Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 8 часа, dimitrov6 каза:

Един охранител на Т1 бях питал и той каза: Май няма бюро. 

И Информация казаха,че нямало.

Със сигурност има чейндж вътре на пристигащи при лентите за получаване на багаж до стълбите за тоалетната. На заминаващи по спомен имаше банков клон с възможност за смяна на валути, но скоро нв съм летял от Т1 и не знам работи ли още. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

На Заминаващи няма,нито в обществения салон,нито в стерилна зона.

За Пристигащи не се сетих, но щом е вътре при лентите за багаж пак не върши работа на някой ,който заминава. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Има клон на Булбанк до митницата встрани от Т1. Може да се провери по телефона дали могат имат някакви наличности евро. Няма да е евтино щом е касова операция, ама ще спести разправия в работно време.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, dimitrov6 каза:

На Т2 в обществения салон са сложили нови пейки с подлакътници и вече може да се спи само на пода.

Пишеш ли ревюта на https://www.sleepinginairports.net/reviews/sofia-airport-reviews.htm? Според мен имаш всички качества и опит да си сред топ сътрудниците им за спане по летища 🙂 ПС: преди години това ми беше сред най-полезните сайтове за оцеляване на път, хвала на всички хора, които споделяха там... 🙂

• Харесвам 5
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 22 часа, Coo каза:

Пишеш ли ревюта на https://www.sleepinginairports.net/reviews/sofia-airport-reviews.htm? Според мен имаш всички качества и опит да си сред топ сътрудниците им за спане по летища 🙂 ПС: преди години това ми беше сред най-полезните сайтове за оцеляване на път, хвала на всички хора, които споделяха там... 🙂

Вече набирам опит и в спане в стаи за молитва на летищата.Спах в Саудитска Арабия и преди дни в Абу Даби.🙂

• Харесвам 7
  • Браво 2
Връзка към коментар
На 6.10.2023 г. в 5:13, dimitrov6 каза:

На Т2 в обществения салон са сложили нови пейки с подлакътници и вече може да се спи само на пода.

Да, но са по-удобно от старите и качествени, а и имат контакти и USB портове за зареждане на устройства. Махнали са хубавата мека мебел отпред. Но пък има нова такава за пушачи на електрони наргилета. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 3.10.2023 г. в 22:11, Jorro каза:

Със сигурност има чейндж вътре на пристигащи при лентите за получаване на багаж до стълбите за тоалетната. На заминаващи по спомен имаше банков клон с възможност за смяна на валути, но скоро нв съм летял от Т1 и не знам работи ли още. 

Има си го клона - на Пощенска - до дясното секюрити, но е със стандартно работно време понеделник-петък от 9 до 17.30.

Имаше и на пристигащи (на ДСК), но го затвориха и сега остана клона срещу ресторант Александрия.

В сградата на България Еър има клон на ЦКБ

В сградата на митницата е клона на Булбанк. 

Всички предлагат обмяна на валута, но са със стандартно работно време

• Замислям се 1
Връзка към коментар
2 hours ago, dimitrov6 said:

Вече набирам опит и в спане в стаи за молитва на летищата.Спах в Саудитска Арабия и преди дни в Абу Даби.🙂

А това е добро поради каква причина?

Ти нек'в хипар ли си? Или нямаш възможност за нормално спане по хотели/хостели ?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , era123 каза:

Или нямаш възможност за нормално спане по хотели/хостели ?

Нямам.

преди 2 часа, Captain45 каза:

Да, но са по-удобно от старите и качествени, а и имат контакти и USB портове за зареждане на устройства. Махнали са хубавата мека мебел отпред. Но пък има нова такава за пушачи на електрони наргилета. 

На Т1 пък на гейтовете са метални седалки и на гърба, вместо да е равно направили една издатина и те натиска в кръста,та си слагам раницата за омекотяване.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 часа, dimitrov6 каза:

На Т1 пък на гейтовете са метални седалки и на гърба, вместо да е равно направили една издатина и те натиска в кръста,та си слагам раницата за омекотяване.

Като не ме послуша́ миналата година да си купиш оня специален за целта надуваем дюшек от Али-то, мъ̀чи се сега!  🙂

• Смея се 7
Връзка към коментар
преди 36 минути , iaia_mama каза:

Като не ме послуша́ миналата година да си купиш оня специален за целта надуваем дюшек от Али-то, мъ̀чи се сега!  🙂

В чужбина преди 5-6 години си намерих този спален чувал и си го донесох,но още не съм го ползвал.

И да не е спам ,вчера първото метро от летището беше с всички отворени прозорци и като тръгна трябваше да ги затваряме.

20231007_191535.jpg

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Има вариант да попълня онлайн формуляр за повреден куфар на Терминал 1? Нямам време да ги издирвам сега на терминала и трябва да тръгвам, понеже дълъг път с кола ме чака.

Връзка към коментар

Не, трябва да направят оглед на място. Срещу лентите за багаж имаше офис за издаване на такива формуляри. Мисля, че имаше няколко стъпала пред него, по това може да се ориентираш.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 22 минути , iMari каза:

Не, трябва да направят оглед на място. Срещу лентите за багаж имаше офис за издаване на такива формуляри. Мисля, че имаше няколко стъпала пред него, по това може да се ориентираш.

Благодаря много и за този отговор! Мъжа ми бързо е вкарал обратно дръжката на куфара, която са били измъкнали. Сега не може да се изкарва цялата. Огледах се за това гише, но не го видях. Здраве да е! 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 9.10.2023 г. в 14:13, dimitrov6 каза:

Обявен е жълт код за опасност от тероризъм на летища,гари.

https://m.dir.bg/dnes/politika/kontrateroristichniyat-shtab-obyavi-kod-zhalto-za-letishta-gari-sinagogi-turisti-ot-izrael

На местна почва. 

А как е по европейските летища?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 27 минути , dimitrov6 каза:

Колко струва малка бутилка вода след паспортен контрол .Не съм виждал цени,а не ми е удобно да питам като няма да купя.Може би е 4 лв.

На Т1 има сложен диспенсър за вода до 1ви гейт 

• Харесвам 7
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Последно преди около 10-ина дни на Т 1 малката бутилка беше 4лв. И на заведенията, и на фри шопа. След като се сдобих с 4 бутилки, отидох на гейт 1а и видях, че има диспенсър. Не зная кога са го сложили, не успях и да пробвам работи ли, защото нямах празна бутилка.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

На всички летища (без Нидерландия- там минават проверките с водата в ръчния багаж) си пълня празната бутилка след контрола от чешмите в тоалетните. Проверила съм като CNN от три независими източника, че водата е питейна. Ако ли не е (изключително рядко)- си има табелка. И така от години- веднага за кафе се влагат "спестяванията".:girl_dance:

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.