Прескочи до съдържание

Полага ли ми се безплатна нощувка в Доха?

Препоръчани мнения

Миналата седмица зънях на софийския офис точно с това питане. Билетите които бях резервирала отговаряха на условието да няма друг полет с по кратък престой, но вече има ново условие за което не пише никъде в сайта - цената на билета без летищни такси в посока трябва да е над определена сума (400$) ако е под тази сума нищо не се полага...

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 години по-късно ...
  • 4 месеца по-късно ...

Здравейте, 

Отдавна е нищена темата тук, но скоро някой възползвал ли се е от безплатен хотел в Доха.. 

Примерно с 14 часов престой през деня основно и немога да разбера важи ли за така наречените икономични полети /не промоционални/

През Фейсбук страницата просто ми пуснаха линка със условията им , на които отговаряме, ноооо може ли да ударим греда 🙂 ? 

Връзка към коментар

Няма как да ударите греда. Това важи за всички полети. Имат си място в сайта, където с номера на полета ще ви излязат хотелите, които се предлагат. Единственото, което трябва да гледате е цената да е 0. Колкото по - рано резервирате, толкова по- голям  избор от хотели ще имате. Ако не ви е ясно, звъннете им - много са любезни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 8 месеца по-късно ...
На 18.12.2018 г. в 21:48, patilana каза:

Няма как да ударите греда. Това важи за всички полети. Имат си място в сайта, където с номера на полета ще ви излязат хотелите, които се предлагат. Единственото, което трябва да гледате е цената да е 0. Колкото по - рано резервирате, толкова по- голям  избор от хотели ще имате. Ако не ви е ясно, звъннете им - много са любезни.

Миналата година транзит тура беше 36 катарки а сега е двойно по скъп баси....

Къде ги гледате тия хотели които като въведеш полета може да има безплатни? Аз имам пак над 8ч и се чудя какво да правя, миналата година не намерих дори комплементари динър как става?

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Не откривам как да си редактирам поста - имах предвид 7 часа и 55 минути. Не е достатъчно за хотел, но и не ми се виси на летището. В сайта на катарците ми иска номер на резервация (каквато още нямам), за да ми даде възможност да доплатя за някой Lounge.

Връзка към коментар
Преди 1 час, bimbo каза:

Не откривам как да си редактирам поста - имах предвид 7 часа и 55 минути. Не е достатъчно за хотел, но и не ми се виси на летището. В сайта на катарците ми иска номер на резервация (каквато още нямам), за да ми даде възможност да доплатя за някой Lounge.

Доплащането няма да ти хареса , търси други варианти... Ако си с икономи билет е 165$ за Ал Мурджан, за другите им лаунджове, няма такава опция изобщо.

Връзка към коментар

Това ми отговориха от една агенция, сега ще питам и офисът в България.

The Oryx lounge offers a comfortable atmosphere to sit, relax and enjoy the superior hospitality provided by the Oryx lounge staff. The lounge offers food and beverage services, a smoking room, business centre, lockers, a quiet zone, internet facility and a gaming room for kids. Airline's premium passengers and select card holders are eligible for complimentary access to the Oryx lounge. Economy passengers will be able to gain access to the lounge for a nominal fee of QAR 200 (USD 55). 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Въпреки многобройните отговори,аз така и не разбрах къде точно трябва да проверя дали мисе полага спане,ваучери за храна и т.н. Имам 10 часа престой на 5 Ноември

Връзка към коментар
преди 51 минути , adriano1 каза:

Въпреки многобройните отговори,аз така и не разбрах къде точно трябва да проверя дали мисе полага спане,ваучери за храна и т.н. Имам 10 часа престой на 5 Ноември

Полага ти се хотел. Влез в сайта и с номера на полета си букни, ако все още има свободни места. Ако искаш да проверяваш за още подробности - обади се директно в някой от офисите им, много са любезни. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, adriano1 каза:

Аз имам билет с престой над 12 часа. Не зная дали ще ти е полезна информацията, защото не е безплатно, но си резервирах 5 звезден хотел за доста смешна сума (£23) по програмата им за stopover.

https://www.qatarairways.com/en/offers/qatar-stopover.html

Връзка към коментар
преди 15 минути , Rainy каза:

Аз имам билет с престой над 12 часа. Не зная дали ще ти е полезна информацията, защото не е безплатно, но си резервирах 5 звезден хотел за доста смешна сума (£23) по програмата им за stopover.

https://www.qatarairways.com/en/offers/qatar-stopover.html

Ама той за безплатно ли пита? 🤔 Ако е така, не съм разбрала, извинявам се. Тъй като е доста коментирано, реших, че пита именно за тези хотели, за които си писала ти, и един от които си букнах и аз. За протокола - имам 14 часа престой. 

Връзка към коментар
преди 4 минути , adriano1 каза:

5 звезди за 23 паунда си е безплатно. Не мисля да стоя всичките 10 часа на летището, определено искам да отида в града. 

Тогава влизай в сайта и буквай. Успех. 🙂

Връзка към коментар
преди 15 минути , adriano1 каза:

5 звезди за 23 паунда си е безплатно. Не мисля да стоя всичките 10 часа на летището, определено искам да отида в града. 

Само внимавай, че тази програма е за над 12 часа престой май... 

И за мен е безплатно 🙂 Чекирането е 24 часа в денонощие при тази програма (лично попитах). Смятам, че няколко часа разходка и останалото време на басейн е една доста добра идея преди следващия полет (живи и здрави). 

Не съм питала за ваучери за храна и трансфер. Смятам да ползвам автобус, не вярвам да е скъп, а ваучерите за храна едва ли са за хотела, а по-скоро за летището. Веднъж съм ги ползвала при закъснял полет и не мисля да си го причинявам повече 🙂 Затова ще потърся храна в Доха. 

Връзка към коментар
преди 14 часа, Rainy каза:

а ваучерите за храна едва ли са за хотела, а по-скоро за летището

Аз съм ползвала такъв хотел и ваучерите бяха за храна в хотела. В ресторанта на последния етаж имаше огромен ресторант и ваучарите бяха за закуска и вечеря. Вярвам, че за какви и колко ваучери ще имаш зависи по кое време и колко дълъг ти е престоят. 

Връзка към коментар
преди 45 минути , violeta каза:

Аз съм ползвала такъв хотел и ваучерите бяха за храна в хотела. В ресторанта на последния етаж имаше огромен ресторант и ваучарите бяха за закуска и вечеря. Вярвам, че за какви и колко ваучери ще имаш зависи по кое време и колко дълъг ти е престоят. 

Чудесно! 😊 Непременно ще им пиша за ваучери за храна в хотела. Престоят ми е дневен, почти 13 часа. Благодаря! 

П.П. Аз умишлено го направих такъв, за да се разходя в Доха, иначе имаше много-много полети с малък престой. Не зная дали това се отразява...

Връзка към коментар
преди 4 часа, Rainy каза:

П.П. Аз умишлено го направих такъв, за да се разходя в Доха, иначе имаше много-много полети с малък престой. Не зная дали това се отразява...

Ами май за безплатните неща имаше условие да няма други полети с по-кратък престой, ама не ги следя много внимателно и може да са се променили нещата.

Пробвайте си, ако дадат - дадат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , neuromancer каза:

Ами май за безплатните неща имаше условие да няма други полети с по-кратък престой, ама не ги следя много внимателно и може да са се променили нещата.

Попаднах на супер неориентиран (хайде, няма да казвам какъв 😒), който не ме пита единствено за името на майката на свекърва ми 😒 и в крайна сметка каза, че не можел да ми даде "повече" информация, да съм се обадела директно в Катар (държавата, не компанията!), тъй като това си било тяхна оферта! 🤦‍♀️ Даде ми някакъв номер, звънях, говорих с друг, с трудно разбираем английски, който мънка, мънка, накрая каза, че трябва да провери и ще ми се обади той. 10 минути по-късно, получавам съобщение по Уотсъп от катарски номер (пише ми жена): "Здравейте, мадам, пиша Ви от хотела, който сте букнали, има ли някакъв проблем с резервацията, да Ви помогна да го разрешим? " 😲🤦‍♀️ След 10 минутно писане и обяснение, че изобщо нямам идея кой и защо й е звънял, че нямам проблем с хотела, а исках да говоря с Qatar Airways, реших, че за днес ми дойдоха в повече глупостите и се отказвам да питам повече. 🤦‍♀️ Ще чакам да видя на вас какво ще Ви кажат. 

Връзка към коментар
преди 27 минути , neuromancer каза:

И аз имам някакви такива смътни спомени 🙂 Затова отбелязах този факт по-горе. Но аз, честно казано, не съм разчитала на ваучери. Просто исках да видя Доха и умишлено избрах 13 часа стоповър. Безкрайно много други варианти имаше за моята дестинация. Хотелът ми хрумна по-късно - когато видях програмата им Visit Qatar. 

Написах им мейл, но не тая особени надежди. Събота почиват, така че отговор сигурно другата седмица. 

преди 16 минути , Djulka каза:

Попаднах на супер неориентиран (хайде, няма да казвам какъв 😒)...

Ще чакам да видя на вас какво ще Ви кажат. 

Ти си мазохист 😄 Ще кажа резултата, аз нямам намерение да звъня. Хората извън Европа, за които английският е втори език, често правят Развален телефон, така че не си го причинявам, освен когато нямам избор.

Освен това винаги е опция да отидеш на Транзита на летището и невинно да попиташ за ваучери 🙂

Връзка към коментар
преди 13 минути , Rainy каза:

Ти си мазохист  Ще кажа резултата, аз нямам намерение да звъня. Хората извън Европа, за които английският е втори език, често правят Развален телефон, така че не си го причинявам, освен когато нямам избор.

Освен това винаги е опция да отидеш на Транзита на летището и невинно да попиташ за ваучери 🙂

Права си, май съм мазохистично настроена днес. 😄

Ще видим, може и да питам на летището, а може и да се откажа. То пък за една вечеря да си скъсам нервите и да говоря със сто човека... Май няма да си го причиня. 

Между другото, ти кога летиш, ако не е тайна? Питам от чисто любопитство, защото току-виж сме се засякли, ако е скоро. 😉

Връзка към коментар
преди 1 минута , Djulka каза:

Права си, май съм мазохистично настроена днес. 😄

Ще видим, може и да питам на летището, а може и да се откажа. То пък за една вечеря да си скъсам нервите и да говоря със сто човека... Май няма да си го причиня.  😉

Именно 🙂

преди 2 минути , Djulka каза:

Между другото, ти кога летиш, ако не е тайна? Питам от чисто любопитство, защото току-виж сме се засякли, ако е скоро. 😉

Летя от Лондон на 8 ноември вечерта, а престоят ми е на 9 ноември, живи и здрави 🙂 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.