Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Хм, странно, случвало ми се е да тръгне по-рано, т.е. през около 20 мин и аз реших че когато се напълни и потегля, а не през 30 мин?!

Публикувано:

Айде пак инцидент на летището

300 пътници са били блокирани в „ръкав” на летище „Васил Левски” София

Снимка: iStock

Вицепремиерът Караджов свиква спешна среща заради инцидента

Близо 300 пътници на полет от Лондон са били блокирани за почти час в „ръкава”, свързващ самолета им с терминала. Инцидентът е станал на летище „Васил Левски”-София. Това става ясно от Министерството на транспорта и съобщенията.

За повече инфо тук.

• Шок 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 1 час, Мрън каза:

Ами то пише, че е на половин час или на 40 минути- 

Автобусът се движи, както следва:

По маршрута Терминал 1 – Терминал 2 – Терминал 1 в часовете от 08:00 до 20:00 ч. на интервал от 30 мин. За времето от 20:20 до 07:40 ч. по направлението Терминал 1 – Терминал 2 – Терминал 1 междутерминалният транспорт е на 40 мин.

Това е част от публикуваното разписание, което е и по спирките, и на сайта на летището:

10.00; 10.30; 10.50; 11.10; 11.30; 11.50; 12.10; 12.30; 12.50; 13.10; 13.30; 13.50; 14.10; 14.30

Та едното не е като другото, явно е по преценка на шофьора. Или пък за летището 30 минути = 20 минути 🤣

Публикувано:

Полет с 300 пътници до/от Лондон няма. Днес е имало само един полет който би могъл да разтовари пътници в ръкав - fb852 изпълняван с Airbus A220-300, в който има 143 места за пътници. Пристигнал е 15 мин по-рано. "Новината" е откровено манипулативна, но това не ме изненадва предвид изявите на министъра от последните дни. Очаквайте скоро нов наземен оператор на летището, който е собственост на подходящите хора... 

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 27 минути , Весу каза:

Полет с 300 пътници до/от Лондон няма. Днес е имало само един полет който би могъл да разтовари пътници в ръкав - fb852 изпълняван с Airbus A220-300, в който има 143 места за пътници. Пристигнал е 15 мин по-рано. "Новината" е откровено манипулативна, но това не ме изненадва предвид изявите на министъра от последните дни. Очаквайте скоро нов наземен оператор на летището, който е собственост на подходящите хора... 

Случката не е от днес, а от вчера и не виждам какво точно манипулативно има. Най-вероятния полет е този на British, изпълнен с А320, доколкото гледах имаше репортаж с пътник, сниман по светло, през деня. Полета на БгЕр е вечерен. А трагичното 'обслужване' на летището не е от вчера или онзи ден. И не, че не беше очаквано какво ще стане, с начина по който беше избран концесионер и стоящите зад него. При положение, че концесията е в 'подходящите хора', да се занимават с наземно обслужване едва ли им трябва. Примерно почерка да инвестираме като направим скъпи паркинги за да събираме пари си е чисто нашенски, както и избора на една единствена обслужваща таксиметрова фирма, високите наеми за операторите водещи до безумни цени, и т.н. и т.н. 

• Харесвам 3
Публикувано:

'300 души' се споменават от бившата министърка, за която пише горе в публикацията, от снимките й обаче не се вижда да са в 'ръкав'.

• Харесвам 1
Публикувано:

Викаш дали са  140-150 или 300 души няма разлика 🙂 Ако "погрешка"  веднъж ти платят  двойно по-ниска заплата пак ли ще е все тая ?

Публикувано:

Статията е очевидно поръчкова, стандартен А320 побира 150-180 пътника, та какви 300 човека какви 5 евро. Освен това липсва снимка на 'бедстващи' хора в ръкава, как пък от толкова народ поне един не се оплака из фейса и не направи скандално мрънкащо селфи или видео? Летището ни определено си има проблеми, но точно този не е един от тях. И да, наземният оператор явно ще бъде сменен скоро по добре познат сценарий. Остава да се надяваме новият да е по-организиран.

Все пак е забавно как с години всички си затваряха очите за всичко, а сега изведнъж в рамките на седмица се откриха 101 проблема 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 41 минути , Георги Матеев каза:

Статията е очевидно поръчкова, стандартен А320 побира 150-180 пътника, та какви 300 човека какви 5 евро. Освен това липсва снимка на 'бедстващи' хора в ръкава, как пък от толкова народ поне един не се оплака из фейса и не направи скандално мрънкащо селфи или видео? Летището ни определено си има проблеми, но точно този не е един от тях. И да, наземният оператор явно ще бъде сменен скоро по добре познат сценарий. Остава да се надяваме новият да е по-организиран.

