Прескочи до съдържание

Хм..Привет

Препоръчани мнения

Вече ме скастриха,че не се представям...при това малко грубо струва ми се....

Дано :) ,Вие пътешествениците сте добри хора...ха ха..вярвам,че е така!!

Пътувам един месец в годината и винаги сам.Толкова ми е отпуската.Чета форума от две години.Занимавам се със фотография,което не ми носи основните доходи.

Пътувания - Индия - 30 дни - 2013 г.

- Индонезия - 30 дни - 2014 г.

- скоро - Виетнам-Камбоджа-Тайланд - 30 дни - 2015 г.

Снимки от пътуванията тук

Снимки от пътуванията тук

една от снимките ми Индонезия/Лембата

perplex-young-boy-looking-camera-his-gaz

Приятни пътешествия на всички...

:)

• Харесвам 29
Връзка към коментар

Изключително хубави снимки, браво! Гледам продаваш и сток. Каква фото екипировка носиш със себе си при пътуване (тела, обективи)?

П. П. На Dreamstime вече ти видях екипировката. Много са феноменалните снимки, трябва ми обаче повече време да ги разгледам като хората.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Вече ме скастриха,че не се представям...при това малко грубо струва ми се....

Aаааа, не се притеснявай, ти да видиш мен как ме сдавичкаха, когато се появих тук ;) Ама си има ред и който не го спазва, го гълчат. ;)

Добре дошъл, сигурна съм, че ще се  чувстваш добре тук. А снимките ти са страхотни! Много ти благодаря, че ги сподели с нас!

Много хубаво пътуване ти предстои, ще споделиш ли планчето? :rolleyes:

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Привет и от мен.

Сега имах време да разгледам снимките на сайта ти.Не разбирам от фотография,както и от картини.За мен изкуството е стойностно,когато може да бъде усетено и разбрано от по-широк кръг хора,а не само от специалисти.

Твойте снимки определено ме впечатлиха.Браво и добре дошъл при нас!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Привет и от мен. Предполагам вече знаеш и другите фотографи - ентусиасти сред съфорумците. Явно доста хора сте заразени от това изкуство :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Изключително хубави снимки, браво! Гледам продаваш и сток. Каква фото екипировка носиш със себе си при пътуване (тела, обективи)?

П. П. На Dreamstime вече ти видях екипировката. Много са феноменалните снимки, трябва ми обаче повече време да ги разгледам като хората.

Благодаря,за интереса..

Екипировката за пътуване...е на първо четене...

Лаптоп 15 инча

Canon 50D,

Canon 350D,

Leica Digilux 3 + варио обектив,

Обективи...Два варио,един широкоъгълен 10-24,един твърд фиксиран 50 мм и едно теле 70-200,статив,филтри-15 бр.,светкавица,..всичко това в раница която става от 8 до 10 кг.

Ако снимаш ...дай ми линк да погледна...

Благодаря... :) :)

PP.И на мен ми трябва време да разгледам снимките ти.....които както виждам са по-добри от моите...

Редактирано от picsvet
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Добре дошъл и от мен! Чудесни снимки имаш. Ще си трябва време, за да резгледаме всичко. :)

Освен това се включваш тъкмо навреме, за да вземеш участие със своя снимка в календара.

Дано да заявиш участие.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря,за интереса..

Екипировката за пътуване...е на първо четене...

8-10 кг. е много добре за нещата, които вземаш.

Твоите снимки са по-добри, моите може евентуално да са повече като количество... Аз не съм се развивал особено през годините, понаучавам това-онова като ми е нещо на зор, примерно ме мързи да експериментирам с филтри, слагам по един UV там на всеки обектив колкото да ги пази да не се драскат. :) Сега снимките на диви животни са ми голямата тръпка, но не ми се дават пари за наистина хубав телеобектив, а с моя 70-300 мм VR (Никон) е малко като маймуни с трици да ловиш. :) Хубавите телеобективи проблема не им е и само в цената при закупуване, после искат мъкнене, ако си с още 8 човека в джип, няма накъде да се завъртиш, та трябва винаги да наемаш "private vehicle", не е една беля...

Радвам се, че си тук. Видях, че имаш и снимки от Sossusvlei и Deadvlei от Намибия, разкажи нещо за това пътуване, там е рай за пейзажна фотография. Имах купени билети до Виндхук, резервирани нощувки и пикап под наем, но се наложи да го отменя пътуването... Учудих се, че не си сложил повече снимки на Dreamstime от там, едва ли си ходил само на тези места в страната, а може и да не съм гледал внимателно...

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Да,иска си време да се обработват снимките,но пък аз съм така да се каже работохолик и когато нещо ти е страст намираш време и пари като жертваш любими неща и хора и неща и хора...ха ха. :)

Както казва една позната ...Аз съм се загубил в фотографията.Тоест това е така когато искаш да снимаш както пейзажи,животни и напоследък хора ..........ВСИЧКО.А може би ВСИЧКО,не води до резултати... :P

....................

Трябва ти нещо такова ...Canon EF 100-400MM F/4.5-5.6L IS II USM ...и аз съм го запланувал...като порасна да го взема.. :(

В базар.бг го има на старо... :blink:

...................

Мислех.... тази година да ходя в Африка.... :wub:.........Не съм ходил в Sossusvlei и Deadvlei от Намибия.....

Но,точно от magelanci.com,разбрах,че за 30 дни там парите не са достатъчни ,както и 70-200 не стига...ха ха..

За времето което искам да ходя във Африка трябват около 10 000 лв. - груби сметки - 30 дни.

Също разбрах,че там ще ми трябва и спътник(които да не яде много :) ,да спи малко :) ,да е издържлив :),и най-вече да се жертва...ха ха ) със сходни интереси за да си делим хотели и джипове по сафаритата.

Това е за догодина...

..................

Мразя ,,, запетайки...

Редактирано от picsvet
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Добре дошъл! Няма официална линия тук да се скастрят новодошлите и гледам да си пообсъждам с автора на скастрянето, обикновено. От мен няма да го видиш :) Обичаме хората да се представят, но не е задължително, а само препоръчително. Някой са по-склонни да помогнат повече на хора, които са се представили, други от нас гледаме да не селектираме по този признак, или поне така си мислим :)

За много километри!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

...................

Мислех.... тази година да ходя в Африка.... :wub:.........Не съм ходил в Sossusvlei и Deadvlei от Намибия.....

Но,точно от magelanci.com,разбрах,че за 30 дни там парите не са достатъчни ,както и 70-200 не стига...ха ха..

За времето което искам да ходя във Африка трябват около 10 000 лв. - груби сметки - 30 дни.

Извинявай, объркал съм се, на Dreamstime.com има един албум с пейзажи, които ти менажираш. Там видях тези снимки, но не знаех, че не са твои. За Намибия за повечето места не ти трябва много дълъг обектив, предимно пейзажни фотографии се правят.

За диви животни 70-200 мм ще ти свърши работа с твоите тела (това се равнява на 112-320 мм на full frame). Не съм проучвал този обектив, но предполагам, че можеш да му завинтиш и конвертор Х 1.4 примерно, ако искаш още повече приближаване. Ще загубиш 1-2 стъпки от максималната бленда, но ако е f:4 по цялата фокална дължина пак ще става при нормално осветление.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.