Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
50 minutes ago, Velyana said:

Това го правя дори на летището в Цюрих където от сутрин до вечер кацат по няколко полета едновременно.

Ми може. Ама там сигурно има 40 заливчета за целта. 

На лет сф има 20на затворени заливчета (бяха?). 

Като питах една мацка полицайка 'защо бе моме?' отговора беше 'мо то летището така е решило ' директно я пратих да каже на летището, че не става така и не съм доволен. Не отиде.....

На това летище при 50 метра опашка преди ескалтора за скенерите работеше 1 скенер в 20ч в неделя. Та се наложи да звънна на шефа на охраната по телефона от информация. 'ми нямаме хора на смяна, на т1 са.' wtf? Нежна псувня и автомагически отвориха още 2 скенера.

Така да съм алергичен към bullshit деа. 

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:
преди 16 минути , era123 каза:

Ми може. Ама там сигурно има 40 заливчета за целта. 

На лет сф има 20на затворени заливчета (бяха?). 

Като питах една мацка полицайка 'защо бе моме?' отговора беше 'мо то летището така е решило ' директно я пратих да каже на летището, че не става така и не съм доволен. Не отиде.....

На това летище при 50 метра опашка преди ескалтора за скенерите работеше 1 скенер в 20ч в неделя. Та се наложи да звънна на шефа на охраната по телефона от информация. 'ми нямаме хора на смяна, на т1 са.' wtf? Нежна псувня и автомагически отвориха още 2 скенера.

Така да съм алергичен към bullshit деа. 

Извинявам се за въпроса , не е баш по темата- ама аз не знам какво е заливче 🫣

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Jorro каза:

но айде отидете като сте толкова смели да им кажете, че адреса ви е в някой от съседните квартали

Постоянно им го казвам, щото на мен адресът наистина ми е там и досега не съм имал проблем 🙂 Но аз като цяло не понасям гилдията на таксиджиите и го избягвам винаги когато мога.

преди 54 минути , Седем Два каза:

10 лв. са си едно Бари/Катания/Неапол  😀

А ако ги прекараш през някоя схема с десетина профила, защо не и до Ню Йорк 🙂 

• Смея се 3
Публикувано:
преди 8 часа, Velyana каза:

Извинявам се за въпроса , не е баш по темата- ама аз не знам какво е заливче 🫣

Зони за паркиране.

Трябвало е да звънне на Хесус, не на охраната

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 17 часа, Jorro каза:

Мен също ме притесняват тези 10 мин, защото са крайно недостатъчни. Очаквам също таксиметровите шофьори, които ще си опарят по веднъж заради задръстване и си платят по 5лв да спрат да взимат адреси от летището или към летището. Ще кажете, че си имаме Йелоу на летището, но айде отидете като сте толкова смели да им кажете, че адреса ви е в някой от съседните квартали и не искате да минете през центъра за кратък сайтсийнг тур... 

Това го правиш при идеални условия. Когато обаче има няколко кацнали полета и се случи струпване + някой на който му е изтекло времето и разбира за това на бариерата да видиш как ще ти станат крайно недостатъчни. 

И друг път съм писала - живеем на 4-5 км от летището. Не им казвам адреса предварително. Сядам(е) и тогава - ако не мрънка му давам солиден бакшиш (да не кажа двойно), ако мрънка си чакам с шепичка рестото до стотинка. Един даже го заплаших, че ще се оплача от него, щото не спря да пустосва как чакал 1 час на летище за да закара някого на 5 км. Ама изобщо не ми дреме! Ама хич! Като не ги кефи- да се махат. И на мен някои неща в бачкането са ми гадни. Пиша списъка от време на време с +/- и взимам решение. Ако трябва да съм честна с последните 2-3 г. попадам все на читави шофьори. Даже ми качват куфарите до входа.

