Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

И аз не вадя течности по принцип, но миналата седмица на Терминал 1 служителят ме пита поне 5 пъти за течности в багажа, докато вадех лаптопа и накрая даже тръгна да бърка да търси в раницата. 

А скенерите на софийското при мен пищят в 9 от 10 случая. Питала съм ги - били им настроени на много висока чувствителност или нещо подобно беше - и затова се получавало така 😩

Връзка към коментар

Скенерите пищят и от някои на пръв поглед странни неща - опаковка презервативи (има фолио), тел в сутиен и други дето човек трудно ще се сети.

Друг път кутийка с фотографски филм не се забелязва, наистина зависи как е настроена чувствителността.

Връзка към коментар

Течности не вадя на софийското, дори да ми кажат...казвам че нямам. Минава си скенера и никой не пита нищо.

Обаче това с легенчетата е адски дразнещо....Даже някой път ги гледам, държат го това легенче в ръцете говорят си с колегите си и ти седиш и чакаш да ти го даде....Преди не беше така.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

винаги си вадя течностите, най-малкото ме питат изрично дали имам в чантата, даже ми се струва, че има и нарочна табела на Т2 по въпроса, а пък от 1 септември е хептен затегнато по този въпрос според ЕС регулациите

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, boogy83 каза:

Течности не вадя на софийското, дори да ми кажат...казвам че нямам. Минава си скенера и никой не пита нищо.

Обаче това с легенчетата е адски дразнещо....Даже някой път ги гледам, държат го това легенче в ръцете говорят си с колегите си и ти седиш и чакаш да ти го даде....Преди не беше така.

Когато ме питат имам ли течности, не ми стиска да лъжа. Човек трябва да е наясно, че: първо, на скенера ще видят какво носиш; и второ, ако някой реши да ти стъжни живота за това, че си излъгал, може да го направи до степен, че да си изтървеш самолета и да ти провали цялото пътуване.

Неотдавна, на влизане в Армения един граничен ми рови паспорта 15 минути, такова чудо, за толкова години пътувания къде ли не, не бях виждал. Изследва го страничка по страничка, лупа вади, после се връща на уж проверени страници и наново, изумена работа. Но по едно време почнах да се съмнявам дали пък от нашето МВР не са ми пробутали фалшив паспорт 🙂 Или дали пък с печатите от Колумбия и Мексико не изглеждам като перфектния наркотрафикант. По-късно там се разговорих с трима холандци, единия беше минал през сходна процедура. Та никога не знаеш дали няма да попаднеш на някой дето е станал днес накриво и ако му дадеш повод ще стъжни и твоя живот за нищо.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

А какви пък течности носите толкова за кратки пътувания. Мен редовно ме снабдяват с тестери на кремове,шампоани и балсами и нося тях. Хем не тежат. Течностите ми са ампули течен аналгин за всеки случай и евентуално някакви капки. Никога не ги вадя. Паста за зъби си купувам на място.

Иначе и на мен винаги ми правят натривки. 

Връзка към коментар
преди 14 минути , blueriver каза:

А какви пък течности носите толкова за кратки пътувания. Мен редовно ме снабдяват с тестери на кремове,шампоани и балсами и нося тях.

Кремове, шампоани, балсами са течности също. 
Когото не го снабдяват с тестери, си носи свои малки опаковки. Не харесвам голяма част от хотелската козметика и ползвам какво да е само в краен случай.
Като добавя малък парфюм, разтвор за лещи, паста, лак и т.н. и се събира. Гримовете с гелообразна форма също са течности – спирала, гланц и т.н. За седмица или над десет дни с прекачвания даже не ми стига, а чекиран багаж всячески избягвам да ползвам, освен ако не ми се налага да занеса 12 литра ракия в Испания. :biggrin:

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, Duke каза:

Нищо по-различно от Т2. Не вадиш течности, но веднага след скенера багажът с течности се отделя за допълнителна проверка. 

Мен ме карат да вадя течности и на Т1, и на Т2, пътувам всеки месец поне по 2 пъти.  Някой път нарочно не ги вадя, но изрично казват "течности някакви имате ли"? Питат си, искат ги извадени. 

Не казвам, че казаното от теб не е вярно, просто попадаме на различни проверяващи и в различни ситуации. 

И статийка в 24 часа по въпроса с дългите опашки през последния месец  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19057679?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Argentique каза:

За седмица или над десет дни с прекачвания даже не ми стига, а чекиран багаж всячески избягвам

Е,да за повече от 4-5 дни не става с тестери! А и аз с чекиран багаж не пътувам за нищо на света!

Връзка към коментар
преди 10 часа, Hakkâri Spor каза:

Питат си, искат ги извадени. 

Ето, това най-много ме озадачава, защото от доста време насам подобен въпрос на летище София не са ми задавали, а очаквах да върнат старата система след промените от 01/09. Нещо повече, в началото изрично питах, защото бях свикнал от години още на опашката пред скенерите да вадя несесера с течности и после да го слагам в отделно легенче. За мен има промяна на правилата в тази посока, но очевидно на случаен принцип все още изискват от някои пътници течностите да се вадят. Ние пътуваме с един несесер с две отделения, който отвън е непрозрачен, но вътрешните отделения са прозрачни. Когато се налага проверка обикновено не използвам торбички, а просто разтварям несесера и го поставям в легенчето с прозрачната част нагоре. В него носим стандартните неща - парфюми, сухи дезодоранти, паста за зъби, крем за ръце за жена ми и т.н...

Връзка към коментар
преди 11 часа, Argentique каза:

...чекиран багаж всячески избягвам да ползвам, освен ако не ми се налага да занеса 12 литра ракия в Испания. :biggrin:

Обаждай се в такива случаи да те освободим от тая тежест още в София и да не се мъчиш с некви чекирани багажи! 

• Харесвам 1
  • Браво 2
  • Смея се 14
Връзка към коментар

Това със смяната на гейта в последния момент явно е някаква тенденция. Нямам идея идея защо се случва, но предизвиква едни потоци от бързащи хора във всички посоки. 

Усещам как летищно легенче ще стане най-предпочитания подарък в коледната размяна на подаръци. 😛 

Несесера с козметика до 30мл въобще не го вадя, не само на нашето летище. Нямам спомен скенер да го е засичал. В прозрачната торбичка слагам по-обемна козметика 50-100мл, най-чувствителни са към спрейове - дезодорант, сух шампоан, парфюм, слънцезащита. Винаги я вадя, но  конкретно на нашето летище няколко пъти ми казват не няма нужда, приберете я. Последния път обаче искаха течностите извън багажа.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 9 часа, Duke каза:

Ето, това най-много ме озадачава, защото от доста време насам подобен въпрос на летище София не са ми задавали,

На теб не са ти задавали, на мен са ми задавали. А пътувам постоянно. Последно една много симпатична и възпитана леля ме пита "някакви течности имате ли".. и аз ги извадих, като си мислех, че трябваше да си стоят вътре. Иначе предварително щях да съм ги извадил, за да не бавя опашката. Великите течности.. парфюмче и мини паста за зъби.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз също не вадя. Не съм имала проблеми до сега. Последните 2 месеца имам 8 пътувания. И да понякога питат, но до сега след отговор " само травъл сайз козметика" , не са искали да вадя.

ПП. Но пък на скенера "пищя" редовно за сметка на това

Връзка към коментар

Сега съм на Т2 (полунощ), няма опашка, хаха. Но няма и полети скоро. От 5 до 7.15 ч на таблото показва 14 полета (сред тях чартъри до Енфида, Даламан, Невшехир…). Опашките ще са до входа на метрото, усещам. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 4 часа, funny каза:

Аз също не вадя. Не съм имала проблеми до сега. Последните 2 месеца имам 8 пътувания.

Да шерна опит отпреди час на Т1 (т.нар. нощен полет за Бове), няма струпвания, понеже няма други полети. Три скенера работиха и имаше мн. малко хора на скенерите. На всеки по 3-4 души. Жената преди мен си извади лаптопа, проверяващият каза “течности има ли”? И тя ги извади. Аз казах “е нали вече не се вадят течностите?”. Отговорът беше “вадят се”.  И съответно аз извадих моите. Та така. В случая “аз също не вадя” не важи тук. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

А имаш ли информация какво става с днешния полет за Берамо на Уизз.

Вече има три часа закъснение, станах за таксито и като видях ми стана лошо. Мисля малко да изчакам, направо нямам думи.

Връзка към коментар

Аз минах през скенерите в 02 ч, полетът за Бове вместо в 04, беше в 04.40. Закъснение имало от предишен полет на същия самолет. (За Бергамо нищо не пишеше на таблото, освен гейт 2).

Преди кацане ни съобщиха, че имало намалена видимост и мъгла. Кому беше нужно това, да шашкат хората…

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, agenta каза:

А имаш ли информация какво става с днешния полет за Берамо на Уизз.

Вече има три часа закъснение, станах за таксито и като видях ми стана лошо. Мисля малко да изчакам, направо нямам думи.

Машинката кротко си лети за Лондон. Дано я сменят.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   9 магеланци

• Tesh
    • Galja
    • funny
    • liuboo
    • jorocontrola
    • kali
    • kgg
    • desislavna
    • angel tomov
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.