Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 4 часа, Фил каза:

Като чета послединте постове, да не се окаже сега, че на стария терминал, дето също го "хранихме" постшенгенско колко е зле, положението към момента е малко по-добро? :rolleyes:
Да избирам ли Wizz пред Ryan при сходни други условия?

Единствено смяна на летището би помогнала 🙂

Връзка към коментар

Приятелка, която работи в агенция за самолетни билети, каза че днес техни клиенти са си изпуснали полетите. Единият бил за моя полет  с Таром, който като никога излетя навреме. Аз мисля, че ако ги наспамим по имейла, може и да има файда.

За разлика от нашите, братята румънци само оптимизират процесите след влизането в Шенген.  

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Днес от две места чух за потресаващи опашки на Т1 тази сутрин. Според разкази на очевидци маса народ си е изпуснал полетите.

Нямам идея дали днес е изключение или и там се е пренесла веселбата.

Добре да се има предвид, особено при уикенд забежките.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 3
Връзка към коментар

Миналата седмица минах през Т1 и пред гишетата беше такова мъртвило, че се притесних дали не са отменили полета.  Но още празниците не бяха започнали, а и бяха два/три полета в рамките на час/два. Честно казано такива ситуации, като описаните горе не съм улучвала от години на нашето летище. Единственото ми предположение е, че голяма част от служителите на летището са взели отпуска по едно и също време. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В същото време “мамалигарите” са сложили 6 нови скенера, легенчетата им, наредени едно връз друго са колкото човешки ръст и са оптимизирали още повече излизането от летището на Шенгенските полети. Същата опашка като на Т2 във вторник се източи за една трета от времето. Кабайеро може само ДГД. 🤬

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Т1, класика. Яка воня на градски кенеф от соца, все пак да знаеш къде отиваш.

Явно е модерно да се вижда, че е мокро, направо локви. А може да са еко, ползват само вода за чистене.

IMG_6185.jpeg

IMG_6188.jpeg

IMG_6187.jpeg

IMG_6186.jpeg

• Замислям се 3
Връзка към коментар
На 27.09.2024 г. в 13:31, Ardent каза:

Днес от две места чух за потресаващи опашки на Т1 тази сутрин. Според разкази на очевидци маса народ си е изпуснал полетите.

Нямам идея дали днес е изключение или и там се е пренесла веселбата.

Добре да се има предвид, особено при уикенд забежките.

Почти винаги отивам 3 часа преди полета си, особено на Т1. Там сутрин е нещо страшно просто........ Ама и Т2 е понякога лудница и то много голяма лудница.

Ако не се направи някаква оптимизация на летището ни, няма как да се оправят нещата с тези опашки.

Връзка към коментар

Преди месец минах в сутрешната лудница на Т1 за 35 минути. Преброих 7 заминаващи полета в рамките на 90 минути. Опашката за скенерите беше над 50 метра и нямаше никакво забавяне. Така че, всичко е до организация. Капацитет има.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
На 27.09.2024 г. в 20:19, Alexander каза:

Явно е модерно да се вижда, че е мокро

Старо казармено правило е, че подът е чист, когато е мокър.

Иначе вчера на Т2 опашката на скенерите се стопи за нула време. И въпреки че вървеше бързо и не беше чак толкова чутовна, отвориха още 2 ленти и цялата работа с чакането мина сигурно за 5 минути. Много се впечатлих.

Т1 нали някъде в светлото бъдеще ще го затварят за стандартни пътници, явно не си дават много зор да го оптимизират.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

При последното ми минаване през Терминал 2 лично се убедих в описаното по-горе в темата - миналия петък сутринта беше лудница. Никога не съм попадал досега на такива опашки на нашето летище - близо час преминаване през секюрити, а предишния ден братовчедка ми е чакала час и половина пак за сутрешен полет. Все пак бяхме точно навреме на полета, но доста хора си изпуснаха техните наоколо. Говорих си с един служител от секюрити и той ми каза, че причините са две - проверките за течности и скенерите се активират по-често (почти всеки втори пътник доколкото видях, но не посочи конкретна причина - вероятно имат нови по-чувствителни настройки ?). Та, единственото решение е да има повече скенери и служители, което в близко бъдеще е трудно осъществимо. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Петък по обяд на Т1 преди скенерите беше ужас. А имаше само 1 полет до Ларнака. Работеше само едната лента, над 30 минути отвисяхме. След това на паспортния контрол се пренасяше опашката, но там бързо се случваха нещата.

Връзка към коментар

Или съм голям късметлия или тук мрънкате повече. От четири полета ит София тази година, не съм чакал повече от 15 мин на секюрити (предимно обедни полети) и на двата терминала

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 14 минути , Климент каза:

Или съм голям късметлия или тук мрънкате повече. От четири полета ит София тази година, не съм чакал повече от 15 мин на секюрити (предимно обедни полети) и на двата терминала

И аз така. Късметлийка 😉.Седем полета,все от Т1, сутрешни,само един по обяд. Но не съм пътувала юли и август,когато е най-натоварено .

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Летището работи на рекордни, пикови обороти и трябва да го имаме в предвид. До началото на годината, винаги ходех около (под час) на летището, защото мразя да чакам там, но след като няколко пъти на косъм да си изтърва полетите, вече си промених и навиците. 

Прикачвам статистика от самолетодвижениеята от:
https://www.flightaware.com/live/airport/LBSF

Screenshot 2024-09-30 at 9.26.25.png

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Aз дотук имам 12 служебни полета т.г. , още толкова лични и още толкова, когато изпращаме някое децата, защото винаги ги изпращаме И вътре. Повечето са от Т2 в различни часови диапазони и с различни авиокомпании. Считам, че извадката ми е  що годе представителна. Досега не съм "мрънкала", защото нещата бяха в рамките на нормалното, но през последния месец - месец и половина е чудовищно, особено сутрин и не е нормално, ако си с чекиран багаж да отворят чек ин 1.30 ч. преди полета (щото самолетът е малък, витлов, Tarom), а да чакаш на опашка 1.30 -1.45 часа. Със сигурност си изпускаш полета, а при служебните полети само с раничка по магелански уви - не винаги се получава.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Климент каза:

Или съм голям късметлия или тук мрънкате повече.

Е очевидно мрънкаме повече и си измисляме. А снимката, която качих на предишната страница (с опашка, продължаваща до масите на Costa café) очевидно е генерирана с изкуствен интелект.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар
преди 5 часа, Климент каза:

От 20-на полета от София тази година само при последния преди няколко дни беше чакането. На който му се рискува да пробва с 1 час по-рано, всеки сам си преценява 😉 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Юни месец обмислях  билети от София до Бергамо с раянеър и обратно за коледа и нова година , но в крайна сметка взех  VAR-VIE-MXP с аустриан . Като чета темата в последните няколко седмици , смятам че съм направил по добрия избор , въпреки че ми е малко по скъпо. Но и си спестявам сложната логистика Варна - София . 

2,3 ренгена , малко касетки и 4,5 човека в определени часови зони е трудно постижимо. Но 3ти терминал ще строят . А там какво, ще преместят може би всичко от първи ли? Може да пуснат FAST TRACK SOF 😃

Луда работа ей .

Връзка към коментар

Аз септември излетях на два пъти от Т2 и правя малък курбан, че сега не съм се сблъсквала с този ужас и опашки, за който говорите, но при някой от полетите през август седях нещо като 10-15 мин. пред скенера, защото испанското семейство пред мен го върнаха и извадиха от ръчния багаж един лакът масивно метално чукче, с тъпа и остра част, което до колкото разбрах детето си избрало от България, то реве в истерия, майка му го мъмри, служителите се обясняват (на испански даже им говори един от тях!), пълен шаш, преговаряха, обяснява се майката, че не е нарочно този чук в чантата. Накрая минах, но рев на детето продължи да кънти и след мен 🙂 Не знам дали успяха да договорят да им се издърпа чекирания куфар и да си го приберат там. Сега... това е изолиран случай, но трябва повече комуникация - на 6 метра от скенерите: Извадете течностите в торбичка, на 4 метра: Преджобихте ли си всички отвори за предмети в дрехите. В България сме, но е малко вероятно някой да ви открадне на скенерите  Айфоня и ключовете за Голфа. (Дали?....) На 2 метра: Свалете якето. И жилетката също, и сиутчера, да. На 1 метър: И колана, не се научихте да летите с панталони по мярка и обувки без метални токчета. И с чисти чорапи. Събуйте обувките, там има стол... И ей на, толкова комуникация и опашката пак стана. 🫠

• Харесвам 4
  • Смея се 10
Връзка към коментар
5 hours ago, Coo said:

Аз септември излетях на два пъти от Т2 и правя малък курбан, че сега не съм се сблъсквала с този ужас и опашки, за който говорите, но при някой от полетите през август седях нещо като 10-15 мин. пред скенера, защото испанското семейство пред мен го върнаха и извадиха от ръчния багаж един лакът масивно метално чукче, с тъпа и остра част, което до колкото разбрах детето си избрало от България, то реве в истерия, майка му го мъмри, служителите се обясняват (на испански даже им говори един от тях!), пълен шаш, преговаряха, обяснява се майката, че не е нарочно този чук в чантата. Накрая минах, но рев на детето продължи да кънти и след мен 🙂 Не знам дали успяха да договорят да им се издърпа чекирания куфар и да си го приберат там. Сега... това е изолиран случай, но трябва повече комуникация - на 6 метра от скенерите: Извадете течностите в торбичка, на 4 метра: Преджобихте ли си всички отвори за предмети в дрехите. В България сме, но е малко вероятно някой да ви открадне на скенерите  Айфоня и ключовете за Голфа. (Дали?....) На 2 метра: Свалете якето. И жилетката също, и сиутчера, да. На 1 метър: И колана, не се научихте да летите с панталони по мярка и обувки без метални токчета. И с чисти чорапи. Събуйте обувките, там има стол... И ей на, толкова комуникация и опашката пак стана. 🫠

И това го има.Много обичам когато на дълга опашка на касите по веригите, обикновенно някоя леля започва бавно и достолепно да отваря дамската си чанта да вади портмоне и пари чаак след като момичето вече е маркирало пълната и количка с продукти .Случва се най-редовно и не е задължително да е леля.

Аз също съм от късметлиите с летището тая година и нямам нито една от описаните картинки , но всичките ми полети са били по обед и в следобедните часове.

А иначе нали преди полет често получаваме мейл със стандартното "поради повишена натовареност ви съветваме да се явите на летището 3 часа преди полет, ако имате чекиран багаж" и ала-бала ...ама не  булгар - булгар ,  ще ида час преди полета да има време и за 40 минути в бизнес салона и за да хвана първото влакче на метрото , щото нали правя уикенд забежка в Лондон та трябва да избия от ранно такси в София . После аууу ората си изпуснаха полета. Летището явно има кусури в организацията , дали моментни или не , ама и народа такъв 😞

• Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 21 минути , stanimir каза:

да се явите на летището 3 часа преди полет, ако имате чекиран багаж" и ала-бала ...ама не  булгар - булгар ,  ще ида час преди полета да има време и за 40 минути в бизнес салона и за да хвана първото влакче на метрото , щото нали правя уикенд забежка в Лондон та трябва да избия от ранно такси в София . После аууу ората си изпуснаха полета. Летището явно има кусури в организацията , дали моментни или не , ама и народа такъв 😞

Народът си е такъв, ама и 3 часа преди полет не е нормално, все пак си има нещо като "златен стандарт" - 2 часа.  Освен това понякога се получава и малко като историята с лъжливото овчарче, понеже като получиш на три полета  "дежурното" предупреждение за повишена натовареност и за 3-те часа, а на летището се окаже, че е съвсем спокойно,  на четвъртия път е разбираемо, че няма пак да отидеш 3ч. по-рано.

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Големи опашки е нормално да стават. Въпросът е да се движат бързо. През последните 2 години сутрешните опашки на турникетите за сканиране на бордни карти преди скенерите са колосални. И е хубаво, че можем да си коментираме тук. Току-виж някой ни чул. В контраст, и през 1986-та имаше опашки, хората си мърмореха под сурдинка, но не бяха за полети, а за хляб.

%D1%81%D0%BE%D1%86.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Фил каза:

....историята с лъжливото овчарче....

Тя тая история международна ли е? Че може да не я знаят чуждите авиокомпании 😄 Това в кръга на шегата.

Аз все си мисля, че е организационно всичко и малко медийно и скоро ще се наредят нещата. Реално сега няма много повече полети от пролетта, а тогава всичко си беше наред. Предполагам с тоя Шенген медиите насадиха в умовете на хората, които пътуват рядко, че видиш ли отиваш на летището и се качваш на самолета. А всъщност проверката на паспорт/лична карта никога не е отнемала повече време от тази на секюрити контрола и реално опашките се движат по същия начин. Обаче сега като има хора дето отиват по-късно на летището (защото сме в Шенген), те почват да изпреварват другите, защото закъсняват и всички назад чакат.

Същото като с движещите се в аварийната лента по магистралата, като има задръстване 🙂 

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Току-що се прибрах през Т1. В 22'30 кацнахме и вече пътувам с метрото от Т2. Такава организация не съм виждала никога. Кацнахме и след няколко минути на излизане от самолета виждам строени три автобуса.

Дали пък не четат тук и са взели мерки😉!

На отиване преди два дни (вечерен полет) бяха изнесли меренето на багажа още преди секюрити и въпреки,че имаше опашка,се минаваше бързо. А имаше четири полета по това време.

Като пътувах преди десетина дни нямаше нищо подобно.

Дано не е само късмет.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.