Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 11 минути , Duke каза:

Някой ползвал ли е услугите на TaxiMe до и от летище София и какви са му впечатленията? Може ли да се разчита на тях за много ранни полети? Привлича ме опцията за директен дебит от карта, която предлагат и мисля да ги заменя с досегашния основен доставчик по тази дестинация. Единственото неудобство е липсата на възможност за поръчка от предишната вечер, което означава, че поръчката посред нощ е с няколко неизвестни - време за пристигане на адреса (за да се прецени кога да се поръча), както и сигурност на поръчката от гледна точка на точност...

Преди ги ползвах доста често, сега по-рядко. Мисля, че през ноща не е проблем. Проблем е когата търсиш кола в час пик. Но и тогава, ако не се отзоват, вдигаш мизата на бакшиша и става. Те не виждат за къде си, докато не потвърдят курса, виждат само твоят адрес. Като потвърдят, тогава им излиза дестинацията. Летище никой не отказва.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

В събота. Полет от Айндховен.

Чакам си чекирания багаж на една от двете ленти - на правилната, според мониторите. Лентата не се задвижва и нищо не се появява на нея.

След няколко минути забелязвам все по-малко хора около мен. Оглеждам се и виждам куфара си на другата лента (според мониторите за чекирани багажи от Женева)

Въпросът е колко ленти трябва да има за да не се объркват тези от летището.

С концесионер или без - как да не бъда нихилистично настроен в такива моменти!?

:biggrin:

• Харесвам 5
  • Шок 1
Връзка към коментар
В момента, ven62 каза:

В събота. Полет от Айндховен.

Чакам си чекирания багаж на една от двете ленти - на правилната, според мониторите. Лентата не се задвижва и нищо не се появява на нея.

След няколко минути забелязвам все по-малко хора около мен. Оглеждам се и виждам куфара си на другата лента (според мониторите за чекирани багажи от Женева)

Въпросът е колко ленти трябва да има за да не се объркват тези от летището.

С концесионер или без - как да не бъда нихилистично настроен в такива моменти!?

:biggrin:

И една да е, пак ще объркат нещо.

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 33 минути , Duke каза:

Някой ползвал ли е услугите на TaxiMe до и от летище София и какви са му впечатленията? Може ли да се разчита на тях за много ранни полети? Привлича ме опцията за директен дебит от карта, която предлагат и мисля да ги заменя с досегашния основен доставчик по тази дестинация. Единственото неудобство е липсата на възможност за поръчка от предишната вечер, което означава, че поръчката посред нощ е с няколко неизвестни - време за пристигане на адреса (за да се прецени кога да се поръча), както и сигурност на поръчката от гледна точка на точност...

Ползвам основно taxime за пътуване из София - проблемите са около час пик сутрин/вечер - тогава е възможно да има известно забавяне докато се намери кола. По малките часове след полунощ - почти винаги поръчката се взима на секундата, правил съм го от летището също и не е имало проблем. От гледна точка на точност - имал съм забавяния, но в рамките на под 2-3% от поръчките. 
Единственото, което ме кара да ползвам по-често йелоу от летището е, че просто излизаш и колите са там, не ми се е налагало да чакам много, освен 1-2 пъти, когато имаше страшно много полети вечер и йелоу не смогваха, тогава не ми се чакаше и си виках taxime.

Това за връщане от летището разбира се, на отиване, ако се гони полет бих заложил на yellow(макар, че и те си признават на всяка поръчка, че "10 минути преди часа ви почваме да ви търсим кола и ако няма свободни, ще ви уведомим"). 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Kosta Grudov каза:

Това за връщане от летището разбира се, на отиване, ако се гони полет бих заложил на yellow(макар, че и те си признават на всяка поръчка, че "10 минути преди часа ви почваме да ви търсим кола и ако няма свободни, ще ви уведомим"). 

Това през приложението, ли? Там поне можеше да се поръча предварително от вечерта за рано сутринта, ако не ме лъже паметта...

Връзка към коментар
В момента, Duke каза:

Това през приложението, ли? Там поне можеше да се поръча предварително от вечерта за рано сутринта, ако не ме лъже паметта...

Само през телефон съм поръчвал Yellow, приложението не съм го ползвал. По телефона операторите си казват, че няма как да гарантират каквато и да е поръчка. Не че досега съм имал проблеми, явно го казват, за да си вържат гащите, ако евентуално стане проблем. През приложението тази информация едва ли я има. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Duke каза:

За последното пътуване точно така направих - поръчах си през приложението на Yellow от вечерта за сутринта(около 3,30 часа).

Всичко беше ок, дойде колата дори малко преди часа. В приложението ми се виждаше поръчката, можеше да я анулирам или променя.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Mary каза:

За последното пътуване точно така направих - поръчах си през приложението на Yellow от вечерта за сутринта(около 3,30 часа).

Всичко беше ок, дойде колата дори малко преди часа. В приложението ми се виждаше поръчката, можеше да я анулирам или променя.

Май така ще направя и аз. Сега погледнах, че в приложението при поръчка има още две опции +5 лева и +10 лева. Предполагам идеята е, че при поръчка в час пик, можеш да изкушиш шофьора с допълнителен бакшиш...

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Миналата Нова Година през taxime, на отиване към празненството около 19ч, стигнахме до 10лв "изкушение", а на връщане към 2:30-3 достигнахме до 20лв 😄 Тази година - с метрото! 😄

• Шок 3
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 5 минути , Kosta Grudov каза:

Миналата Нова Година през taxime, на отиване към празненството около 19ч, стигнахме до 10лв "изкушение", а на връщане към 2:30-3 достигнахме до 20лв 😄 Тази година - с метрото! 😄

Пак добре, че сме мъже...да му мислят жените с тези изкушения... 😛

(упс, то пък вярно, че живеем в един по-шарен свят на дъгата и не се знае, знае ли се 😄 )

• Смея се 6
Връзка към коментар

Аз пък ще се похваля, че онзи ден най-сетне попаднах на читав шофьор на yellow на Т1. Пристигам от +26, тук сняг, с два часа сън, закъснял полет с постоянна турбуленция и истерична испанка до мен, която не спира да се вайка през дългите три часа и половина. Понеже съм с раница, куфар и торба от безмитния, пък и закъснявам, решавам да хвана такси посред бял ден. Отивам на първото до вратата и шофьорът започва да ми се кара, че не бил той наред... :crazy: Тъкмо съм на ръба да се разрева и пристига един чичо, който е наред, понася ми целия багаж и ме забавлява да не се изнервям повече. Ерудиран е, без да досажда, и лафът върви. Колко му трябва на човек да се успокои... 

Накрая (дръжте се :biggrin:) ми взима два лева по-малко от сумата по брояч. Матрицата е унищожена! :girl_haha:

• Харесвам 12
  • Шок 3
  • Браво 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Клиентите на AirHelp са определили SOF като осмото най-лошо летище в света възоснова на закъснения, ниво на услуги и тн. Прочетете статията в Bloomberg.

Въпреки, че ми се струва леко преувеличено, все пак е повод за замисляне.

Белград пък е на 5-о място 🙂

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Закъснения има на много места, но такова чудо като Т1 е рядкост. :smile3:

Аз пък от летището в Катания мога да се оплача. Три пъти минах от там и все нямаше къде да седна - ни на пейка, ни на бар. И самолетите закъсняха трикратно. Може би зимата е по-добре.

Връзка към коментар
34 minutes ago, Георги Матеев said:

Клиентите на AirHelp са определили SOF като осмото най-лошо летище в света възоснова на закъснения, ниво на услуги и тн. Прочетете статията в Bloomberg.

То плочките по пода са като в кенеф, какъвто си е това летище -Т2. Т1 е по-зле. 

Та съм учуден, че не сме в топ 3, макар, че е трудно да има 2 по-зле. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 46 минути , Георги Матеев каза:

Не мога да прочета статията, защото изисква регистрация. Във всички случаи обаче не съм съгласен с толкова крайни оценки. През последните няколко години навсякъде по летищата има закъснения породени от въздушен трафик, проверки за сигурност или липса на достатъчен наземен персонал. Ако в статията се акцентира върху битовите удобства и инфраструктура, това вече по-мога да разбера, но чак пък "осмото най-лошо летище в света" SOF определено не е...

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Коментирали сме идиотизма със забраненото спиране и заградените с огради места за целта  на това летище.

Всеки път се чудя каква е тази простотия и защо не приключва.

Преди два дни опашката пред Т2 от чакащи коли беше почти до кръстовището където е Т образното кръстовище.

Седят 10 полицаи и гледат как всеки втори спира пред терминала и качва хора, а от двете му страни е забранено за спиране и оградено. Да искат да бъде по-гадно, не могат да го направят.

Вчера по часовник от кацането до пускането на първият куфар им е отнело 40мин, което е рекордно за мен поне.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Летище София 23.12  9 без нещо. Опашката за скенера е до ескалатора. Работят всичко скенери, дори  всички паспорти гишета, обаче е митинг.

Въпреки това паспортните  машини не работят,  сигурно днес са в  профилактика

IMG_2085.jpeg

Едит 

голям късмет ! Изведнъж някой началник реши да натисне копчето и пуснаха всички машинки! Браво!!

• Харесвам 5
Връзка към коментар

За сметка на това във Виена е пълен хаос. Кацнахме с 20 мин. закъснение. Извозиха ни с автобуси. Паспортен контрол на транзитния ръкав за F, G не работеше и трябваше да чакаме 10 мин., за да отвори. Добре, че полетът до Амстердам също закъснява иначе със сигурност го изпускахме. Алтернативата беше да излезем и заобиколим към F, което означава минаване през секюрити. Естествено изчакахме 10 мин. да отворят паспортен контрол. Хора пред нас изпуснаха връзки. После трябваше да ползваме шатъл до F. В крайна сметка пиша от борда на самолета за Амстердам. Летището там работи на половин обороти заради силен вятър. Да видим с какво закъснение ще пристигнем. По това време в цяла Европа е така и поне за мен проблемите на летище София са като от детските игри. Търпение му е майката и спокойствие...

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Само може да предполагаш какви са причините , едва ли на някой му е просто кеф да гледа изнервени пътници на опашката и умишлено да си трови нервите точно днес.И в мола се случва ескалаторите да спрат , или дори още по-често автоматичните пътечки по летищата.Техника е.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.