Ivko Публикувано: вчера в 15:23 Публикувано: вчера в 15:23 преди 6 минути , Hakkâri Spor каза: Е тя е такава линията. На жълтите павета се засичат всички линии, “пред Мавзолея”. Естествено, над половината квартали на София остават необслужени, но няма как. Поне е нещо. Имам предвид отделна линия не да удължават съществуваща примерно Летище - Централна гара/ Автогара през засечката с останалите линии. 1
Jorro Публикувано: вчера в 15:36 Публикувано: вчера в 15:36 преди 11 минути , Ivko каза: Имам предвид отделна линия не да удължават съществуваща примерно Летище - Централна гара/ Автогара през засечката с останалите линии. Няма шофьори, а и смисъл от отделна линия при положение,че другата е до там и е синхронизирана с останалите . Нощно време няма трафик незабравяйте не се пътува 100 часа. 1
bad kid Публикувано: вчера в 15:48 Публикувано: вчера в 15:48 Да, ама има разписание. Тая линия в момента се движи над един час с настоящия маршрут. Ако не спазва разписанието и прелети за половин час като е непредвидимо кога ще ти е на спирката като цяло се обезсмисля.
blueriver Публикувано: вчера в 15:54 Публикувано: вчера в 15:54 Лично за мен е много добра новина.Дори да са на рядко автобусите ,пак си е добра опция. Вместо да давам 25 лв. за такси. (Живея в близост до Районния съд). 3
Иван Попов Публикувано: вчера в 17:25 Публикувано: вчера в 17:25 Иначе аз също съм ЗА нощните автобуси. По-добре да има и да е на 30/40 мин., отколкото да няма никакъв транспорт. 10
boogy83 Публикувано: преди 22 часа Публикувано: преди 22 часа Най добре да ви пуснат по една линия на всеки магеланец от жклището му до летището. Така няма да има недоволни или макс двама трима, дето ще искат след полета да минат през студентски за дюнер... Не знам какво недоволстват някои хора, но да има нощен автобус си е много добре, па макар и да не е точно до дома ти. Че си щял да чакаш 50 минути...голям праз. Все едно да мрънкам, че от Абу Даби до Дубай нощем автобуса е на всеки час....ми може и с такси, на който не му се чака...ама опцията я има и е много по-евтина. 15 1
stanimir Публикувано: преди 22 часа Публикувано: преди 22 часа 16 minutes ago, boogy83 said: Най добре да ви пуснат по една линия на всеки магеланец от жклището му до летището. Така няма да има недоволни или макс двама трима, дето ще искат след полета да минат през студентски за дюнер... Не знам какво недоволстват някои хора, но да има нощен автобус си е много добре, па макар и да не е точно до дома ти. Че си щял да чакаш 50 минути...голям праз. Все едно да мрънкам, че от Абу Даби до Дубай нощем автобуса е на всеки час....ми може и с такси, на който не му се чака...ама опцията я има и е много по-евтина. Ще чакаш само ако не си навреме , ако не може да си преценяваш времето ще чакаш и на много други места. 🙂 3
Hakkâri Spor Публикувано: преди 22 часа Публикувано: преди 22 часа Като кацнеш след полунощ няма как да контролираш дали да си навреме или не. Тоест тук вече не опира до "преценяване на времето". Да речем.. има автобус в 01 ч. пред летището, кацаш в 00.50, но докато слезеш от самолета, влезеш в автобусите (ръкава) и излезеш от терминала, станало 01.05 и честито. Следващият автобус е в 02.00. Иначе преценката на времето важи в обратната посока, от къщи към летището. Радвам се, че пускат автобуса, въпреки че на мен точно не ми върши работа. Но за много хора ще е удобство, предполага се. Да видим как ще минат първите месеци и какви статистики ще извадят. Да не излезе пак онзи съсел Ваня Григорова, да каже, че се возели 5 души в автобуса и затова да предложи да го спират 😄 5
Георги Матеев Публикувано: преди 17 часа Публикувано: преди 17 часа Топ новина отвсякъде! А къде точно е началната спирка (ако наистина е около мавзолея е близо до мен) и къде да проверя разписанието в двете посоки? Колкото и да се старая да избягвам такситата все 3-4 пъти месечно ми се налага да ги ползвам заради ранни/късни полети. Не че нещо, но за мен това са 1000-1200 лв. излишен годишен разход, който с инфлацията тепърва само ще расте. Дефакто тази нова линия все едно ми подарява 1 допълнително пътуване в годината. Един ГОЛЯМ среден пръст за такситата от мен, както винаги. 13 1
Йосиф Милчов Публикувано: преди 16 часа Публикувано: преди 16 часа преди 28 минути , Георги Матеев каза: Топ новина отвсякъде! А къде точно е началната спирка (ако наистина е около мавзолея е близо до мен) и къде да проверя разписанието в двете посоки? В сайта на ЦМГ има всички разписания. Иначе началната спирка на всички нощни автобуси е до двореца, точно срещу бившия мавзолей. 6 1
jorocontrola Публикувано: преди 15 часа Публикувано: преди 15 часа преди 7 часа, stanimir каза: Ще чакаш само ако не си навреме , ако не може да си преценяваш времето ще чакаш и на много други места. 🙂 Ще кажа на пилотите, че имам рейс да гоня. Няма какво да чакат РВДто, ами да тръгват… 1
stanimir Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа Ами ще му кажеш , щом искаш да спестиш час чакане или 20 лв. Алтернатива има - такси ! Колко на често са нощните градски автобуси ( там където изобщо ги има) от Ел Прат ,Фиумичино , Мадрид , летищата в Милано , тези в Париж , Франкфурт ? Тия ми дойдоха на клавиатурата ... Подадеш им пръст , искат да ти отхапят ръката 🙂 1
stanimir Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа 2 hours ago, Георги Матеев said: Колкото и да се старая да избягвам такситата все 3-4 пъти месечно . Ама ти и в София ли стоиш ?
jorocontrola Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа преди 7 минути , stanimir каза: Ами ще му кажеш , щом искаш да спестиш час чакане или 20 лв. Алтернатива има - такси ! Колко на често са нощните градски автобуси ( там където изобщо ги има) от Ел Прат ,Фиумичино , Мадрид , летищата в Милано , тези в Париж , Франкфурт ? Тия ми дойдоха на клавиатурата ... Подадеш им пръст , искат да ти отхапят ръката 🙂 И все пак говорим за цени от 10E за такси от летището до центъра. Не мисля, че някой ще стъпи в градски транспорт при такава опция, на което и да е от изброените летища… 😉 1
Loverboy Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа преди 3 минути , jorocontrola каза: И все пак говорим за цени от 10E за такси от летището до центъра. Не мисля, че някой ще стъпи в градски транспорт при такава опция, на което и да е от изброените летища… 😉 Не знам какви 10 евро ви гонят, но аз последните две години, откакто скочиха цените на такситата, плащам брутални суми: До бизнес парк - 25 лв До манастирски ливади 30-40 лв Така че не знам как за 20 лв… може би се пътува на дневна тарифа, а аз все на нощна, нямам идея, но… Лошото е, че и паркингът на софийското летище е скъп - в Италия една седмица струва 35 евро, а тук сега ми искат за три дни 85 лв. 6
Георги Матеев Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа преди 18 минути , stanimir каза: Ама ти и в София ли стоиш ? Не, но понякога минавам през София за по 12-24 часа транзит за да си сменя/изпера гащите и тениските. И не, не се шегувам 🙂 Уиз пасът доста помага за такова екзотично поведение. @jorocontrola не всеки е в центъра. Колегата ми от Красно Село плаща за такси до летището 35 лв. дневна тарифа и над 40 лв. нощна. Напоследък почна да рентва Спарк, че му идва по-евтино. Познай дали не се зарадва на новината за нощния транспорт. Наистина ми се повръща от такситата. Сори, ако тук има хора от таксиметровия бранш. 5
jorocontrola Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа преди 1 минута , Loverboy каза: Не знам какви 10 евро ви гонят, но аз последните две години, откакто скочиха цените на такситата, плащам брутални суми: До бизнес парк - 25 Живея в началото на Младост2. Сметката и на нощна не е повече от 13-14лв. От нас до биснес парка са под 3км. На километър е под 1.5лв. Смятай сам 🙂 2
bad kid Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа Абе, не са през час. Например Барселона. 1 1 1
jorocontrola Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа преди 6 минути , Георги Матеев каза: @jorocontrola зависи къде живееш. Колегата ми от Красно Село плаща за такси до летището 35 лв. дневна тарифа и над 40 лв. нощна. Наоследък почна да рентва Спарк, че му идва по-евтино. Познай дали не се зарадва на новината за нощния транспорт. Наистина ми се повръща от такситата. Сори. Няма лошо в нощните автобуси. Но реално ще са плюс за много малка част от хората. А с увеличението на заплатите ще излезе, че един шофьор взема като пилот за нощна смяна, при едно полуфалирало и субсидирано от всякъде дружество. Надявам се разбра мисълта ми, но да не политизирам… 😉
stanimir Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа Ами търсене - предлагане.Защо да караш автобус , ако може да караш такси и да изкарваш много повече ? Има глад и за таксиметрови шофьори. И те си викат , абе тука всички са ай-тита и правят поне по десет бона аз няма да им бачкам за три , да ходят те да карат ако могат. Градския транспорт е субсидиран не само у нас , а вероятно в повечето държави ( дори в САЩ , където много рядко харчат обществени пари за нещо дето не генерира печалба).Хората трябва да се придвижват някак до работа и там да изкарат пари за данъци за държавата. А иначе докато не пуснат Uber , Bolt и т.н. за мен всяко управление е корумпирано. 3
Hakkâri Spor Публикувано: преди 12 часа Публикувано: преди 12 часа В момента, jorocontrola каза: И все пак говорим за цени от 10E за такси от летището до центъра. Ама ако е до центъра. А колко хора от нас живеят в центъра? Аз например съм в западен квартал и таксито ми излиза 30-35 лв. И често за сутрешен полет взимам такси, пък самолетният билет ми струва 10 или 15 евро. Това е най-редовно, хахахаха. И да, през моя район не минава нито една от нощните линии. Някаква опция е да си поръчам такси до ВМА за въпросния N4 или просто до пл. Батенберг, където им е сборният пункт. В момента, Георги Матеев каза: А къде точно е началната спирка Идва от жк Гоце Делчев, през ВМА, пл. Македония, метростанция Сердика и сборен пункт на жълтите съвета, където се изчакват всички и на кръгъл час тръгват оттам. После по Цариградско, през Дружба, до двата терминала. Обикаля и през Дружба 2, та пътуването не е мн. кратко. 3
desislavna Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа Преди 1 час, Hakkâri Spor каза: После по Цариградско, през Дружба, до двата терминала. Обикаля и през Дружба 2, та пътуването не е мн. кратко. Не мисля, че е точно така. Маршрутът на автобуса ще бъде първо летището, а после до Дружба, където ще е почивката на шофьорите. Според мен ще е доста кратко придвижването, още повече, че е и нощно, когато трафикът е минимален. 3
Duke Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа преди 5 часа, Георги Матеев каза: Топ новина отвсякъде! А къде точно е началната спирка (ако наистина е около мавзолея е близо до мен) и къде да проверя разписанието в двете посоки? Колкото и да се старая да избягвам такситата все 3-4 пъти месечно ми се налага да ги ползвам заради ранни/късни полети. Не че нещо, но за мен това са 1000-1200 лв. излишен годишен разход, който с инфлацията тепърва само ще расте. Дефакто тази нова линия все едно ми подарява 1 допълнително пътуване в годината. Един ГОЛЯМ среден пръст за такситата от мен, както винаги. Винаги съм се възхищавал на бакалските сметки, които правиш и после обявяваш помпозно пред магеланската общност... 😄 От центъра до летището с такси няма как да платиш повече от 15-18 лева. При положение, че правиш това упражнение по 3-4 пъти месечно, както по-горе пишеш, означава, че годишно удоволствието не ти струва повече от 800 лева. Не че не е цифра, но все пак е твърде далеч от 1000-1200 лева... 😉 Да си развалиш удобството да пътуваш в ранни зори или в късни доби след изморителен полет от/до вкъщи заради жълти стотинки на фона на похарчените от теб по време на пътуването, някак не мога да го свържа с теб и наистина не вярвам това да е истина... 🙂 3
Hakkâri Spor Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа Във ФБ страницата trinmo е описан как е маршрутът. "Трафикът е минимален", да, задръствания няма, но спирките са на всяка минута. Има безброй спирки и буквално спира на всяка керемидка. Минава и през Дружба 1, и през Дружба 2. Освен това обслужва Подуяне, Редута и Гео Милев. Пишат, че и в момента от Батенберг до Дружба 2 е към над час, заради тези обиколки и чести спирки. Много по-удобен вариант е 84 и 184 да са денонощни (ако ще и през час да са, но поне се знае, че минават само по Цариградско и само през Дружба 1). Ама за тях... отде шофьори? В момента, desislavna каза: Не мисля, че е точно така. Маршрутът на автобуса ще бъде първо летището, а после до Дружба, където ще е почивката на шофьорите. Според мен ще е доста кратко придвижването, още повече, че е и нощно, когато трафикът е минимален. В момента, Duke каза: От центъра до летището с такси няма как да платиш повече от 15-18 лева. Зависи! Yellow Taxi слагат и ТАКСА ПОВИКВАНЕ от летището, нищо, че не си ги викал по телефона. Плюс първоначалната такса, вече тръгваш от 4 лв. И докато стигнеш до Цариградско си стигнал до 15-те лв. Когато поръчваш от къщи към летището, пак ти слагат такса повикване+първоначална такса. 15 лв беше ехеее... преди години. 2
Duke Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа преди 3 часа, Loverboy каза: Не знам какви 10 евро ви гонят, но аз последните две години, откакто скочиха цените на такситата, плащам брутални суми: До бизнес парк - 25 лв До манастирски ливади 30-40 лв Така че не знам как за 20 лв… може би се пътува на дневна тарифа, а аз все на нощна, нямам идея, но… Лошото е, че и паркингът на софийското летище е скъп - в Италия една седмица струва 35 евро, а тук сега ми искат за три дни 85 лв. Много често пътувам от/до летището от южни квартали много рано сутрин или късно вечер и сметката винаги е в порядъка на 22-26 лева. Тук чета за какви суми за таксита споделяте и се чудя да вярвам ли на ушите си... 😛 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега