Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Към 5ч на Т1. Опашката стигаше до Коста, но за 20 мин всичко мина. По големият проблем е после, че при 4 сутрешни полета, няма място за сядане пред гейтовете. А някои хора са така съобразителни да си държат багажите по столчетата или да легнат и да заемат 3 места.

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Това са 14 полета от Т2 между 5:45 и 7:10. Дори не искам да си го представям. Попредобрили са положението.

Моите наблюения са, че до 7 полета на час на Т2 и до 5 на Т1 се минава сравнително бързо на секюрити. Но това е някаква граница, след нея става непредвидимо. И аз съм от тези, които ходят час преди полет, но в тоя случай бих предвидила поне 1,40-2часа, особено ако полета ми е към 6:30, в средата на тази лудница.

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Добре де, как до миналата година с почти идентичен трафик опашките не бяха такива? И как чак сега се сетиха, че терминалът бил за 2.5 милиона?

Като има проблем, търси се решение, не оправдание. А решение има, щото е очевидно, че терминалът не е пълен в момента, в който минеш проверка.

И аз имам навика да ходя късно, а миналата есен си подобрих рекорда, като затвориха изхода 20 секунди след като минах. 🥸 На проверката чаках час без да има хора. Ясно е къде има поле за оптимизация.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 8 минути , Zaro каза:

Добре де, как до миналата година с почти идентичен трафик опашките не бяха такива?

А, едва ли сега се случва чудо невиждано. Просто медиите си избират периодично кое да представят като главна атракция - "блокирани" с часове на летището пътници или блокирано летище заради опашки от пътници. 🙂

А пък може и да има промяна в разписанието спрямо предходни години, много служители в отпуск и други фактори. Някой вече писа за всеобщото заблуждение, че след като сме във въздушен Шенген може да се ходи в посления момент.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 4.10.2024 г. в 5:24, horus92 каза:

Към 5ч на Т1. Опашката стигаше до Коста...

А някои хора са така съобразителни да си държат багажите по столчетата или да легнат и да заемат 3 места.

То и на Т1 ли има Коста кафе? Мислех, че само на Т2.  А тия с багажите на столовете са ми любими. Ако всичко е празно - да. Но ако няма места къде да се седне, това е недопустимо.  Дори и да не ми се сяда, директно отивам и казва "може ли багажчето да си вземете"  и сядам.    Не понасям наглеци. Същите ги има и в метрото. Правостоящи хора, те си наслагали чантичките на съседните седалки. 

На 4.10.2024 г. в 4:40, jorocontrola каза:

Директно от Т1. 3 полета за Шенген.

IMG_20241004_042942.jpg.26ee3b7f39c4a67c86234d3b801a04c2.jpg

Хубава снимка. Винаги ме е учудвало как му хрумва на човек да отиде ПО АНЦУГ на летището!

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, Hakkâri Spor каза:

Хубава снимка. Винаги ме е учудвало как му хрумва на човек да отиде ПО АНЦУГ на летището!

Ами то като в старият виц. Този анцунг за спорт ли е или за сватба?

А тия дето се оплакват от опашките, да си намерят летище с един полет на час и чиста работа:

IMG_20241006_0729572.jpg.9f39ac88af55c4a555cd63e554a0677d.jpg

Не че и тук при двама човека на лентата, пак не се бутат и предреждат. Взе лелята кошничките и се нареди пред мен. Сложих си раничката и я чакам да извади всички бумаги. Направи удара на живота си...

• Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
36 minutes ago, jorocontrola said:

Ами то като в старият виц. Този анцунг за спорт ли е или за сватба?

А тия дето се оплакват от опашките, да си намерят летище с един полет на час и чиста работа 

Пловдив е на хвърлей място с по полет на ден , в натоварените дни с по два.

Ясно е че тълпите са само в интервала 5-8 часа сутрин и то не всеки ден.След това опустява и не се напъват много да осигурят допълнителен персонал за тези няколко часа.Може би и организацията на работните смени които да покриват целия ден не е толкова просто нещо.

Връзка към коментар

Eми супер 😉 Щом си го запомнил, значи ти е направило впечатление. На мен отдавна не ми прави, чакал съм часове и в Мумбай, и в Дубай,  чадори, фереджета, бурки ... и в Йордания, Сирия, Ливан, Египет, Мароко, Тунис... вече се чувствам като у дома си сред тях. То дори и на истанбулските летища зависи на каква опашка се паднете на. passport control, цяла Азия се изсипва там обикновено 😉 

Що се отнася до софийското летище, интересно, че имаше около седмица затишие след грандиозните опашки и ето че тази сутрин пак, Мария Капон чак писала в профила си:

image.png.0b9ed13ab56692cd95e6dfd3a24f3a63.png

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Беше евродепутат, но друго за нея не знам. Просто като е по-известна, се предполага, че има повече последователи на профила и много хора четат публикациите й. 

Колкото до Луфтханза, една позната имаше купен билет до Хановер, с прекачване във Франкфурт. Издадени са й двете бордни карти преди излитане в София, но във Франкфурт разбира, че е канселиран следващият полет. Не й предлагат никаква алтернатива с прекачване. Но предлагат хотел с опцията на другия ден да пътува. И на другия ден също е отменен полетът. Пак няма друга алтернатива. И .. с разни влакове се е придвижила. Какво да кажем за хилядите им отменени полети, заради стачките ....

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Hakkâri Spor каза:

Какво да кажем за хилядите им отменени полети, заради стачките ....

Лекинко извън темата. За пръв път посетих Германия 1988. Тогава ГДР. След като рушнаха стената, многократно съм бил в различни градове, за различен период от време. С убеденост мога да кажа/напиша, че Германия не е това, което беше. Бавно и тъжно върви в неизбрана от нея посока. Такива политици като танте им Меркел трябва на ченгел да ги окачат.  

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Няма ли общо международно правило свързано с тероризма, багажа на неявил се на изхода пътник да се сваля?

А Мария Капон си я представям в най-новата реклама на Луфтханза. Преди секунда минала през гейт на летище София, тича щастливо през ръкава и жизнерадостно подвиква пред камерата " Току-що скипнах опашка от 2000 човека, защото пътувам с Луфтханза!

Благодаря ти Луфтханза! "

🤣

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 16
Връзка към коментар
преди 26 минути , iMari каза:

Няма ли общо международно правило свързано с тероризма, багажа на неявил се на изхода пътник да се сваля?

Това е една от най-тегавите процедури. Защо? Защото отнема много време. При неявяване на пътник с чекиран и натоварен в багажниците на самолета багаж, всичкият се сваля долу и следва търсене на куфара, или каквото и да било на неявилото се лице. Може да първият, ама по закона на всемирната гадост, най-често е от последните извадени багажи. Следва ново товарене и чак тогава подготовка и излитане. Процедура, която отнема достатъчно дълго време, за да изнерви пътниците в салона и кабинния състав. А ако се случи на Бен Гурион ( не го пожелавам никому) може да отнеме и часове.  

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Ами като си помислиш, като почва деня излитат всички налични самолети почти едновременно, а по-нататък вече идват и излитат по другите маршрути по различно време и не се натрупват толкова. Затова е голям наплива рано сутрин, а после не толкова и дори има доста празни часове. Тоест или изкуствено трябва да ги отложат първите или да организират нещата имайки предвид сутрешния пик...

Връзка към коментар

Че на другите летища как е? Колко самолета излитат от Бергамо примерно сутрин. Там мисля, че имат 20 гейта общо.

При нас имаме 15 на Т2 и 6-7 на Т1. Броят пътници там е около 2-3 повече спрямо летище София. Значи всичко опира до желание и огранизация.

Нека не се чудим как да си изсмучем извинения от пръстите за проблемите на летището. Те са факт и на пръв поглед не изглежда да се работи за решението им.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Ами като е наплив, да пуснат останалите ленти за проверка на багаж!

Някой да е виждал някога на летище София 1 или 2 да работят всички 4 или съответно 5-6 скенера за проверка на багаж😠

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 12 минути , Georgi_G каза:

Ами като е наплив, да пуснат останалите ленти за проверка на багаж!

Някой да е виждал някога на летище София 1 или 2 да работят всички 4 или съответно 5-6 скенера за проверка на багаж😠

Да в съботата миналата седмица, за която започнах дискусията работеха абсолютно всички скенери.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , Jorro каза:

работеха абсолютно всички скенери.

Посипвам си главата с пепел и се извинявам на всички скенерджии!

Аз никога не съм виждал всички да работят 🙂, но винаги виждам опашки пред 1-2 работещи.

• Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.