Прескочи до съдържание

Лекарства за собствени нужди - изисквания за пренасянето им със самолет

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте Магеланци!

Предстои ни пътуване и човека с мен трябва да носи лекарства, които са за сърце и пие всеки ден. Знам, че трябва да се пренасят в оригиналната опаковка, но да знаете дали има и други някакви изисквания - писмо от лекар, който да потвърждава нуждата от лекарствата за лицет Х или няма такива изисквания и само оригиналната опаковка е достатъчна.

Говорим за пътуване до Хонг Конг, Малайзия и Сингапур.

Благодаря предварително!

Публикувано: (редактирано)

Проблемът е че се изписват със здравна книжка и точно тогава ще трябва да се изпишат за новия месец и няма как да носим здравната книжка с нас

Редактирано от lisska99
Публикувано:

Изписват се със здравна книжка за да може да ползвате реимбурсираната цена от НЗОК.

Няма проблем лекаря да ви изпише на обикновенна рецепта , като за свободна покупка.

Просто го помолете.

• Харесвам 2
Публикувано:

На мен никога не са ми искали рецепта за лекарства, а винаги нося, не обичайните, а специфични. Точно в изброените държави също.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние сме пътували само в Европа и не са ни искали никога, но знае ли човек какви са порядките в онези страни

Благодаря за споделения опит, Тони! И аз се надявам да не ни поискат! :)

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.