stas Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 Здравейте, извинявам се ако е дискутирано някъде, но аз лично не видях. Тази седмица летя за Банкок с qatar и гледах условията им за багажната политикаhttp://www.qatarairways.com/bg/bg/baggage.page и много ме изненада ограничението от 7кг за ръчен багаж, та това е по-ниско от low cost авиокомпаниите. Отивам да снимам там и ръчната раница мислих да е натъпкана с техника, включително и лаптопа вътре, което със сигурност ще е над 10кг, може би и ще гони 15.Дори не знам как ще се побера изобщо в тези 30кг сумарно, но това вече си е мой проблем де, но някой има ли опит в последно време как е с багажа, мерят ли го гледат ли обем там или не им пука? Връзка към коментар
Kristoni Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 През април летяхме с катарците до Токио, не са ни гледали или мерили ръчния багаж. Не мисля, че ще имаш проблем. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 Ако не бие прекалено на очи като обем никой няма да я мери на кг. И е по-ниско от лоу кост , щото пък ти дават безплатен чекиран . За повечето пътници , не е приятно в салона да става лоу кост циганията при която са принудени да държат багажа в краката си 1 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 Обсъждали сме го. Не се шашкай, тия 7 килограма са доста формални. Летял съм с тях с ръчен багаж към 12-13 килограма, никакъв проблем. Долапите над седалките носят по 38 килограма, не ги мисли Компютъра можеш да го „извадиш пред скоби“ в отделна чанта, може даже и найлонова, докато се качиш, ако много се притесняваш от усложнения. Но и аз не мисля, че ще има такива. Връзка към коментар
stas Публикувано: 8 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 Обсъждали сме го. Не се шашкай, тия 7 килограма са доста формални. Летял съм с тях с ръчен багаж към 12-13 килограма, никакъв проблем. Долапите над седалките носят по 38 килограма, не ги мисли Компютъра можеш да го „извадиш пред скоби“ в отделна чанта, може даже и найлонова, докато се качиш, ако много се притесняваш от усложнения. Но и аз не мисля, че ще има такива. Благодаря за информацията и връзката към темата Връзка към коментар
stas Публикувано: 9 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 септември, 2015 Освен телефон, лаптоп, фотоапаратите и тяхните батерии, мислих да взема и една външна батерия с която да си зареждам телефона поне, нали вече не правят проблеми за тях? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 9 септември, 2015 Сподели Публикувано: 9 септември, 2015 Освен телефон, лаптоп, фотоапаратите и тяхните батерии, мислих да взема и една външна батерия с която да си зареждам телефона поне, нали вече не правят проблеми за тях? Аз редовно пътувам с такава батерия и досега не съм имала проблем. 2 Връзка към коментар
stas Публикувано: 9 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 септември, 2015 А сумарно теглят ли го или не им пука щото 90% ще ги мина 30те кг... може би около 15кг за ръчен и 18-20кг за чекирания багаж. Връзка към коментар
Тони Публикувано: 10 септември, 2015 Сподели Публикувано: 10 септември, 2015 Не, теглят ти само чекирания. 1 Връзка към коментар
stas Публикувано: 10 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 10 септември, 2015 Не, теглят ти само чекирания. Е значи няма да имам грижи, там няма да съм над 20кг така или ианче Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 10 септември, 2015 Сподели Публикувано: 10 септември, 2015 Освен телефон, лаптоп, фотоапаратите и тяхните батерии, мислих да взема и една външна батерия с която да си зареждам телефона поне, нали вече не правят проблеми за тях? Прочети много внимателно това, особено ако възнамеряваш да летиш из Тайланд и региона: http://suvarnabhumiairport.com/en/doyouknows/15/the-large-capacity-of-mobile-external-charger-couldnt-bring-on-board 2 Връзка към коментар
stas Публикувано: 15 септември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 септември, 2015 В интерес на истината ми мериха и ръчния багаж, който се оказа скромните "14" кг, но не ми направиха проблем реално. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега