Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 27 минути , Gisp каза:

Не ме ли разбра? Мястото за крака е мястото под седалката пред теб. Няма приорити-мриорити. Имам билет, имам багаж (голям-малък-среден, осреднен, няма значение). Тоя багаж не може да бъде там където са ми краката. Къде да бъде? Ми то в кабината има само едно място за багаж. Е там трябва да е, със закон.

Я пак ... British да речем

Screenshot_20250829_215220_SamsungInternet.jpg.1a04c6fc42e6f06d1733c04d8379517a.jpg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз като пътувам само с малък ръчен багаж (без приорити), с раничка в описаните размери, винаги я слагам под седалката и никога не ми е пречила. Тя не заема цялото място и поне при мен може спокойно да остане встрани и пак да си опънеш краката напред. Може при висок мъж, жена да е друго, аз съм със среден ръст и не ми пречи. Би ми пречила, ако е голям ръчен багаж, на който мястото му е в багажното отделение отгоре. Така че, не виждам драма голяма с малки ръчни багажи с изискваните размери в краката/под седалката отпред.

Проблема е по-скоро е с Луфтханза, Егейски и др., които включват 8кг куфар ръчен багаж безплатно и всички са надонесли по един куфар и накрая няма място, и на качили се по-късно пасажери поради липса на място им се налага да си сложат куфара в краката. Тогава наистина няма място и е некомфортно.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 29.08.2025 г. в 13:14, ven62 каза:

- Защо вода се разрешава на малки деца, а на другите не. Нали правилно ме разбирате - щом има изключение, значи тази мярка не е съвсем продиктувана от съображения за сигурност.

Не се разрешава. На нас само веднъж са ни правили компромис на летището в Солун. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Много често се разрешава дори в Европа, Италия, Испания, Гърция най-вече.

Същевременно ми изхвърлиха едни нещица,  защото бяха 110мл в Норвегия.

• Харесвам 2
Публикувано:

Зависи на кое викаш дете. Ясно, че ако е на 10, няма да мине номера.

С бебе може да носиш почти всякакви чорби и не е проблем. После зависи от годините. Помня, че питаха на софийското на колко е детето. Явно имат някакво правило, но беше отдавна и не помня точно вече…

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 41 минути , Alexander каза:

Много често се разрешава дори в Европа, Италия, Испания, Гърция най-вече.

Същевременно ми изхвърлиха едни нещица,  защото бяха 110мл в Норвегия.

Защото водата е от жизнено значение за направата на храна на едно бебе, ако не  е кърмено. А твоите нещица от 110 мл не са .

никой не разрешава вода за 4-5 годишни деца. Освен това пренасяните течности и пюрета за бебета минават на много летища допълнителна проверка

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 12 часа, Ilian359 каза:

Не се разрешава. На нас само веднъж са ни правили компромис на летището в Солун. 

Летище Солун е доста по-различно от летище София – там никога няма да направят проблем за 1 см, както често се случва в София. Минава се по-бързо, организацията е на много по-високо ниво, а персоналът е усмихнат и отзивчив. Имат удобни машинки за check-in на багажите, които значително улесняват процеса. Лятото за 11 минути преминах целия път – от чекирането с багаж до гейта – такова нещо никога и никъде досега не ми се беше случвало.

Освен това там няма да те оставят на летището и да не те пуснат да се качиш на самолета, както се случва на летище София – подходът е човешки и нормален. Цялото обслужване е спокойно и без излишно напрежение, което прави пътуването много по-приятно.

Просто летище Солун е друга бира 😉

• Харесвам 10
Публикувано:
На 31.08.2025 г. в 8:45, jorocontrola каза:

Зависи на кое викаш дете. Ясно, че ако е на 10, няма да мине номера.

С бебе може да носиш почти всякакви чорби и не е проблем. После зависи от годините. Помня, че питаха на софийското на колко е детето. Явно имат някакво правило, но беше отдавна и не помня точно вече…

Много правилно че питат , то като е в напреднала детска възраст , може да си избере нещо дезинфектиращо от инфлайт менюто . Кво ще носи с торби и чанти.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Пътници са държани 3 часа на борда на самолет на Раянеър в София заради повреда

https://nova.bg/news/view/2025/09/10/510125/пътници-са-държани-3-часа-на-борда-на-самолет-в-софия-заради-повреда-видео/

• Харесвам 2
Публикувано:

Вчера на път за София приятел седя около 2 часа на борда на British Airways в Лондон поради (според съобщение на пилота) "липсваща документация на самолета".

Странно, но това не беше съобщено по BBC, а и не чух нищо за спешни мерки от страна на Великобритания.

Наистина ли временните оперативни проблеми на някакъв конкретен полет са толкова значима национална новина? Да не говорим, че потърпевшите най-вероятно ще вземат и компенсация за закъснението.

Цялата ситуация все повече ми прилича на целенасочен черен ПР към летище София и/или Раянеър.

• Харесвам 33
Публикувано:
преди 30 минути , Георги Матеев каза:

Цялата ситуация все повече ми прилича на целенасочен черен ПР към летище София и/или Раянеър.

Явно мижавата конкуренция между авиокомпаниите обслужващи софийската дестинация се вижда прекалена за определени кръгове и се прави всичко възможно един от основните играчи да бъде елиминиран. Не че Раянеър нямат трески за дялане. Онзи ден полетът на съпругата ми от Айндховен закъсня с два часа и половина, точно колкото да няма право на компенсация. В същото време мисля, че проблемите са комплексни и след пандемията е истински хаос в небето над Европа, което предизвиква непрекъснати закъснения на ротации и домино ефект за целия ден на съответната машина. Като прибавим и огромните проблеми на летищата и неимоверно нарасналия пътникопоток, летенето като средство за придвижване става все по-проблематично. Но, ние по нашенски, вечно мрънкаме и сме недоволни за щяло и нещяло... 

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 39 минути , Георги Матеев каза:

Вчера на път за София приятел седя около 2 часа на борда на British Airways в Лондон поради (според съобщение на пилота) "липсваща документация на самолета".

Странно, но това не беше съобщено по BBC, а и не чух нищо за спешни мерки от страна на Великобритания.

Наистина ли временните оперативни проблеми на някакъв конкретен полет са толкова значима национална новина? Да не говорим, че потърпевшите най-вероятно ще вземат и компенсация за закъснението.

Отклоняване на вниманието. Баба Гина, дето не е виждала самолет, цъка с език и псува демокрацията. Едно време нямаше такива проблеми.

• Харесвам 9
Публикувано:

А той, Караджов имам чувството, че е на пуш нотификации за всякакви новини, свързани с полети на Раян от/до София. А му дрънне телефона, а си е облякъл костюма и е поел към произволно ТВ студио да ръси глупости и да се кани на тази конкретна АК. Подозирам, че очаква съвсем скоро Раян да пуснат мемета с него и така да го направят излишно популярен.

• Харесвам 4
  • Смея се 12
Публикувано:

Да не вземе накрая Раянеър да ни тегли една майна и да се оттегли от България, тогава ние ще ******* супата. Имат немалко дестинации, особено от София.  Пука му на него, той Раянеър не използва. 

И още от Новините на Нова: Пътничка с британски акцент се оплаква: https://www.vbox7.com/play:d12285736a

image.png.beffa79f63925342f985c706fc978159.png

• Харесвам 1
Публикувано:

Всичко може да стане и да си заминат и цените да станат тройни като минимум на средните сега.
Много бързо се забравят старите цени, ама ето една София -Варна е 120-160лв в посока и сега.

В Америка -Северна има големи дупки между полетите и трудно се получава ефекта на доминото като в Европа, ако закъснее някой сутрешен полет  с 2-3 часа. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 минути , Hakkâri Spor каза:

Да не вземе накрая Раянеър да ни тегли една майна и да се оттегли от България

Мениджърите на Раян едва ли могат да произнесат името на вицето, камо ли да го запомнят, че и да се трогнат. Подобни страхове са твърде неоснователни, предвид, че човека просто търси медийна изява и обиране симпатиите на аудиторията. Относно  мерките,  които взима мога да дам конкретен пример. 

Една сутрин го засичам да дава интервю в една от големите ТВ. След  редовното възмущение от Раян го попитаха до къде е стигнала проверката на БДЖ вагоните без климатици. С особена гордост обяви, че лично той, начело на екипа си е проверявал реотаните(???!!!!) на климатичната инсталация в редица вагони и занапред такива случаи на припаднали от жега пътници нямало да има. Само че предишния ден едва не изпукахме в първа класа, води се международен влак - без климатик, на 36C. Та така.

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

И още от Новините на Нова: Пътничка с британски акцент се оплаква: https://www.vbox7.com/play:d12285736a

image.png.beffa79f63925342f985c706fc978159.png

Е, щом е с британски акцент явно е по-пътничка от останалите и значи е налице международен проблем. Убедиха ме вече.

А Раян са толкова отдавна в тая игра, че "политици" като нашите ги хапват за закуска с все парцалите. Ще си тръгнат от България само ако самолетите им не се пълнят или ако им вдигнат летищните такси. За първото няма опасност, но за второто нямам идея докъде може стигне глупостта на мениджмънта на летище София.

• Харесвам 10
Публикувано:

Телевизиите обикновено не споменават наименования на търговци, щото видиш ли, да не им правили реклама, ама Райън не пропускат да ги сочат с пръст. Безпристрастност. 

• Харесвам 11
Публикувано:

Дежурните удобни мишени, когато (повечето от) медиите трябва да си пълнят предаванията и сайтовете, а разни пишман-политици популисти да си залъгват електората - "лошите нискотарифки", "лошите търговски вериги", а сега покрай 01.01.2026 - и още една залъгалка.

• Харесвам 3
Публикувано:

Ние миналото лято откарахме около 6 часа в самолета на Azal за Баку, но никой не отрази новината, а преди това висяхме девет часа на  летището. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Георги Матеев каза:

Караджов не е разбрал....иначе и тях ще ги ошамари..... Много ме радва как след подобна "новина" в рамките на час се появява в някое студио и почва да хока  "фелдфебелите". Сега освен пердах ще отнесат и по-големи глоби. 

Моята оценка за поведението на "Райънеър" е, че се държат арогантно към правителствата, проблем има с тях и в другите държави.

https://www.24chasa.bg/biznes/article/21276205

• Харесвам 3
Публикувано:

EB63D46F-EE3F-4283-8BF9-5C64D1E7C7AE.jpeg

Един човек е задържан, а друг е в болница след физическа разправа тази тощ на Терминал 1 на летище "Васил Левски" – София, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Около 4:00 ч. тази нощ на Терминал 1 е имало физическа разправа между двама души на 54 години. Двамата са българи. Първо е започнала като словесна разправа, след което единият удря другия зад ухото с бутилка с алкохол.

Удареният се намира в болница, а другият е задържан от "Гранична полиция", обясниха от МВР.

Източник: БНТ

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
2 hours ago, Hakkâri Spor said:

EB63D46F-EE3F-4283-8BF9-5C64D1E7C7AE.jpeg

Един човек е задържан, а друг е в болница след физическа разправа тази тощ на Терминал 1 на летище "Васил Левски" – София, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Около 4:00 ч. тази нощ на Терминал 1 е имало физическа разправа между двама души на 54 години. Двамата са българи. Първо е започнала като словесна разправа, след което единият удря другия зад ухото с бутилка с алкохол.

Удареният се намира в болница, а другият е задържан от "Гранична полиция", обясниха от МВР.

Източник: БНТ

E сега ще изикне министъра да реве, че са били за полет на Райън, ама са объркали терминалите и са се обострили. 😄

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 17

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.