logist13 Публикувано: 15 февруари, 2022 Публикувано: 15 февруари, 2022 преди 4 часа, yordanov каза: Започнали са да рекламират и пренасочват към новия сайт: https://sofia-airport.eu/bg/ Защо трябва да се смени домейна от .bg на .eu не ми е много ясно, но.. честито, предполагам. Нов сайт, браво, сигурно после ще се отчете няколкомилионна инвестиция 5 2
Jorro Публикувано: 15 февруари, 2022 Публикувано: 15 февруари, 2022 преди 5 часа, logist13 каза: Нов сайт, браво, сигурно после ще се отчете няколкомилионна инвестиция Да за сайт, който изглежда като копи пейст от фрии темплейт. 1
zzxxcc Публикувано: 15 февруари, 2022 Публикувано: 15 февруари, 2022 Изглежда по-добре от преди, но за мен има недостатък в полетната информация за кацащи и излитащи. Не посочват конкретното летище до/от което се лети, а само град - Рим, Париж, Лондон, Мюнхен (имайки предвид Меминген) и т. н. Предполагам, че рано или късно ще го оправят, но в старата версия си беше ясно кое е конкретното летище. 9
adreno Публикувано: 16 февруари, 2022 Публикувано: 16 февруари, 2022 преди 16 часа, yordanov каза: Започнали са да рекламират и пренасочват към новия сайт: https://sofia-airport.eu/bg/ Защо трябва да се смени домейна от .bg на .eu не ми е много ясно, но.. честито, предполагам. .bg е на държавното дружество
Иван Попов Публикувано: 19 февруари, 2022 Публикувано: 19 февруари, 2022 Прочетохте ли за измамата на летище София. Пасажер на Wizz Air стана жертва на измама на летище "София". Внимавайте с дигиталните портфейли! Пасажер на "Wizz Air" стана жертва на измама на летище "София". Пострадалият разкри ексклузивно пред Lupa.bg, че е бил принуден да плати 30 евро за багажа си – чанта за лаптоп, а след това служителка на наземния оператор "Голдеър хедлинг България" ООД му издала касов бон за 10 лева. Откровената измама се разиграва на 8 февруари, когато мъжът хваща полета от София до Мадрид на "Wizz Air" в 6,55 ч. Както изискват правилата, той е на терминал 1 часове по-рано, за да чекира багажа си За повече инфо тук. 3 1
Alexander Публикувано: 19 февруари, 2022 Публикувано: 19 февруари, 2022 Глупости на търкалета стил шок и брадва. Има си обяснение за двете бележки, четох го, ама 99% няма да стигнат до него. Най-общо 10лв е таксата за наземния оператор, а за другите 50лв към Уиз не се издава касова бележка, защото няма ДДС и няма как да се издаде. Затова се дават тази квитанция и общо пак 60лв-тя не е на снимката. На други места фигурира и тя. Ако се визира, че 30евро не са 60лв съм съгласен, но нищо повече. 11 1
Alexander Публикувано: 20 февруари, 2022 Публикувано: 20 февруари, 2022 Хайде, намерих я снимката с всичко на нея с 3-те бележки, както и обяснението. Касовата бележка, която е на стойност от 10.00лв е таксата, която е за groung handlinga, или общо казано - service fee. EMD-то, или по-точно Electronic Miscellaneous Document на Wizz air е равностоен на касовата бележка документ, на който пише "original receipt", Wizz не може да издаде касова бележка, тъй като не плаща ДДС. Тъпо е, че 2/3 от всичко в нета е фалшиво или полуистина вече, отнася се за всичко. 10 1
GlobeRider Публикувано: 24 февруари, 2022 Публикувано: 24 февруари, 2022 Летище София вече е сертифицирано за полети до САЩ Столичното летище получи разрешение за изпълняване на директни полети до САЩ. Това стана след като в средата на октомври 2021 г. екип от Департамента по вътрешна сигурност в Администрацията по сигурността на транспорта на САЩ бе на инспекция на летище София. Екипът е направил оценка на прилагането на стандартите и препоръчителните практики според международните изисквания и е констатирал, че мерките за авиационна сигурност, прилагани на най-голямото летище в България са ефективни. „Презокеанските полети са с една стъпка по-близо. Това е една от нашите стратегически цели, за която разработихме специална програма с отстъпки от летищните такси, за да стимулираме авиокомпаниите”, заяви Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летище София. https://www.facebook.com/SOFIAirport 5
Alexander Публикувано: 3 март, 2022 Публикувано: 3 март, 2022 От 7 работят 2, браво, поне нещо работи. Икономия на ток сигурно този път.
iMari Публикувано: 3 март, 2022 Публикувано: 3 март, 2022 преди 22 минути , Alexander каза: От 7 работят 2, браво, поне нещо работи. Икономия на ток сигурно този път. Проблема е в липсата на персонал вероятно. В случаи(като моя, както се оказа) на дори и бегло съвпадение на имената с тези на издирвано лице, задължително трябва да има свободно гише, където да минеш и служител да провери документа ти лично.
Duke Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 Някой има ли представа за интервала на движение и евентуално разписание на междутерминалния автобус?
iMari Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 преди 2 минути , Duke каза: Някой има ли представа за интервала на движение и евентуално разписание на междутерминалния автобус? На 30мин: https://www.sofia-airport.bg/пътници/от-и-до-летището/междутерминален Но градските автобуси 84 и 184 също обикалят и двата терминала. https://schedules.sofiatraffic.bg/electrobus/Е84 https://schedules.sofiatraffic.bg/electrobus/Е184#direction/4058 3
Гост Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 преди 6 минути , Duke каза: Някой има ли представа за интервала на движение и евентуално разписание на междутерминалния автобус? От 08:00 до 20:00 на половин час - https://sofia-airport.eu/bg/dostap/transport/#mejduterminalen-transport
Duke Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 Благодаря и на двете, но аз тази информация вече я бях прочел... Евентуално исках да разбера какво е точното разписание...
iMari Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 преди 1 минута , Duke каза: Евентуално исках да разбера какво е точното разписание... Достатъчно ясно е написано и не мисля, че допуска погрешно тълкуване. По маршрута Терминал 1 – Терминал 2 – Терминал 1 в часовете от 08:00 до 20:00 ч. на интервал от 30 мин. 8:00,8:30,9:00,9:30.....и така до 20:00 🙂 Между 20:00 до 8:00 е на 40мин. 2
Duke Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 преди 7 минути , iMari каза: Достатъчно ясно е написано и не мисля, че допуска погрешно тълкуване. В такъв случай приемам, че има два автобуса, които едновременно тръгват на кръгъл и половин час от всеки един от двата терминала, което ми се струва нереално, но явно е така...
iMari Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 Един автобус прави кръгчета постоянно. Като тръгне от 8:00 от Т1, пристига на Т2 и изчаква пътници докъм 8:15 и тръгва отново към Т1, за да може в 8:30 да стартира следващия курс. На спирката и на двата терминала има разписание, което по мои наблюдения от преди пандемията се спазва точно. 5
Duke Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 преди 3 часа, iMari каза: Един автобус прави кръгчета постоянно. Като тръгне от 8:00 от Т1, пристига на Т2 и изчаква пътници докъм 8:15 и тръгва отново към Т1, за да може в 8:30 да стартира следващия курс. На спирката и на двата терминала има разписание, което по мои наблюдения от преди пандемията се спазва точно. Разгеле! Най-после получих отговор на въпроса за ориентировъчен час на тръгване на автобуса от Т2 в посока Т1... 1
iMari Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 преди 1 минута , Duke каза: Разгеле! Най-после получих отговор на въпроса за ориентировъчен час на тръгване на автобуса от Т2 в посока Т1... И аз стоплих, че това те притеснява. 🙂 Разгледай и разсписанията на автобуси 84 и 184. Единият тръгва от Т1 и минава през Т2, другият тръгва от Т2 и минава през Т1, така че заедно с безплатният автобус осигуряват удобно покритие при пътуването между двата терминала и не се налага дълго да чакаш, ако току що си изтървал първият възможен автобус. 2
Duke Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 преди 1 минута , iMari каза: И аз стоплих, че това те притеснява. 🙂 Предстои ни пътуване от Т1 в късния следобед и предпочитам да организирам придвижването до летището с метро и затова правя това проучване, че обикновено или сме с такси или с личен автомобил, който оставяме на паркинг в района на летището...
chochiani Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 преди 18 часа, Alexander каза: От 7 работят 2, браво, поне нещо работи. Икономия на ток сигурно този път. Здравейте! Тези машинки не са ли доста вредни? Съдя по това, че деца не пускат.
neuromancer Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 Аз мисля, че не заради това не пускат деца, а защото се променят бързо и трудно се познава на снимка дали е същия човек. То работи със снимка и отпечатъци от пръсти, не сканиране на ретината, поне аз не помня да са ми сканирали ретината за паспорта. 2
Alexander Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 преди 35 минути , chochiani каза: Здравейте! Тези машинки не са ли доста вредни? Съдя по това, че деца не пускат. Не разбирам какво според теб е вредно. Деца над 14 год минават. преди 1 минута , neuromancer каза: Аз мисля, че не заради това не пускат деца, а защото се променят бързо и трудно се познава на снимка дали е същия човек. То работи със снимка и отпечатъци от пръсти, не сканиране на ретината, поне аз не помня да са ми сканирали ретината за паспорта. Няма отпечатъци в Европа поне, само с камера за лицето. 2
neuromancer Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 Май така беше, тук в Бразилия взимат отпечатъци.
chochiani Публикувано: 4 март, 2022 Публикувано: 4 март, 2022 преди 6 часа, Alexander каза: Не разбирам какво според теб е вредно. Деца над 14 год минават. Няма отпечатъци в Европа поне, само с камера за лицето. Знам ли? Затова ви питам.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега