Фил Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април На 14.04.2025 г. в 11:12, Hakkâri Spor каза: ...Чакам с нетърпение този прословут Т3 в София ... Нетърпението няма да ти е от полза, по-скоро се въоръжи със солидна доза търпение, което ще ти помага при съответните отлагания! преди 3 часа, Loverboy каза: Нови салони: От една страна добре, че ще има салон на Т1 (въпреки че доста от банковите карти премахна неограничената бройка за достъп за София), от друга, както стана дума - това значи че Wizz скоро няма да ги преместят на Т2. 3
iMari Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април Добре де, приятно ли ви е във вечно претъпканите салони? За пътувания с дълги престои към различни континенти - да, със сигурност е комфортно. Имам предвид европейските салони. Айде с Дайнърс беше интересно да отбелязваме някой друг салон до някое време, но сега народа се юрна да пътува, всеки втори е с карта с посещение на салон и в един момент става егати бутаницата. В бг може да са ограничили картите с достъп, но явно не е така в другите страни. В Aspire ми е супер дискомфортно като трябва да се прескачам с народа. При последно пътуване имах пас за салон с придружител, но само като видяхме колко народ има в малкия салон на Ливърпул съвсем съзнателно пропуснахме. Супер комично ми се вижда за 3те гейта за Шенген на Т1 да направят и салон. Защото не виждам кое друго пространство да ползват за тази цел, освен това на стария салон. 1
Alexander Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април За мен по-комично е Т1, как е като голям претъпкан автобус и няма дори къде да се подпреш. Точно там бих влизал в салон, ако има. 6
Loverboy Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април преди 3 часа, iMari каза: Добре де, приятно ли ви е във вечно претъпканите салони? За пътувания с дълги престои към различни континенти - да, със сигурност е комфортно. Имам предвид европейските салони. Айде с Дайнърс беше интересно да отбелязваме някой друг салон до някое време, но сега народа се юрна да пътува, всеки втори е с карта с посещение на салон и в един момент става егати бутаницата. В бг може да са ограничили картите с достъп, но явно не е така в другите страни. В Aspire ми е супер дискомфортно като трябва да се прескачам с народа. При последно пътуване имах пас за салон с придружител, но само като видяхме колко народ има в малкия салон на Ливърпул съвсем съзнателно пропуснахме. Супер комично ми се вижда за 3те гейта за Шенген на Т1 да направят и салон. Защото не виждам кое друго пространство да ползват за тази цел, освен това на стария салон. Много зависи - в САЩ и Великобритания е почти невъзможно да влезеш с LoungeKey и PP. В Азия и Европа такива проблеми не съм имал. Навсякъде си влизаме спокойно, има си места, салоните са готини. Ние имаме и статус в Стар Алайънс и Уануърлд и техните салони ползваме, не сме виждали претъпкани. Винаги е по-добре в салон, отколкото отвън. 3 1
adreno Публикувано: 23 април Публикувано: 23 април На 22.04.2025 г. в 17:34, Фил каза: Нетърпението няма да ти е от полза, по-скоро се въоръжи със солидна доза търпение, което ще ти помага при съответните отлагания! От една страна добре, че ще има салон на Т1 (въпреки че доста от банковите карти премахна неограничената бройка за достъп за София), от друга, както стана дума - това значи че Wizz скоро няма да ги преместят на Т2. Никой никога не е мислил реално да затваря Т1, въпреки приказките по медиите. И преди съм го писал. Още повече, че се очаква увеличение на пътникопотока като цяло, а Т2 си е минал проектния капацитет. В момента правят два нови гейта на вторият етаж в шенгенската зона - единия е до гейт 6, другия до 9 и това е максимума, който могат да изстискат от наличното пространство. Иначе по темата - Aspire ще го затворя след като турците пуснат новия салон. Няма да има два салона. Едно време бяха три, ама тогава летището беше в ерата на комунизма., а той свърши. 2
Loverboy Публикувано: 24 април Публикувано: 24 април преди 6 часа, adreno каза: Никой никога не е мислил реално да затваря Т1, въпреки приказките по медиите. И преди съм го писал. Още повече, че се очаква увеличение на пътникопотока като цяло, а Т2 си е минал проектния капацитет. В момента правят два нови гейта на вторият етаж в шенгенската зона - единия е до гейт 6, другия до 9 и това е максимума, който могат да изстискат от наличното пространство. Иначе по темата - Aspire ще го затворя след като турците пуснат новия салон. Няма да има два салона. Едно време бяха три, ама тогава летището беше в ерата на комунизма., а той свърши. А защо ще го затварят? Те тъкмо го обновиха преди няколко години и сега ще го махат - какво ще има на негово място? Те са и два различни бранда - не виждам защо ще изгонят единия за сметка на другия.
