заслужава всеки метър. Движех се в посока Риомаджиоре към Монтеросо. Риомаджиоре - Манарола е затворена пътеката, но си има алтернативен маршрут и не се плаща. Манарола - Корнилия само с влак. Пътеката започва от Корнилия до последните две селца. Подсказано от местните, за да спестиш таксата.Тръгваш по асфалтовия път/Корнилия към Вернаца/ , където видиш спрени коли/имаше и скъпи джипове/ значи има отклонение/безплатно/ към пътеката. Безумие си е такава такса и много хора гневно я обсъждаха.   .......... Уникални гледки. Хубав плаж на Вернаца.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

 Безумие си е такава такса и много хора гневно я обсъждаха.   .......... Уникални гледки. Хубав плаж на Вернаца.

един цент такса не съм платила...не знам защо, но никой не ми е искал пари...сигурно защото не съм тръгвала от началото/края,  гледките са незабравими и целия зор от катеренето си заслужава безусловно

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.