Прескочи до съдържание

Wizz Air - кратки новини и въпроси (Архив: 29.05.2013 - 19.05.2016)

Препоръчани мнения

Като каза нововъведение с багажа - още едно Wizz по стъпките на Ryan:

attachicon.gifwizz-2nd_luggage.PNG

Супер! Ама се оказва, че покупките от безмитния трябва да влязат вътре :) Поне така твърди един служител от кол центъра :)

Връзка към коментар

Супер! Ама се оказва, че покупките от безмитния трябва да влязат вътре :) Поне така твърди един служител от кол центъра :)

При последното пътуване и в двете посоки бях с допълнителна чанта + плик от безмитния. Никой нищо не ми каза! :)

Връзка към коментар

Аз имам питанка за превоз на детска количка за 3 годишен дребосък.

На сайта им има информация за деца до 2 години, но за повече не открих нищо.

Накой да е тествал скоро?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Оставяш  количката до стълбичката на самолета при качванена борда и си я прибираш пак от там при слизане.
Операторите на летищата са в час - винаги я товарят последна , за да я разтоварят първа.
Не забравяй, че си с приоритет и не чакай да те поканят да си ползваш правото.

Връзка към коментар

Аз имам питанка за превоз на детска количка за 3 годишен дребосък.

На сайта им има информация за деца до 2 години, но за повече не открих нищо.

Накой да е тествал скоро?

Юни пътувахме с дете 2+,никъде никакви проблеми.Количката се превозва безплатно.От Вас зависи дали ще я пуснете като чекиран багаж или ще я предадете пред самолета.Само в Бургас ни смениха разпечатките с бордни карти,защото момичето твърдеше,че трябва да я впише към билета.Лично ние навсякъде я оставяхме с чекирания багаж/за да не се гоним с количката из летището/ :) Не се притеснявайте,служителите съдействат.И аз имах притеснения по този въпрос,излишно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за бързите отговри.

Въпроса ми беше дали се плаща допълнително, останалите неща са вече тренирани многократно.

Напомнянето за ползването на предимство също е важно :)

Връзка към коментар

Не забравяй, че си с приоритет и не чакай да те поканят да си ползваш правото.

Регламентиран ли е този приоритет? Или това право по подразбиране за малки деца с предимство? 

Връзка към коментар

Не съм го ползвал, но мисля че е част от Best practices, което се спазва навсякъде.
При всички мои полети с тази компания се е спазвало,включително очаквам да бъдат уведомени всички чакащи за същия полет , че пътници с малки деца са с предимство и да бъдете приканени да ползвате priority check-in лентата.
Нерядко и семейства , пътуващи с децата си , макар и по-големи, се обслужват с предимство през същата лента.

Редактирано от bat.galin
Връзка към коментар

Не съм го ползвал, но мисля че е част от Best practices, което се спазва навсякъде.

При всички мои полети с тази компания се е спазвало,включително очаквам да бъдат уведомени всички чакащи за същия полет , че пътници с малки деца са с предимство и да бъдете приканени да ползвате priority check-in лентата.

Нерядко и семейства , пътуващи с децата си , макар и по-големи, се обслужват с предимство през същата лента.

По принцип е пожелателно,но зависи от благоразположението на персонала и пътниците.Като първите обикновено рядко вземат страна.С други думи ако сте склонни да не чуете нещо казано по ваш адрес,действайте. ;) Като цяло обаче мисля,че и на гейта,както навсякъде,масовия българин не уважава майките с деца.Това си е мое мнение,разбира се.През юни последно пътувахме с малкия,три полета-на нито един от тях нито са викали семейства с деца,нито сме обслужвани по-напред.

Има друг момент обаче.Сега с номерата на местата е абсолютно безсмислено да се буташ напред,най-много да си постоиш повече в автобуса и в самолета после.Ако детето ви е палаво като моето,ще разберете,защо все гледаме да сме от последните... :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за бързите отговри.

Въпроса ми беше дали се плаща допълнително, останалите неща са вече тренирани многократно.

Напомнянето за ползването на предимство също е важно :)

Това е от сайта на Уиз.Малко хаотично написано,ама става ясно.

ИМА ЛИ БЕБЕТО ПРАВО НА БАГАЖ?

Деца до 2 год. нямат право на никакъв багаж освен детска спортна количка / сгъваема бебешка количка / бебешка седалка за кола (превозват се безплатно). Едно от тях се превозва безплатно и за деца (между 2- и 14- годишни). Моля, имайте предвид, че детските колички се чекират с останалия багаж и се превозват безплатно само ако ползвателят им пътува. Но ако бебе или дете не пътува, тези предмети ще се превозват като чекиран багаж срещу допълнителна такса.

Това което се сещам сега е,че винаги ме питаха дали количката не е от две части.Нашата не беше,но пък беше доста обемиста.Обаче ако вашата е от две части проверете дали няма да броят втората част като втори багаж и да искат да я таксуват.Все пак си говорим за Уиз.

Връзка към коментар

...

масовия българин не уважава майките с деца...

Това го бях забравил, признавам, но служителите на летището варвам - не са, глобализацията има и някой добри страни ;)

Връзка към коментар

По принцип е пожелателно,но зависи от благоразположението на персонала и пътниците.Като първите обикновено рядко вземат страна.С други думи ако сте склонни да не чуете нещо казано по ваш адрес,действайте. ;) Като цяло обаче мисля,че и на гейта,както навсякъде,масовия българин не уважава майките с деца.Това си е мое мнение,разбира се.През юни последно пътувахме с малкия,три полета-на нито един от тях нито са викали семейства с деца,нито сме обслужвани по-напред.

Има друг момент обаче.Сега с номерата на местата е абсолютно безсмислено да се буташ напред,най-много да си постоиш повече в автобуса и в самолета после.Ако детето ви е палаво като моето,ще разберете,защо все гледаме да сме от последните... :)

Моите впечатления са точно обратните всъщност. На нашето летище служителите редовно са викали пътуващите с деца първи. Но такова нещо изобщо никога не ми се е случвало на чуждо летище. Независимо от компанията с която летим. 

Попитах защото подобни навици не съм забелязала да са разпространени в Европа и помислих, че става въпрос за нещо регламентирано. 

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ми на виенското летище с бебе (8 месечно) буквално отваряха всички заграждения пред мен и само ме упътваха на къде да мина, с малко по-големи деца 4-6 годишни пак са ме канили по-рано да се кача и да мина и т.н. но не е било вече толкова биещо на очи. Мойте наблюдения са че пък точно на българското летище са най малко реагиращи да пътуващи с деца.

Връзка към коментар

Някой възползвал ли се е от възможността за резервация през сайта на Уиз,даваща 5% отстъпка от цените на Букинг?До колко време след нощувката кредита би трябвало да е видим в акаунта?

Връзка към коментар

Някой възползвал ли се е от възможността за резервация през сайта на Уиз,даваща 5% отстъпка от цените на Букинг?До колко време след нощувката кредита би трябвало да е видим в акаунта?

Ползвам тази възможност и кредита се появява най-късно след 2 седмици.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ми на виенското летище с бебе (8 месечно) буквално отваряха всички заграждения пред мен и само ме упътваха на къде да мина, с малко по-големи деца 4-6 годишни пак са ме канили по-рано да се кача и да мина и т.н. но не е било вече толкова биещо на очи. Мойте наблюдения са че пък точно на българското летище са най малко реагиращи да пътуващи с деца.

При мен точно на същото летище с дете на 5 г. пълен игнор. Изчакахме си на всички опашки чинно. В Лондон, Рим, Бергамо, Париж-Бове, Прага, Брюксел и т.н. всички с деца си чакаха на опашката за чекиране и после за проверка. На нашето всеки път са викали децата отпред. Не мисля, че е единичен случай и съвпадение. 

Така, че обобщението "ние българите" точно в този случай не бих го употребила. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

И аз съм съгласен с Bliss на 50%. На запад от България никой не ни е викал или давал предимство. В България - също. Ако се набуташ сам, те гледат лошо, но не те връщат.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

имам глупав въпрос, хем вече съм го правила, ама да питам пак :) до кога , според вас, да изчаквам преди да реша да купувам билети за нова година до Мадрид ... следя ги от определено време, за сега няма промяна, но още ми се струва рано ... знам ли :blush:

Връзка към коментар

до кога , според вас, да изчаквам преди да реша да купувам билети за нова година до Мадрид ... следя ги от определено време, за сега няма промяна, но още ми се струва рано ... знам ли :blush:

По принцип цените на билетите около новогодишните празници оттук натам едва ли има голяма вероятност да паднат.

Все пак би могло да се изчака 10-тина дни, от гледна точка на това, че 2013-та и 2014-та година на 03.09 е имало 20% намаление.

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.