Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Във вторник полета от Варна в София ни стовариха през ръкав и се озовахме сред чакащите заминаващи. За първи път се обърках на летище и то на софийското. Някак недоумявах какво правя сред хората, които бордваха. А пък до лентата за багаж как ми беше трудно да стигна 🤣Това новото нормално ли е? 

Публикувано:
преди 3 минути , Dreamm каза:

Във вторник полета от Варна в София ни стовариха през ръкав и се озовахме сред чакащите заминаващи. За първи път се обърках на летище и то на софийското. Някак недоумявах какво правя сред хората, които бордваха. А пък до лентата за багаж как ми беше трудно да стигна 🤣Това новото нормално ли е? 

При ръкавите е така от години. Всъщност нямам идея дали е било иначе и как.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

При ръкавите е така от години. Всъщност нямам идея дали е било иначе и как.

Преди пристигащите от вътрешните полети директно излизаха на един страничен изход, в най-крайната част на Т2.  (Това беше в годините, в които вътрешните заминаващи бяха от изход D1), сега всичко се слива.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 56 минути , Dreamm каза:

Не всички вътрешни полети се обслужват на ръкав, но се случва. Така или иначе всички шенгенските полети, независимо дали на ръкав или с автобус, пристигат в общата зона.

Просто с автобуса се озовавате директно на долния етаж, където са изходите.

• Харесвам 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Дали е приключил навреме ремонтът пред летището, датата беше 23/08/25? 
Утре сутринта25/08  дали ще може да оставя пътник на заминаващи без прескачане по поляните? 

Публикувано:
преди 29 минути , Bella A каза:

Дали е приключил навреме ремонтът пред летището, датата беше 23/08/25? 
Утре сутринта25/08  дали ще може да оставя пътник на заминаващи без прескачане по поляните? 

Преди 3 дни публикуваха това:

🚗 Достъпът на автомобили до Терминал 2 е възстановен!
✅ Kiss & Ride зоната е на обичайното си място и работи нормално.
👉 Поради довършителни работи по дилатационните фуги на естакадата към Терминал 2 от 24 август до 7 септември:
🚌Спирките на междутерминалния шатъл и на градския транспорт временно ще бъдат в Kiss & Ride зоната.
🅿️Паркинг P8 временно няма да бъде достъпен за туристически автобуси.
ℹ️Туристическите автобуси могат да използват Kiss & Ride зоната с безплатен престой до 30 минути

514250729_1073564768222272_6540098479434678378_n.jpg
  • Харесвам 7
Публикувано:
преди 41 минути , Mary каза:

Преди 3 дни публикуваха това:

🚗 Достъпът на автомобили до Терминал 2 е възстановен!
✅ Kiss & Ride зоната е на обичайното си място и работи нормално.
👉 Поради довършителни работи по дилатационните фуги на естакадата към Терминал 2 от 24 август до 7 септември:
🚌Спирките на междутерминалния шатъл и на градския транспорт временно ще бъдат в Kiss & Ride зоната.
🅿️Паркинг P8 временно няма да бъде достъпен за туристически автобуси.
ℹ️Туристическите автобуси могат да използват Kiss & Ride зоната с безплатен престой до 30 минути

514250729_1073564768222272_6540098479434678378_n.jpg

Благодаря за навременния отговор, не бях в БГ и ни съм следила тази  официална информация. Но предполагам, че ще е полезна и на други магеланци. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Не намерих инфо на сайта на летището, и затова питам тук. Електроавтомобил безплатно ли паркира на паркингите на летището, както паркира безплатно на всички платени места в София?

• Смея се 1
Публикувано:

Скандал с багаж на летище София: Онкоболна жена не успя да се качи на самолет

По думите ѝ тя пожелала да доплати, за да бъде допусната

Видео https://www.vbox7.com/play:80eb098920

Поредна нелепа ситуация на летище „Васил Левски - София”. Онкоболна жена не беше допусната до полет, тъй като според наземните оператори багажът ѝ надвишавал разрешените размери. Когато поискала да заплати допълнително, на жената вече било отказано да се качи на самолета. Спорът със служителите на летището явно бил толкова сериозен, че се наложило изпращането на екип на Спешна помощ на летището. Вместо да се качи на самолета до Италия, където да се подложи на поредната имунотерапия, жената била прегледана от спешните медици заради влошеното си състояние. 

Ето какво разказа за случилото се племенницата на потърпевшата:

„Пътувала е доста години с компанията и този куфар и никога не е имала проблем. Багажът се оказал по-голям с 1 см. Помолила да си плати глобата и да се качи на самолета. Дошли и гранични полицаи, но в никакъв случай не е имало скандал. Стояла е до гейта, надявайки се, че като минат всички пътници, ще я пуснат да си плати и да се качи. Много хора са помолили тя да бъде пусната. На една пътничка ѝ било казано: „Искате ли да се наредите до нея?”. Накрая са поискали документите на леля ми. Тя подава лична и дебитна карта, заедно с бордната. Взимат ги, а после ги връщат и ѝ съобщават, че е анулирана. Гейтът не е бил затворен. Обяснила е, че всяка сряда трябва да бъде във въпросната болница заради лечение, но те отново не са се съгласили”, обясни Петя в ефира на NOVA.

От аеропорта изпратиха до NOVA  позиция по случая. В нея твърдят, че са направили всичко възможно да обяснят на жената, че или трябва да заплати допълнително за по-големия багаж, или да тръгне без него. Оттам твърдят още, че тя е отказала и затова не е качена на полета.  Уточняват, че е имало вербална агресия от нейна страна. Намесила се и „Гранична полиция”.

https://www.vesti.bg/bulgaria/skandal-s-bagazh-na-letishte-sofiia-onkobolna-zhena-ne-uspia-da-se-kachi-na-samolet-6237023

• Замислям се 2
Публикувано:

абсолютно не вярвам да са отказали да и вземат парите, ако гейта е бил отворен...

освен да работят идиоти на летището...

• Харесвам 10
Публикувано:

В новините на Нова ТВ даваха пак министър Караджов, хейтеше по Раянеър. За предния случай с инвалидната количка е наложена глоба от 10 хил. лв., похвали Луфтханза, че не направили проблем, но Раянеър злоупотребявали и бла бла..

В момента и по БТВ новините дават за случая. 19.10 ч.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 минути , Hakkâri Spor каза:

В новините на Нова ТВ даваха пак министър Караджов, хейтеше по Раянеър. За предния случай с инвалидната количка е наложена глоба от 10 хил. лв., похвали Луфтханза, че не направили проблем, но Раянеър злоупотребявали и бла бла..

В момента и по БТВ новините дават за случая. 19.10 ч.

Сутринта беше в студиото на една от телевизиите ни, освен потресаваща некомпетентност друго не видях. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Какво очаквате? Колко от хората за нещо си мразят или поне имат отрицателно отношение към Раян? Така яхва вълната и влиза в тона на масата, плямпа по телевизиите и си прави пиар. Съвременният политик - гледай Тръмп и бледите му подражатели🤪

• Харесвам 5
Публикувано:

Де да беше като Тръмп 😛Дали ги харесваме или не , там случайни и прости хора не попадат във властта - без значение от партийната принадлежност.Политиката е венец в кариерата , когато вече си преуспял в някаква област, а тук средство за успех.Днес си в политиката , утре се занимаваш с нещо друго.

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Публикувано:

Само накрая да не стане Райън да ни бият шута и ние да се чудим - Защо от Крайова, Скопие и Солун има толкова полети?!? 

• Харесвам 10
  • Шок 1
Публикувано:
преди 40 минути , Костов каза:

Само накрая да не стане Райън да ни бият шута и ние да се чудим - Защо от Крайова, Скопие и Солун има толкова полети?!? 

Според мен е добре да се плюят нискотарифните АК. Все си мисля, че от магеланската камбанария така се извличат повече ползи.

Иначе какво си мислиш, че примерно с румънците и багажа им няма драми ли? Има разбира се и скършени куфари, и изоставени пътници по гейтовете, ама при положение, че моята раница си знам, че надвишава размерите и никога не ми е правен проблем, представи си при тия спрени нарушители какво е положението🙂

То за полетите им трябват и хора, не само летища😉

Публикувано:
2 hours ago, stanimir said:

Де да беше като Тръмп 😛Дали ги харесваме или не , там случайни и прости хора не попадат във властта - без значение от партийната принадлежност.Политиката е венец в кариерата , когато вече си преуспял в някаква област, а тук средство за успех.Днес си в политиката , утре се занимаваш с нещо друго.

Алан Коп'ле? 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

След днешната новина за бонусите от наднормен багаж,  ще има още много драми в новините.

В това трябва да сте сигурни, че ще го има, то при тези бонуси всеки ще си следи работата и ще иска в края на месеца да вземе повече, нали?.. 

А и сега от днешния случай пък за 1 см. не мисля, че чак трябва да са толкова стриктни.... Ако за 5/6/7 да ама за 1 см.... 

Ами какво ще стане, ако Европарламентът иска малките куфари на борда на самолетите да са безплатни... Тогава съвсем ще е хаусът още по-голям. 

преди 1 час, Костов каза:

Само да вметна, че Ryan не летят от Скопие, само wizz летят, но те имат доста полети. 

Публикувано:

Не се заяждам, просто питам – как досега е пътувала с тази чанта без проблем, а сега изведнъж не може? 🤷‍♂️
Като не става, поне да е още от първия път – или влиза вътре, или се плаща, или въобще не се допуска.

Това ми напомня за моя случай:
Взех си шампоан от България – спокойно минах с него до Париж, после от Париж до Единбург (всички полети бяха с Air France). Стоях там 14 дни, без дори да го ползвам.
На връщане летях с KLM – Единбург – Амстердам, и чак на последния полет Амстердам – София ми го изхвърлиха.

Как така минах 3 отсечки с една и съща авиокомпания (KLM/Air France – партньори) без проблем, а на четвъртата вече не може? 🤔✈️

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , Иван Попов каза:

Не се заяждам ама просто питам, как до сега е пътувала досега с тази чанта, а сега не може да пътува с нея.... Като не става поне да е от първия път и край! Не влиза примерно вътре или се плаща или не се допуска.

Малко това ми напомня за моята случай.... 
Взех си шампоан от България – минах с него спокойно до Париж, после от Париж до Единбург (всички полети ми бяха с Airfrance), където стоях 14 дни, без дори да го ползвам.
На връщане пак летях с KLM от Единбург през Амстердам, и чак на последния полет – от Амстердам до София – ми го изхвърлиха.

Как така успях да мина през 3 отсечки с една и съща авиокомпания (KLM/Airfrance - партньори) без проблем, а на четвъртата ми го взеха? 🤔✈️

Попаднал си на служители, дето не са си вършили работата.

А относно как е пътувала до сега - те и много хора говорят по мобилния телефон, докато шофират. Ама като ги хванат, номерът аз от месеци така говоря като шофирам не минава.....

• Харесвам 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.