Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, Duke каза:

А, трябваше ли?

Това беше коментар по повод мнението на Брани за по-големите транспортни проблеми в страната и гражданското общество.

Дали трябваше е въпрос на личен избор, светоусещане и ценностна система - аз бях, защото утре може да е моето дете и се надявам да бъда чута.

• Харесвам 6
Публикувано:

Това е така. Но тук, във форум за пътешественици, е нормално да се вдига врява повече за проблемите на пътешествениците. В агрофорум… за проблемите на земеделците и т.н. Това, че не сме ходили на протестите за Сияна не означава автоматично, че сме безчовечни.

Междувременно преди гейта за SAW (B13), освен, че не работи мониторът, ами и вратата не можеше да се отвори. От двете страни на вратата имаше служители, пробваха с карти да цъкат, не става, звъняха по радиостанции, дойде един човек и я отключи. За 5 мин. въпросът беше решен. На едната служителка й казах, че мониторът горе не работи. Звънна по радиостанцията и каза на някого да дойде да включи монитора на Б13 😄

Слизаме по стълбичките, бързаха, почти не проверяваха, само сканираха бордни карти, аз не бях извадил личната карта, тя ми вика минавайте. Не проверяваха и багажа (което предварително ме притесняваше, да не съм прехвърлил 3-те кг на Пегасус). Бързаха да отметнат цялата опашка, защото закъсняхме, заради заключената врата. 

1CE96A3F-F0C5-476E-9120-2D2FB87DB426.jpeg

В автобусчето работеше климатикът, но миришеше на изгорели газове и всеки заровил нос в блузата си, то не се дишаше. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Да, и затова коментирахме казуса със затворените пътници. Брани повдигна темата за това, че този казус не е проблем на базата на разбитите пътища и т.н. , а аз репликирах.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 минути , Jorro каза:

Честито, ще има нощен транспорт до летището. Линия Н4 ще ходи до двата терминала.

То след определен час не работеше ли само новият терминал? 

Публикувано:
преди 6 минути , Фил каза:

Вече не а и нали имаш сутрешни полети от 05:30 am за които хората ходят в 3 ч на летището и отделно кацащи по това време горе-долу от Испания и Великобритания.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 часа, bibi каза:

гражданското общество.

Което, заедно с реална политическа класа, липсват в страната и причините затова са комплексни, а тяхното обсъждане ще влезе в противоречие с правилата на форума...

От друга страна, гражданско общество не се изгражда с популистични протести...

• Харесвам 6
Публикувано:
На 22.06.2025 г. в 17:03, horus92 каза:

Този терминал просто е проектиран тъпо. Идеи от 90, строени след 2000. А това за седенето в ръкава е заради наземния оператор. От край време нямат персонал. А пък за да се случи бързо бординга, често започват да пускат хората да висят по стълбища и коридори, та да може, когато самолетът е готов, да ги вкарат. Нискотарифни тъпотии. Един приятел е пилот в Уиз и каза, че в момента дори да са кацнали преди Раян, Голдеър ходят и обслужват първо раян, заради клаузи в договора. После Уиз чакат.

Седенето в ръкава не е заради наземния оператор - такъв е регламента.

Общо взето от това, което се пише по медиите май единственото вярно е думата "чакали". Нито са били в ръкава, нито са били 300, нито чакането е било 1 час.

Аз не вярвам и до отнемане на лиценз да се стигне, дори и временно

• Харесвам 2
  • Браво 2
Публикувано:
преди 5 часа, Фил каза:

От 2 години вече не е така. Да не говорим, че и нощем кацат самолети по всяко време, от Лутън, от Барселона.. в 2, в 3… а и все закъсняват.   Излитащи сутрин има след 5 ч (миналата година имаше и в 04 ч. София-Бове, даже съм летял с него). 
Но за полетите в 5.45 и 6.00 сутрин Т1 е фул още от 4 ч. Та тази нощна автобусна линия върши работа поне за тези, които са в центъра. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 19 часа, Jorro каза:

Коя зала за пристигащи визираш? Луфти групата са на ръкав и потока се пуска директно в зоната за заминаване със всички останали и не минаваш никакво секюрити. Дори да си на автобус те оставят на партера при ескалаторите до Аспайър и се качваш пак горе без да минаваш секюрити. Секюрити (багаж) ще минеш, ако излезеш навън и влезеш пак. 

Ще се излезе  ( от летището ) 👍 , затова давам пример със залата за пристигащи  (куриерска пратка ). 

преди 19 часа, домосед каза:

Няма такова. Нали това е смисълът на целия отговор. Между шенгенските полети не се минава през секюрити

Не мисля, че от залата за пристигащи /заминаващи няма да се минава секюрити . 

Може би трябва да преформулирам въпроса - някой знае ли за краен срок (Т-30 мин или Т-45мин) , при който няма да ви пуснат до  сканиране  на бординг паса от залата за заминаващи ? С други думи , може ли да се влезе от залата за заминаващи към  секюрити при оставащи 28 мин до полета ?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, stanislavpp каза:

Може би трябва да преформулирам въпроса - някой знае ли за краен срок (Т-30 мин или Т-45мин) , при който няма да ви пуснат до  сканиране  на бординг паса от залата за заминаващи ? С други думи , може ли да се влезе от залата за заминаващи към  секюрити при оставащи 28 мин до полета ?

Предполагам, че към отбелязаното време за отвеждане всеки би трябвало да се намира на изхода, т.е. да е минал през тези вратички преди ескалатора. Ако двете системи са свързани една с друга, би следвало да е затворен достъпът вече.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.