Един тарикат преди години ме прекара през Младост. Познайте дали му платих. Още на моста на Дружба вече бях набрала номера за оплаквания. Бях с 2 от 3-те деца.. Казах им, че ако не реагират бързо и не го въдворят, ще стоя в таксито с децата, докато не дойде полиция.

Единственото, което ме притеснява в новата организация е, че не можеш да платиш на бариерата за излизане, ако си просрочил 10-та минути. Има една будка, за която трябва да се върнеш назад (пеша) и да зарежеш колата пред бариерата, ако тия зад теб са на 8-9 мин, ще стане така, че и те трябва да плащат. Предполгам, че първите 2-3 м ще е хаос, но това е начина да се превъзпитаме.

• Харесвам 15
Публикувано:

Как жена плати 840 лева за паркинг на Летище София. Ето това се нарича добро паркиране 😄

Българка плати 840 лева за паркинг на летище София. Жената се оплака в Фейсбук. Разказва, че е била на почивка, оставила си е колата на платения паркинг на летището за две седмици и като се е върнала я е очаквала неприятна изненада, предава "Фокус".

"Идваш си в България и разбираш, че трябва да платиш 840 лв. за паркинг за 14 дни престой... вместо 220 лв, тъй като от 1-ви декември видиш ли цените се променили и три национални телевизии го били излъчили", пише жената.

За повече инфо тук.

• Шок 3
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Да се надяваме, че полицията ще разчисти колите, спрели в нарушение върху естакадата, че се случи автобусът 84 да не може да завие от ул. Продан Таракчиев по естакадата към Терминал 2 заради плътно наредените коли с посрещачи. Такова чудо просто не съм виждал другаде.

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 38 минути , pr284 каза:

Да се надяваме, че полицията ще разчисти колите, спрели в нарушение върху естакадата, че се случи автобусът 84 да не може да завие от ул. Продан Таракчиев по естакадата към Терминал 2 заради плътно наредените коли с посрещачи. Такова чудо просто не съм виждал другаде.

Ти не си виждал, но Ерата е виждал... в Лондон.:wink:

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Аз наистина очаквам да има и словесни престрелки или лек бой съвсем скоро. Няма начин някой да не е платил и да е пресрочил времето и заради  него други 5-10 човека автоматично ще платят и ще забавят всички коли.

У нас за бипване се ежат хората, та не ми се мисли заради 5+ мин закъснение и плащания заради други какво ще е. Все пак поне 1/3 от колите минаващи през летището са от скъпите с разни герои вътре.

Всичко е добре, ама да няма възможност за плащане на излизане е върха на тъпотията и ще се пати много от това.

• Харесвам 12
Публикувано:

Аз уж гледах, че ще може да се плати с карта на бариерата, ама може да не съм гледал внимателно 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 19 часа, bibi каза:

Единственото, което ме притеснява в новата организация е, че не можеш да платиш на бариерата за излизане, ако си просрочил 10-та минути.

E това ако е така е голяма недомислица! 

• Харесвам 3
Публикувано:

В интерес на истината тук около мен никъде не можеш да платиш направо на бариерата, ама хората са свикнали и не стават задръствания... Само в моловете около Коледа.

Публикувано:

И аз четох, че ще може да се плаща на бариерата директно само с карта. Отделно около изхода май ще има будка с човек и машини на всеки паркинг. Определено ще има напрежение в началото, защото ще има някой изненадан, някой който няма карта или няма пари в картата. До колкото видях има две бариери за вход и две за изход.

• Харесвам 3
Публикувано:

Да, битивитата и компания със сигурност вече са наострили уши и очакват да запълнят не един и два сутрешни блока с драма 🙂 

• Шок 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Аз това летище го ползвам 6 пъти в годината. Вие го мислете 🙂

За мен взимането/оставянето ще се прави тук: това би трябвало да избягва бариерата. 

Screenshot_20250107-113555~2.png

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 40 минути , era123 каза:

За мен взимането/оставянето ще се прави тук: това би трябвало да избягва бариерата. 

И как ще изглежда зоната няколко седмици след това, когато повече хора се сетят за тая схема 🙂

175b4bxi.jpg.ec5e69f70695f2dcb8154bb50aceb5d7.jpg

• Смея се 5
Георги Матеев
Публикувано:

Надявам се да има възможност да се плаща директно на изхода, че това ще спъва цялата иначе нелоша нова организация. 10 минути са напълно достатъчни като цяло, все пак не говорим за огромен терминал, и това време е стандарт за повечето летища.

Иначе аз отдавна нямам подобни проблеми, тъй като от 2 години нямам кола (подарих я на сестра си след като поради неизползване няколко пъти й падаше акумулатора и спирачките ръждясваха), а и въобще не обичам такситата. Още от пускането на метрото ходя само с него до летището (изключение правя само за полети излитащи преди 06:30 или кацащи след 23:00), което освен по-голямото удобство ми спестява и по около 2000 лв. годишно от таксита.

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:
30 minutes ago, Георги Матеев said:

ми спестява и по около 2000 лв. годишно от таксита.

Това само ти може да го напишеш 😄

• Смея се 12
Публикувано:
1 hour ago, Георги Матеев said:

Надявам се да има възможност да се плаща директно на изхода, че това ще спъва цялата иначе нелоша нова организация. 10 минути са напълно достатъчни като цяло, все пак не говорим за огромен терминал, и това време е стандарт за повечето летища.

Иначе аз отдавна нямам подобни проблеми, тъй като от 2 години нямам кола (подарих я на сестра си след като поради неизползване няколко пъти й падаше акумулатора и спирачките ръждясваха), а и въобще не обичам такситата. Още от пускането на метрото ходя само с него до летището (изключение правя само за полети излитащи преди 06:30 или кацащи след 23:00), което освен по-голямото удобство ми спестява и по около 2000 лв. годишно от таксита.

Леко подозирам, че ти 50% от полетите са ти от Т1. Кво метро?

• Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, era123 каза:

За да стигнеш до отбелязаната от теб точка се минава през бариерите

Публикувано:
преди 4 минути , funny каза:

За да стигнеш до отбелязаната от теб точка се минава през бариерите

Освен ако не мине офроуд през зелените площи лондон-ера.:wink:

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 33 минути , era123 каза:

Леко подозирам, че ти 50% от полетите са ти от Т1. Кво метро?

Метро до Т2 и от там частен хеликоптерен трансфер до Т1 🙂 

Другите 2 варианта: безплатен шатъл от Т2 до Т1 или отиване от центъра директно до Т1 с автобус 184. Важният детайл в уравнението е пропускането на такси за 20-30-40 лв.

Преди 1 час, stanimir каза:

Това само ти може да го напишеш 😄

Вероятно си прав, но сметката в моя случай е напълно реална 🙂 Като се замисля откога ползвам това метро... спестената сума до момента със сигурност вече е 5-цифрена.

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:

В неделя вечер изпращах съпруга си на Т2. Цялото мероприятие отне 12 мин, защото няма достатъчно джобове за спиране и разтоварване на пътниците. Колите спираха директно на самия път и хората така слизаха. Ако е и някой по-трудно подвижен, излизането съвсем ще се забави. Просто зоната за спиране пред терминала трябва сериозно да се промени/разшири, иначе 10 мин заникъде няма да стигат. Почти съм сигурна, че видях машинка за плащане на самата бариера при излизане, но като гледам тук много хора все още плащат в брой, та за тях все трябва да има кабинка и служител за плащане.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 54 минути , Георги Матеев каза:

или отиване от центъра директно до Т1 с автобус 184.

84 също ходи до Т1, само дето първо минава през Т2.

Но реално може да се слезе малко преди това и после за 5мин си там вместо да обикаляш и чакаш да тръгне от Т2:

image.png.59a0a80e2defedd24eede7e4bc7e47fb.png

А все пак автобусите се редуват и така може да се спести малко време.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.