Прескочи до съдържание

Седмица на езерото Гарда


nadialm

Препоръчани мнения

Здравейте! Наскоро открих форума и съм очарована от него; снимките и впечатленията, които споделяте, са ми не просто интересни, а ми обогатяват деня и ми помагат да летя виртуално към дестинации, за които още нямам достатъчно средства да осъществя в реалността:-)

 

През следващата година (юни) планираме да заведем децата си (на 4 и на 7г. към настоящия момент) на Гардаленд. Летим с Wizzair до Болоня и имаме 7 нощувки в Сирмионе; наели сме кола. Програмата ни, по дни, е следната:

 

1. Гардаленд и Sea life 

2. Parco Natura Viva и сафари 

3. Parco Sigurta и Borghetto sul Mincio 

4-6. Обиколка на езерото; набелязала съм да видим Peschiera del Garda, Sirmione, Desensano del Garda, Lazice, Bardolino, Malcesine, Riva del Garda, Limone, Salo (за общо 3 дни), като минем по пътя покрай езерото, който със сигурност разкрива уникални гледки. В Малчесине искам да се качим с лифта до Монте Балдо, а в някой от дните да направим и разходка с корабче из самото езеро. Идеята ми е да не препускаме, да се разхождаме, да има време за сладолед и снимки

Всички нощувки са ни в Сирмионе, така че вероятно единият ден ще разгледаме градчетата от едната страна на езерото и ще се върнем, на втория - другата без Малчесине и връщане, а на третия - корабче до Малчесине, разходна и лифт до върха, послед пак корабче обратно.

7. Верона 

В деня на полета към София ще се разходим и из Болоня (полетът е вечерен).

 

Въпросът ми към Вас е как Ви се струва тази програма, балансирана ли е, осъществима ли е, много ли е натоварена? Относно децата - те са доста тренирани, дори малкото изкачва върхове без да мрънка. Нужно ми е Вашето мнение от първа ръка, най-вече кое колко време ще ми отнеме. Имате ли други предложения, допълнения - в тази връзка искам да споделя, че сме любители на красивите гледки (запален фотограф съм), и леко сме се попреситили на музеи и църкви, а и сме с деца, така че целта е природа, красота, атмосфера:-) Предварително благодаря за коментарите!

Връзка към коментар

Хубава е програмата. Тъй като два пъти съм водила децата в Гардален, веднъж през ваканцията и вторият специално за Хелоуин, мисля че е добре да имате един пълен ден за Гардаленд. А Sea life да го оставите за друг ден.

Но от друга страна децата са малки и няма да могат да се възползват от всички атракции. В този смисъл можете да ги съчетаете.

Не съм гледала в момента как са цените, но вторият път купихме билети от една бензиностанция до парка, на по-ниски цени от он-лайн офертите.

Връзка към коментар

Infinity, благодаря Ви за бързия отговор! Щом имате лични впечатления от Гардаленд, можете ли да ми кажете дълго ли се чака на атракциите и необходима ли е предварителна стратегия (как звучи само:-)? Допускам, че началото на юни вече ще има доста хора и се замислям дали е необходимо да направя предварително нещо друго освен да проуча кои съоръжения са за нас и по кое време и къде има някакво шоу. Например познати са ми споделяли, че в Дисниленд можеш, на определени места, да си теглиш fast pass за определени съоръжения, а тук не виждам подобна възможност.

Връзка към коментар

Чака се доста на екстремните атракция.Ние бяхме на 10 септември и имаше опашки по 75 мин.На всеки вход има табло което оказва колко човека чакат и колко време ще отнеме чакането.Има и "бърза пътека" на която минаваш пред всички,но се плаща допълнително по 4 евро на човек(вкл децата).Цените на билетите варирата-дали ще имаш ваучер за отсъпка за обедно меню,дали ще влезеш след 18ч.Това за обеднето меню може да го пропуснете.И там опашките са по 100 човека.Пък е самата сума ти спестява едни картовки+кола+хлебче:-)))).Програмата ти е хубава и изпълнима с деца.Аз лично ти бих препоръчал като се качите на север-Рива дел Гарда да отделите половин ден за Тренто!!

Забравих-билетите за Гардаленд важат 24 часа .Т.е може да си излезете в 18ч и на другия ден пак да влезете.Сигурно има хора които го правят този номер.Аз едвам издържах в лудницата 7 часа.Носете си вода в Гардаленд.На автоматите водата 0.5 е м/у 2 и 2.5 евро.

Връзка към коментар

През седмицата не сме ползвали фаст трак, те са за група атракции по 20-25-30 евро. До към обяд  няма големи опашки и си посещавате предпочитаните места по няколко пъти. 

По-натоварено беше за Хелоуин, през уикенда. До юни догодина ще излязат още предложения. 

Връзка към коментар

Благодаря на всички за мненията!

Записвам Тренто в програмата!

Задължително ще вземем вода, а с храна можем ли да влезем (в българските аквапаркове, например, не пускат с храна и вода)?

Еминко, това за 24 часа важимостта на билетите ме заинтригура - каква е идеята, ако съм ги купита в 12 на обяд, да мога да вляза с тях до 12 на обяд на следващия ден ли? А те билетите само при влизане ли се валидират или на всеки атракцион? И последно - ако си купи човек комбиниран билет за Гардаленд и Sea life  в един ден ли трябва да ги използва?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.