Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 3 часа, iMari каза:

Понеже виждам, че интереса към WC е нестихващ в темата. 😜

Ако сте фрустрирани от тоалетните на летище София, препоръчвам ви да разгледате и тази на Жп гара София Север.

Изумителна е, аз случайно я видях преди две седмици и още се съвземам.

За да направя едно по-деликатно сравнение ще използвам скромните си познания в сферата на изкуството. Ако Wc-тата на летище София напомнят за мрачния директен реализъм на Веласкес, то в тази на Гара Север имаш чувството, че са се вихрили най-смелите почитатели на абстрактния експресионизъм на Полък. 🤣

Сега се чудя кое ще ми е по-лесно:

Запознаване с творчеството на Веласкес и Полък или да прескоча до гара Север.

Но тъй като съм бил войник в Драгоман няма да направя нито едното, нито другото. Просто ми се върна спомена от преди 40 години.

:wink:

• Смея се 12
Връзка към коментар
41 minutes ago, WanderlustME said:

На Т1 - пристигащи май вече няма тоалетни, нещо ги ремонтираха в сряда 😄 

С тая вътрешна информация в следващите дни да очакваме магеланска инвазия в тоалетните на Wizz преди заход за кацане.

• Шок 1
  • Смея се 12
Връзка към коментар
преди 16 минути , ven62 каза:

Сега се чудя кое ще ми е по-лесно:

Запознаване с творчеството на Веласкес и Полък или да прескоча до гара Север.

Но тъй като съм бил войник в Драгоман няма да направя нито едното, нито другото. Просто ми се върна спомена от преди 40 години.

:wink:

Там беше много романтично и споделено, един срещу друг 🤣

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

6 полета (излитащи) между 00 и 06 ч? Не е ли малко множко? Уж има noise restrictions над Европа в този интервал.  Да има излитащи в 5.45... как да е.

Ама  03.20 за Виена, 04.00  Бове, 05.00 за Белград...

Отделно колко чартъри за Тунис, Египет и Турция има от 05 до 06 ч...

Screenshot 2024-11-02 at 1.23.59.png

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

По-скоро въпроса е дали имат право въобще да летят нощем заради шума, а не дали возят пътници. Но аз не знам как е, мислех, че са локални тия забрани, не "над Европа".

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 45 минути , neuromancer каза:

По-скоро въпроса е дали имат право въобще да летят нощем заради шума

В София това се прави въпреки оплакванията. Май ги водят като чартърни линии... редовни чартърни линии...

Връзка към коментар
преди 2 часа, jorocontrola каза:

Ти не летя ли до Буве рано? Явно се продават билетите...

E да, ама изключенията станаха твърде много. За кацащите през нощта да не говоря, но хайде, това не може да се избегне.  Аз живея точно под трасе и като мине самолет... нито телевизор се чува, нито по телефона, ако говориш... Голям грохот е. Дори в момента, докато пиша това съобщение два самолета минаха (16.56-16.58), нощем си ги чувам.   По разписание си имат разни кацащи винаги от Лутън около 3 ч., разни от Барселона... 😄

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, pr284 каза:

Май ги водят като чартърни линии... редовни чартърни линии...

Освен чартърните,  в 05.00 ч. полетите до Белград на Еър Сърбия, в 04.00 ч. в петък си беше на Уизеър.   През летния сезон имаше късни полети, след полунощ, по разписание на Раянеър до Бари, до Болоня.. А те винаги са с натрупани закъснения от деня и още по-късно излитат.

Сега през зимния сезон има в 00.15 Раянеър до Малта, в  00.40 Раянеър до Братислава и т.н.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 54 минути , Alexander каза:

Не знам има ли такъв закон, съмнява ме, но си летят и в Европа. Няма от 1:30-2:00 до към 05:00

В Берлин има забрана за полети между 0 и 5 часа.
https://corporate.berlin-airport.de/en/environment/flight-noise/aktiver-laermschutz-entgelte-flugrouten/nachtflugregelung-am-ber.html

Един популярен в нет пространството пътешественик преди две-три години беше летял София-Берлин с късен полет на Райън, полетът закъснял заради натрупани закъснения на самолета през деня и поради въпросните забрани кацнал след полунощ вместо в Берлин, в Хамбург. Райън осигурили някакъв автобусен превоз, ама нещо ми се върти, че не за всички е имало места, а щастливците с местата стигнали в Берлин по светло. Общо взето, противна ситуация и надали е единичен случай.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не ми е ясно това дали не е за темата хумор. Но не е изключено новите тоалетни на Т2 да са най-доброто постигнато в държавата 🙂 Както и приноса за оформянето на така любимите ни от соца опашки 🙂

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Преди 1 час, logist13 каза:

...така любимите ни от соца опашки 🙂

Които, според Дон Хесус, са образувани от това, че хората идвали 45 мин. преди полета и пушели отвън. И хората идвали така, откакто сме в Шенген 😄 Казано в ефира на БНТ.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Има ли български алкохол в магазина на Т1 - водка, уиски, ракия. Трябва ми за подарък, а нямам чекиран багаж. Преди съм виждал "Флирт" или "Савой", ама скоро не съм разглеждал какво има по рафтовете.

Връзка към коментар
На 5.11.2024 г. в 14:05, Hakkâri Spor каза:

Които, според Дон Хесус, са образувани от това, че хората идвали 45 мин. преди полета и пушели отвън. И хората идвали така, откакто сме в Шенген 😄 Казано в ефира на БНТ.

Ами прав е преди това имаше опашки само на кулата. 😄

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 11 минути , kakadu каза:

Има ли български алкохол в магазина на Т1 - водка, уиски, ракия. Трябва ми за подарък, а нямам чекиран багаж. Преди съм виждал "Флирт" или "Савой", ама скоро не съм разглеждал какво има по рафтовете.

Виждала съм и съм купувала Ракия - сливова, кайсиева... Малки бутилки на свирепи цени.

Друг вид БГ алкохол не съм обръщала внимание дали има. Освен вино и ракия

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Има ракия, взимала съм на Исперих - от повечето им видове стандартни бутилки, имаше и сетове с малки бутилки. Вино съм виждала в сувенирни бутилки, май имаше и стандартно, коняк/бренди по спомен.

Връзка към коментар
преди 38 минути , epetkov каза:

Тези свирепи цени карат ли пътника да се замисли за  чекиран багаж?

Не бих казала ако само една бутилка ще носиш за подарък. Но по спомени (беше отдавна) , нещо от сорта на 45 лева ми е спомена за бутилка най-много ,05л да е била като грамаж

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.