Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 14 часа, chandni каза:

Върху дисплей в шатъла между Т1 и Т2 тече поздравителен надпис: "Добре дошли на автобуса!" 🤭

А в тия автобуси дъни Радио Енерджи напоследък.

И да кажа, снощи в 01 ч. за първи път чаках на опашка (и то доста дълга) за излизане от Т2, тоест опашка за Yellow Taxi. Mинах за около 20-25 мин., защото бях без чекиран багаж и бях сравнително по средата на опашката. Зад мен стигаше докъм чейндж бюрото. Дъжд вали яко... и както каза таксиджията после (в петък вечер, а и по време на дъжд, нормално)

image.png.3b55d8cdba0c0bf409f1c2c8221dccbd.png

Отделно да направя и сравнение, опашките на Летище Бове, сравнени с тези на софийското бяха доста по-дълги. Дори и да си без чекиран багаж, е добре да идеш поне 2 часа и половина преди полета. Скенерите работят много бавно (дават по няколко легенчета, но си ги държиш в ръка, защото лентата е заета от други пълни легенчета, супер бавно се движи скенерът, връщат назад, говорят си, лафят си, женицата на скенера, която подрежда нещата, супер бавно си действа. Якето в отделно легенче, сакън да не е в едно, заедно с телефон, колан и течности), искаха си течностите да се вадят. 6 скенера работиха и опашките бяха умопомрачителни, като минаваха през всякакви змейки. 2 часа отидоха в чакане на опашки. Добре, че полетът от София за Бове закъсняваше, та си знаех, че и нашият ще закъснее малко. 

image.png.efcc790417336bbf74c04a5ea9a6bfa0.png

image.png.df7e77c4374d2557aecc92849385f7ba.png

image.png.fce9d0c2600c609a1d52a7dcb1044dae.png

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Стига с тия опашки, навсякъде ги има. 🙂

Хакари, доколкото разбирам си бил до Париж за един ден. Защо не разкажеш какво интересно видя/прави там, тук има много фенове на еднодневните трипчета. 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, iMari каза:

Стига с тия опашки, навсякъде ги има. 🙂

Хакари, доколкото разбирам си бил до Париж за един ден. Защо не разкажеш какво интересно видя/прави там, тук има много фенове на еднодневните трипчета. 😉

Е то не е за тази тема. Ще се разводни много.  Май имаше тема за еднодневните трипове.  С пристигане в 6 сутринта си е добра опция, защото целият ден е пред теб. (Иначе.. Хаккяриспор е просто футболен отбор... казвам го, ако се чудиш за името)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

Е то не е за тази тема. Ще се разводни много.  Май имаше тема за еднодневните трипове.  С пристигане в 6 сутринта си е добра опция

Това е темата:

Връзка към коментар
7 hours ago, Hakkâri Spor said:

А в тия автобуси дъни Радио Енерджи напоследък.

И да кажа, снощи в 01 ч. за първи път чаках на опашка (и то доста дълга) за излизане от Т2, тоест опашка за Yellow Taxi. Mинах за около 20-25 мин., защото бях без чекиран багаж и бях сравнително по средата на опашката. Зад мен стигаше докъм чейндж бюрото. Дъжд вали яко... и както каза таксиджията после (в петък вечер, а и по време на дъжд, нормално)

image.png.3b55d8cdba0c0bf409f1c2c8221dccbd.png

Отделно да направя и сравнение, опашките на Летище Бове, сравнени с тези на софийското бяха доста по-дълги. Дори и да си без чекиран багаж, е добре да идеш поне 2 часа и половина преди полета. Скенерите работят много бавно (дават по няколко легенчета, но си ги държиш в ръка, защото лентата е заета от други пълни легенчета, супер бавно се движи скенерът, връщат назад, говорят си, лафят си, женицата на скенера, която подрежда нещата, супер бавно си действа. Якето в отделно легенче, сакън да не е в едно, заедно с телефон, колан и течности), искаха си течностите да се вадят. 6 скенера работиха и опашките бяха умопомрачителни, като минаваха през всякакви змейки. 2 часа отидоха в чакане на опашки. Добре, че полетът от София за Бове закъсняваше, та си знаех, че и нашият ще закъснее малко. 

image.png.efcc790417336bbf74c04a5ea9a6bfa0.png

image.png.df7e77c4374d2557aecc92849385f7ba.png

image.png.fce9d0c2600c609a1d52a7dcb1044dae.png

Радио Енерджи e отличен избор!

