Прескочи до съдържание

Wizz Air - кратки новини и въпроси (Архив: 29.05.2013 - 19.05.2016)

Препоръчани мнения

Казус - родител пътува с дете под 14 години на една резервация. Родителят по подразбиране е с приорити (закупено по съответния ред). Въпрос - трябва ли и на детето да бъде закупено приорити? Предполагам повечето ще искат да споделят собствен опит, но мен ме интересува повече от гледна точка на Правила & Условия. Поне аз не можах да открия на сайта на уиз това да е регламентирано.

Връзка към коментар

Казус - родител пътува с дете под 14 години на една резервация. Родителят по подразбиране е с приорити (закупено по съответния ред). Въпрос - трябва ли и на детето да бъде закупено приорити? Предполагам повечето ще искат да споделят собствен опит, но мен ме интересува повече от гледна точка на Правила & Условия. Поне аз не можах да открия на сайта на уиз това да е регламентирано.

Според правилата дете под 14 години трябва да пътува задължително с придружител. Купилият приорити услуга трябва да може да се възползва от нея. Като сложиш тези две изречения едно до друго се вижда, че единственото решение на казуса е да пуснат детето под 14 години приорити :)

Редактирано от Topfly
Връзка към коментар

Намирам само това https://wizzair.com/bg-BG/useful_information/booking_children

и това https://wizzair.com/bg-BG/travel_services/Wizz_Xpress

Връзка към коментар

Мерси, Роже, честно казано от сутринта се чудя дали да не купя. Аз знам, че началото на февруари трябва има намаление и него чакам, ама те скочиха вече с 20€, то намалението няма да е толкова, пък недай си боже още да скочат.

Редактирано от slujitel
Връзка към коментар

За 1 април

Предвид, че от 02 април започва пролетната ваканция за учениците, не бива да очакваш много ниска цена(по принцип).

Аз мисля, че с предстоящото намаление(предполагам ще е скоро) трябва да си купиш билет. Дано не греша, че прогнозите са трудна работа...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мерси, Мари, и аз така реших, каквото е такова, купувам на намалението, че вече почнах да се изнервям. На отиване купих, после паднаха с 35 лв. на билет, на връщане реших да изчакам, те пък се вдигнаха. Нещо не се справих този път.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Миналата година имаше две намаления в началото на февруари - на 5-ти и на 12-ти.

По-миналата година имаше 3 намаления през октомври-ноември, а миналата май само едно, така че е трудно да се предвиди. 

Връзка към коментар

А, сега де, ако не купя в началото и оставя за второто намаление, какво ще стане? Някой има ли поглед от миналата година?

Покер играеш ли ?  :lol:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ето тук бях дал графика на миналогодишните намаления ;)
Но това е за обща ориентация, не е сигурно, че и през тази ще е така.

(И само между другото - утре е сряда :biggrin:
залагам една бира, че утре или другиден ще има 20%off ;) )

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Цели 4 до 1 април, направо шах. Уф, не играя покер, аз такива неща, които не зависят от мен много ги мразя. Не знам как се играе покер де. Намаленията-добре, ама с цените какво се случва при толкова чести намаления?

Връзка към коментар

Щом сте на една резервация и детето е по 14 години се качва с родителя си с първите пасажери. Т.е. не е било нужно да си купувате приорити бординг, защото така или иначе щяха да ви качат от първите. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мерси, Мари, и аз така реших, каквото е такова, купувам на намалението, че вече почнах да се изнервям. На отиване купих, после паднаха с 35 лв. на билет, на връщане реших да изчакам, те пък се вдигнаха. Нещо не се справих този път.

Еми така е ;) , както е споменал и Stenk - това е малко като хазарт. :)

Или както казваше един световноизвестен наш сънародник:

"Съмтаймс люн, съмтаймс уин!"

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Щом сте на една резервация и детето е по 14 години се качва с родителя си с първите пасажери. Т.е. не е било нужно да си купувате приорити бординг, защото така или иначе щяха да ви качат от първите. 

Toва черно на бяло къде го виждаш за дете под 14 години, че се качва с родителя си с първите пасажери?

Мисля, че за тази опция детето трябва да е по-малко - върти ми се в главата под 6 години или нещо такова.

И може ли в това отношение правилата да варират по различните летища или правилата на една авиокомпания (в случая уиз) са еднакви на всички летища?

Връзка към коментар

Има ли смисъл от приоритетната услуга, ако до самолета се ходи с автобус? Ако е на ръкав - да, влизаш първи ..

Иначе, от https://wizzair.com/bg-BG/useful_information/travel_conditions :

Практиката на Wizz Air да дава приоритет при настаняването на пътници с малки деца и пътници със затруднения си остава непроменена.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.