Прескочи до съдържание

Символите на градовете.

Препоръчани мнения

Интересно ми е интересувате ли се от символа на града, който посещавате? И правите ли му снимки за архива, съответно търсите ли магнитчета или картички с него?

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Говорим за символите де. Но да речем, те се повтарят. Например на Мадрид и Берлин е мечката, но различна, разбира се, на Барса е гущера. Интересно ми е дали ги отразявате и по какъв начин. Дали просто като интерес или държите да си спомняте чрез символа за самия град.

post-108-9749_thumb.jpg

Редактирано от Тони
Връзка към коментар

Аз не държа на някакви сувенири и много специални спомени, но е грехота в Париж да не видиш Айфеловата кула, не че е възможно де, по принцип говоря, защото често я ползвам като негативен пример с големите опашки отпред, но не си представям да отида и да я игнорирам изцяло. 

Доста от тези символи са изкуствени, без някаква история прикачена към тях, но пък си заслужава дори само заради това очите ти да видят на живо и мозъка ти да възприеме, че действително си на това място и не те е излъгал някой :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Недей, моля те започва с магнитите, че пак ще ме захапят....аз съм вечния заподозрян за тия магнити... :unsure:

Elena,ако ти кажа,че вратата на хладилника почна да провисва от магнити сигурно няма да ми повярваш. :D

Относно символите на градовете,задължително снимки+магнит+гипсова или желязна реплика.Все пак спомените са важни.

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Символите на градовете са като емблемите  на колите - сигурен начин да различиш една "марка" от друга, дори да незнаеш всичките им модели наизуст. Най-вече предпочитам да ги видя, пред това да се снимам с тях или просто да ги снимам тях... :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Символите на градовете са като емблемите  на колите - сигурен начин да различиш една "марка" от друга, дори да незнаеш всичките им модели наизуст. Най-вече предпочитам да ги видя, пред това да се снимам с тях или просто да ги снимам тях... :)

Абсолютно съм съгласен,но след като попия достатъчно количество душевен материал ;) следва снимка,която да ми напомня един ден за това което съм видял.Не че ще го забравя,а просто да имам още един спомен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не се впечатлявам особено от големите градове, та какво остава за символите им. Минавам, виждам и това е. Купувам сувенирите, които събирам, символите обикновено под формата на метална джунджурия. Но не винаги моите асоциации за даден град съвпадат с общоприетите. Например тази мечка от Мадрид ми е много тъпа. Купих си едни метални Санчо и Дон Кихот и си ми е много по-хубав спомен от мечока.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз пък харесвам символите. Например, символа на Турция за мен е баклавата :) - снимам я при всяка възможност, снимам се с нея, въобще много снимки и правя B)

От толкова снимки на баклава, остава ли ти време да я опиташ? :P

По темата, зависи. Зависи от градовете и символите. В един случай съм впечатлен (следователно купувам сувенир със символа на града), в друг случай го подминавам като малка гара (символът де, градовете не подминавам баш така)...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някои градове в Швейцария имат доста интересни символи - например градът Шафхаузен (Schaffhausen).

post-133-0-03244800-1370170174.jpeg

Двата "символа" в долната част на овена се виждат добре дори тук.

Най-забавно е когато минеш през портата на стария град и се озовеш под скулпурата на символа:

post-133-0-43131200-1370181359.jpg

Най-важното е оцветено в златно :P

Редактирано от georgiev
Връзка към коментар

georgiev като писа за Швейцария, ме подсети че и аз съм снимал един от най-известните символи на Цюрих...и Швейцария изобщо  :)

post-72-0-25318800-1370182678_thumb.jpg

да ви е сладко ;)

P.S. Ето къде точно се намира мястото в google street view http://goo.gl/maps/LyFzL

Редактирано от wilks
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

От мене,един от символите на Лондон и в частност на Tower of London.Има легенда,която ни казва,че ако гарваните отлетят от лондонската кула,то това ще е края на монархията.Затова на гарваните им се подрязват крилата.

post-259-0-56471300-1370198365_thumb.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.