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Сега в 5 часа сутринта нямаше никаква опашка на Т2. Има около 10 полета до 7 и нещо. На секюрити минах за 5 минути. Легенчета си имаше цял куп, но хората масово си ги пълнят докато са на купчината, тук тия от летището трябва да се задействат и да ги подканят да минават напред.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Тези пак да ги понахраня 🙂 За пореден път им закъснява обеден полет, естествено само поради смотаната им организация. Не много, но достатъчно и обратния полет към София да закъснее с 30-на минути, т.е. точно колкото да забравя идеята да се придвижа с градски транспорт към автогарата за да си хвана автобуса към къщи навреме. Дотук няма драми, ще си хвана такси. Да, ама не, на Т1 опашка от поне 30 човека, таксита няма, един чичко с оранжева жилетчица вдига рамене и не знае кога ще се появят коли. Евала летище, хубаво сменихте обслужващата фирма, новата сигурно ви плаща повече, ама къде са й колите? Добре, че обаждане до старата фирма спаси нещата на косъм, хората реагираха бързо и докараха кола до Т1 за 5 минути.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Ilian359 каза:

Старата фирма беше изгонена след безброй жалби.

Нова фирма е избрана след провеждане на конкурс, няма нужда да се напъваме да познаем основния критерий за избора (парата). Предполагам и сега има жалби от неразбрали пътници, бизнеса с 'копърките' гледам си върви необезпокоявам. Иначе браво на летището, я какви щедри обещания дават, това много ме впечатли:

"Maĸcимaлнo вpeмe нa изчaĸвaнe дo 5 минyти 24 чaca в дeнoнoщиeтo и 7 дни в ceдмицaтa cъoбpaзнo пoлeтнoтo paзпиcaниe;"

Добре, че не направих глупостта да им вярвам на празните приказки 🙂

Връзка към коментар

Да се оплача и аз от таксито от летището. Случката е от миналата седмица. Сметката е 29 лева, давам 40 лева и чакам, шофьра прибира парите, аз чакам, след подканване за ресто ме гледа с неразбиране , "Ресто ли искате?". Познайте, получи ли бакшиш?🙂

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Браво 2
Връзка към коментар

Веднъж и аз се прибирах с Yellow. Шофьорът беше приказлив възрастен мургавел и се възмущаваше, че след изгонването на ОК от летището е започнало масово прхвърляне на шофьори от ОК към Yellow, защото работата на старите драстично е намаляла. Обаче след преместването те са започнали да си правят старите номера с устно обявени тарифи и според шофьора е въпрос на време да се натрупат жалби и Yellow също да бъде изгонена.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Летище София отваря нов паркинг на открито

Скоро на Терминал 2 ще работят четири открити паркинга.

На 31 октомври ще бъде пуснат новият открит паркинг P3 на Терминал 2, съобщи на страницата си във Фейсбук Летище София. Резервации за паркинг P3 вече могат да се правят на уебсайта на компанията. 
Скоро ще заработи и друг нов паркинг - "икономичният" P4, разположен на малко по-голямо разстояние от терминала. Така на разположение на шофьорите ще има четири площадки: P3 – стандартен паркинг; P4 – икономичен паркинг, подходящ за по-дълъг престой; P5 – за краткосрочен престой за изпращане или посрещане на пътници; P8 – специален паркинг за автобуси, които обслужват големи групи.

Покритият многоетажен паркинг ще бъде затворен за основен ремонт след 25 ноември т.г., Новите открити паркинги са с достатъчно места и ще компенсират излизането му от строя, уверяват от летището. 
Преди предстоящия ремонт на покрития паркинг трябва да бъдат преместени. "Забравените" от собствениците коли ще бъдат репатрирани на наказателен паркинг. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 28.10.2024 г. в 14:32, Ilian359 каза:

... е въпрос на време да се натрупат жалби и Yellow също да бъде изгонена.

А дано не, че предните бяха пълни мизерници.

