Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

май край с Враждебна вече - https://www.dnevnik.bg/4744452

15:10

Летището в София има ново име

Със свой указ президентът Румен Радев промени името на летище София. Неговото официално наименование вече ще е летище "Васил Левски" - София.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Браво 4
  • Смея се 2
Публикувано:

Ужасно. Левски е национален герой и точно затова трябва да се внимава как се използва името му, само защото не могат да измислят нещо друго.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 6 минути , horus92 каза:

Ужасно. Левски е национален герой и точно затова трябва да се внимава как се използва името му, само защото не могат да измислят нещо друго.

Аз пък съм на мнение, че летището е идеално да носи името на Левски, защото най-голям процент от хората, посещаващи страната ни влизат през софийското летище и така популяризацията сред чужденците ще е още по-голяма. 

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

Днес преминах през творението на титаните на мисълта ръкав + автобус. 😜 На е-паспортната проверка пак работеха половината, пак нашенци с деца се пънеха да минават оттам, пак чакахме багаж доста време, но новото за мен беше прокъсаната лента за багажи. Преди 3 седмици беше о.к. Вижда се крещящата нужда от персонал. Ченето ми падна, обаче, когато младежът от асистънса заряза нашия приятел и жена му на лентата, защото видя, че сме заедно. (официалната причина беше, че го чакали други). Та с 5 куфара, човек в количка, и ние по бермуди и суичери на -2 градуса и сняг се оправихме някак, ама не е гот да е така! Даже и на тия в Мале можем да им дишаме прахта по отношение на … отношението.

После се моля на такситата да идат до рампата за колички, защото ги прихващат на 5 м. преди нея. Булгар и емпатия в едно изречение също e

е оксиморон. Бариерите са вдигнати, защото… шофьорите не си чистели снега от номерата и …системата не ги хващала, което пораждало напрежение. No comment 😶.

• Харесвам 3
  • Шок 7
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Всичката Мара втасала, та до името на летището опряха. И от уникално име в света, се метнахме на нашенска посредственост и безидейност. Пък и старото име доста повече си отговаря на случващото се по летището 🙂

• Харесвам 12
Публикувано:
Преди 1 час, horus92 каза:

Най-краткият път към девалвация на едно име. Има нещо изкривено в нашето мислене.

А най-много съм се дразнил на факта, че мнозинството хора дори не знаят правилната дата, когато е обесен Левски, да не говорим за датата на раждане, която е далеч по-логично да бъде отбелязвана.

• Харесвам 9
Публикувано:

И аз не мога да го възприема, на Левски са кръстени толкова обекти, даже и отбор. Можеше например да е Орфей например. Доста по-туристическо е, има и скулптура на метростанцията (малко стил трансформърс)

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, antea каза:

май край с Враждебна вече - https://www.dnevnik.bg/4744452

Отдвана трябваше да се смени враждебното име на главното ни летище. 

Преди 1 час, horus92 каза:

Чак ужасно - не бих казал... 
Ясно е какво е значението на Левски за България, но не съм сигурен дали наистина е най-добрата идея да се кръщават прекалено много неща с неговото име и вероятно можеше да се помисли, предвид предназначението но обекта, и за някого, свързан с авиацията, като Асен Йорданов, например. 
Както и да е, свършен факт, по-добре от "Враждебна".

• Харесвам 9
Публикувано:

Ами много летища в света са кръстени на известни личности - Тесла, Шопен, Лист, Хавел. Та нашето може би трябваше да е Ружа, с нея сме прочути 🙂 Или пък Стоичков. Иначе Враждебна си беше уникално и чудесно име, при малко повече желание можеше да проявят фантазия, да напишат кратка история и обяснение за туристите откъде идва, ще се запомни. Ама де толкова акъл.

• Смея се 6
Публикувано:
В момента, logist13 каза:

Ами много летища в света са кръстени на известни личности - Тесла, Шопен, Лист, Хавел. Та нашето може би трябваше да е Ружа, с нея сме прочути 🙂 Или пък Стоичков

Те са големи личности с постижения, но нито една от тях няма статут на национална икона. 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 31.01.2025 г. в 15:04, Фил каза:

:good:

Да помечтаем! 

Онзи ден направих сефте на максим такси, не много легален Убер, взе ми 13лв вместо 28 от нас до летището.

След като Терзиев обеща на диспута с Хекимян да върне Убер и не го прави, викам и аз да се спасявам по единично.

• Харесвам 12
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Zaro каза:

Те са големи личности с постижения, но нито една от тях няма статут на национална икона. 

Че тя и Ружа не е национална икона 🙂 И определено звучи по-добре от Левски 🙂

Публикувано:
преди 2 минути , Oshko каза:

Онзи ден направих сефте на максим такси, не много легален Убер, взе ми 13лв вместо 28 от нас до летището.

След като Терзиев обеща на диспута с Хекимян да върне Убер и не го прави, викам и аз да се спасявам по единично.

Аз отдавна ги използвам при много ранни полети. И при мен е подобна разликата в цената.

• Харесвам 6
Публикувано:
В момента, logist13 каза:

Че тя и Ружа не е национална икона 🙂 И определено звучи по-добре от Левски 🙂

В такъв случай след кацането може да се организира задъжително посещение на сградата на One Coin на пл. "Славейков".

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:

А аз съм за "Димитър Списаревски". Да ги видим, колко ще са ербап пилотите при заход за кацане в София  😄

Не за друго, ами да предложа името на някой, който ми е земляк. 😉

• Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:
В момента, master_of_germs каза:

А аз съм за "Димитър Списаревски". Да ги видим, колко ще са ербап пилотите при заход за кацане в София  😄

Списаревски е много-добре, но може би за някое от военните летища като "Граф Игнатиево", струва ми се. 

• Харесвам 10
Публикувано:

Между другото, по подобна логика, Черно море също не звучи добре за туристите. Да видим по почина на Тръмп дали няма да го подпукат и него 🙂

А като куриозен факт може да отбележим факта, че в съседно село Пловдив, летището носи името на човека настоявал и със сериозен принос за убийството на Левски. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , logist13 каза:

Между другото, по подобна логика, Черно море също не звучи добре за туристите. Да видим по почина на Тръмп дали няма да го подпукат и него 🙂

Те щом по времето на Байдън не го прекръстиха, баш сега едва ли. 🙂

Публикувано:
преди 2 минути , logist13 каза:

Черно море също не звучи добре за туристите. Да видим по почина на Тръмп дали няма да го подпукат и него 🙂

"Българско море", докато не ни е изпреварил някой! :grin:

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Според мен "Кирил и Методий" щеше да е най-подходящо - те имат най-голям принос за европейската цивилизация и са познати във всички околни държави. А и от БЮРМ щяха да се изприщят 😁

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 9 минути , Фил каза:

"Българско море", докато не ни е изпреварил някой! :grin:

Не си прав. Нека е "Прабългарско". 😉 Звучи древно, мистично, легендарно и изкушаващо.  😄 Освен това, който е роден на повече от един час пеш или айде, нека е с колело, от морето, моля да не се изказва по темата. 😄

Сега, майтапът настрана, ама ако върнем малко по-назад в духа на пандемичния Тръмп, няма начин Черно море да е чак толкова черно, че няколко цистерни белина да не стигнат да го избелим. 😄

• Смея се 8
Публикувано:
преди 31 минути , Argentique каза:

Предлагам да го кръстят на някой по-редовен посетител. Да не подсказвам. 😄

Георги Матеев?

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Браво 4
  • Смея се 4
Публикувано:

Аз също ще взема отношение по новото име на летището - възмутен съм неимоверно  - трябваше да го кръстят на мен, много ясно!

Обмислям да напиша гневен мейл! *

* ама много гневен!

• Харесвам 3
  • Браво 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.