Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 минути , Hakkâri Spor каза:

image.png.997bdb8e0ca2e986ec44c004e407dcc6.png

Зависи! Yellow Taxi слагат и ТАКСА ПОВИКВАНЕ от летището, нищо, че не си ги викал по телефона. Плюс първоначалната такса, вече тръгваш от 4 лв. И докато стигнеш до Цариградско си стигнал до 15-те лв.

Когато поръчваш от къщи към летището, пак ти слагат такса повикване+първоначална такса. 15 лв  беше ехеее... преди години. 

Винаги съм ползвал официалния доставчик на таксиметрови услуги за летището и винаги поръчвам през приложението (преди беше по телефона) и крайните цени са тези, които съм посочил за пътуване от/до кв. Белите брези...

Публикувано:

Един въпрос, който може би е спам, но е по темата за цените такситата:

Днес ползвах  Yellow такси до район зад летището. Сумата беше 34.40 лева, платих с карта, но по-късно видях , че картата ми е задължена с 35 лева.

Има ли обяснение за това. Възможно ли е таксиджията да си е  добавил "бакшиш" или има такса 60 стотинки за плащане с карта, която не видях обявена.

Публикувано:
В момента, Duke каза:

Винаги съм ползвал официалния доставчик на таксиметрови услуги за летището и винаги поръчвам през приложението (преди беше по телефона) и крайните цени са тези, които съм посочил за пътуване от/до кв. Белите брези...

Това няма значение как се поръчва. И аз използвам официалния доставчик (преди ОК, сега Йелоу), изрично съм питал и в колцентър на Yellow taxi дали е редно да се добавя такса "повикване", когато таксито е взето на място от улицата, питал съм и един съсед (ром), който кара yellow taxi, казвал ми е "когато се тръгва от наши стоянки, се слага и такса повикване, плюс първоначалната".  Явно е политика на фирмата. 

В момента, Duke каза:

Винаги ....

Въпросът е кога е бил последният път... Че и цените се вдигат постоянно. Аз в началото на юни за последно бях с Йелоу,  Зап. парк-Т1  30 лв (29 и някакви стотинки)

Публикувано:
преди 26 минути , Hakkâri Spor каза:

Пишат, че и в момента от Батенберг до Дружба 2 е към над час, заради тези обиколки и чести спирки.

Разгледах току-що актуалното разписане на N4 и автобусът, който тръгва в полунощ от Батенберг пристига в Дружба 2 в 00,37 ч., За 25 минути е до Дружба 1, тоест до летището би следвало да е малко над половин час.

• Харесвам 3
Публикувано:

Но тръгва от Г. Делчев още в 23.30 и отнема повече от час да стигне едва до Дружба 2, при последна спирка близка до Цариградско. А виж сега на картата къде е летището и още колко време отнема до нея?

Пак казвам, неудобен или не, ще върши работа на някои хора, така че нека го има това удължение.  Не изисква допълнителен ресурс и допълнителни шофьори. 

На мен ми е по-удобен 184 от метростанция СУ Климент Охридски (до която пак с такси), първият автобус е в 4.43 и на Т1 е в 5.05, така че за полети от Т1 след 6.10 ч. ... става.

Screenshot 2025-06-23 at 9.14.21.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , Doctor Who каза:

Един въпрос, който може би е спам, но е по темата за цените такситата:

Днес ползвах  Yellow такси до район зад летището. Сумата беше 34.40 лева, платих с карта, но по-късно видях , че картата ми е задължена с 35 лева.

Има ли обяснение за това. Възможно ли е таксиджията да си е  добавил "бакшиш" или има такса 60 стотинки за плащане с карта, която не видях обявена.

При поръчка през приложението се извършва транзакция от 0,50 лева за проверка на платежното средство, които после се възстановяват...

преди 16 минути , Hakkâri Spor каза:

Въпросът е кога е бил последният път... Че и цените се вдигат постоянно. Аз в началото на юни за последно бях с Йелоу,  Зап. парк-Т1  30 лв (29 и някакви стотинки)

Последно преди две седмици...

• Благодаря 1
Публикувано:
В момента, Duke каза:

А за коя таксиметрова компания говориш? И броиш "такса повикване", нали? Че дали от летището, дали от къщи... тръгваш си от 3.90 лв/2 евро винаги. И все по-зле ще става. 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

Но тръгва от Г. Делчев още в 23.30 и отнема повече от час да стигне едва до Дружба 2, при последна спирка близка до Цариградско. А виж сега на картата къде е летището и още колко време отнема до нея?

Достатъчно добре знам, къде е летището, без да гледам карта, но благодаря за съвета. Автобусът от дружба 1 до летището едва ли ще има кой знае колко спирки. Отново ще спомена, че спирките в Дружба 2 ще са след летището. А целият маршрут от начална до крайна точна на който и да е автобус в столицата е повече от час и през деня, така че това не може да е база за сравнение. Батенберг е центърът на София и затова е отправна точка за разстоянието. 

За мен това е прекрасна опция, която си има цена с разредено разписание. Така всеки си преценява комфорт ли и иска, срещу което да плаща за такси, или за по-ниска цена ще се възползва от тази възможост, ако му е удобна. 

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, desislavna каза:

или за по-ниска цена ще се възползва от тази възможост, ако му е удобна. 

Ще се възползва, ако живее по маршрута му. Аз лично живея на място, където не минава нито една от нощните линии, така че за мен си остава вариант с такси или до летището, или до Батенберг, откъдето да взема въпросната линия.

За момента просто щастливци са тези, които живеят в източните квартали на София, по-близо до летището, тоест плащат по-малко за такси. Или тези, които живеят по маршрута на N4... покрай жълтите павета, Подуяне, Редута, Гео Милев, Дружба.   За останалите няма вариант. Но... пълно щастие няма. Да се радваме, че има поне и това. (До 2 седмици ще качат графика на N4 в сайта на ЦГМ, така че ще видим за колко време се стига.)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Hakkâri Spor каза:

Ще се възползва, ако живее по маршрута му. Аз лично живея на място, където не минава нито една от нощните линии, така че за мен си остава вариант с такси или до летището, или до Батенберг, откъдето да взема въпросната линия.

За момента просто щастливци са тези, които живеят в източните квартали на София, по-близо до летището, тоест плащат по-малко за такси. Или тези, които живеят по маршрута на N4... покрай жълтите павета, Подуяне, Редута, Гео Милев, Дружба.   За останалите няма вариант. Но... пълно щастие няма. Да се радваме, че има поне и това. (До 2 седмици ще качат графика на N4 в сайта на ЦГМ, така че ще видим за колко време се стига.)

Чак щастливци.... ако искам да отида с градския от Левски до Летището без значение по кое време на денонощието ми трябва минаване през центъра. Таксито ми е единствена опция и ми струва между 14 и 18лв в зависимост от частта на денонощието, в която го ползвам и всеки път трябва да търпя негативното отношение на шофьорите понеже съм "твърде близо"....но много се отклонихме от темата...

Публикувано:
преди 47 минути , Hakkâri Spor каза:

А за коя таксиметрова компания говориш? И броиш "такса повикване", нали? Че дали от летището, дали от къщи... тръгваш си от 3.90 лв/2 евро винаги. И все по-зле ще става. 

В момента Yellow, а преди това OK... 

И да, говоря за обща сума на курса...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Duke каза:

Винаги съм се възхищавал на бакалските сметки, които правиш и после обявяваш помпозно пред магеланската общност... 😄

А аз винаги съм се възхищавал как понякога уверено говориш наизуст без да си наясно с детайлите 🙂

"Бакалската сметка" е реален факт при мен. Такси нощна тарифа от/до моя точен адрес почти никога не пада под 24 лева. Сега го умножи по 48. Отделно, че хич няма да се изненадам такситата да поскъпнат още в скоро време.

Въпросът е принципен - ненавиждам таксита по принцип и тези пари не искам да им ги давам, имам по-добро приложение за тях. И при такава чудесна нощна алтернатива ще се възползвам постоянно и без грам замисляне. А дали 1000-1200 лв са жълти стотинки... хайде остави всеки сам да си прецени 🙂

П.С. Току-що в Баку платих 12 лв. за такси от летището до авто-гарата. Разстояние - 40 км. Само споделям 🙂

П.С.2 @Duke ползвам отдавна TaxiMe, но и с официалното такси пак е толкова. Дневна тарифа около 20 лв / нощна около 24. Широк център.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

Последните ни полети бяха винаги в часове, в които няма градски транспорт. Живея около Mall of Sofia (в региона) и не е точно център, но е горе-долу в периферията му. Без значение от посоката (от или до летището), цените варират на различните компании от 25-27 до 35 лева. Изпробвах повечето по-големи като TaxiMe, Yellow, Radio, O.K. (от читавите 😄), Green, Taxi Stars и т.н. - разликите са малки. Определено от TaxiMe съм най-доволен и като цена и като обслужване (но това си е лично мнение и може би просто съм попадал на готини хора там). За жалост в последната година вдигането на цената се усети страшно много, защото в началото-средата на 2024-та никога не бях надвишавал 20 лева, а сега под 25 лв. си е невъзможно.

Лошото е, че промениха и тарифите на Spark и те също станаха доста неизгодни, особено като сложим и таксата за паркинга на летището. Цената на километър също се вдигна доста и горе-долу е съпоставимо с такситата. Ами за същите пари, предпочитам да се возя, а не да оглеждам всичко по Spark и недай си боже да има нещо, да се занимавам след това.

Така че нощния градски транспорт си е страхотна алтернатива, стига да имаш възможността да го хванеш, когато спирката е наблизо около тебе. Ако ли не... винаги си остава опцията за такси или спарк. Въпрос на избор и разписание 😛 Но дори на 10% да помогне от летящите си е решение в правилната посока и само може да ни радва!

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 24 минути , Георги Матеев каза:

"Бакалската сметка" е реален факт при мен. Такси нощна тарифа от/до моя точен адрес почти никога не пада под 24 лева. Сега го умножи по 48. Отделно, че хич няма да се изненадам такситата да поскъпнат още в скоро време.

Какво е това такси за което от центъра до летището плащаш колкото аз плащам от кв. Бели брези до летището?

П.П.: Сега погледнах, че разликата в разстоянието е точно 5 км ако приемем, че при теб началната точка е БНБ (мавзолея, както си писал по-горе). Няма как цената да бъде еднаква...

Публикувано:

Леле, за малко да изпусна тази съдържателна дискусия от последните 3 страници.

Утре ще си навия часовника (да не се успя) и пак ще си я прочета.

• Харесвам 1
  • Смея се 11
Публикувано:

Ей все недоволни хората.

Няма транспорт, лошо.

Има някакъв  транспорт, пак лошо за някои. Ами няма да пуснат директни  линии от всеки квартал, че да са доволни всички.

Който иска ще го ползва този транспорт, който не, няма проста работа.

Спомням си на времето как започнаха да правят/сглобяват Ровър във Варна. Веднага имаше плюнки, как това е смотана кола, стар модел и т.н. никаква подкрепа от държавата и мисля, че изкараха  1 година преди да си заминат.

Също се смеехме на румънците, които правеха Дачия и още една марка лиценз на Ситроен.

ама сега вече не им се смеем, Дачия се продава в цяла Европа, че и извън нея.

Ние искаме сега, веднага да стане и да е топа винаги, няма лека по-лека.

• Харесвам 8
Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

Леле, за малко да изпусна тази съдържателна дискусия от последните 3 страници.

Утре ще си навия часовника (да не се успя) и пак ще си я прочета.

Вземи едно такси до летището. Виж колко ще излезе. Напиши после колко си платил, как е минало. Малко принос да има. Аман от кибици…

• Харесвам 2
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 5 часа, Alexander каза:

Ей все недоволни хората.

Няма транспорт, лошо.

Има някакъв  транспорт, пак лошо за някои. Ами няма да пуснат директни  линии от всеки квартал, че да са доволни всички.

Който иска ще го ползва този транспорт, който не, няма проста работа.

Спомням си на времето как започнаха да правят/сглобяват Ровър във Варна. Веднага имаше плюнки, как това е смотана кола, стар модел и т.н. никаква подкрепа от държавата и мисля, че изкараха  1 година преди да си заминат.

Също се смеехме на румънците, които правеха Дачия и още една марка лиценз на Ситроен.

ама сега вече не им се смеем, Дачия се продава в цяла Европа, че и извън нея.

Ние искаме сега, веднага да стане и да е топа винаги, няма лека по-лека.

Аз не държа да е до всеки квартал, стига ми да има до моя ...

Ако може и до блока ще съм много доволен *

*Ама нека не е много близо, за да не пречи с шум ...

• Смея се 3
Публикувано:
В момента, Георги Матеев каза:

П.С. Току-що в Баку платих 12 лв. за такси от летището до авто-гарата. Разстояние - 40 км. Само споделям 🙂

С Yandex има и за 9 маната, а с AeroExpress (червените автобуси) е 1.30 манат 😉

Ама литър бензин там е ... жълти гякипчета (qəpik)

Публикувано:

Винаги ми е било странно как хората подхождат към разходите. Тези които са по техен избор - при тях няма горна граница, дали ще е хотел, кола, пътуване, за всичко се намира оправдание. Другите, които са неизбежни - такси през нощта, обменен валутен курс, каквото и да е - всичко трябва да е по две за лев, иначе са ни взели бъбрек, литър кръв и метър кожа. Недоволство от цени, но когато човек взима - това е друго. 

А бе къде го намирате тоя аршин 😁

Къде намирате време за такова издребняване? Я по-леко...

• Харесвам 2
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Alexander
    • Венелин
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.