Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 11 часа, DaBo каза:

Утре ще е затруднен достъпа до Т2, заради протест на таксиметровите шофьори. Протестът е свързан с 10-те мин. престой.

https://sofia-airport.eu/bg/

По новините казаха, че протестът бил най-вече, защото трябва да има 60мин. от последното влизане, за да има 10мин. безплатен престой. Така клиентките щели да са ощетени според таксиджиите.

• Харесвам 4
Публикувано:

Снощи по новините не дадоха подробности, освен тези 10 мин престой. Днес вече е станало ясно какво и как. Неприятно е за излитащите и кацащите днес! 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , DaBo каза:

Снощи по новините не дадоха подробности, освен тези 10 мин престой. Днес вече е станало ясно какво и как. Неприятно е за излитащите и кацащите днес! 

Ако бях аз, щях да пусна директно жандармерията да осигури достъп ... Ама тук все човешки права, ала-бала ...

Иначе да разкажа и аз забавна случка, защото рядко имам такива в скучния ми живот и всеки път бързам да споделя!

Понеже много хвалех новата организация с бариерите и десетте минути (и все още смятам, че е супер), на отиване за последния ми полет, спираме на бариерата, тя пуска билет, ама не се вдига, излиза червено съобщение "Грешка, обадете се на телефони ..." (май свърши лентата на апарата с бележките). Десетте минути текат, звъним ние, от будката изскача служител и вика "минете на другата, и пуснете нов, няма да ви отчете стария". Даваме назад, ама по български обичай, вече има колона и "пътуващите хора" са толерантни и широкоскроени само към себе си ... И всеки или седи и ти гледа тъпо светлините за задна скорост или гледа да те заобиколи, вместо да те пусне да се престроиш, макар, че колата е доста респектираща и като модел и като размер 🙂 А междувременно служителят сменя лентата ... Реших да не пускам гневен мейл!

• Харесвам 5
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
В момента, DaBo каза:

Неприятно е за излитащите и кацащите днес! 

Е то в рамките на деня метрото си работи. Самият протест е през деня, не е нощем, когато единствената алтернатива е такси. Колко хора отиват с такси на летището в обедно време? Има и такива, но.. едва ли е някаква драма. А и в случая говорим само за Т2.  Аз пък никога не бих се застъпил за който и да е протест на бакшишите. Възползват се от това, че задръстват трафика и извиват ръце, да им се изпълнят изискванията. Колко пъти са блокирали центъра? Не заради това, че са им логични исканията, а затова, че са много и са "силни".  Оставям настрана, че това е най-простата прослойка от обществото, обикновено без образование и не могат да работят нищо друго, освен да карат кола. (Не всички, но повечето).

• Харесвам 10
Публикувано:

Аз не ходя с метро до летището. И познавам още много хора, които използват автомобили/такси, а не метрото. Има и възрастни пътуващи и такива с малки деца в колички. Да не говорим за пътуващи от други градове. И не всеки пътува с раница. Последно мъжа ми като летя, имаше 3 огромни куфара+малък куфар+раница. По чакащите частни автомобили може да се прецени, че наистина много хора не използват метрото.

И не, не смятам, че е приятно да имаш достъп по меджународно летище само с метрото, което дори няма суха връзка с терминала.

Таксиметровите шофьори и извършваните от тях услуги са съвсем друга тема на разговор.

• Харесвам 11
  • Замислям се 1
Публикувано:
В момента, DaBo каза:

Аз не ходя с метро до летището. И познавам още много хора, които използват автомобили/такси, а не метрото.

Така е, но най-вече през нощта (...предполага се). В случая протестът е през деня, когато се движи и транспорт по принцип, тоест има и автобуси, не само метро.  Случаи всякакви, никой нищо не отрича.  Специално за Т2 суха връзка не е нужна ,защото точно 3 метра е от изхода на метрото до козирката на Т2 и още 2 метра до входната врата. Казвам го, защото много пъти съм го минавал по време на дъжд и няма смисъл от вадене на чадър за няколко метра. Няма и стълби, метростанцията е на равнището на терминала и не се налага да се свалят или качват куфари. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 27 минути , DaBo каза:

Аз не ходя с метро до летището. И познавам още много хора, които използват автомобили/такси, а не метрото. Има и възрастни пътуващи и такива с малки деца в колички. Да не говорим за пътуващи от други градове. И не всеки пътува с раница. Последно мъжа ми като летя, имаше 3 огромни куфара+малък куфар+раница. По чакащите частни автомобили може да се прецени, че наистина много хора не използват метрото.

И не, не смятам, че е приятно да имаш достъп по меджународно летище само с метрото, което дори няма суха връзка с терминала.

Таксиметровите шофьори и извършваните от тях услуги са съвсем друга тема на разговор.

Случвало се е да да слизам на летището с още 2-3 пътника. Винаги съм се чудел защо толкова малко хора го ползват. Аз редовно пътувам с него - обикновено за две спирки.🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
В момента, DaBo каза:

И не, не смятам, че е приятно да имаш достъп по меджународно летище само с метрото

Не е само с метрото, има и 3 автобусни линии.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 39 минути , Hakkâri Spor каза:

Специално за Т2 суха връзка не е нужна ,защото точно 3 метра е от изхода на метрото до козирката на Т2 и още 2 метра до входната врата. Казвам го, защото много пъти съм го минавал по време на дъжд и няма смисъл от вадене на чадър за няколко метра. 

От друга страна, точно понеже е толкова близо, е елементарно и няма да струва кой знае какво да се направи топла връзка.

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

Така е. Предполага се, че ще направят към Т3. Но на обещанията на сегашните концесионери отдавна не вярвам.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Hakkâri Spor каза:

Така е. Предполага се, че ще направят към Т3. Но на обещанията на сегашните концесионери отдавна не вярвам.

Ъъъъ той няма ли да е от другата страна на терминал 2? Тоест по-далеч?

Относно таксиджиите, ами с право си протестират. Те реално не могат да направят два курса от Дружба и да влезнат на бариерата, защото това ще им е под час и ще им вземат по 10 лева...а те знаем от кого ще си ги приберат после...от клиентите. Това със 60 минути, аз лично не го разбирам. На кой му е зор да се върти излишно по бариерите и да влиза по няколко пъти, ако не му се налага?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Фил каза:

От друга страна, точно понеже е толкова близко, е елементарно и няма да струва кой знае какво да се направи топла връзка.

Тъкмо да разкарат облака концентриран цигарен дим, в който попада всеки между входа на метрото и първа въртяща врата. :diablo:

• Харесвам 4
Публикувано:

Тия 60 минути са само за външните таксита , пазят пазара на фирмата с договор. Изглежда логично.Вярвам плащат скъпо и прескъпо за да са официален превозвач там.Ако легализират Uber или Bolt същите тия тупани сигурно ще взривят държавата , ама сега голям рев колко били загрижени за клиентите ...Всички знаем че има и летища където плащат такса за да припарят изобщо до терминала на пристигащи.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 41 минути , boogy83 каза:

Ъъъъ той няма ли да е от другата страна на терминал 2? Тоест по-далеч?

Да, и от метрото ще трябва да се мине през Т2, за да стигнеш до Т3.  Е,  може също и отвън, по тротоара пред Т2.

image.jpeg.c0732d539700cea414425174104e1d30.jpeg

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Фил каза:

От друга страна, точно понеже е толкова близо, е елементарно и няма да струва кой знае какво да се направи топла връзка.

И да не е топла. един навес, както беше по-рано на Шьонефелд (цели 600 метра), пак би бил полезен.

• Харесвам 4
Публикувано:

Точно заради бакшишите няма Uber и Болт, които ги има в почти всички европейски държави. Мързи ме да проверявам, но май само  в 1-2 държави няма Uber/Bolt/Yandex, от общо почти 50 европейски държави. Няма да има и нощен транспорт, пак за да се обслужват таксиджиите.

Колкото до 10-те минути, миналата седмица трябваше да взема такси до Т2 в 4 сутринта за полет в 6.05. И шофьорът по пътя ми казва "да знаете, че за летището не може да се плаща с карта". Що? "Ами там няма време по новите правила, с карта се забавя плащането, а имаме само 10 минути". Казвам му, че с карта само опирам картата и е въпрос за секунди, а ако е в брой... и му дам 50 или 100 лв на цяло, колко време ще му отнеме да ми връща? Вечно е "ама имате ли по дребни", ама "нямам да ви върна" и това ще забави много повече, отколкото картовото плащане. Това било колективно решение на СБ Такси, шофьорите не приемат плащане на ПОС терминал до Т2.  В крайна сметка ми излезе 28 лв сметката, дадох му 30 в брой, да ми се маха от главата и това е. Че взе и стотинки да търси и да се тюхка... Абсолютни андрешковци са тези. 

• Харесвам 17
Публикувано:

Ако ползваш на Йелоу приложението, може да вкараш картата и няма как да ти откажат, освен ако решат въобще да не взимат курса, само защото ще се плаща с карта, което би било доста тъпо. Макар че при тях не е съвсем автоматизирано и пак трябва ръчно да въвеждат сумата, просто не доближаваш карта.

• Харесвам 2
Публикувано:

Днес пристигнах на терминал 2. Нямаше и автобуси на градския транспорт. Вероятно и те са спрени. На няколко пъти приканваха пътниците да се ориентират към метрото. Дори и шатъла между двата терминала го нямаше. Само две коли на жандармерията. 

И беше необичайно тихо и спокойно.

Чак се чудя къде и как изчезнаха пътниците от няколкото полета.

• Шок 1
Публикувано:
преди 4 минути , Lyubina каза:

Днес пристигнах на терминал 2. Нямаше и автобуси на градския транспорт. Вероятно и те са спрени. На няколко пъти приканваха пътниците да се ориентират към метрото. Дори и шатъла между двата терминала го нямаше. Само две коли на жандармерията. 

И беше необичайно тихо и спокойно.

Чак се чудя къде и как изчезнаха пътниците от няколкото полета.

Ако бяха отпуснали малко повече бусчета на жандармерията, можеше 3-4 от тях да циркулират между терминала и Цариградско примерно и да извозват хората 🙂

• Шок 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 1 час, horus92 каза:

Ако ползваш на Йелоу приложението, може да вкараш картата и няма как да ти откажат

Може, може. Аз говорех за СВ Такси.

Публикувано:
На 31.01.2025 г. в 13:23, traveler каза:

Случвало се е да да слизам на летището с още 2-3 пътника. Винаги съм се чудел защо толкова малко хора го ползват. Аз редовно пътувам с него - обикновено за две спирки.🙂

Защото е бавно. От нас до летището с метро ми е точно един час, със 73+84 ми е 40 минути.

• Харесвам 2
Публикувано:

Чак пък бавно.... аз го ползвам, когато съм с ръчен багаж. Обикновено ми отнема 40 мин, но аз не сменям (което си е предимство) линии на метрото. Проблемът са ранните сутрешни полети, или когато пристигнем почти в полунощ (пък и ако полетът закъснее...). 

• Харесвам 3
Публикувано:

Бавно си е метрото в София, просто вози бавно и тва е . Но масовката в града нема избор. Иска не иска , ще се вози и тва е . То и алтернативно летище нема. Ескалатори , Sки тва онова , опашки .... първи терминал 3 часа преди полет и така . За фаст трак мисля дори и не си го представят . Всички са в матрицата . 

• Харесвам 3
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.