Георги Матеев Публикувано: 27 август, 2015 Сподели Публикувано: 27 август, 2015 (редактирано) Привет от Reading, Англия. На гости на Лидия съм, пийваме уиски и си разправяме сладки магелански истории Наздраве! Утре продължавам в посока Абу Даби / Дар Ес Салаам. Редактирано 27 август, 2015 от Георги Матеев 30 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 28 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 28 август, 2015 Привет от бизнес салона на летище Heathrow (терминал 4). Както обикновено досега нямаше никакъв проблем с влизането с Diners карта. Салонът се намира точно до гейт 1 и е страхотен - може би най-луксозният, който съм виждал някога досега. С директна гледка към пистите е. Има огромен избор от храна и то основно топла кухня, направо човек да се чуди какво да си избере. В момента хапвам, пийвам, разцъквам интернет и си чакам полета London-Abu Dhabi след 2 часа. Да ги видим и Etihad що за стока са. 23 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 28 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 28 август, 2015 Полетът ми Лондон-Абу Даби закъсня с 1 час и по вина на Etihad си изпуснах връзката за Дар Ес Салаам. Премаршрутираха ме през Найроби за сутринта. Което са страхотни новини Хем ще посетя ново за мен летище (и ще си взема магнитче), хем в момента имам няколко часа да поспя на нормално легло в хотел (Premier Inn *****, директно на терминала на летището в Абу Даби), хем имам огромен шанс за 600 евро компенсация за над 4-часовото закъснение при пристигане до крайната дестинация. Лека нощ 36 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 29 август, 2015 Сподели Публикувано: 29 август, 2015 Полетът ми Лондон-Абу Даби закъсня с 1 час и по вина на Etihad си изпуснах връзката за Дар Ес Салаам. Премаршрутираха ме през Найроби за сутринта. Лека нощ Добре ти се получава Надявам се от първо лице ще може да отговориш на тази тема после http://magelanci.com/topic/4776-прекачване-в-найроби-и-нужда-от-виза/?hl=кения#entry98774 С две думи дали е нужна транзитна виза в Найороби при прекачване? Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 29 август, 2015 Сподели Публикувано: 29 август, 2015 (редактирано) Е той Георги ти е посочил, че няма нужда за до 24часа транзит Редактирано 29 август, 2015 от macf1an Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 29 август, 2015 Сподели Публикувано: 29 август, 2015 Е той Георги ти е посочил, че няма нужда за до 24часа транзит Друго си е нашият репортер от мястото на събитието да потвърди 2 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 29 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 29 август, 2015 Поздрави от Найроби! Транзитна виза не трябва 100%. Сега излитам за Дар Ес Салаам, ще добавя и Air Kenya в колекцията 28 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 31 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 31 август, 2015 След малко тръгвам към фериботния терминал и потеглям за Занзибар. Ето и кадри от Дар Ес Салаам след вчерашната обиколка: 41 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 31 август, 2015 Сподели Публикувано: 31 август, 2015 Ето и кадри от Дар Ес Салаам след вчерашната обиколка: Много добра снимка! 11 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 31 август, 2015 Сподели Публикувано: 31 август, 2015 Салонът се намира точно до гейт 1 и е страхотен - може би най-луксозният, който съм виждал някога досега. В добрите стари времена през салона от гейт 1 излитахме с полет BA 1 за JFK с Конкорд 7 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 31 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 31 август, 2015 И в Занзибар не пропуснаха да ме посрещнат с широка усмивка Много се усмихват танзанийците, харесва ми. 34 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 2 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 2 септември, 2015 Положението в Занзибар е hakuna matata. 43 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 2 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 2 септември, 2015 Поздрави от бизнес салона на летището в Занзибар. Сравнително скромен на вид, но с доста приятни закуски. Още една широко отворена врата след показване на Diners картата. След малко излитам за Аруша, а утре ми предстои хайк около Килиманджаро. 20 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 3 септември, 2015 Сподели Публикувано: 3 септември, 2015 Здрасти, Жорка, Покрай и моето пътуване не разбрах , ти какво ще правиш в Танзания - изкачване на Килиманджаро ,или сафари из Серенгети или Нгоро-Нгоро (или пък някъде там ).... Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 3 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 3 септември, 2015 Днес беше вълнуващ ден. Направих целодневен хайк в подножието на планината Килиманджаро, като посетих едноименния национален парк, няколко села и впечатляващия водопад Матеруни. Беше много интересно да се наблюдава отблизо живота на местните. Някои гледки бяха незабравими, красотата на природата е просто изключителна. За съжаление интернета е зле и не мога да кача снимки, ще го направя при първа възможност. Настанен съм в Аруша - градът не е нищо особено, но е удобен за база. На 50-100 метра от хотела ми има 2 джамии, които се надпреварват да се надвикват с високоговорителите си. Решението на проблема: запушалки за уши, добре че случайно нося. Иначе прословутият ми късмет пак се обади. Преди малко ме изненадаха приятно с новината, че петимата немци, с които трябваше да деля джипа на утрешното сафари в националния парк Тарангире, са си преместили датата. Което означава, че рязко получавам 8-часово частно сафари (в джипа ще сме само аз и шофьора-гид) на 1/6 от нормалната цена. Добър старт като за първо сафари в живота ми Хората навсякъде са безумно дружелюбни и май почвам да хващам 'африканския вирус'. Изненадващо много ми допада тук... 30 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 септември, 2015 Сподели Публикувано: 3 септември, 2015 Иначе прословутият ми късмет пак се обади. Преди малко ме изненадаха приятно с новината, че петимата немци, с които трябваше да деля джипа на утрешното сафари в националния парк Тарангире, са си преместили датата. Което означава, че рязко получавам 8-часово частно сафари (в джипа ще сме само аз и шофьора-гид) на 1/6 от нормалната цена. Добър старт като за първо сафари в живота ми Това наистина си е късмет с частното сафари. Тарангири е изключително красив и доста подценен национален парк с много и разнообразни животни. Ще видиш и много красиви баобаби. 6 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 4 септември, 2015 Сподели Публикувано: 4 септември, 2015 Георги, ти от грешката до Сейшели през Занзибар ли се възползва? Питам, защото все ми се струва, че си купи преди време от промоцията на Етиопиан от Дубай до Сейшели... 1 Връзка към коментар
Лидия Публикувано: 4 септември, 2015 Сподели Публикувано: 4 септември, 2015 Георги, ти от грешката до Сейшели през Занзибар ли се възползва? Питам, защото все ми се струва, че си купи преди време от промоцията на Етиопиан от Дубай до Сейшели... Грешката беше Лондон-Аду Даби-Сейшели- Дар ес Салам и обратно по същият маршрут изпълнявани с Еитихад и Еър Сейшели Добре,че беше Жоро да ни светне, че и аз се възползвах 3 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 4 септември, 2015 Най-сетне докопах интернет (на международното летище Килиманджаро). След 1 час излитам обратно към Дар Ес Салаам за една транзитна нощувка там. Ето малко снимки от вчерашния хайк. Скоро ще пусна кадри и от днешното сафари. И да знаете, че микробусчетата в района са двойно застраховани 22 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 септември, 2015 Сподели Публикувано: 4 септември, 2015 И да знаете, че микробусчетата в района са двойно застраховани 20150903_154658.jpg И по крайбрежието/Занзибар е така, ама там втория или по-точно първия застраховател е друга личност Много красиво на хайк-а, хайде давай снимките от сафарито, че нямам търпение да видя как е минало в Тарангири, просто няма начин да не ти е харесало, парка е супер и сега е най-добрия сезон. Най-южния от северните танзанийски паркове е (прилича малко на Руаха заради баобабите) и най-добрия за големи групи слонове измежду тях. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 4 септември, 2015 Здрасти, Жорка, Покрай и моето пътуване не разбрах , ти какво ще правиш в Танзания - изкачване на Килиманджаро ,или сафари из Серенгети или Нгоро-Нгоро (или пък някъде там ).... От всичко по малко Дар Ес Салаам, Занзибар, сафари + хайк из подножието на Килиманджаро. Георги, ти от грешката до Сейшели през Занзибар ли се възползва? Питам, защото все ми се струва, че си купи преди време от промоцията на Етиопиан от Дубай до Сейшели... Тогава само коментирах тази промоция на Етиопиан и бях на ръба да взема билет... но точно тогава излезна грешката на Seychelles, която беше доста по-добра оферта. Много красиво на хайк-а, хайде давай снимките от сафарито, че нямам търпение да видя как е минало в Тарангири, просто няма начин да не ти е харесало, парка е супер и сега е най-добрия сезон. Най-южния от северните танзанийски паркове е (прилича малко на Руаха заради баобабите) и най-добрия за големи групи слонове измежду тях. Сафарито беше наистина страхотно и много ми допадна, а парка е супер красив. Ще опитам да кача снимки утре сутрин, че след малко излитам и вече ме извикаха по уредбата 5 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 5 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 Последни часове в Танзания - след малко тръгвам към летището в Дар Ес Салаам за полета към Махе / Сейшелски острови. Ще ми липсва това място, успя да ми влезне под кожата. Ето набързо подбрани кадри от вчерашното сафари в националния парк Тарангире. Имаше доста облаци, но поне не беше жега. А снимките от хайка до Килиманджаро и Матеруни останаха на предната страница, който ги е пропуснал може да хвърли око. 30 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 5 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 Бързо включване от бизнес салона в Дар Ес Салаам - доста просторен и буквално до пистите. Храната и напитките са напълно ок. След час излитам за Сейшелите. Вече съм в пълна бойна готовност по джапанки Между другото взех 10-ина картички от Танзания. Който събира - да казва за да му заделя (без eloena и Childish, за тях нося по подразбиране). 16 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 5 септември, 2015 Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 Ако на някой много му се е приходило по стъпките на Жорката ето едно предложение http://www.kayak.de/flights/ZRH-MBA/2015-09-17/2015-09-30 Ако някой има време и пари, предложението ми се струва изгодно 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 септември, 2015 Сподели Публикувано: 5 септември, 2015 Ето набързо подбрани кадри от вчерашното сафари в националния парк Тарангире. Имаше доста облаци, но поне не беше жега. А снимките от хайка до Килиманджаро и Матеруни останаха на предната страница, който ги е пропуснал може да хвърли око. Панорамата с реката (третата снимка отзад напред и двете със слоновете) са станали доста красиви. Някакви хищници не видяхте ли? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега