Прескочи до съдържание

Wizz Air - кратки новини и въпроси (Архив: 29.05.2013 - 19.05.2016)

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Ще хвъркат. :)

Sofia (SOF) Maastricht Aachen (MST)

JUNE01 12:4514:35 W6 4325
Basic Normal Price lv119.99 Wizz Discount Club price lv 99.99
Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 2
Публикувано:

Маастрихт ще се окаже поредната тотално нелогична дестинация в разписанието на Wizz Air при наличието на толкова други близки до нея дестинации до които компанията лети от София...

Публикувано:

Заради ремонта е! Иначе из нета се завъртя инфо, че на София до края на годината може да се базира и седми самолет, което значи още 4 - 5 дестинации. Възможно е машината да е А321.

• Харесвам 8
Публикувано:

къде се е завъртяло това за 7-ми самолет?

Във facebook го мернах, но не мога да го намеря. Не беше сериозен източник... По принцип сериозно изказване е, че на София ще се базира А321 и рано или късно ще се случи.

Публикувано:

Не зная дали е за тази тема и дали някой го е казвал досега, но да споделя малко личен опит.

Пътувах за първи път с Wizz наскоро от Лутън до София. Останах с изключително добро първо впечатление и като комфорт и от екипажа, който беше изцяло български от капитана до стюардесите.

Това което искам основно да споделя с вас е как накарах системата да ми даде място, каквото исках.

Опитите да си купя билет започнаха около 3 седмици преди полета(22-24 декември, за полет на 12 януари), а системата все ми даваше средна седалка, което мен ме дразнеше - исках или до пътеката или до прозореца да ме хвърли. Два дена опити и все стигах до разпределяне/избиране на място, и все едно и също място ми даваше(9E), а свободни места имаше колкото искаш.

Реших да пробвам да продължа още една стъпка напред все едно съм съгласен с това място и да оставя така нещата(ползвах приложението от телефона). В същото време се логнах през компютъра и като стигнах до разпределяне на място системата ме хвърли на 9F :)

А мястото беше достатъчно комфортно и по-широко от подобно място в Easyjet(A319) и още повече от AirBerlin(B737-700).

Предполагам ако на второто устройство(браузер) даде пак нежелано място, логвате се от трето и така докато ви даде желаното от вас, стига да има такова свободно. :)

• Харесвам 10
Публикувано:

Реших да пробвам да продължа още една стъпка напред все едно съм съгласен с това място и да оставя така нещата(ползвах приложението от телефона). В същото време се логнах през компютъра и като стигнах до разпределяне на място системата ме хвърли на 9F :)

Звучи готино, ще го пробвам някой път :)

Публикувано:

Zaro по-горе написа логичната причина за пускането на тази дестинация, колкото и безсмислена да ни се струва на нас. Аз по тази логика си мечтая и за Грьонинген, но на този етап само поляците летят с Уиз до нея...

Groningen пък защо? Аз си го мечтах 4 години, докато следвах там, ама друга причина не бих намерил 

Публикувано:

Groningen пък защо? Аз си го мечтах 4 години, докато следвах там, ама друга причина не бих намерил 

Естествено, че няма друга причина. Нали това имам предвид... ;)

Имам личен мотив, синът ми следва там и честите му прибирания ми излизат скъпо... :P

Не зная дали е за тази тема и дали някой го е казвал досега, но да споделя малко личен опит.

Пътувах за първи път с Wizz наскоро от Лутън до София. Останах с изключително добро първо впечатление и като комфорт и от екипажа, който беше изцяло български от капитана до стюардесите.

Това което искам основно да споделя с вас е как накарах системата да ми даде място, каквото исках.

Опитите да си купя билет започнаха около 3 седмици преди полета(22-24 декември, за полет на 12 януари), а системата все ми даваше средна седалка, което мен ме дразнеше - исках или до пътеката или до прозореца да ме хвърли. Два дена опити и все стигах до разпределяне/избиране на място, и все едно и също място ми даваше(9E), а свободни места имаше колкото искаш.

А мястото беше достатъчно комфортно и по-широко от подобно място в Easyjet(A319) и още повече от AirBerlin(B737-700).

Предполагам ако на второто устройство(браузер) даде пак нежелано място, логвате се от трето и така докато ви даде желаното от вас, стига да има такова свободно. :)

Билетите от страницата на Уиз ли ги купи, или през Бумбо и подобни, че нещо не ми отваря цялоти  мнение?

Редактирано от Hollywood
Публикувано:

Някой има ли идея как и дали мерят 23килограмовия багаж на Уиз? С кантарче? :)

Както се измерват всички чекирани багажи - на гишето при чек-ин. :)

Мерят като го чекират. За първи път поискаха да мерят и малкия ръчен багаж. Това беше в понеделник на летище София. Не знам защо искаха и ръчният да се сложи. Пътува синът ми.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 1
Публикувано:

Септември в София - един чичо (с доста голям куфар) го връщаха да `разтоварва` поне 3-4 пъти докато го докара до 23 кг ...

Също накараха 2 човека преди мен да си слагат раниците в кутията, макар да ми се струваха по размер, както се и оказа.

Публикувано:

Не послъгвайте Уиз с багажа , ще си образувате само нерви . Може един път да мине някой номер , но като цяло са стриктни . Все пак те от това печелят. Не съм имал полет на който да не съм виждал спорове свързани с багажа, учудени и изнервени пътници от правила, които са ясни предварително и напразни спорове, които в крайна сметка струват на пътника нерви и пари и завършват в полза на Уиз. 

• Харесвам 3

На нас малкия ръчен ни го теглиха на летището в Болоня. На благоверната багажа и излезе около 7 кг. и не спря да ми мърмори, че имала най тежкия багаж от тримата. Ами ще има, жена е все пак като носи 1001 джунджурийки :lol:

Мерят като го чекират. За първи път поискаха да мерят и малкия ръчен багаж. Това беше в понеделник на летище София. Не знам защо искаха и ръчният да се сложи. Пътува синът ми.

Редактирано от Костов
Публикувано:

Има промяна в правилата ли? Тук не пише за тегло на малкия ръчен багаж?!

На нас малкия ръчен ни го теглиха на летището в Болоня. На благоверната багажа и излезе около 7 кг.

Да не би да е само когато имаш чекиран и тогава теглиш и ръчния? И защо и малкия, като няма ограничение? До преди месец нямаше теглилки на гейтовете, когато пътуваш САМО с малък ръчен и не ходиш на чекинга. ... Иначе става като в плод зеленчука - кантари на всяка крачка.

Публикувано:

Има промяна в правилата ли? Тук не пише за тегло на малкия ръчен багаж?!

Да не би да е само когато имаш чекиран и тогава теглиш и ръчния? И защо и малкия, като няма ограничение? До преди месец нямаше теглилки на гейтовете, когато пътуваш САМО с малък ръчен и не ходиш на чекинга. ... Иначе става като в плод зеленчука - кантари на всяка крачка.

Нямахме чекиран, бяхме само с малък ръчен. И на мен ми стана интересно, но не задавах въпроси, защо го теглят.

Странно е, защо се тегли салонния багаж.На тяхната фейсбук страница преди месец прочетох

/ в отговор на зададен въпрос/, че няма ограничение в теглото на ръчния багаж.Дори и преди малко гледах тяхната Фейсбук страница и гледам в отговор от 12 януари се казва , че не теглят салонен багаж и че са важни размерите.

Редактирано от rahan-le fils
Публикувано:

Случая който ви описвам беше преди година и половина. Може и да е единичен случай, но е факт ( който за съжаление няма как да докажа) че на летището в Болоня теглиха малкия ни ръчен багаж.

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.