Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, adreno каза:

На Т1 пристигащи има Пощенска, на Т2 пристигащи - ДСК. В метростанцията има Булбанк

А каквa е драмата с Евронет? Ако теглиш от левова карта са ок.

е при тях винаги има брутална такса за транзакцията плюс кофти, ама наистина кофти курс за превалутиране. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Според сайтът им :

Банкоматите на Euronet в България не начискяват допълнителни такси при теглене с карта издадена от българска банка. Таксата при теглене с такава карта се определя и начислява от банката издадел и е заложена предварително в тарифата на всяка банка. Обикновено тя е еднаква при теглене на всеки банкомат в България, който не е собственост на банката издала карата.

При теглене с карта издадена в чужбина, банкоматите на Euronet начисляват такса, която може да варира според вида на използваната карта. Всички такси, които Euronet начислява са ясно описани и показани на екрана на банкомата преди потвърждението за транзакцията от страна картодържателя и са напълно в съответствие с актуализирания Регламент на Европейската национална банка № 924/2009 относно трансграничните такси. Ние сме единственият европейски независим доставчик на банкоматни услуги, който се придържа към тези разпоредби.

П.П.Моят опит е от преди доста години с  техен ATM в чужбина и от тогава бягам от тях като от чумав , но явно има значение в коя държава си и къде е издадена картата.Примерно Revolut не е от българска банка и може би не отговаря на посочените условия.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 32 минути , stanimir каза:

Според сайтът им :

Банкоматите на Euronet в България не начискяват допълнителни такси при теглене с карта издадена от българска банка. Таксата при теглене с такава карта се определя и начислява от банката издадел и е заложена предварително в тарифата на всяка банка. Обикновено тя е еднаква при теглене на всеки банкомат в България, който не е собственост на банката издала карата.

При теглене с карта издадена в чужбина, банкоматите на Euronet начисляват такса, която може да варира според вида на използваната карта. Всички такси, които Euronet начислява са ясно описани и показани на екрана на банкомата преди потвърждението за транзакцията от страна картодържателя и са напълно в съответствие с актуализирания Регламент на Европейската национална банка № 924/2009 относно трансграничните такси. Ние сме единственият европейски независим доставчик на банкоматни услуги, който се придържа към тези разпоредби.

П.П.Моят опит е от преди доста години с  техен ATM в чужбина и от тогава бягам от тях като от чумав , но явно има значение в коя държава си и къде е издадена картата.Примерно Revolut не е от българска банка и може би не отговаря на посочените условия.

Хмм , моя опит също е от преди години в Унгария и револют карта, след което като ги видя даже пресичам на отсрещния тротоар 😄 😄 😄 

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Публикувано:

За Револют не знам, не съм теглил в България. Но за дебитните карти от нешите банки съм теглил поне 10 пъти от техни банкомати без допълнителни такси.

Даже по курортите в сезона в неделя следобед масово банкоматите на нашите банки са празни вече, а тези си имат пари и няма опашки - точно заради резачката в чужбина и българите ги заобикалят.

Иначе това с таксите за Револют го правят и банките - в Гърция например е почти невъзможно да намериш банка, която да не слага 2-4 евро такса за теглене.

• Харесвам 3
Публикувано:

Този отзад с жилетката ли отговаря? Можеше просто да му сложат едно бюро, не да се гъзи отзад.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

В интернет циркулира информация, че от 25.05 започват подмяна на багажната система и ще затварят поетапно чек ин гишета, което ще доведе до по-големи опашки и препоръчват да се ходи 3ч преди полет за чек ин на багаж. Очакват ремонта да продължи около година. Още не е качено нищо на сайта на летището или във фейсбука им.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 20 минути , aleksandrina каза:

И аз попаднах на тази снимка. Нямам идея от кой сайт е. 

FB_IMG_1747552146253.jpg

Да, и на мен това сега ми се появи.....

Пак започват с ремонтите на летището, но сега за багажите. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Това за трите часа явно важи за хората с чекиран багаж, щом ще се ремонтират “багажните съоражения”. Тези само с ръчен… час-час и 15 мин преди полета 😉

• Харесвам 6
Публикувано:

Абе направо идвайте двайсетина минути преди полета за да може после да се оплаквате всички на летището какви са злета …

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 18 часа, Брани каза:

Абе направо идвайте двайсетина минути преди полета за да може после да се оплаквате всички на летището какви са злета …

Ти като се телепортираш ти е лесно. Не знам защо ходиш до летището изобщо.

Реално ако не се чекира багаж, то час и половина преди полета е напълно достатъчно (може би само рано сутрин на Т2 е по-голяма опашката за първата ротация)...

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, jorocontrola каза:

Реално ако не се чекира багаж, то час и половина преди полета е напълно достатъчно (може би само рано сутрин на Т2 е по-голяма опашката за първата ротация)...

И там за 10 - 15 минути се минава. Особено, когато работят повече скенери...

• Харесвам 1
Публикувано:
На 14.05.2025 г. в 19:13, adreno каза:

На Т1 пристигащи има Пощенска, на Т2 пристигащи - ДСК. В метростанцията има Булбанк

А каквa е драмата с Евронет? Ако теглиш от левова карта са ок.

Малко допълнение - на Т2 пристигащи (публичната зона) има  ДСК, Пощенска и Евронет. В багажната зона са само на Евронет.

• Харесвам 1
Публикувано:

Най-дълго чаканата промяна от българина на Терминал 2 на Летище София / Sofia Airport се изгражда 😁

Пушкомът, дами и господа. 

През месец юни, ще можете да пушите на воля до изходи B 1 - B 4 на ниво 0.

Снимка: ddushi forum skyscraper city 

FB_IMG_1747758138000.jpg

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Смея се 8
Публикувано:
На 19.05.2025 г. в 9:10, jorocontrola каза:

Бъркаш ни с ония с шарените пижами от кораба Ентърпрайз, ние нямаме такива лигавщини!

• Браво 1
  • Замислям се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.