Все пак е забавно как с години всички си затваряха очите за всичко, а сега изведнъж в рамките на седмица се откриха 101 проблема 🙂

Жоре, в този случай оператора е Суиспорт. Няма да го сменят, нямат как и не могат, още повече от обслужване на България Еър. В момента на столичното летище  оперират Суиспорт, Голдер и Софкънект. Скоро Софкънект няма да са оператор, но най вероятно ще ги отдадат на Суиспорт и тях

• Харесвам 2
Публикувано:

Полетът е на България Еър, то си пише в статията, във видеото също се споменава. Цифрата може да е неточна, но не знам дали бройката блокирани хора има значение за тяхното преживяване. Представете си, ако летището беше трансферно и трябваше да бързате за друг полет.

На мен ми се е случвало 2 пъти във Варна (ранен полет от София) в рамките на месец/два да няма кой да отвори вратите за излизане към салон Пристигащи. Единия път си отвисяхме 20-тина мин, докато някой се появи да ги отключи. Не беше особено приятно, макар и да не е голяма драма, но определено показва липсва на някаква елементарна организация.

Иначе, човек би си помислил, че БГ Еър и Суиспорт биха работили с повече синхронизация, имайки предвид, че са под една шапка. И точно този оператор едва ли е за смяна.

Публикувано:

Да, прави сте и двамата.

Сега като се замислих същото ми се е случвало на Шарлероа преди 2 години. Самолетът кацна доста късно и близо 30 минути нямаше кой да отвори вратите към паспортен контрол, та си отвисяхме в коридора. По-забавното е, че след като отвориха чакахме още 15 минути да се появи имиграционен служител. Щеше да е неприятно, ако имах кратка връзка за следващ полет.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Весу каза:

Днес е имало само един полет който би могъл да разтовари пътници в ръкав - fb852 изпълняван с Airbus A220-300, в който има 143 места за пътници. Пристигнал е 15 мин по-рано. 

За снощи става въпрос (петък вечер) и не само в ръкава, а по цялото протежение надолу по стълбите от втория до първия етаж, тъй като кацат от НеШенген и ги насочват към автобуса. Но вратата долу е била заключена и автобус не е имало. В новините на БТВ, Нова и БНТ даваха снимки на хората по стълбите надолу…

А врява по темата е вдигнала Асена Сербезова, бивш здравен министър, от времето на пандемията. Тя разказа за бТВ

440F19B5-3A6F-45B5-982E-A30C6AEAA0CF.jpeg

Публикувано:

Абе аз преди години чаках 6 часа в Шаржа един с бял чаршаф да ни сканира зениците на паспортния контрол.Така де ако ще се оплакваме.

Публикувано:
преди 1 час, Георги Матеев каза:

от толкова народ поне един не се оплака из фейса и не направи скандално мрънкащо селфи или видео?

Точно от оплакване във фейса е дошло всичко. Тъй като Асена Сербезова като бивш министър се познава с Гроздан Караджов (бивш и настоящ министър) и нейния пост го показват днес по трите национални телевизии: 

“Винаги се питам, не знам, защо, все пак и аз нося българските гени на “все нещо може да се обърка”, какво ще се случи като кацна на летище София. Разбира се, най-важното е да кацна, тоест броят на кацанията да е равен на броя на излитанията. Няма нищо по-важно от това, да уточним. Предпоследният път бях в шок след кацане, когато установих, че докато сме чакали в ръкава, прикачен към самолета някой от пътниците зад мен ловко е протегнал ръка в раницата на гърба ми е се е содбил с моя лаптоп. Вчера бях в самолета от Лондон, с почти триста души на борда, който бе прикачен към ръкав, след което пътниците бяха оставени сами. Тръгнахме в единствената посока, която бе възможна, за да установим, че вратите са затворени. След като преседяхме 15 минути в един коридор, започнахме да се връщаме назад и да търсим откъде да излезем. През цялото това време с нас нямаше нито един служител на летището. Не знам как се озовахме на втория етаж, където са излитащите. Граничните полицаи бяха шокирани. Но се опитваха да помогнат. После дойде един служител на летището. Оказа се, че нямал “ключове”, каквото и да означава това. На 40-тата минута един пътник се обади на 112. Затвориха му телефона. После и аз се обадих, и казах, че знам, че звучи като шега, че 300 души са оставени вече 45 минути на летището и не могат да излязат, но не е шега. И че не е редно да се затваря телефона по този начин. “Моят” ангел беше любезен, попита ме дали имаме нужда от храна и вода. Вероятно е стандартен въпрос. Не, не бяхме гладни, нито жадни, просто искахме да излезем. Жената се чудеше как да помогне, предложи да прати пожарната. Каква пожарна, не може ли просто някой на летището да си свърши работата? Имаше над 30-тина деца, част от които бебета. Благодарна съм, че всички бяха кротки, и никой не се разплака, защото в крайна сметка бяхме затворени около час. Хората не изпаднаха в паника, всички бяха изключително устойчиви на стрес, все пак повече от тях бяха избрали да живеят в друга държава, не им е лесно, сигурна съм. Децата на повечето говореха на английски , дори и когато родителите им говориха на български. Тъжно, но това е тема на друг пост. Чудя се как е възможно никой на летището да не знае, че в 22.50 кацна полета от Лондон. И 55 минути никой да не ни отвори, за да излезем. А в това време сигурна съм, полицията е разгонвала хората, които паркират недалеч, за да чакат близките си. За да платят разбира се, за паркинг, по-скъп от тези в повечето европейски държави. Публикувала съм снимки, на които хората са в гръб, защото не всеки иска да бъде сниман при такива обстоятелства. Моля, управата на летището да обърне сериозно внимание на този инцидент.

445F4B18-05C8-4522-B45B-24E28357EA07.jpeg

9B2A04C8-E6AF-4D4C-BC5A-8BB87584AB4C.jpeg

BD287EF9-32AB-44BF-8ECD-2DE7ACB87CA4.jpeg

Публикувано:

То и ние много се чудехме някога,  как това недоразумение е здравен министър ама айде ...минало. Не са 300 , поне 3000 са били , толкова компетентно управляваше и ресора си.Тия наглеци ги боли само когато ножа опре до собствения им з***к пък и не се знае нейния кой го е барал.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Branko каза:

Жоре, в този случай оператора е Суиспорт. Няма да го сменят, нямат как и не могат, още повече от обслужване на България Еър. В момента на столичното летище  оперират Суиспорт, Голдер и Софкънект. Скоро Софкънект няма да са оператор, но най вероятно ще ги отдадат на Суиспорт и тях

Аз не съм сигурен, че Софкънект имат опция да не са оператор, но те определено не искат да я изпълняват тази дейност. Но то пак има начин - дават най-високи цени на търогвете и отпадат. Мензис чакат в ъгъла, вероятно с клиент като Уиз.

Публикувано:
преди 4 часа, neuromancer каза:

Е какъв е тоя полет с 300 пътници и как са ги събрали всичките в ръкава? 😆

Иначе и аз това си помислих в първия момент. Толкова много хора в един ръкав.... max 50/60 човека ама чак 300

• Харесвам 1
Публикувано:

От ръкава по цялото протежение пред коридорчето по стълбите до долу. Ама пак 300 души няма как да са. Женицата силно преувеличава.

Някой може ли да види с какъв тип самолет е бил въпросният полет Хийтроу-София, 20 юни, кацнал тук в 22.50? И колко ли местен е той...

преди 57 минути , stanimir каза:

То и ние много се чудехме някога,  как това недоразумение е здравен министър ама айде 

И аз се чудех. Всяка вечер от екрана ни повтаряше как трябва цялото население на страната да е ваксинирано. Но да, минало-заминало.  Всъщност тя и Гроздан Караджов (който утре ще нашоква канчета), бяха в правителството на Кики, четворната коалиция 2021-2022, оттам се знаят. 

В репортажа в "По света и у нас" репортерът каза нещо интересно:

"В началото на седмицата вътрешният министър Даниел Митов посрещна на същия този изход министъра по европейските въпроси на Великобритания Ник-Томас Симъндс и му демонстрира как работи граничният контрол през електронните гишета, които разчитат чиповете с биометрия в международните паспорти. Въпреки това улеснение, вчера случаят с блокираните пътници се е повторил".

Надявам се тези ел.гишета, през които сами ще минаваме с биометричните паспорти ще функционират скоро и на идване от Истанбул, Доха, Лондон и т.н. през ръкав, да не се налага да се товарим на автобуса долу, а директно сами да си отваряме вратичките с паспортите още на втория етаж.

Репортажът е в това видео, от 5.30 мин. нататък (веднага след първия репортаж за черната пантера, "ссст, мяу БЕ") 😄

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   7 магеланци

• cck
    • Loverboy
    • Hakkâri Spor
    • Stryper
    • Георги
    • Velyana
    • Topfly
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.