Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 7 часа, adreno каза:

Естествено в китайската маршрутка места за багаж няма. Но пък е зелена, това е важното.

Ситарото дето го ползват за половината курсове  е пред разпад, но поне има място...

Това мрънкане ми идва в повече . Че в кой градски транспорт има специално места за багаж ? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Климент каза:

Това мрънкане ми идва в повече . Че в кой градски транспорт има специално места за багаж ? 

Във всички в които съм се качвал. Да не говорим, че това малко нещо, би било по-подходящо за трансфер между терминалите, не са основен автобус.

Някой пак е избрал нещо и са усвоени едни пари.

317180539__2023-10-16_093331392.png.7caba3bb3a6af74a229690140e19fc8c.png

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

То това като гледам е точно за трансфер между терминал 1 и терминал 2. Аз никъде не видях да пише, че това е нова линия на градския транспорт, която ще обслужва летището както правят сега 184 и 84 ...

Връзка към коментар

То си пише че е шатъл бус на летището.

Относно градския транспорт , на повечето места където съм ходил , със сигурност автобусите обслужващи летищата разполагат със стелаж за багаж.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 16.10.2023 г. в 10:55, stanimir каза:

То си пише че е шатъл бус на летището.

Относно градския транспорт , на повечето места където съм ходил , със сигурност автобусите обслужващи летищата разполагат със стелаж за багаж.

Явно ходим по ралични места, Последните  летища които посетих с градски транспорт нямаше стелаж за багаж ( Чампино , Болоня, Катаня)

По далечен спомен шатъла между терминалите в Цюрих(влакче) също нямаше стелажи.

Връзка към коментар
преди 1 час, iceman00 каза:

Някой с пресни наблюдения от сутрешната опашка на Т1, за колко време се минава горе-долу проверката на багажа.

Това е  относително - зависи в кой ден от седмицата и в колко часа сутринта.  Някаква ориентация е да видиш колко полета има около твоя полет. 
Иначе конкретен пример с относително "прясно" инфо -  събота, 07.10 около 6:00 ч. имаше сравнително малко хора - минахме за около 15 мин. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 37 минути , Фил каза:

Това е  относително - зависи в кой ден от седмицата и в колко часа сутринта.  Някаква ориентация е да видиш колко полета има около твоя полет. 
Иначе конкретен пример с относително "прясно" инфо -  събота, 07.10 около 6:00 ч. имаше сравнително малко хора - минахме за около 15 мин. 

Реално полетите са си все толкова - 6-7 сутрин рано на Wizz до 7ч. Почти всичко литва рано за първата ротация. Други няма сутрин или са някаква рядкост.

Наистина се минава относително бързо, така че може да се допусне, че всеки ден ще е така - около 20мин за скенер и паспортна проверка.

Връзка към коментар

Аве трябва да се има едно наум, все пак, защото пък в ден четвъртък, 21.09, към 5:20 сутринта, например, имаше много хора и двете опашки (за левите и десните рентгени) се допираха в средата на залата пред чекин-гишетата.  Зависи и колко чевръсто работят служителите и колко обстойно проверяват, дали работят всички рентгени... такива неща. 

Връзка към коментар
преди 2 минути , Фил каза:

Аве трябва да се има едно наум, все пак, защото пък в ден четвъртък, 21.09, към 5:20 сутринта, например, имаше много хора и двете опашки (за левите и десните рентгени) се допираха в средата на залата пред чекин-гишетата.  Зависи и колко чевръсто работят служителите и колко обстойно проверяват, дали работят всички рентгени. 

Принципно е така, но опираме пак до някои "локални специфики". Ако полетите са еднакво всеки ден, би било странно един ден да се минава бързо, друг път да е много по-бавно.

Няма как да кажат, че са изненадани от голям пътникопоток ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А на Т2 кога са опашките? Защото често се споменава тук, че пред скенерите или паспортният контрол ставало лудница, а аз не съм улучвала такава от преди пандемията.

Връзка към коментар
преди 15 минути , iMari каза:

А на Т2 кога са опашките? Защото често се споменава тук, че пред скенерите или паспортният контрол ставало лудница, а аз не съм улучвала такава от преди пандемията.

А не може ли да се погледне разписанието, колко излитащи самолета има около съответния час и да се прецени. Аз така правя.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , traveler каза:

А не може ли да се погледне разписанието, колко излитащи самолета има около съответния час и да се прецени. Аз така правя.

И аз. При 6-7 полета на час, което е почти стандарт за София, летището изглежда полупразно.

Връзка към коментар
преди 18 минути , iMari каза:

И аз. При 6-7 полета на час, което е почти стандарт за София, летището изглежда полупразно.

Миналата година ноември, в събота около шест сутринта, на Т2 опашката беше до най-близката до метрото въртяща врата и няколко хора от по-ранните полети си ги изпуснаха. 

Това пък е август, в петък към 14 часа. Чакам на опашка, която се вие произволно.

364191855_996160348254076_2273630563595666872_n.jpg

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Няма конкретна зависимост на Т2 напоследък.

Преди месец, 10ч сутринта при три полета в следващия час и половина - опашката беша грандиозна - до вратата близо до метростанцията долу и по цялата змейка горе.

Миналата сряда - малко преди  6ч, в разгара на сутршната вълна се минаваше за около 10 минути и на двете опашки, но за сметка но това в петък в 20:30 (абсолютно умряло за излитащи полети време) минах за повече.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Климент каза:

Явно ходим по ралични места, Последните  летища които посетих с градски транспорт нямаше стелаж за багаж ( Чампино , Болоня, Катаня)

По далечен спомен шатъла между терминалите в Цюрих(влакче) също нямаше стелажи.

Това не е градски транспорт, а междутерминален такъв. И да, на някой от летищата няма места за багаж сепциални в шатълите, но и те не возят с маршрутки, а с нормални автобуси.

Например - на CDG и NCE имаше място за багаж, на FRA - не, но там трансферния автобус е съчленен

Соф Кънект ще си запишат, че са обновили междутерминалния транспорт, и че ползват зелено решение. А пътниците - кучета ги яли.

Тея ги мързи даже да ламинират на един лист разписанието на шатъла

• Харесвам 7
Връзка към коментар
На 14.10.2023 г. в 11:42, bad kid каза:

И на Т2 беше така .. сигурно за да върви бизнеса.

Видях го този диспенсър и доста слабо течеше.Имаше и отвор за пълнене на бутилки с фотоклетка,но не го изпробвах.Видях и цените на малки бутилки вода 2 евро,за големи 3,6 евро.

И да попитам защо на летище Тирана има машини за паспортен контрол,а не приемат мобилни бордни карти.Ние сме по-добре.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 7.10.2023 г. в 12:53, Captain45 каза:

Да, но са по-удобно от старите и качествени, а и имат контакти и USB портове за зареждане на устройства. Махнали са хубавата мека мебел отпред. Но пък има нова такава за пушачи на електрони наргилета. 

В фоайето на Т2 Заминаващи до гишетата пейките май нямат контакти,а само в стерилната зона след Паспортен контрол.Вчера само погледнах в движение.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, dimitrov6 каза:

В фоайето на Т2 Заминаващи до гишетата пейките май нямат контакти,а само в стерилната зона след Паспортен контрол.Вчера само погледнах в движение.

За залата за заминаващи не съм обръщала внимание, но след паспортен контрол изводите за зареждане с usb-порт не съдействат. В понеделник положих сериозни усилия да си дозаредя телефона, докато чакам и нито един не стана. Само с нормален контакт (ако изобщо използвам правилната терминология 😉 )

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Lyubina каза:

За залата за заминаващи не съм обръщала внимание, но след паспортен контрол изводите за зареждане с usb-порт не съдействат. В понеделник положих сериозни усилия да си дозаредя телефона, докато чакам и нито един не стана. Само с нормален контакт (ако изобщо използвам правилната терминология 😉 )

И аз в понеделник бях между 13 и 15:30 след паспортен контрол и зареждах,но през контакта на пейката.Едно дете дрънкаше на пианото,направо на джаз го докара.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, dimitrov6 каза:

Имаше и отвор за пълнене на бутилки с фотоклетка,но не го изпробвах.

Миналата седмица не работеше, та си пълних бутилката от чучура за пиене. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.