Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Шенгенски полет е, за утре става въпрос. От 7 са 3те на БГ Еър и след това между 7:30 и 8:00 има още 4 полета. Без чекиран багаж, директно на секюрити. Обикновено стигам гейтовете за 10-25 мин от влизане в терминала, но скоро не съм пътувал точно в този часови пояс а знам, че е по-натоварен.

Публикувано:

Ама то и служителите по скенерите са по-малко когато полетите са по-малко, това не бива да Ви успокоява. Иначе аз съм минавал за 7 мин. от метростанция до гейт (не сутрин), това няма значение. По-добре идете час и половина преди полета, че... да ви е спокойно. 

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Избрах от менюто много смешна тема ”общи приказки”, защото не намерих по-подходяща. На летищния терминал 1 се чака за бутилка вода поне 30 минути, защото няма едно гише само за вода и вестник,  както беше през есента.  Попитах една жена от персонала на летището и тя ми се скара, че това, което виждам, е всичко! Няма откъде да купя вода от другаде освен от мястото за храна и Duty Free. Избрах Duty Free защото имаше две каси. Жената на касата не бързаше за никъде и дъвчеше дъвка. Добре е да опазваме екологията, но хартиените торбички, които се продават,  не държат повече от 1 кг. Ако си купиш парфюм и бутилка алкохол, поемаш огромен риск дъното и да се скъса и скъпата течност да се пръсне по пода. Това се води “международно летище” и хората - българи или чужденци, имат база за сравнение. Сигурна съм, че ако те имат какъвто да  било избор, няма да изберат да пътуват от летище София, терминал 1. Много жалко! 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

И се регистрира само за да ни кажеш това? Че Терминал 1 е под всякакви стандарти си знаем и иначе де, но когато билетът струва 20-30лв трябва да сме готови за компромис... 😉

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 41 минути , jorocontrola каза:

И се регистрира само за да ни кажеш това? Че Терминал 1 е под всякакви стандарти си знаем и иначе де, но когато билетът струва 20-30лв трябва да сме готови за компромис... 😉

Летищните такси и на двата терминала са едни и същи. А средната цена на билетите е в пъти над това.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 44 минути , tch каза:

Летищните такси и на двата терминала са едни и същи. А средната цена на билетите е в пъти над това.

Ами за толкова гледам да летя с Уиз от терминал 1.

Иначе за таксите е странно, защото терминал 1 си е откровено гаден и не знам как една авиокомпания е ОК да плаща там колкото за другият терминал. Все пак до скоро Уиз бяха и лидери по пътникопоток и е нормално да могат да се спазарят...

Публикувано:
преди 24 минути , jorocontrola каза:

Ами за толкова гледам да летя с Уиз от терминал 1.

Иначе за таксите е странно, защото терминал 1 си е откровено гаден и не знам как една авиокомпания е ОК да плаща там колкото за другият терминал. Все пак до скоро Уиз бяха и лидери по пътникопоток и е нормално да могат да се спазарят...

Те не са ок , даже при прехвърлянето на Раян от Т1 на Т2 пускаха жалби и какво ли не, но не видях да има резултат.

• Шок 1
Публикувано:
преди 50 минути , jorocontrola каза:

...ащото терминал 1 си е откровено гаден...

Ако си бил на летището в Бишкек, ще оцениш нашия Т1 с отличен 6, повярвай ми.  Аз съм в потрес, честно.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Jorro каза:

Те не са ок , даже при прехвърлянето на Раян от Т1 на Т2 пускаха жалби и какво ли не, но не видях да има резултат.

Ами да се бяха сетили те да бутнат на когото трябва навреме и можеха да са на Т2

• Замислям се 1
Публикувано:

Франкфурт - Хан ,Париж  - Бове , Мюнхен - Меминген , Стокхолм - Скавста  ...има и по-гадни летища от Терминал 1 в София.

• Харесвам 7
Публикувано:

Е не знам, бил съм на посочените летища Бове, Меминген и Скавста... не ми се сториха чак толкова зле.  Летище "Манас" в Бишкек е пълна скръб в истинския смисъл. Старо, разбито, соц летище.  Няма почти никакви ориентировъчни табели или са просто единични бройки... губиш се ,връщаш се, питаш къде са скенерите, къде е паспортната проверка .. и така. С питане до Цариград се стига. А инфо табла̀ с полетите има по едно на етаж.  Обикаляш цял етаж, за да намериш таблото си и да видиш, че още няма написан гейт за полета ти, който е след час. Не признават и електронни бордни карти, нямат четци. (Нищо, че ако питаш chat gpt,  летището ползва такива карти). И на паспортната проверка, по която отделят по няколко минути на всеки човек (естествено, няма самосканиране на паспортите и преминаване), снимат те, поразпитват те.. и накрая ти казват "покажете бордна карта", показваш електронната бордна карта от телефона на Turkish airlines. Гледат те опулено, правят си помежду си някакви справки.. и накрая ти казват да се върнеш пак на първия етаж, за да си вземеш бордна карта. Демек хартиена. И нищо, че си само с ръчен багаж, чакаш на опашката за чекиране на багаж, да ти издадат хартиена карта, после на горния етаж отново преминаване през скенерите и пред паспортната проверка с повторно чакане на опашките 😄  Съобщенията от уредбата гърмят с все сила и прекалено силно с въздушна струя в уредбата (нали дикторката е лапнала микрофона), така че нищо не се разбира. Разбира се, съпроводено е и с ехо.  Накрая при гейта късане на бордните хартиени карти и айде на автобусчетата към самолета.  Какви ръкави, какви 5 сома... 😄 😄 😄 😄

Така че нашето софийско летище си е доста по-добре.. по редица показатели. Зависи с какво сравняваш.    Бове е тясно и скенерите работят бавно. Но от Меминген и Скавста нямам никакви оплаквания, просто са малки летища.   При Т1 проблемът е не, само че е малък и тесен, а и че изглежда старо, неремонтирано, че тоалетните са гадни и т.н.

• Харесвам 3
Публикувано:

Е , то и на чисто новото летище в Абу Даби не може с електронни бордни карти (макар и само при Wizz) , което обаче засяга точно нас.Трябва да се проверява за да няма неприятни изненади.Киргизстан е много бедна държава за разлика от богатия си северен съсед и не може да се очаква много.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 8 часа, stanimir каза:

Франкфурт - Хан ,Париж  - Бове , Мюнхен - Меминген , Стокхолм - Скавста  ...има и по-гадни летища от Терминал 1 в София.

За част от летищата съм готов да споря и все пак сравняваме летището на столица в ЕС с най-енразрядните такива...

Иначе е повече от ясно, че по света има къде по-гадни и мизерни летища, но мисля, че не се целим в тях...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

Трябва да се проверява за да няма неприятни изненади.Киргизстан е много бедна държава за разлика от богатия си северен съсед и не може да се очаква много.

Да, трябва да се проверява, и в Гугъл търсих, и chat gpt...  Уж имало електронни бордни карти, на място виждаш, че няма. Същият chat gpt казва, че има и тролейбусен транспорт там, ама на място се видя, че няма 😄 Миналата година е закрит.

Пистата е яко разбита и на кръпки. Като се засилва самолетът минава през много неравна писта.  Същата като в Ташкент и донякъде Бургас. По мои лични впечатления. 

В София пистата си е ОК, според мен. 

И да, по-скоро трябва да се прави паралел с летищата от ЕС, не от средна Азия.  Това в Кастейон, Испания, също е малко, с по 1 полет на ден, няма разнообразие от магазини, но всичко е направено удобно, компактно, има указателни табели навсякъде. От гейта до самолета - пеша. Няма какво да се разправяме с ръкави и автобуси 😄

Чакам с нетърпение този прословут Т3 в София, да видим "5-звездното летище", както обещава дон Хесус.

p.s. @Kosta Grudov, BOJ приемат мобилни карти. Пътувал съм от Бургас до Литва с Раянеър, приемат electronic boarding pass

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.