boogy83 Публикувано: 24 април Публикувано: 24 април преди 5 часа, Фил каза: Още за новите салони. Чудесно, ще има салон и на терминал 1. 6
adreno Публикувано: 26 април Публикувано: 26 април На 24.04.2025 г. в 8:12, Loverboy каза: А защо ще го затварят? Те тъкмо го обновиха преди няколко години и сега ще го махат - какво ще има на негово място? Те са и два различни бранда - не виждам защо ще изгонят единия за сметка на другия. Ами така са го решили от концесионера - имало е конкурс за оператор и TAV са го спечелили, съответно Суиспорт - загубили. А и защо да има повече от един салон? Особено пък такъв с външен оператор. Концепцията за летищните салони идва като символ на статус. Първо безплатно, после и срещу заплащане. В САЩ и до момента е така - достъпа до салоните на авиокомпниите е за frequent flyers или срещу заплащане на годишен пас. Даже и да пътуваш първа класа (техния аналог на бизнес) може да нямаш достъп. В последствие се развива покрай hub модела на авиокомпаниите - да могат трансфериращите пътници в бизнес класа да имат място за почивка, да поработят и евентуално да хапнат и да пийнат нещо на спокойствие. Концепцията за платените лаунджове е сравнително по-нова. Извън САЩ на по-малките летища салона обикновенно си го оперира летището. Може да има и статсу на някоя авиокомпания. Ако има малко повече пътници може и да има повече от един - например някой от наземните оператори или пък на специализиран оператор (Primeclass, Aspire, Plaza Premium) Най-жалкото в случая е, че нямаме поне един статус салон, но то през София трансфера е минимален и сигурно 70% от трафика е лоукост. А най-хубавите салони са статус/бизнес салоните на авиокомпниите, а до тях достъп с PP/LK и подобните им достъп няма. Щом и България Еър не виждат смисъл да отварят собствен салон, а те все пак имат и бизнес класа и някакъв трансфер (от Варна поне), то няма кой да отвори. 7
Loverboy Публикувано: 26 април Публикувано: 26 април Току-що минах през салона, на излизане ги питах дали този ще го затварят или ще отворят само новия като втори и тя каза, че ще го затворят и ще е само новия. На въпрос къде ще е, тя каза “на горните етажи” с троснат тон 😀 1 1
stanimir Публикувано: 26 април Публикувано: 26 април Вероятно ще си търси нова работа , не може да очакваш да е щастлива от промените. 7
Loverboy Публикувано: 26 април Публикувано: 26 април В момента, stanimir каза: Вероятно ще си търси нова работа , не може да очакваш да е щастлива от промените. И аз си го помислих, но те не са ли служители на летището, а не на фирмата?
kakadu Публикувано: 26 април Публикувано: 26 април Не знам къде да пиша, затова тук ще спамя. Имах си едно почти швейцарско ножче., от ЛИДЪЛА за 10 лв. Минал съм с него поне 15 пъти всякакви летища. Но последния път ми го прибраха - не можело . Имам пътуване само с ръчен и ми е супер важно да е е с мен. Мисля за някой, който е с чекиран на моята дата, ама всеки се пази, нормално. Иден как да си го спася ? 1
Argentique Публикувано: 26 април Публикувано: 26 април преди 4 минути , Loverboy каза: И аз си го помислих, но те не са ли служители на летището, а не на фирмата? Не, те са към Swissport. Даже в момента има свободна позиция: https://www.jobs.bg/job/7918399 4
Георги Матеев Публикувано: 26 април Публикувано: 26 април На мен ми е все тая кой ще оперира лаунджовете, стига да изглеждат прилично и кетъринга да е приемлив. И ако може лелките на рецепция да не са толкова кисели. Далеч по-интересният въпрос е с какво ще се влиза с новите лаунджове. Преди май бях мярнал TAV салон, до който въобще нямаше достъп с Приорити Пас и Лаундж Кий. Надявам се да няма неприятни изненади. 8 1
Loverboy Публикувано: 26 април Публикувано: 26 април преди 5 часа, Георги Матеев каза: На мен ми е все тая кой ще оперира лаунджовете, стига да изглеждат прилично и кетъринга да е приемлив. И ако може лелките на рецепция да не са толкова кисели. Далеч по-интересният въпрос е с какво ще се влиза с новите лаунджове. Преди май бях мярнал TAV салон, до който въобще нямаше достъп с Приорити Пас и Лаундж Кий. Надявам се да няма неприятни изненади. Да, и аз така. Но наистина не мисля, че в София има как да се издържа салон, ако разчита само на бизнес и статус пътници. Пък и надежда ми дава, че Праймклас винаги работят с Ланджкий и ПП. 1
boogy83 Публикувано: 26 април Публикувано: 26 април преди 11 часа, Георги Матеев каза: На мен ми е все тая кой ще оперира лаунджовете, стига да изглеждат прилично и кетъринга да е приемлив. И ако може лелките на рецепция да не са толкова кисели. Далеч по-интересният въпрос е с какво ще се влиза с новите лаунджове. Преди май бях мярнал TAV салон, до който въобще нямаше достъп с Приорити Пас и Лаундж Кий. Надявам се да няма неприятни изненади. Стига черногледства де 🙂 1
makler Публикувано: 27 април Публикувано: 27 април На 26.04.2025 г. в 5:16, adreno каза: Ами така са го решили от концесионера - имало е конкурс за оператор и TAV са го спечелили, съответно Суиспорт - загубили. А и защо да има повече от един салон? Особено пък такъв с външен оператор. Концепцията за летищните салони идва като символ на статус. Първо безплатно, после и срещу заплащане. В САЩ и до момента е така - достъпа до салоните на авиокомпниите е за frequent flyers или срещу заплащане на годишен пас. Даже и да пътуваш първа класа (техния аналог на бизнес) може да нямаш достъп. В последствие се развива покрай hub модела на авиокомпаниите - да могат трансфериращите пътници в бизнес класа да имат място за почивка, да поработят и евентуално да хапнат и да пийнат нещо на спокойствие. Концепцията за платените лаунджове е сравнително по-нова. Извън САЩ на по-малките летища салона обикновенно си го оперира летището. Може да има и статсу на някоя авиокомпания. Ако има малко повече пътници може и да има повече от един - например някой от наземните оператори или пък на специализиран оператор (Primeclass, Aspire, Plaza Premium) Най-жалкото в случая е, че нямаме поне един статус салон, но то през София трансфера е минимален и сигурно 70% от трафика е лоукост. А най-хубавите салони са статус/бизнес салоните на авиокомпниите, а до тях достъп с PP/LK и подобните им достъп няма. Щом и България Еър не виждат смисъл да отварят собствен салон, а те все пак имат и бизнес класа и някакъв трансфер (от Варна поне), то няма кой да отвори. За добро или лошо не сме в САЩ летищата са потрес и това там не е авиация, масов междуградски транспорт. Като се замисля, съм посетил бая салони и в повечето случаи - статутсните салони са нива над летищните. С едно много голямо изключение - Виена. Ако погледем летищата на съседните държави : Атина, Истанбул и Белград имат феноменални статусни салони, но и силни авиокомпании. Ако гледаме Букурещ и Загреб - където националните авиокомпании са нивото на България ер ( да не кажа и много по-зле в редица аспекти) там салоните не са нищо особенно. За да завърша тук позитивно, ще кажа че PRIMECLASS салоните наистина са класа и нов салон на Т1 е невероятно добра новина. преди 13 часа, boogy83 каза: Стига черногледства де 🙂 Незнам дали си забелязал растежа на цените на това летище. Всичко е супер скъпо. С оглед на това, че никой от 3те оператора на летището не е успял да спечели конкурса, а го печели турска фирма може да се предположи, че са спечелили с цена. Съответно като нищо могат да вдигнат цените така, че само бизнес/статус пътниците на някои АК да могат да влизат в тези салони. Ще поживее и ще видим. 7
Argentique Публикувано: 27 април Публикувано: 27 април преди 10 минути , makler каза: растежа на цените на това летище Преди две седмици ми направи впечатление, че входът за салона вече е 42€, а не 30, както май беше преди. Може и отдавна да е това. Обаче в неделя по обяд почти нямаше хора. И т.нар. „лелки“ (защото май само една-две са по-възрастни от мен ) винаги са били любезни и в настроение и не мога сериозно да се оплача от тях, но пък и нямам чааак толкова чести посещения. Тази година два пъти само. 5
Георги Матеев Публикувано: 27 април Публикувано: 27 април преди 1 час, Argentique каза: И т.нар. „лелки“ (защото май само една-две са по-възрастни от мен ) Уточнявам, че под "лелка" имам предвид състояние на духа и понятието няма нищо общо с възрастта. Срещал съм 20-годишни момичета с киселяшки лелински манталитет и 50-годишни дами със супер свежо нелелинско излъчване. Конкретно за салона в София - в 90% от случаите като влизам там ме посрещат с изпълнен с досада поглед, от който отдалеч личи как хич не харесват работата си. Не ми помага много на VIP настроението 🙂 Това го казвам на базата на 80+ посещения за последните 12 месеца. 10
neuromancer Публикувано: 27 април Публикувано: 27 април абе от една страна съм склонен да мисля, че тоя манталитет е от едно време и повсеместен в България, от друга дори във Flyertalk им казват lounge dragons, та може да е характеристика, специфична за позицията 6 2
Alexander Публикувано: 27 април Публикувано: 27 април преди 20 минути , Георги Матеев каза: Уточнявам, че под "лелка" имам предвид състояние на духа и понятието няма нищо общо с възрастта. Срещал съм 20-годишни момичета с киселяшки лелински манталитет и 50-годишни дами със супер свежо нелелинско излъчване. Конкретно за салона в София - в 90% от случаите като влизам там ме посрещат с изпълнен с досада поглед, от който отдалеч личи как хич не харесват работата си. Не ми помага много на VIP настроението 🙂 Това го казвам на базата на 80+ посещения на салона за последните 12 месеца. Да не изпадам в спам, ама това е масово срещано в нашата страна. Всеки втори е недоволен от работата си цял живот или по-скоро е недооценен и затова е кисел. С пълна сила се наблюдава синдрома на Крюгер. 8
stanimir Публикувано: 14 май Публикувано: 14 май На T1 и T2 останаха ли нормални банкомати или са само на крадците от Euronet ?
Lyubina Публикувано: 14 май Публикувано: 14 май Последно съм търсила банкомат миналата есен, но на Т1, на пристигащи имаше на ДСК, точно до вратата (в дясно от изхода за пътници). 1
adreno Публикувано: 14 май Публикувано: 14 май преди 10 часа, stanimir каза: На T1 и T2 останаха ли нормални банкомати или са само на крадците от Euronet ? На Т1 пристигащи има Пощенска, на Т2 пристигащи - ДСК. В метростанцията има Булбанк А каквa е драмата с Евронет? Ако теглиш от левова карта са ок. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега