Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Нали уж разните подставени офшорки на Прокопиев и държавата разрешиха проблемите около летището , но кой знае какво още делят скрито за широката публика 

• Харесвам 1
Публикувано:

Драмите с лампите на летището продължавали, като били умрели още лампи и то от една страна, та сега ги ремонтирали. Според един приятел пилот мъглата ги спасява всъщност да работят почти законно, защото заради нея не кацат. Ако беше чисто небето, щеше да е много по очевиден проблемът.

• Харесвам 1
  • Шок 2
Публикувано:

Подробности за новата организация на движението при Т2: 

Всеки пътуващ, който иска да стигне до Терминал 2 с кола, ще трябва да мине през бариерни системи, които регистрират номера на автомобила.

Зоната за спиране "Kiss & Ride" ще бъде предназначена за кратък безплатен престой. Шофьорите ще могат да оставят или да вземат пътниците, без да блокират движението. Ако се налага да изчакат повече от 10 минути обаче, ще трябва да платят такса.

Тези, които надвишат времето за беплатен престой ще бъдат таксувани както следва:

• от 11 до 30 минути – 10 лв.
  • от 31 до 59 минути – 15 лв.
  • всеки започнат час – 20 лв.

Минималното време между две безплатни влизания е 60 минути.
----

Повече - тук:

ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ВЪВЕЖДА НОВИ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП И ПРЕСТОЙ НА КОЛИ ПРЕД ТЕРМИНАЛ 2

• Харесвам 12
Публикувано:
10 minutes ago, Alexander said:

Струва ми се, че пак масово ще спират преди летището.

Това не е проблем. Проблем е когато след бариерата пред терминала е свинщина, както сега, защото отбивките за спиране са затворени и става задръстване. Така може да надвишиш 10мин. 

10лв такса е прекалено много. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 10 минути , era123 каза:

Проблем е когато след бариерата пред терминала е свинщина, както сега, защото отбивките за спиране са затворени и става задръстване.

Аз от почти 3 години им разправям :biggrin:, чуха ме най-накрая! :grin:

• Харесвам 4
Публикувано:
13 minutes ago, era123 said:

Така може да надвишиш 10мин. 

10лв такса е прекалено много. 

Ако е евтино всеки ще си каже майната им на 5 лева , аз за 5 лева ли съм ? Мисля че и 15 няма да стреснат тарикати да висят по час пред терминала.

• Харесвам 5
Публикувано:

ок е да е скъпо, за да не се бавят хората 

стига да не става задръстване вътре 

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз пък приветствам новите правила - аман от неандерталци и селски бекове, които стоят като тупани по средата на платното. За слизане от колата и сваляне на багажа 10 мин са абсолютно достатъчни.

Близките паркинги са супер, когато изпращаш и посрещаш някой с багаж. През декември бяха и пълни. Утре ще изпращам и пак ще видя как е. 6 кинта е едно кафе вече. А паркингите за дълъг престой около летището са постоянно фул и се множат.

• Харесвам 7
Публикувано:

На 10-те лева след 10-те минути на нормален език им викат глоба. И така трябва да е.

Опашките от спрели коли непосредствено преди входа на летището се минимизира елементарно. Слага се знак "Забранено спирането" (може и да има вече такъв) и един-двама полицаи, вместо да се крият по храстите, минават и съставят актове... Не ми се вижда сложно. 

Ако полицаите ги мързи, може 2-3 камери да се сложат. Ефекта ще е мигновен.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 4 минути , ven62 каза:

На 10-те лева след 10-те минути на нормален език им викат глоба. И така трябва да е.

Опашките от спрели коли непосредствено преди входа на летището се минимизира елементарно. Слага се знак "Забранено спирането" (може и да има вече такъв) и един-двама полицаи, вместо да се крият по храстите, минават и съставят актове... Не ми се вижда сложно. 

Ако полицаите ги мързи, може 2-3 камери да се сложат. Ефекта ще е мигновен.

Точно така и задължително трябва да махнат огражденията на уширенията за спиране, защото въпросното задръстване се получава точно от спирането посредната на платното за сваляне/качване на пътници......

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Фил каза:

Подробности за новата организация на движението при Т2: 

Всеки пътуващ, който иска да стигне до Терминал 2 с кола, ще трябва да мине през бариерни системи, които регистрират номера на автомобила.

Зоната за спиране "Kiss & Ride" ще бъде предназначена за кратък безплатен престой. Шофьорите ще могат да оставят или да вземат пътниците, без да блокират движението. Ако се налага да изчакат повече от 10 минути обаче, ще трябва да платят такса.

Тези, които надвишат времето за беплатен престой ще бъдат таксувани както следва:

• от 11 до 30 минути – 10 лв.
  • от 31 до 59 минути – 15 лв.
  • всеки започнат час – 20 лв.

Минималното време между две безплатни влизания е 60 минути.
----

Повече - тук:

ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ВЪВЕЖДА НОВИ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП И ПРЕСТОЙ НА КОЛИ ПРЕД ТЕРМИНАЛ 2

Като човек, който не понася такситата и редовно му се налага да взима или да бъде взет от Терминала с кола, мога само да приветствам новия ред. Със сигурност ще подобри много организацията, или с други думи, хаоса в момента.

• Харесвам 8
Публикувано:
1 hour ago, vinidj said:

Щом 10лв Ви е много таксата, то значи не сте чували за цените на летището в Букурещ, които са от години🙂

Ами много ми е защото летището не е краткосрочен паркинг, за да прави пари от това. А е летище и ти като летящ вече си си платил летищна такса с билета. 

Това, че по чужбината има такса дроп оф, не значи, че е правилно. 

10 мин е ок ако разкарат преградите и трафика върви бързо. Ако заради тяхната кочина станат >10м, а познай дали ще платя?!

• Смея се 1
Публикувано:

Няма опция да не се плати. Бариерата няма да се вдигне. Днес имаше и яко патрулки. Оставих щерката и засякох от  бариера до бариера 5-6 мин. С разтоварването на багажа и прегръдки, целувки, ОЦУ и т.н. + изчакването на един смолянски бек, който реши да разтоварва бус с гастърбайтъри и багажи по средата на улицата, блокирайки цялото движение. Не можа да ги разтовари всичките, защото полицията го изгони.

Близките паркинги P4 и P5 бяха доста пълни.

• Харесвам 7
Публикувано:

На летище Варна понякога 10 минути не са достатъчни дори изобщо да не се бавиш, ако скоро са кацнали повече от един самолета и се получава задръстване на трите бариери на изхода, защото често има някой неразбрал, че трябва да плати на машините на самия паркинг, съответно тръгва да плаща на единственото гише на изхода и всички коли зад него чакат. Затова винаги съм мислел, че 10 минути гратис са малко, 15 е ОК. Ще видим как ще е в София.

• Харесвам 1
Публикувано:

В крайна сметка летището е достъпно с метро и автобуси и ако се научим да не ходим навсякъде, особено в центъра, с кола, всичко ще си дойде на мястото.

• Харесвам 9
Публикувано:

Аз за 6 минути разтоварвам 6 куфара, една баба и два деца под 5 години 😂 10 минути си е супер направо. На някой летища е 5 минути гратисният период.

• Харесвам 5
Публикувано:

Мен също ме притесняват тези 10 мин, защото са крайно недостатъчни. Очаквам също таксиметровите шофьори, които ще си опарят по веднъж заради задръстване и си платят по 5лв да спрат да взимат адреси от летището или към летището. Ще кажете, че си имаме Йелоу на летището, но айде отидете като сте толкова смели да им кажете, че адреса ви е в някой от съседните квартали и не искате да минете през центъра за кратък сайтсийнг тур... 

В момента, Velyana каза:

Аз за 6 минути разтоварвам 6 куфара, една баба и два деца под 5 години 😂 10 минути си е супер направо. На някой летища е 5 минути гратисният период.

Това го правиш при идеални условия. Когато обаче има няколко кацнали полета и се случи струпване + някой на който му е изтекло времето и разбира за това на бариерата да видиш как ще ти станат крайно недостатъчни. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Няма шатъл бус до летището и се блъскаш в най-обикновен градски автобус , ако си с куфар става съвсем неудобно.Не всеки живее и близо до метростанция , така че за много хора такси / частен автомобил е единствената практична връзка с летището.Ако имаш и малки деца ...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , Jorro каза:

Мен също ме притесняват тези 10 мин, защото са крайно недостатъчни. Очаквам също таксиметровите шофьори, които ще си опарят по веднъж заради задръстване и си платят по 5лв да спрат да взимат адреси от летището или към летището. Ще кажете, че си имаме Йелоу на летището, но айде отидете като сте толкова смели да им кажете, че адреса ви е в някой от съседните квартали и не искате да минете през центъра за кратък сайтсийнг тур... 

Това го правиш при идеални условия. Когато обаче има няколко кацнали полета и се случи струпване + някой на който му е изтекло времето и разбира за това на бариерата да видиш как ще ти станат крайно недостатъчни. 

Това го правя дори на летището в Цюрих където от сутрин до вечер кацат по няколко полета едновременно. Ако съм без баба съм по бърза.

А предполагам, че голяма част летят с ръчен багаж и едва ли им трябва много време да слезнат от колата. Разбирам и  че явно до сега са ставали някакви задръствания , но времето ще покаже дали тези 10 мин са достатъчни или не. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Когато всички знаят, че имат 10 безплатни минути, теоретично би трябвало да са по-експедитивни и така да не се налага чакане от следващите за места в рамките на техните 10 минути. Иначе си е напълно постижимо да се вместиш в това време при наличие на свободно място, където да спреш, хората да слязат, а ти да отвориш багажника, да извадиш куфари.

А и да пресрочиш с малко, 10 лв. няма да те гътнат ... 🙂 

• Харесвам 4
Публикувано:
25 minutes ago, Брани said:

Когато всички знаят, че имат 10 безплатни минути, теоретично би трябвало да са по-експедитивни и така да не се налага чакане от следващите за места в рамките на техните 10 минути. Иначе си е напълно постижимо да се вместиш в това време при наличие на свободно място, където да спреш, хората да слязат, а ти да отвориш багажника, да извадиш куфари.

А и да пресрочиш с малко, 10 лв. няма да те гътнат ... 🙂 

10 лв. са си едно Бари/Катания/Неапол  😀

• Браво 1
  • Смея се 14
Публикувано:
56 minutes ago, Jorro said:

Ще кажете, че си имаме Йелоу на летището, но айде отидете като сте толкова смели да им кажете, че адреса ви е в някой от съседните квартали

Никакви проблеми с тая схема. От и до. <10лв. 

Йелоу и ок ст. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.