Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 11 минути , Lyubina каза:

Така е, като сме по-европейци от европейците и няма зони за пушене на летището. 

Интересно защо на Мюнхен, Франкфурт, Виена, Вършава и (не помня вече къде) има местенца, където да се напъхаш да изпушиш една цигара, но на нашето НЯМА! 

И ако полетът ти закъснее,  пушачите може да ги хване лудост. 

(но да не развалям настроението във форума, че пушачите сме малко 😉 )

И в Бергамо има. При закъснял полет беше добре.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 21 минути , Lyubina каза:

И все пак всички пушачи от форума са във ВИПа... 😉

• Смея се 5
Публикувано:
преди 57 минути , Lyubina каза:

Така е, като сме по-европейци от европейците и няма зони за пушене на летището. 

Интересно защо на Мюнхен, Франкфурт, Виена, Вършава и (не помня вече къде) има местенца, където да се напъхаш да изпушиш една цигара, но на нашето НЯМА! 

То и в Сингапур по улиците няма зони за пушене, но едва ли някой пушач се е престрашил да си хвърли фаса на улицата 😄

Че не е правилно да няма зона за пушачи, не е, но и чак толкова да не може да се издържи 2-3-5-10 часа без фас не го разбирам, а съм пушач. 🙂 Веднага ще ме обори сигурно някой, че не съм пушач от 35 години с по 2 кутии червено Боро на ден, но и тези люде, ако недай си Боже ги хване здравословно състояние, в което не е позволено пушенето, не само че няма да пушат със седмици и месеци, ами и няма да се оплакват. 

В кръга не шегата, разбира се, всичко това 😛

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

В интерес на истината и аз усетих зловонията в тоалетните на Т1 наскоро.
Сега  може да ни рекламират като турски кенеф с подпряна цигара като на пепелник.

На мен ми е чудно как има хорица, които седят в кенефа и си смучат цигарките в тая среда-воня.

Бях писал преди как в автобуса който извозва до самолета и хората са като сардини една госпожа смучеше електронна цигара или нещо от сорта - вонящо като за последно.

Съжалявам, ама не мога да си затварям очите при подобни изпълнения.

• Харесвам 8
Публикувано:

Ами и аз съм пушач,но на повечето летища в местата за пушене вони толкова много и така се вмирисват дрехите,че предпочитам да изчакам кацането! (Единственото изключение е може би просторната зона за пушене на летището на Лисабон) .

Публикувано:

Стига се оплаквахте бе, пушили в тоалетните на летището. На неотдавнашния ми полет до Армения една рускоговоряща си позволи да пуши в тоалетната на самолета. Та когато кацна самолета ни чакаше полиция, имаше циркове и т.н. А пътниците си висяхме кротичко без да можем да се разтоварим поне половин час 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Не се оплаквам, и нямам намерение да пуша по тоалетни (където и да е), но е напълно обяснимо да има фасове в тоалетните, след като няма къде някой да запали цигара. 

Аз вероятно мога да изкарам 5-6-7 часа докато съм по самолетите, но има хора, които не могат. 

Публикувано:
37 minutes ago, logist13 said:

Стига се оплаквахте бе, пушили в тоалетните на летището. На неотдавнашния ми полет до Армения една рускоговоряща си позволи да пуши в тоалетната на самолета. Та когато кацна самолета ни чакаше полиция, имаше циркове и т.н. А пътниците си висяхме кротичко без да можем да се разтоварим поне половин час 🙂

Е тя една родна ку ...кифла стояща зад мен на полет до Абу Даби пуши в тоалетната.Стюардесата дори разбра защото беше влязла точно след нея ,  но тъпка...приятелят и се оказа познат на стюардесата и се размина с тихичко предупреждение повече да не прави така.Та за близки и познати полиция няма ! Извади късмет че не я е видял някой пътник да го направи на въпрос , защото тогава от екипажа трудно щяха да покрият случката.

• Харесвам 3
Публикувано:

Мирис на цигари само в тоалетните на София и Шерементиево съм усещал. Даже на Т1 преди концесията видях потресаващата гледка фасовете да са навряни в решетката на вентилацията над главата, виждаха се явно и никой не ги беше изчистил. Някакво дъно беше. Дълго време не ми се беше случвало това на нашето летище, затова и днес ми направи изключително лошо първо впечатление от родна земя. Иначе една от терасите на Т2 била предвидена за пушилня в следващия етап на промени уж.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 30.10.2024 г. в 11:56, Иван Попов каза:

Летище София отваря нов паркинг на открито

Аз оня ден се чудих на тоя паркинг. Някой вече ползвал ли го е? От минаването покрай него не успях да разбера как се стига до летището след като си остави колата. Има ли нормална пътека, подлез за влачене на куфар и т.н.?

• Браво 1
Публикувано:
На 31.10.2024 г. в 10:45, Hakkâri Spor каза:

Може, просто спират встрани. Аз звънях веднъж на СВ такси, на една конкретна жена-шофьор (която пък дни по-рано ме извози на отиване в 4 ч. и беше много мила). Няма проблем да идват други таксита ,просто не спират там, където спират Йелоу. 

За сегашната ситуация е ясно и го правя постоянно. Сега питам, защото според новата организация се влиза през бариера при всички положения и затова не ми е ясно, ако няма безплатен престой дали ще влизат таксита на друга фирма.

image.jpeg.7d9cd75cd80d8243d0ac75e975397bfb.jpeg

Публикувано:
Преди 1 час, Jorro каза:

Сега питам, защото според новата организация се влиза през бариера при всички положения и затова не ми е ясно, ако няма безплатен престой дали ще влизат таксита на друга фирма.

Предполагам точно за да може да се контролира времето за безплатен (или пък платен)  престой  в зона "Kiss&RIde".  

P.S.  А схемата е правена малко като от петокласник (даже може и да подценявам някои петокласници), ама това е друга тема :wink: 

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

На някой летища такситата и Uber плащат такса за да влязат (вероятно за да се пази пазара на официалните превозвачи) , на други могат свободно да качват пътници. Както и да го направят няма да е чисто българско изобретение.

Публикувано:
Преди 1 час, Фил каза:

Предполагам точно за да може да се контролира времето за безплатен (или пък платен)  престой  в зона "Kiss&RIde". 

Ами има си нужда от някакъв вид контрол, защото иначе става лудница там в тая зона. 

И да ходят някакви полицаи като падари да се разправят със всеки "големец", който им обяснява "Ти знаеш ли кой съм аз...." и че е спрял само за малко повече от 30 минути....не е готино.

Най-добре да си е с бариера, 5 минути са достатъчни да се мине от там, да се изхвърли багажа и да излезеш. Като не се справиш, плащай като поп и се жалвай после от дивана във Фейсбук и готово. 

• Харесвам 4
Публикувано:

На мен ми изглежда като стъпка в правилната посока, със сигурност вечно циклещите копърки не са по-добър вариант, нито пък паркирането "на аварийки" извън терминала. Само да видим да не се олеят съвсем с цените, конкретно ме притеснява Kiss&Ride опцията да не ѝ сложат нещо от рода на 10-20лв. Искам да видя и как ще е организирано плащането за тази опция.

Предполагам това ще удари по бизнеса и на вторичните паркинзи в района на летището, които вероятно ще трябва да плащат такса за шътълите им, което пък ще се отрази и на цената. Може би голяма част от реорганизацията е именно да се вземе пазар от тях.

• Харесвам 3
Публикувано:

По-масовата практика е да има някакъв безплатен период от време, примерно 5-10 минути, минаваш, оставяш/взимаш пътника и заминаваш.

В по-сериозни случаи като Хийтроу няма безплатен период въобще, като таксата се води congestion или environmental, но по-вероятно си е просто събиране на пари.

Трябва да е ясно в регламента как е, ако не, първия, който пробва ще разбере.

• Харесвам 2
Публикувано:

Е нали на всеки час се предполага, че чистят тоалетните, имат си график, който е на вратата или до нея, че даже и с подписи.

Не съм пушач, но знам, че презокеанските полети са голямо изпитание за пушачите и първото, което чакат веднага след кацане е  да пушат. 

преди 22 часа, logist13 каза:

На неотдавнашния ми полет до Армения една рускоговоряща си позволи да пуши в тоалетната на самолета.

Е какво очакваш от рускиня? Най-наглите и безцеремонни същества из цялата планета. За тях правила не важат, винаги те да са с предимство, винаги те най-гръмогласни, винаги те обслужени първи, винаги да им се говори на техния език, винаги всичко е тяхно, в ресторантите при ол инклузивите те да са най-отпред и да оберат всичко.... Казвам го въз основа на лични впечатления от такива индивиди из Египет, Тунис, Дубай, Турция (из всички възможни курорти), Доминикана, Мексико. Че дори и в Ереван миналата година, където една рускиня вдигна скандал на касиерката в метрото, че надписите на метростанциите били написани само на арменски, не на руски. Ми ти си в чужда държава, естествено, че ще са написани на националния език,  а не на твоя. Ама нали живеят с мисълта, че всичко им принадлежи... та тъй. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 5 минути , Hakkâri Spor каза:

Е нали на всеки час се предполага, че чистят тоалетните, имат си график, който е на вратата или до нея, че даже и с подписи.

Не съм пушач, но знам, че презокеанските полети са голямо изпитание за пушачите и първото, което чакат веднага след кацане е  да пушат. 

Е какво очакваш от рускиня? Най-наглите и безцеремонни същества из цялата планета. За тях правила не важат, винаги те да са с предимство, винаги те най-гръмогласни, винаги те обслужени първи, винаги да им се говори на техния език, винаги всичко е тяхно, в ресторантите при ол инклузивите те да са най-отпред и да оберат всичко.... Казвам го въз основа на лични впечатления от такива индивиди из Египет, Тунис, Дубай, Турция (из всички възможни курорти), Доминикана, Мексико. Че дори и в Ереван, където една рускиня вдигна скандал на касиерката в метрото, че надписите на метростанциите били написани само на арменски, не на руски. Ми ти си в чужда държава, естествено, че ще са написани на националния език,  а не на твоя. Ама нали живеят с мисълта, че всичко им принадлежи... та тъй.

Такива са всички нации, които са били големи империи. Имат си самочувствие. Някои имат и възпитание. Тук не очаквай възпитание и лустро. Както и при китайците. Даже при тях е по-зле.

Социализмът ги е увредил съществено.

Но както и друг път съм казвала - руснаците са хора с широки души.

• Харесвам 4
Публикувано:

Е да, всеки (от големите империи) смята, че всичко му принадлежи и по дифолт си е негово.  А понеже темата е за WC, на Т1, терминал "заминаващи" тоалетните са нормални, не миризливи и не мръсни в тази част, която е преди скенерите. Точно преди да си отбележиш бордната карта и да продължиш към скенерите. Но вече при гейтовете, тази със стълбите надолу... мадре миa. Мирисът се усеща още от горните стъпала. Дано не ви се налага ползвате WC там.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 56 минути , Дани Магелани каза:

Такива са всички нации, които са били големи империи. Имат си самочувствие. Някои имат и възпитание. Тук не очаквай възпитание и лустро. Както и при китайците. Даже при тях е по-зле.

Социализмът ги е увредил съществено.

Но както и друг път съм казвала - руснаците са хора с широки души.

Не съм съгласен. Между самочувствие и нахалство има малка разлика. А тия приказки за душата - хич не ми дреме кой каква душа има, особено руснаци. Някои техни писатели са си казали що за стока са.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 минути , Zaro каза:

Не съм съгласен. Между самочувствие и нахалство има малка разлика. А тия приказки за душата - хич не ми дреме кой каква душа има, особено руснаци. Някои техни писатели са си казали що за стока са.

Няма да споря. Всяка гледна точка има право на съществуване.

• Харесвам 1
Публикувано:

Понеже виждам, че интереса към WC е нестихващ в темата. 😜

Ако сте фрустрирани от тоалетните на летище София, препоръчвам ви да разгледате и тази на Жп гара София Север.

Изумителна е, аз случайно я видях преди две седмици и още се съвземам.

За да направя едно по-деликатно сравнение ще използвам скромните си познания в сферата на изкуството. Ако Wc-тата на летище София напомнят за мрачния директен реализъм на Веласкес, то в тази на Гара Север имаш чувството, че са се вихрили най-смелите почитатели на абстрактния експресионизъм на Полък. 🤣

• Смея се 13
Публикувано:
преди 58 минути , iMari каза:

Понеже виждам, че интереса към WC е нестихващ в темата. 😜

Ако сте фрустрирани от тоалетните на летище София, препоръчвам ви да разгледате и тази на Жп гара София Север.

Изумителна е, аз случайно я видях преди две седмици и още се съвземам.

За да направя едно по-деликатно сравнение ще използвам скромните си познания в сферата на изкуството. Ако Wc-тата на летище София напомнят за мрачния директен реализъм на Веласкес, то в тази на Гара Север имаш чувството, че са се вихрили най-смелите почитатели на абстрактния експресионизъм на Полък. 🤣

Ох, напълно ти съчувствам, и аз я зърнах тази година и в случая само мога да кажа "защо ми напомняш!!" 🤣

• Смея се 5
Публикувано:
преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

А понеже темата е за WC, на Т1, терминал "заминаващи" тоалетните са нормални, не миризливи и не мръсни в тази част, която е преди скенерите. Точно преди да си отбележиш бордната карта и да продължиш към скенерите. Но вече при гейтовете, тази със стълбите надолу... мадре миa. Мирисът се усеща още от горните стъпала. Дано не ви се налага ползвате WC там.

На Т1 Пристигащи са още по-фрапиращи.

Публикувано:

Знам, наскоро имах полет от 04.00 и отидох още в 00.30 там. До 02.00 чаках в първоначалната чакалня. Само клошари и роми. Към 01.45 вече отвориха гишетата за чек-ин и въпросните роми отидоха да си чекират бохчите. После вече.. всички към скенерите. И полет за Бове.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.