Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Не зная дали е за тази тема.

Днес(24) бях в София и като си тръгвах видях да излита самолет докато бях в началото на Ботевградско шосе. Стана ми любопитно да разбера за къде лети и включих flightradar24. Нямаше дестинация, а траекторията му беше доста интересна, скороста и височината също. Някъде над Тетевен направи обратен завой връщайки се към София. Като наближих детелината на околовръстното в края на Ботевградско шосе спрях и го изчаках да кацне.

Интересно ми е това тестов полет ли е бил и ако да, какво точно се е тествало?

post-44-0-62451900-1458864274_thumb.png

post-44-0-01593200-1458864304_thumb.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Днес(24) бях в София и като си тръгвах видях да излита самолет докато бях в началото на Ботевградско шосе. Стана ми любопитно да разбера за къде лети и включих flightradar24. Нямаше дестинация, а траекторията му беше доста интересна, скороста и височината също. Някъде над Тетевен направи обратен завой връщайки се към София. Като наближих детелината на околовръстното в края на Ботевградско шосе спрях и го изчаках да кацне.

attachicon.gifimage.png

attachicon.gifimage.png

Този до вчера беше в хангарите на ЛХТ, вероятно е правил тестов полет след ремонта. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

attachicon.gifimage.png

attachicon.gifimage.png

Определено си хванал момента :) Един тестов самолет и ти си решил да проследиш точно него :):)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Мога ли да си направя онлайн чекиране предварително и след това да си принтирам бордната карта на Терминал 2? Проблемът е, че в петък едва ли ще намеря къде да го принтирам. А ако отида на гише на ЛОТ, там могат ли да ми издадат бордната карта, при положение, че вече съм чекиран?

Редактирано от Nikolay Ivanov
Връзка към коментар

Мога ли да си направя онлайн чекиране предварително и след това да си принтирам бордната карта на Терминал 2? Проблемът е, че в петък едва ли ще намеря къде да го принтирам. А ако отида на гише на ЛОТ, там могат ли да ми издадат бордната карта, при положение, че вече съм чекиран?

Да, няма проблем да направиш онлайн чекиране и да отидеш на гише без бордна карта. Просто ги предупреди, че вече си го сторил, за да не ти дадат друго място...

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Преди малко вируално пуснах американска атомна бомба върху летище София, като убих 237 560 души и раних 433 210 души. Къщата където израснах я изравних със земята. :wacko:

Ако някой иска да си поиграе на реална война с атомни бомби може да влезе в приложената статия и да види 1100 реални цели на американците по време на студената война. цък

Информацията е от разсекретена информация на архива за национална сигурност на САЩ.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тази маршрутка между терминалите била вече до 19.00, а не до 20.00 часа. Много ме дразнят тия глупости. Вместо да улесняват пътниците, те се чудят как да ни направят живота по-труден.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Тази маршрутка между терминалите била вече до 19.00, а не до 20.00 часа. Много ме дразнят тия глупости. Вместо да улесняват пътниците, те се чудят как да ни направят живота по-труден.

Летище София осигурява безплатен транспорт между Терминал 1 и Терминал 2 на часови интервал от 30 мин. във времето от 07:00 до 20:00 ч. без междинни спирки по маршрута.

Извън гореуказания времеви период междутерминалният транспорт е обвързан с разписанието на софийското метро до и от метростанция „Летище София“, както следва:

• Сутрин: от първи метровлак за деня до 07:00 ч.
  • Вечер: от 20 ч. до последен метровлак за деня.

В тези случаи междутерминален транспорт може да бъде заявен на гишета „Летищна и туристическа  информация“, разположени в обществена зона на Терминал 1 и Терминал 2.

В останалата част от денонощието безплатен транспорт не е осигурен.

Преди седмица кацнахме след 20.00ч. на Т1. Веднага отидохме на гише Информация, където събудихме от лека дрямка жената там. На въпроса може ли да вземем маршрутка до Т2 тя първо каза "Ама те маршрутките са до 20.00ч. и няма вече", но я подсетихме, че можем да си заявим такава. Тя започна трескаво да рови из разни папки, изглеждаше сякаш никога досега не го е правила. На единия телефон, на който звънна, я скастриха и тя плахо звънна на втори, от който й обещаха да дойде маршрутка след разпит колко човека са за превоз. Тя не каза двама, а каза "Има хора", най-вероятно страхувайки се да не я отрежат отново.

И наистина маршрутка дойде след няма и 5 минути, като бяхме ние двамата, една служителка на летището и един човек, който в последния момент я видя и се затича да се качи също. Шофьорът не беше на кеф разбира се, но в крайна сметка си свърши работата, макар и неохотно.

• Харесвам 11
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Засилват мерките за сигурност по летищата
http://trip.dir.bg/news.php?id=22827922
Поради настъпващия туристически сезон от началото на юни МВР предприема допълнителни мерки за сигурност в района на летището в София, информираха от ведомството.
Мерките са рутинни и включват организация на временни полицейски контролно-пропускателни пунктове, разположени на подходите към Терминал 1 и Терминал 2.
В състава на временните КПП ще участват Специализираният отряд за борба с тероризма, както и униформени от "Гранична полиция", Жандармерията, Националната полиция, екипи на дирекцията "Сигурност" към летището.
Ще бъдат извършвани периодични проверки на хора и моторни превозни средства, без да се нарушава или затруднява движението в посока към летищните терминали.
На летищата в Бургас и във Варна съвместно с граничните полицаи през летния сезон ще патрулират жандармеристи.
МВР препоръчва на пътуващите да предвидят повече време за придвижването си...

Връзка към коментар

Засилват мерките за сигурност по летищата

http://trip.dir.bg/news.php?id=22827922

Поради настъпващия туристически сезон от началото на юни МВР предприема допълнителни мерки за сигурност в района на летището в София, информираха от ведомството.

Мерките са рутинни и включват организация на временни полицейски контролно-пропускателни пунктове, разположени на подходите към Терминал 1 и Терминал 2.

В състава на временните КПП ще участват Специализираният отряд за борба с тероризма, както и униформени от "Гранична полиция", Жандармерията, Националната полиция, екипи на дирекцията "Сигурност" към летището.

Ще бъдат извършвани периодични проверки на хора и моторни превозни средства, без да се нарушава или затруднява движението в посока към летищните терминали.

На летищата в Бургас и във Варна съвместно с граничните полицаи през летния сезон ще патрулират жандармеристи.

МВР препоръчва на пътуващите да предвидят повече време за придвижването си...

Поредните маневри с кореми. Като се появат е по-несигурно. Само ги хрантутим.

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

Ние днес в ранни зори бяхме в ролята на изпращачи и на терминал 2 нямаше и следа от засилени мерки за сигурност. Сигурно са ги задействали в по-човешко време ;)

А, и като влизах на паркинга се сетих за въпроса за допустимата височина на ППС-то ;) - ами има си ограничение от 2 метра. Дали е точно толкова - как да преценя.

Връзка към коментар

Сигурно са ги задействали в по-човешко време ;)

А, и като влизах на паркинга се сетих за въпроса за допустимата височина на ППС-то ;) - ами има си ограничение от 2 метра. Дали е точно толкова - как да преценя.

"Задействали" е много силно казано... Ние пък днес в ранния следобед бяхме на Т2 в ролята на посрещачи и вече имаше разположен камион на жандармерията преди паркинга в едната от лентите и имаше конуси, които събират колите в една лента. Нито си направиха труда да ни спрат и проверят, нито дори да ни погледнат... Бяха се подпрели на мантинелата с ръце в джобовете и се бяха "разложили" като медузи - мързеше ги да гледат... 

Иначе за паркинга и ние се сетихме да погледнем, но ги нямаше онези висящи пръти в червено и бяло, за които писах - единствено табела с ограничението от 2 м.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Документацията за процедурата по концесията на летище София е публикувана на сайта на Министерството на транспорта.

Изисквания към концесионера:

- Минимално еднократно плащане от  550 млн. лв. без ДДС

- Годишно концесионно плащане не по-малко от  7% от общия размер на нетните приходи от всички дейности за текущата година. (Не по-малко от 9,96 млн. лв. без ДДС)

- Задължение за инвестиции от поне 306,545 млн. за срока на концесията, сред тях изграждане на нов терминал 1.

https://www.mtitc.government.bg/page.php?category=92&id=9152

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/letishte-sofiia-shte-byde-dadeno-na-koncesiia-za-35-godini-218252/

Самата документация - тук

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Преди няколко години същите искаха да продадат БДЖ-ТП за XXX милиона и познайте - нямаше кандидати :)

Същите, които тогава не искаха да купят „Товарни превози“ (които вече имат колко дълг - към 80 милиона ли беше?), сега няма да искат да вземат на концесия летището.

Кво нещо е животът, ей! :)

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Taмaн, слабата държавица прибира дължащото се от  ТИМ и плаща на арабите. :biggrin:

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Дано е просто чиновнически пропуск да им гарантират на арабите парите, а не нещо по сериозно. Ако е първото, би трябвало бързо да се реши проблема с една държавна гаранция.

Връзка към коментар

Само да отбележа, че като се прибирах от работа миналата седмица, видях т.нар. шътъл между терминалите, който вече беше среден по размер автобус. На задното стъкло пишеше графика и маршрута (Т2-Т1 и обратно :))

Та явно някой там най-накрая е уврял, че тоя маршрут може да е полезен и за пътниците, а не само за служителите на летището. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да добавя, че на Терминал 2 са поставили и знак, къде е спирката на шатъла, та хората да не се чудят.

Като се сетя ще огледам и Терминал 1 за отличителни знаци. Със сигурност, обаче, на Терминал 1 има поставени столчета за чакащите шатъла.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да, вече има табели за шатъла и на двата терминала.

.....

Да се оплача.  :mad: 
Махнали са всички вендинг-машини на Терминал1 - и тези отпред във фоайето с чекин-гишетата и тези вътре при гейтове. 
Предполагам "нашите хора", които държат кафенетата, са издействали да ги махнат ...  :angry: 
Те и преди бяха поставени възможно най-скрито и неудобно, но поне ги имаше, сега - йок. 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.