Zaro Публикувано: 12 септември, 2024 Публикувано: 12 септември, 2024 Преди 1 час, epetkov каза: Пет месеца след Шенген все повече чужденци питат: Има ли фирми специализирани в помощ заполучаване на българска виза на принципа "плащаш и гарантирано получаваш" . Отговарям: Спокойно. Такива фирми ще се появят. Вероятно след една година. За някои кантори това ще бъде новият им бизнес в нова шенгенска България. Не само, че ги има, ами работят още от преди Шенген. 1
домосед Публикувано: 14 септември, 2024 Публикувано: 14 септември, 2024 В салона за излитане са представени традиционни български обичаи 😎 1 5 7 1
Zaro Публикувано: 14 септември, 2024 Публикувано: 14 септември, 2024 преди 2 часа, домосед каза: В салона за излитане са представени традиционни български обичаи 😎 Нещо за тричане няма ли? Или за вековната традиция на Калоферското хоро? 1 5
infectedmushroom Публикувано: 14 септември, 2024 Публикувано: 14 септември, 2024 преди 33 минути , Zaro каза: Нещо за тричане няма ли? Няма , и не е нужно да има такива селски диващини
bad kid Публикувано: 18 септември, 2024 Публикувано: 18 септември, 2024 Някакъв ад беше в 12:30 на Т2, опашката беше почти до входа на метрото. Реших да предреждам че да не изгледам самолета през прозореца....и каква е тая миризма на манджа ? 4 1
дядо Пепи Публикувано: 18 септември, 2024 Публикувано: 18 септември, 2024 Споко!!! Като построят Т5 някъде в Кремиковци 2097г. година всичко ще е 6++. 2 8
Ardent Публикувано: 18 септември, 2024 Публикувано: 18 септември, 2024 преди 33 минути , bad kid каза: ....и каква е тая миризма на манджа ? Явно нещо се готви на летището! 😉 13
bad kid Публикувано: 18 септември, 2024 Публикувано: 18 септември, 2024 Някакви наденици май запичаха...може и скара скоро да сложат. Смърдеше до изхода на долния етаж. 7
Lyubina Публикувано: 18 септември, 2024 Публикувано: 18 септември, 2024 преди 53 минути , bad kid каза: Някакъв ад беше в 12:30 на Т2, опашката беше почти до входа на метрото. Интересно, че в неделя по същото време нямаше почти никакви хора на гишетата за чекиране и пускане на багажа.
Zaro Публикувано: 18 септември, 2024 Публикувано: 18 септември, 2024 На 14.09.2024 г. в 16:08, infectedmushroom каза: Няма , и не е нужно да има такива селски диващини Така е, не е нужно. Нужно е обаче човек да има чувство за хумор, щото май не разбра майтапа. 😉 7 1
Hakkâri Spor Публикувано: 19 септември, 2024 Публикувано: 19 септември, 2024 преди 23 часа, дядо Пепи каза: Споко!!! Като построят Т5 някъде в Кремиковци 2097г. година всичко ще е 6++. То няма нужда от много терминали в тази малка държавичка, не сме важен хъб, както е Истанбул например. По-скоро да направят някакво летище София Запад. 1 1 1
jorocontrola Публикувано: 19 септември, 2024 Публикувано: 19 септември, 2024 преди 20 минути , Hakkâri Spor каза: То няма нужда от много терминали в тази малка държавичка, не сме важен хъб, както е Истанбул например. По-скоро да направят някакво летище София Запад. Хем няма нужда от терминали, хем ново летище... 4 1 5
Duke Публикувано: 19 септември, 2024 Публикувано: 19 септември, 2024 преди 23 минути , jorocontrola каза: Хем няма нужда от терминали, хем ново летище... Това е, за да може гр. Люлин да се гордее освен с Кооперативен пазар и със собствено летище, което да му помогне съвсем да скъса връзките с досадната столица... 😛 4 1 11
Doctor Who Публикувано: 19 септември, 2024 Публикувано: 19 септември, 2024 Преди 1 час, Hakkâri Spor каза: .... малка държавичка... Предполагам, че определението по-горе не е обида и подигравка към родината ми, а само концентриран израз на култура и знания, затова : РБ е " с площ почти 111 000 km² и население около 6 520 000 души (2021) тя е съответно на 11-о и 16-о място в Европейския съюз". .. и, за да напреднеш: България е била държава 5 века преди на Константинопол да му сменят името. 6 3 1
Hakkâri Spor Публикувано: 19 септември, 2024 Публикувано: 19 септември, 2024 преди 25 минути , Doctor Who каза: Предполагам, че определението по-горе не е обида и подигравка към родината ми, а само концентриран израз на култура и знания, затова : РБ е " с площ почти 111 000 km² и население около 6 520 000 души (2021) тя е съответно на 11-о и 16-о място в Европейския съюз". .. и, за да напреднеш: България е била държава 5 века преди на Константинопол да му сменят името. Може и без ирония, няма какво да "напредвам", много добре знам от колко века е държава. Факт е, че е по-незначителна и малка от доста други държави в Европа. Говоря за цяла Европа, не за ЕС!!! И в случая говоря за това, че София не е голям хъб, както Истанбул, Франкфурт, Мюнхен.. Не може да се мерим с големи държави като Германия и Турция... нито с Италия, Франция и Испания. Дори една Италия има 66 милиона, Турция 85 милиона, Германия 84 милиона, Франция 68 милиона. И сравнено с тях, сме малка държавичка, да. Сега, предполагам, че ще изредиш всички по-малки държави от България. E и? p.s. "към родината МИ"... колкото е твоя, толкова е и моя родина. И няма нищо обидно в това да си от малка държава. Преди 1 час, jorocontrola каза: Хем няма нужда от терминали, хем ново летище... Защото се говореше преди години за такава идея, да има летище на запад от София (край Божурище, доколкото помня). Сегашното е строено източно от София, когато основно полетите са били към мАсква и Източна Европа. 2 1 1
jorocontrola Публикувано: 19 септември, 2024 Публикувано: 19 септември, 2024 преди 11 минути , Hakkâri Spor каза: Защото се говореше преди години за такава идея, да има летище на запад от София. Сегашното е строено източно от София, когато основно полетите са били към мАсква и Източна Европа. Исторически е там от преди това: https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Летище_София А и не мисля, че се избира на база посока на повечето полети. Ясно е, че няма да има друго летище, просто, защото няма никаква логика. Колкото ще литнат самолети от Русе и Горна Оряховица, толкова ще има ново летище в София. Реално имаме относително малко население, ниска покупателна способност и няма какво да искаме повече. Пловдив едвам крета като летище. Това в реалността ... 4
Hakkâri Spor Публикувано: 19 септември, 2024 Публикувано: 19 септември, 2024 То е ясно, че такава е реалността. Преди десетина години се говореше и за ново летище край Ихтиман, което да обслужва лоукостовете. Има статии за това и репротажи по ТВ, просто не ми се рови. Аз не се и надявам да има такива летища. 3
Ardent Публикувано: 19 септември, 2024 Публикувано: 19 септември, 2024 Летище София Запад последно щеше да е до с. Кондофрей, но и там се разсъхна работата. Иначе Летище Пловдив, дето е на един такова място по летищни стандарти е с по 5 полета седмично, та не съм сигурен дали някой ще се навие скоро да прави чак ново съоръжение наоколо. 1
Георги Матеев Публикувано: 19 септември, 2024 Публикувано: 19 септември, 2024 Стига мрънкахте, летището ни е напълно прилично. По-добре е от поне половината европейски летища. Дори лаунджа вече става. Иначе и аз не виждам смисъл/потенциал от Т3, ама току-виж го ребрандират на Истанбул-Запад и ни изненадат 🙂 12 2 1
jorocontrola Публикувано: 20 септември, 2024 Публикувано: 20 септември, 2024 преди 15 часа, Duke каза: Това е, за да може гр. Люлин да се гордее освен с Кооперативен пазар и със собствено летище, което да му помогне съвсем да скъса връзките с досадната столица... 😛 Сега, ако кажеш, и старият виц защо Люлин е на Запад? 🙂 4
SteFanoV Публикувано: 20 септември, 2024 Публикувано: 20 септември, 2024 Тази тема май е подходяща да споделя, че им завиждам на сърбите. След 5 дни започват редовни полети на China Southern Airlines от Белград до Гуанджоу, а оттам се отварят врати за много други интересни дестинации. Де да бяха сключили договор с нашето летище. 6 1 1
Hakkâri Spor Публикувано: 20 септември, 2024 Публикувано: 20 септември, 2024 Сърбия доста работи с Китай и Русия. Мисля, че китайците им направиха високоскоростната линия до Нови Сад и хвърчат китайски влакове (леко наизуст го казвам, мързи ме да проверявам, но такива спомени имам, четох го преди повече от година някъде), май и метрото им сега го правят с китайско участие. 5
Victoria Публикувано: 20 септември, 2024 Публикувано: 20 септември, 2024 Четейки това, едва ли "хвърчат" влаковете, поне не още със сигурност: 2
neuromancer Публикувано: 20 септември, 2024 Публикувано: 20 септември, 2024 До Нови Сад, не до София 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега