Тони Публикувано: 29 май, 2013 Сподели Публикувано: 29 май, 2013 Интересно ми е интересувате ли се от символа на града, който посещавате? И правите ли му снимки за архива, съответно търсите ли магнитчета или картички с него? Връзка към коментар
Elena Публикувано: 29 май, 2013 Сподели Публикувано: 29 май, 2013 Недей, моля те започва с магнитите, че пак ще ме захапят....аз съм вечния заподозрян за тия магнити... 3 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 29 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 29 май, 2013 (редактирано) Говорим за символите де. Но да речем, те се повтарят. Например на Мадрид и Берлин е мечката, но различна, разбира се, на Барса е гущера. Интересно ми е дали ги отразявате и по какъв начин. Дали просто като интерес или държите да си спомняте чрез символа за самия град. Редактирано 29 май, 2013 от Тони Връзка към коментар
гост Публикувано: 29 май, 2013 Сподели Публикувано: 29 май, 2013 Символите не ги отразявам! Имам си някакви по-скоро лични асоциации! Като кажат "Барселона" например и първото, което ми идва като образ е рибата на плажа! Връзка към коментар
Георги Публикувано: 29 май, 2013 Сподели Публикувано: 29 май, 2013 Аз не държа на някакви сувенири и много специални спомени, но е грехота в Париж да не видиш Айфеловата кула, не че е възможно де, по принцип говоря, защото често я ползвам като негативен пример с големите опашки отпред, но не си представям да отида и да я игнорирам изцяло. Доста от тези символи са изкуствени, без някаква история прикачена към тях, но пък си заслужава дори само заради това очите ти да видят на живо и мозъка ти да възприеме, че действително си на това място и не те е излъгал някой 2 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 29 май, 2013 Сподели Публикувано: 29 май, 2013 (редактирано) Недей, моля те започва с магнитите, че пак ще ме захапят....аз съм вечния заподозрян за тия магнити... Elena,ако ти кажа,че вратата на хладилника почна да провисва от магнити сигурно няма да ми повярваш. :D Относно символите на градовете,задължително снимки+магнит+гипсова или желязна реплика.Все пак спомените са важни. Редактирано 29 май, 2013 от krasen_denev 2 Връзка към коментар
akair Публикувано: 29 май, 2013 Сподели Публикувано: 29 май, 2013 Символите на градовете са като емблемите на колите - сигурен начин да различиш една "марка" от друга, дори да незнаеш всичките им модели наизуст. Най-вече предпочитам да ги видя, пред това да се снимам с тях или просто да ги снимам тях... 3 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 29 май, 2013 Сподели Публикувано: 29 май, 2013 Символите на градовете са като емблемите на колите - сигурен начин да различиш една "марка" от друга, дори да незнаеш всичките им модели наизуст. Най-вече предпочитам да ги видя, пред това да се снимам с тях или просто да ги снимам тях... Абсолютно съм съгласен,но след като попия достатъчно количество душевен материал следва снимка,която да ми напомня един ден за това което съм видял.Не че ще го забравя,а просто да имам още един спомен. 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 29 май, 2013 Сподели Публикувано: 29 май, 2013 Не се впечатлявам особено от големите градове, та какво остава за символите им. Минавам, виждам и това е. Купувам сувенирите, които събирам, символите обикновено под формата на метална джунджурия. Но не винаги моите асоциации за даден град съвпадат с общоприетите. Например тази мечка от Мадрид ми е много тъпа. Купих си едни метални Санчо и Дон Кихот и си ми е много по-хубав спомен от мечока. 1 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 30 май, 2013 Сподели Публикувано: 30 май, 2013 Аз пък харесвам символите. Например, символа на Турция за мен е баклавата - снимам я при всяка възможност, снимам се с нея, въобще много снимки и правя 3 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 30 май, 2013 Сподели Публикувано: 30 май, 2013 Аз пък харесвам символите. Например, символа на Турция за мен е баклавата - снимам я при всяка възможност, снимам се с нея, въобще много снимки и правя От толкова снимки на баклава, остава ли ти време да я опиташ? По темата, зависи. Зависи от градовете и символите. В един случай съм впечатлен (следователно купувам сувенир със символа на града), в друг случай го подминавам като малка гара (символът де, градовете не подминавам баш така)... 1 Връзка към коментар
georgiev Публикувано: 2 юни, 2013 Сподели Публикувано: 2 юни, 2013 (редактирано) Някои градове в Швейцария имат доста интересни символи - например градът Шафхаузен (Schaffhausen). Двата "символа" в долната част на овена се виждат добре дори тук. Най-забавно е когато минеш през портата на стария град и се озовеш под скулпурата на символа: Най-важното е оцветено в златно Редактирано 2 юни, 2013 от georgiev Връзка към коментар
wilks Публикувано: 2 юни, 2013 Сподели Публикувано: 2 юни, 2013 (редактирано) georgiev като писа за Швейцария, ме подсети че и аз съм снимал един от най-известните символи на Цюрих...и Швейцария изобщо да ви е сладко P.S. Ето къде точно се намира мястото в google street view http://goo.gl/maps/LyFzL Редактирано 2 юни, 2013 от wilks 1 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 2 юни, 2013 Сподели Публикувано: 2 юни, 2013 От мене,един от символите на Лондон и в частност на Tower of London.Има легенда,която ни казва,че ако гарваните отлетят от лондонската кула,то това ще е края на монархията.Затова на гарваните им се подрязват крилата. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 3 юни, 2013 Сподели Публикувано: 3 юни, 2013 Ето ви малко берлински мечки А тази най-отпред - предполагам че се натиска за Зелена карта :D 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега