Георги Матеев Публикувано: Четвъртък в 04:39 Публикувано: Четвъртък в 04:39 преди 9 часа, Marisha каза: Аз имам не особено приятни впечатления от една от японски авиокомпании, смяна на гейта в последен момент, липса на всякаква информация, некомпетентни служители, абсолютно неорганизирано качване на борда, закъснение, ставане на пътници преди да спре да рулира самолета след кацане. Имам впечатления и за градски транспорт, който не спазва разписание и за закъсняващи влакове в Япония. Просто си свалете розовите очила. С подобни впечатления съм след миналогодишното ми 2-седмично пътуване из Япония, на което имах 7 вътрешни полета. Няколко пъти организацията беше наистина чудесна, но често имаше и доста слаби моменти. Видях също закъсняващи влакове и не, никой не излезна да се поклони и да се извини, както уж било нормално. Може би е време да оставим в миналото легендарната японска ултра прецизност от 80-те и 90-те. Точно там, където е и митът за немската точност (в момента ми е трудно да се сетя за по-закъсняващи европейски влакове от немските). 8
Фил Публикувано: Четвъртък в 07:30 Публикувано: Четвъртък в 07:30 преди 2 часа, Георги Матеев каза: ...и не, никой не излезна да се поклони и да се извини... Съсипàха я и тая държава! Впрочем, вчера попаднах за малко на някакво предване за Япония и споменаха как за миналата година закъснението на влаковете "било 3 сек". И без да съм ходил в Япония, веднага ми стана ясно, че това няма как да е вярно и само повтарят легенди ... 5
Duke Публикувано: Четвъртък в 11:02 Публикувано: Четвъртък в 11:02 преди 6 часа, Георги Матеев каза: (в момента ми е трудно да се сетя за по-закъсняващи европейски влакове от немските) За съжаление, нидерландските влакове уверено заеха първата позиция по този показател през последната година-две, а доскоро бяха изключително точни в разписанието... 6 1 1
Captain45 Публикувано: вчера в 10:33 Публикувано: вчера в 10:33 Летях с чекиран багаж с Търкиш на 29-ти май и не е имало драма с чекирането на багажа. Имаше 4 гишета за чекиране. Две за бизнес клас и две за економи. Отвориха 2 часа преди полета. Имаше опашка от хора преди да отворят гишетата, но след като ги отвориха доста бързо обслужиха хората. На връщане обаче разтовариха чекирания багаж на два транша. Първо пусаха част от куфарите още със слизането на първите пътуващи, а следващите куфари някъде след 15 мин. се появиха. Това се случи на вечерният полет към Истанбул. А относно бординга дори и на нашето летище на ръкав турците разделят пътниците на две групи според местата и почват бординга на тези от задните редове след като са натоварили бизнес класата. Най-странното обаче беше да слезеш на ръкав на летището за да слезеш после и да те натоварят на автобус. Това за полет извън Шенген. Аз се надявах, че горе ще се мине паспортна проверка както при излитането, ама не. А относно бординга във Виена с полет на Раян от ръкав, пак си разделиха на две пътниците и тези с места отзад от ръкава слизат по едни стълби и се качват отзад през стълба в самолета, докато с предните места си се качваха от предната врата от ръкава. 4
Георги Матеев Публикувано: вчера в 12:59 Публикувано: вчера в 12:59 Софийското летище обявено за най-добро в Европа. Ей на това му викам "смесени чувства". И все пак - честито 🙂 2 5 3
bad kid Публикувано: вчера в 13:21 Публикувано: вчера в 13:21 Аз му викам наливане пари за реклама. 2 1
Topfly Публикувано: вчера в 13:29 Публикувано: вчера в 13:29 преди 2 минути , bad kid каза: Аз му викам наливане пари за реклама. В Европа летищата с 5-10 милиона пътници трафик са в повечето провинциални “селски“ летища. Аз не знам за подобно летище в Европа до което да има примерно метро. 3
bad kid Публикувано: вчера в 13:38 Публикувано: вчера в 13:38 Щутгарт има влак и трамвай например. 1 1 1
stanimir Публикувано: вчера в 13:41 Публикувано: вчера в 13:41 Щутгарт вече 10 години една жп гара не могат да построят , проекта ще надмине по безумие и този за берлинското летище. 2
vorbis Публикувано: вчера в 13:43 Публикувано: вчера в 13:43 За да не плюем само, да кажа още един + за софийското освен наличието на метро станция (без оскъпяване на билета заради летището, както е в Барселона) - интернетът. Последният път, когато бях на Т2, просто включих WiFi и се закачих без никакви регистрации и тинтири-минтири. Завчера бях на Бергамо, където за да се вържа за техния интернет, трябва да си дам личната поща и да кликна на получения мейл с линк. Естествено аз не исках да си дам имейла, затова си направих временна поща в един от най-популярните сайтове за тази цел. Обаче администраторите им са пуснали проверка по домейн и трикът с временна поща не сработи. Системата изпищя, че трябва да дам реален имейл. На Лутън и Станстед пък имаха и лимитирано време на безплатния WiFi. 7
bad kid Публикувано: вчера в 13:44 Публикувано: вчера в 13:44 Валенсия виждам че е в тая категория и има удобно метро. Милано Линате също има метро. Неапол също скоро ще има. 1
Loverboy Публикувано: вчера в 14:12 Публикувано: вчера в 14:12 Не знам колко е петзвездно това летище ама е плачевно обслужването. Всеки път се държат с теб като с парцал. Да, направиха нов салон, обновиха ресторантите и част от тоалетните, но: 1. цените на храните надминават даже Истанбул, което е най-скъпото летище в света за храна 2. Салонът е с брутално качество на храната, преди малко стана скандал, защото на рецепция казаха на едни чужденци, които явно разбират български, че са “глупави” и те искаха да говорят със супервайзър. Супер селско отношение имат към всички, сърдити са. и искат 45 евро за посещение без карта за този салон? Сериозно? Буквално идвам само, щото ми е безплатно, иначе нямаше да стъпя. 3. Не знам какво са проверявали от Министерство на транспорта на хендлинг компаниите, но сега на чекин за пореден път се държаха безобразно, крещяха, беше супер дезорганизирано. 4. За последните три месеца ни счупиха 4 куфара точно на това летище. Никъде по света досега не са ми чупили така куфар, както тук - един път с катарци, и един път с Остриан. Явно наистина не знаят как да се държат с куфарите. И освен всичко на това смотано летище има по 2 полета на час и пак чакаш багаж по 15-20 минути, а ми се е случвало примерно в много по-големи летища да чакам не повече от 5-6-10 минути. Примерно Стокхолм ми дойде куфара буквално 7 минути след кацане и пристигане на ръкава. 5. На секюрити проверката пак винаги е или супер обидно, или супер ОК. Последният път крещяха на някакви хора, че не минавали скенера веднага и ги обиждаха, че са овце пред другите пътници. Просто сме си селяци и това е. Аз ако съм ще уволня всичкото това и наемам мотивирани и качествени хора. Преди не можеха да уволнят калинките, защото беше собственост на МТИТС, но сега нямат оправдание. колкото и фрий шопа да отворят, докато не си оправят сървиса, винаги ще са 1-звездно летище. 9 3 1
jorocontrola Публикувано: преди 23 часа Публикувано: преди 23 часа И нека не забравяме, че терминал1 е част от това летище, където тоалетните са по-скоро кенефи… 😉 3
Георги Матеев Публикувано: преди 23 часа Публикувано: преди 23 часа @Loverboy неслучайно казах "смесени чувства". Иначе на всички ни е ясно как се взимат подобни награди - с помощта на подходящ маркетингов бюджет. Колкото и Луфтханза навремето бяха 5* според SkyTrax (още се заливам от смях като се сетя за това). Метрото е супер, но SOF е столично, най-голямо в страната и единствено летище в София. По-коректно е да се сравнява с други столици, а не със селски еквиваленти. Иначе преди час пристигнах в София с нешенгенски полет след над 2-месечно пътуване. За добре дошъл ме чакаха неработещи паспортни скенери, 100+ човека бавна опашка, непочистена тоалетна и силно неусмихнати служители. Стана ми мило и родно, а и все пак кацнах на едно от най-добрите летища в Европа. П.С. Дори не искам да споменавам конюшнята Т1. 5 1 1 1
Hakkâri Spor Публикувано: преди 23 часа Публикувано: преди 23 часа Преди 1 час, bad kid каза: Валенсия виждам че е в тая категория и има удобно метро. Милано Линате също има метро. Неапол също скоро ще има. Валенсия, Мадрид, Барселона, Лисабон... преди 7 минути , Георги Матеев каза: Иначе преди час пристигнах в София с нешенгенски полет след над 2-месечно пътуване. За добре дошъл ме чакаха неработещи паспортни скенери, 100+ човека бавна опашка, непочистена тоалетна и силно неусмихнати служители. Стана ми мило и родно А ако си влязъл през ръкав (който води до нешенгенската част на Т2) те напътиха към долния етаж и право на автобусчето за "неШенген", нали? Хахахаха.... При Турските и Катарските обикновено е така. 1
stanimir Публикувано: преди 23 часа Публикувано: преди 23 часа 14 minutes ago, Hakkâri Spor said: Валенсия, Мадрид, Барселона, Лисабон... А ако си влязъл през ръкав (който води до нешенгенската част на Т2) те напътиха към долния етаж и право на автобусчето за "неШенген", нали? Хахахаха.... Категорията е : "Летища с от 5 до 10 млн. пътници" 17 minutes ago, Георги Матеев said: @Loverboy неслучайно казах "смесени чувства". Иначе на всички ни е ясно как се взимат подобни награди - с помощта на подходящ маркетингов бюджет. Колкото и Луфтханза навремето бяха 5* според SkyTrax (още се заливам от смях като се сетя за това). Метрото е супер, но SOF е столично, най-голямо в страната и единствено летище в София. По-коректно е да се сравнява с други столици, а не със селски еквиваленти. Иначе преди час пристигнах в София с нешенгенски полет след над 2-месечно пътуване. За добре дошъл ме чакаха неработещи паспортни скенери, 100+ човека бавна опашка, непочистена тоалетна и силно неусмихнати служители. Стана ми мило и родно, а и все пак кацнах на едно от най-добрите летища в Европа. П.С. Дори не искам да споменавам конюшнята Т1. Подозираш европейска корупция ? No way 😭 Колкото сме готови за еврозоната , толкова и летище "Васил Левски" е петзвездно , но сега е време за празнуване.Радвам се и се гордея и с двете признания.Най се кефя, че отново задминахме румънците 🙂 3 1
Георги Матеев Публикувано: преди 23 часа Публикувано: преди 23 часа преди 10 минути , stanimir каза: Колкото сме готови за еврозоната , толкова и летище "Васил Левски" е петзвездно , но сега е време за празнуване.Радвам се и се гордея и с двете признания 🙂 Е много ясно, аз също се гордея - то не може само на македонците всичко да им е най-яко. Сега ще издразня с новината няколко авера от Скопие 😀 1 1 7
Loverboy Публикувано: преди 20 часа Публикувано: преди 20 часа Тези награди са с маркетингов бюджет, както казва Георги. Пишеш си ентрито, плащаш съответната сума и печелиш. Просто си представям как са написали, че са преобразили летището, качили някоя хубава снимка от дютито, но не са написали как съществените неща продължават: 1. кацаш нешенген и хоп на буса. При положение, че имаш будки за митница инсталирани и просто трябва някой да посреща. 2. един ескалатор и едно секюрити за цялото летище. 3. спазариха се да не плащат 10 години такси на държавата 4. Бизнес лаунджа продължавам да неудоумявам как поне от срам не сервират нещо смислено за ядене, редизайн добре, но храната е потрес. Днес имаше само една дръжка за хляб, кроасани и тн и я изпуснах на земята, щото е неподходяща за хляб и така ме изгледаха като помолих да я измият… Абсолютна селяния. и за това искат 45 евро гледам днес. 5. направиха паркинг, ама тая цена е брутална - 55 лв за два дни. В Рим FCO платих 32 евро за ЕДНА СЕДМИЦА. 5. няма fast pass с мастъркард/бизнес, както преди. 1
Jorro Публикувано: преди 20 часа Публикувано: преди 20 часа преди 2 минути , Loverboy каза: Тези награди са с маркетингов бюджет, както казва Георги. Пишеш си ентрито, плащаш съответната сума и печелиш. Просто си представям как са написали, че са преобразили летището, качили някоя хубава снимка от дютито, но не са написали как съществените неща продължават: 1. кацаш нешенген и хоп на буса. При положение, че имаш будки за митница инсталирани и просто трябва някой да посреща. 2. един ескалатор и едно секюрити за цялото летище. 3. спазариха се да не плащат 10 години такси на държавата 4. Бизнес лаунджа продължавам да неудоумявам как поне от срам не сервират нещо смислено за ядене, редизайн добре, но храната е потрес. Днес имаше само една дръжка за хляб, кроасани и тн и я изпуснах на земята, щото е неподходяща за хляб и така ме изгледаха като помолих да я измият… Абсолютна селяния. и за това искат 45 евро гледам днес. 5. направиха паркинг, ама тая цена е брутална - 55 лв за два дни. В Рим FCO платих 32 евро за ЕДНА СЕДМИЦА. 5. няма fast pass с мастъркард/бизнес, както преди. По повод храната помниш ли едно време консервите с боб и шкембето...да не вземат да ги върнат, то не че ще стане по-зле от сега де.... Мен най-болната ми тема са тоалетните на пристигащи на Т2, които продължават да не намират за нужно да ремонтират, а дето се вика като дойде чужденец това му е от първите впечатления за града и страната.. 2
Loverboy Публикувано: преди 20 часа Публикувано: преди 20 часа преди 6 минути , Jorro каза: По повод храната помниш ли едно време консервите с боб и шкембето...да не вземат да ги върнат, то не че ще стане по-зле от сега де.... Мен най-болната ми тема са тоалетните на пристигащи на Т2, които продължават да не намират за нужно да ремонтират, а дето се вика като дойде чужденец това му е от първите впечатления за града и страната.. Поне ще се нахраним, ако има боб. 😆 2
stanimir Публикувано: преди 19 часа Публикувано: преди 19 часа 1 hour ago, Jorro said: По повод храната помниш ли едно време консервите с боб и шкембето... Имало е шкембе ? Толкова много съм пропуснал , като не съм летял на младини. 3 hours ago, Георги Матеев said: Сега ще издразня с новината няколко авера от Скопие 😀 Те ще са в категория "Антични летища" ... там друг кандидат няма и да има.Аргонавтите са кацали там. 9
Anna Kalinovska Публикувано: преди 8 часа Публикувано: преди 8 часа На 16.06.2025 г. в 13:46, logist13 каза: Е, вчера от личен опит разбрах, че и разписанието им сложено на спирките е само пожелателно. Примерно пишеше, че са през 20 минути по разписание, оказа са, че са на половин час. И примерно вместо да има бусчета в 11.00, 11.20, 11.40 и 12.00, има само в 11.00, 11.30 и 12.00 През април се опитвах да разбера как точно се движат. Дистанционно, онлайнски, не беше възможно, разбрах го по малко по-трудния начин: Намясто. Но с хепиенд! Ранен полет от Т1, чартър за Луксор. Първото метро в 5.20 ч. на моята метростанция пристига след 20 минутки на летище София. Хуквам аз, по-бързо тича служител Секюрити, надписан, щото и без багаж. Шатъл бусчето е спряно мнооого напред, почти в края на сградата, голЕмо търчене пада... И той плавно и безвъзвратно потегля, полупразен естествено, страничните огледала са за украса.. Суетим се на спирката, паля цигара и се чудя след още половин час ще ли си хвана самолета, секюритито хлътва някъде и се не вижда повече, явно вътрешно-служебно се е извозил. Върна се бусчето. Качвам се на топло, кърша невидимо ръце, допивам чашка кафе от термоса, плахо питам кога ще тръгне. Шофьорът - сговорчив и уморен, в края на смяната си. И като става дума за полета ми в 6.50 ч., току рече: Ами аз защо не ви закарам.. После египетският чартър излетя след 2 часа, оставаше и такси да бях взела.. Във всеки случай шатъл бусовете между терминалите тръгват на всеки кръгъл час/половин час от Т2, а на табелите на спирката беше упоменат само интервал. Онзи ден след кацане видях обозначена спирка вече в другия край на сградата, в близост до метрото. А колко добре би било тръгването им да изчаква тези 2-3 минути от пристигането на влака, особено в ранни зори. 4
Мрън Публикувано: преди 7 часа Публикувано: преди 7 часа Разписанието на шатълите - междутерминален транспорт- отдавна е налично на сайта на летището: тук 3 1
logist13 Публикувано: преди 4 часа Публикувано: преди 4 часа преди 3 часа, Мрън каза: Разписанието на шатълите - междутерминален транспорт- отдавна е налично на сайта на летището: тук Не разчитайте на написаното. Лично аз изпитах наскоро на гърба си, че това разписание не се спазва. Същото разписание е разпечатано по спирките. Само, че бусчето се появи на Т1 в 11.45 и тръгна към Т2 не както пишеше в 11.50, а в 12.00. И шофьора заяви на всички, които бързахме, че е на половин час. 1
Мрън Публикувано: преди 59 минути Публикувано: преди 59 минути Ами то пише, че е на половин час или на 40 минути- Автобусът се движи, както следва: По маршрута Терминал 1 – Терминал 2 – Терминал 1 в часовете от 08:00 до 20:00 ч. на интервал от 30 мин. За времето от 20:20 до 07:40 ч. по направлението Терминал 1 – Терминал 2 – Терминал 1 междутерминалният транспорт е на 40 мин.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега