Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 31 минути , Сузи Су каза:

За сефте чувам за тази ситауция. Може ли малко инфо дали поне работещи "бакалии" има, и дали нормално се минава през секюрити чек-а? Вдруги ден летя преди първи петли и не планирах да ходя 2 часа преди полета при само два полета около мен. 

Ние минахме бързо проверките -  бяхме 3-4 полета. Има един работещ магазин. 2 часа преди полета мисля е абсолютно достатъчно.

• Харесвам 3
Публикувано:

Над 40 компании искат да построят новия терминал на летището в София

Повече от 40 международни и български компании вече са заявили интерес за изграждането на новия терминал 3 на летище "Васил Левски" в София. Това заявиха от "СОФ Кънект" - концесионер на аеропорта. Интересът е рекорден за инфраструктурен проект у нас. Търгът бе обявен на 30 юни, като срокът за заявяване на интерес е бил 15 октомври, съобщи 24 Часа.

Компанията ще вложи 450 млн. лева, като предвижда и допълнителни инвестиции за оборудване от 50 млн. лева, трябва да е готов през април 2031 г.

"Това е най-мащабният проект за развитие на публичната инфраструктура, който предстои да се реализира в страната през следващите пет години. Убедени сме, че към него ще проявят интерес компании с доказана експертиза и успешно реализирани големи инфраструктурни проекти, за да може през 2031 г. България да има лeтище от световна класа”, каза Хесус Кабайеро - главен изпълнителен директор на “СОФ Кънект”, при обявяване на търга.

Задачата включва изграждане на нов терминал с площ от 60 000 кв. м, кoйто да бъде свързан със съществуващата сграда на терминал 2, като целта е да се увеличи годишният капацитет на пътниците от 7 милиона на 20 милиона.

За повече инфо тук.

• Харесвам 4
Публикувано:

Някой чува ли нещо ново за салона в София? Гледам, че вече в приложението на Priority Pass пише, че Aspire is permanently closing on 31 Dec. Това значи ли, че новият салон ще отвори на 1 януари или ще има някаква дупка от време без салон? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Loverboy каза:

Някой чува ли нещо ново за салона в София? Гледам, че вече в приложението на Priority Pass пише, че Aspire is permanently closing on 31 Dec. Това значи ли, че новият салон ще отвори на 1 януари или ще има някаква дупка от време без салон? 

Такава е амбицията, но няма гаранция.

• Харесвам 1
Публикувано:

Вчера или по-скоро днес, кацнахме в 1 и нещо през нощта на Т1. Излизаме и гледам 20 човека опашка за таксита, а няма нито едно.

Реших да не се редя и да ходя на улицата и да спирам някое направо.

Гледам  едно на ОК седи и свети зелено. Питам го за бул. Йерусалим, човека отговори, че щяло да излезе 30лв, при стандартна цена през нощта 11-12лв.

Казах му супер и заминах, след мен едни жени го питаха за някъде и също не се качиха.

След 2-3 мин хванах друго без проблем, но се удивявам как има такива наглеци все още, искащи 3-4 пъти повече.

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:

Извън стоянката на "Йелоу" пред изхода на Терминал 1 всяко друго такси е 99.9% копърка. Други там не минават , освен ако  не си си го поръчал по телефона.Явно е кацнал/кацнали няколко полета по едно и също време, за да няма никаква кола , иначе се зареждат много бързо.Може и 20 човека да са на опашка ,но след минути да се изсипят няколко таксита едно след друго.Повече от десетина минути не помня някога да съм чакал ,но се е случвало изключително рядко.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз съм се редил на опашка вътре в терминала преди изхода,  в случая на Т2, пак към 01 ч. за такси и си беше чакане... но навън валеше дъжд, явно са се изсипали няколко полета наведнъж. После шофьорът каза, че са им дали съобщение на двайсетина коли да пътуват към Т2 😄

• Харесвам 4
Публикувано:

На 27.10 полетът ми от Мадрид закъсня много ,кацнахме в 1.10 ч. на Т1.

Имаше още един закъснял полет. Вместо да храня копърките ,взех N4 в 1.30ч. и  за 25-30 минути бях на бул. Прага ,където живея. Срещу 2 лв. Важат и карти за градския транспорт,но само годишни.

Движи се бързо,защото не спира ако няма чакащи хора по спирките. Много съм доволна .

• Харесвам 11
Публикувано:
На 29.10.2025 г. в 8:32, Loverboy каза:

Дано няма повече салони!

Публикувано:
преди 3 минути , Брани каза:

Дано няма повече салони!

Направо да затварят летището, поне докато не стане и Терминал 3...

• Смея се 1
Публикувано:
преди 15 часа, Alexander каза:

Вчера или по-скоро днес, кацнахме в 1 и нещо през нощта на Т1. Излизаме и гледам 20 човека опашка за таксита, а няма нито едно.

Реших да не се редя и да ходя на улицата и да спирам някое направо.

Гледам  едно на ОК седи и свети зелено. Питам го за бул. Йерусалим, човека отговори, че щяло да излезе 30лв, при стандартна цена през нощта 11-12лв.

Казах му супер и заминах, след мен едни жени го питаха за някъде и също не се качиха.

След 2-3 мин хванах друго без проблем, но се удивявам как има такива наглеци все още, искащи 3-4 пъти повече.

И аз да потвърдя, че това такси почти сигурно е било фалшиво.

Явно е брандирано да наподобява ОК такси, когато летището имаше договор с фирмата ОК Супертранс. Виждал съм ОК  Супреханс, Суперданс и подобни. Не е трудно да се заблуди човек. Поне не те е излъгал колко ще излезе, явно е някакъв честен измамник.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Истинските ОК Супертранс си го прилагаха този номер още като бяха официални таксиджии на летището. Затова ги изгониха. Така че, не е бил честен измамник, а обикновен оригинален ОК-бакшиш.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 минути , Ilian359 каза:

Истинските ОК Супертранс си го прилагаха този номер още като бяха официални таксиджии на летището. Затова ги изгониха. Така че, не е бил честен измамник, а обикновен оригинален ОК-бакшиш.

Така е. Може да е бил истински или фалшив, няма особено значение.

На мен също са ми искали повече пари веднага след качване от стоянката им на Т2, това когато те бяха на власт. После даже подадох жалба към шофьора.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 26 минути , Ilian359 каза:

Мисля, че те по-скоро ползваха разни помпи за надуване на сметката.

Бизнес моделът на копърките, който май още е валиден, е да си пишат на стъклата някакви космически тарифи и да си возят на тях. После пътникът е виновен, че не е гледал. 

Както и да е, поне аз освен на летището скоро не съм засичал на друго място из София от този модел. 

Публикувано:
преди 1 час, Ardent каза:

Мисля, че те по-скоро ползваха разни помпи за надуване на сметката.

Бизнес моделът на копърките, който май още е валиден, е да си пишат на стъклата някакви космически тарифи и да си возят на тях. После пътникът е виновен, че не е гледал. 

Както и да е, поне аз освен на летището скоро не съм засичал на друго място из София от този модел. 

Преди го имаше пред Хемус.

Публикувано:
преди 4 часа, jorocontrola каза:

Направо да затварят летището, поне докато не стане и Терминал 3...

Летището или салона да затворят 😃

• Смея се 1
Публикувано:

Двама българи теглиха 40-тонен самолет на летище "Васил Левски" (СНИМКИ)

orig-orig-opit-za-iztegliane-na-samolet.jpg

На летище „Васил Левски“ за първи път в България беше направен опит за изтегляне на най-новия самолет на националния авиопревозвач „България Еър“ – Airbus A220-300 с регистрация LZ-LON и тегло близо 40 тона. В това необичайно предизвикателство се включиха двама български тежкоатлети, членове на Федерацията за силови спортове „Стронгмен“. 

Airbus A220-300 е едно от най-новите технологични попълнения във флота на „България Еър“. С по-висока ефективност и отлични екологични показатели, самолетът пристигна в България директно от фабриката на производителя в Канада. Той тежи 36 287 кг без товар, гориво и пътници, а дължината му е 38,7 метра. Със заредено гориво теглото на Airbus A220-300 с регистрация LZ-LON, който беше паркиран на перона на 4 ноември, достига почти 40 000 кг.

За повече инфо тук.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 25.10.2025 г. в 14:08, Иван Попов каза:

Повече от 40 международни и български компании вече са заявили интерес за изграждането на новия терминал 3 на летище "Васил Левски" в София. Това заявиха от "СОФ Кънект" - концесионер на аеропорта. Интересът е рекорден за инфраструктурен проект у нас. Търгът бе обявен на 30 юни, като срокът за заявяване на интерес е бил 15 октомври, съобщи 24 Часа.

Компанията ще вложи 450 млн. лева, като предвижда и допълнителни инвестиции за оборудване от 50 млн. лева, трябва да е готов през април 2031 г.

"Това е най-мащабният проект за развитие на публичната инфраструктура, който предстои да се реализира в страната през следващите пет години. Убедени сме, че към него ще проявят интерес компании с доказана експертиза и успешно реализирани големи инфраструктурни проекти, за да може през 2031 г. България да има лeтище от световна класа”, каза Хесус Кабайеро - главен изпълнителен директор на “СОФ Кънект”, при обявяване на търга.

Задачата включва изграждане на нов терминал с площ от 60 000 кв. м, кoйто да бъде свързан със съществуващата сграда на терминал 2, като целта е да се увеличи годишният капацитет на пътниците от 7 милиона на 20 милиона.

За повече инфо тук.

Интересно ми е след реализирането на проекта до кои нови страни ще има директни полети от/до България. Естествено и на какви цени. Не бих отказал да има хубави предложения и да се раздвижи пазара. 

• Шок 1
Публикувано:

Не мисля, че в момента капацитета на летището е изпълнен и това спира нови компаниии да дойдат и да стартират нови дестинации. Но вероятно към момента на отварянето на Т3 може и да се е стигнало до там. Ужким Т2 е за 7млн. и почти ги е достигнал, но все си мисля, че може и повече.

• Харесвам 2
Публикувано:

Според мен, местоположението на софийското летище предполага превръщането му в един от най-важните източни хъбове на ЕС, но както обикновено липсва адекватна държавна политика, която да реализира подобен проект... 

• Харесвам 9
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Duke каза:

Според мен, местоположението на софийското летище предполага превръщането му в един от най-важните източни хъбове на ЕС, но както обикновено липсва адекватна държавна политика, която да реализира подобен проект... 

Да, именно затова повдигам въпроса, наистина може да "избием рибата", но остава само да се надяваме. Все пак от всички тези купища самолети и негативи, да има поне ползи за пътуващите и за икономиката ни. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Хъбовете се развиват със силен национален превозвач, а не такъв, който си пере парите. Истанбул е прекалено близо, а връзките на Луфтханза групата със София са доста добри и обират също далечния трафик.

• Харесвам 5
Публикувано:
14 minutes ago, horus92 said:

На тия от Гълив самолетите не са ли с малко остарял интериор. Имат ли екрани въобще. 

Видео от преди 3 години , но дава някаква представа за интериора.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 часа, horus92 каза:

Хъбовете се развиват със силен национален превозвач, а не такъв, който си пере парите. Истанбул е прекалено близо, а връзките на Луфтханза групата със София са доста добри и обират също далечния трафик.

И това е така, но няма как такова летище да стои празно. Може да се използва от някои чуждестранни компании. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.