Преди две седмици един много сърцат диспечер оправи два самолета кацнали едновременно на Т1 след полунощ. Питаше за посоки, договаряше предимство на хора с малки деца, нас ни качи с предимство също, защото сме наблизо и да може да се върне колата още веднъж. Докато пътувахме на екранчето на шофьора непрекъснато пискаше надпис Спешно коли за Т1, въобще много добро впечатление ми направиха Йелоу.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 14 часа, Иван Попов каза:

Летище София отваря нов паркинг на открито

Скоро на Терминал 2 ще работят четири открити паркинга.

На 31 октомври ще бъде пуснат новият открит паркинг P3 на Терминал 2, съобщи на страницата си във Фейсбук Летище София. Резервации за паркинг P3 вече могат да се правят на уебсайта на компанията. 
Скоро ще заработи и друг нов паркинг - "икономичният" P4, разположен на малко по-голямо разстояние от терминала. Така на разположение на шофьорите ще има четири площадки: P3 – стандартен паркинг; P4 – икономичен паркинг, подходящ за по-дълъг престой; P5 – за краткосрочен престой за изпращане или посрещане на пътници; P8 – специален паркинг за автобуси, които обслужват големи групи.

Покритият многоетажен паркинг ще бъде затворен за основен ремонт след 25 ноември т.г., Новите открити паркинги са с достатъчно места и ще компенсират излизането му от строя, уверяват от летището. 
Преди предстоящия ремонт на покрития паркинг трябва да бъдат преместени. "Забравените" от собствениците коли ще бъдат репатрирани на наказателен паркинг. 

Те хубаво от Соф Кънект тръбят за новите паркинги, ама пропускат да споменат и новите цени от 5лв на час, че даже и 6 за краткосрочния. 

Отделно новите бариери са доста преди терминала - искат да накарат всички чакащи сега по платното да влязат в платената зона. Тъй като сме в България и не обичаме да плащаме - опашката ще се измести назад по естакадата ще настане голям хаос.

На схемите хем има Kiss&Ride(!?) зона, хем си след бариерата, хем няма безплатно време обявено (поне за сега)

На 28.10.2024 г. в 13:06, logist13 каза:

Нова фирма е избрана след провеждане на конкурс, няма нужда да се напъваме да познаем основния критерий за избора (парата).  

Топло, топло. Ама не е само парата, новата фирма и новия  концесионер имат сходни ... как се казваше... крайни собственици на капитала.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Не мрънкайте! Сигурен съм, че спечелените пари ще ги използват за инвестиции в летището !!! 😉 

Интересно ми е ще мога ли сега да си викам такси на друга фирма или ще трябва задължително да ползвам Йелоу?

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 51 минути , Jorro каза:

Не мрънкайте! Сигурен съм, че спечелените пари ще ги използват за инвестиции в летището !!! 😉 

Интересно ми е ще мога ли сега да си викам такси на друга фирма или ще трябва задължително да ползвам Йелоу?

Може, просто спират встрани. Аз звънях веднъж на СВ такси, на една конкретна жена-шофьор (която пък дни по-рано ме извози на отиване в 4 ч. и беше много мила). Няма проблем да идват други таксита ,просто не спират там, където спират Йелоу. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Jorro каза:

Няма проблем да си поръчаш такси на която искаш фирма, просто не могат да изчакват, а само да спрат за качване на клиент.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Alexander каза:

Не е задължително да има безплатно, преди месец ме взимаха и караха до Лутън, хем е лоу кост и няма без пари. За 0-5 минути беше 5 паунда, ако искаш.

Извинявам се, но да уточня, че не е съвсем така. На Лутън има и платен, и безплатен drop-off. Източник. За безплатния има 5 минути вървене до терминала от Mid Stay Car Par или 10-ина минути пътуване с шатъл бус от Long Stay Car Park.

Просто човекът, който те е посрещал е решил да те вземе от най-близкия възможен паркинг, където няма безплатна опция. Трябвало е да го почерпиш 🍺 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 37 минути , horus92 каза:

на летището и те лъхва дъх на цигари

Така е, като сме по-европейци от европейците и няма зони за пушене на летището. 

Интересно защо на Мюнхен, Франкфурт, Виена, Вършава и (не помня вече къде) има местенца, където да се напъхаш да изпушиш една цигара, но на нашето НЯМА! 

И ако полетът ти закъснее,  пушачите може да ги хване лудост. 

(но да не развалям настроението във форума, че пушачите сме малко 😉 )

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.